Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  110 członków

Lector Klub
IGNORED

Klub Lector

Rekomendowane odpowiedzi

Upss.Najmocniej przepraszam firmę Lector, zaistniał "czeski błąd" z mojej strony i dlatego moje emaile wracały do mnie z powrotem.Kontakt jest jak sie okazuje blyskawiczny.To tak tytułem sprostowania.

Witam 

Stało się  sieciowy Tiglon z serii TPL 2000 do listwy Edison  został. A czy mogło być inaczej. Niestety nie. 

Kabel robi dobrą prace dla całego systemu. Sądzę że staje się nieodzownym elementem systemu. Polecam spróbować ale na własne ryzyko bo na pewno zostanie.  

Audio Show Hong Kong;

Lector DIGIDRIVE TL 3 
PSU DTL
DAC DIGICODE S-192 + PSU D192

Przedwzmacniacz Octave Jubilee 
Monobloki Octave Jubilee SE

Dynaudio Confidence 60
Okablowanie Inakustik…

74036372-68C4-4521-A961-1FC2521AB1CF.thumb.jpeg.463925a91baf0aea19fafcb2b86de665.jpeg

29FC5FEE-20A3-4F23-84D5-7595BAD4E5E3.thumb.jpeg.21da3e21caaa4538a8b72a9a6c75126f.jpeg

9143CE24-C0C6-410B-9303-197037305ED2.thumb.jpeg.b57e98e93e63f5e80a97edf623e5b0b7.jpeg

C0AB866D-7830-49E6-B4B4-41033783D8FB.thumb.jpeg.478ec1db55ed2fc257573c9e02f8f8f6.jpeg

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy lubicie ECM, ale sporo mam płyt z tej wytwórni, a dziś nie mogę się oderwać od płyty SINIKKA LANGELAND "Starflowers". Posłuchajcie utworu nr 8, dalej 7, 9 - na 8 dostawałem muzycznego orgazmu. Dodatkowo ta jakość nagrania... oczywiście na Lectorowym źródle!

20220824_210655.jpg

Witajcie.

Rozmyślam nad zmianą swojego obecnego Lectora ZXT-60.

Ktoś z klubowiczów mógłby być zainteresowany? Narazie nigdzie go nie ogłaszałem.

Tani chiński potencjometr za 1$ zmieniłem na niebieskiego Alpsa, mam też 2 komplety lamp do niego.

• 2 tygodnie później...
W dniu 12.08.2022 o 15:50, Andrzej Szulczewski napisał:

Witam 

Stało się  sieciowy Tiglon z serii TPL 2000 do listwy Edison  został. A czy mogło być inaczej. Niestety nie. 

Kabel robi dobrą prace dla całego systemu. Sądzę że staje się nieodzownym elementem systemu. Polecam spróbować ale na własne ryzyko bo na pewno zostanie.  

Gratuluje bo to świetny kabel. Miałem okazje słuchać go w moim systemie. Kabel ma wpływ na dźwięk taki jak kable zasilające ze znacznie wyższej półki cenowej. Podobała mi się gładkość, rozdzielczość ale przede wszystkim muzykalność tego kabla. Albo jak kto woli wpływ tego kabla na muzykalność mojego systemu.

Bardzo polubiłem kable marki Tiglon. Miałem u siebie na testy zasilający TLP 2000 A. Miałem też głośnikowe Tiglon MS-DR20SP to najtańszy i najniższy w hierarchii ale już wiele pokazujący kabel. Po wpięciu go w system troszkę byłem w szoku że kabel za w sumie małe pieniądze potrafi zabrzmieć w sposób tak wyrafinowany. Oczywiście nie słyszałem u siebie wszystkich kabli z przedziału do 2000 zł ale troszkę jednak tego przerobiłem i z pełną świadomością mogę napisać że w tej klasie cenowej z takim pakietem zalet się jeszcze nie spotkałem. A już na pewno nie z takim wyrafinowaniem i muzykalnością. Nie ma co się oszukiwać pewne ograniczenia są ale to tylko w stosunku do znacznie droższych kabli. Dlatego też poprosiłem o przetestowanie droższego głośnikowego Tiglon MSS-DF100SP-HSE no i przy tym kablu dźwięk stał się jeszcze bardziej wysublimowany i gładki, scena jeszcze się poszerzyła i pogłębiła. Poprawiła się selektywność i rozdzielczość. Pojawiło się te legendarne 😉 czarne tło 🙂 No kabel droższy ale też słychać za co dopłacamy. Jeżeli finanse są ograniczone to polecam przesłuchać Tiglon MS-DR20SP bo już pokazuje wiele i w tej cenie ciężko będzie znaleźć coś lepszego.

Podoba mi się firma Tiglon bo ma konkretny pomysł na dźwięk. To znaczy na pierwszym miejscu jest muzykalność, wyrafinowanie i rytm, czyli to co w muzyce najważniejsze. Słychać to już w najtańszych kablach a im drożej tym po prostu lepiej. 

Ładnie opisane :)
Z czym miałeś okazję porównywać topowy zasilający?

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

W dniu 14.09.2022 o 14:01, guinness_bis napisał:

Ładnie opisane 🙂
Z czym miałeś okazję porównywać topowy zasilający?

Dziękuję 🙂

Jakoś już od dawna nie porównuje i kabli i sprzętu tak bezpośrednio. Po prostu słucham jakiś czas i poznaję jakiś kabel oczywiście staram się nie porównywać ale zawsze odnoszę sie do sprzętu który zrobił na mnie największe wrażenie. A miałem w domu kable sieciowe z różnych przedziałów cenowych od 1000 zł do 50 000 zł także mam do czego się odnieść. Nie będę tutaj porównywał do konkretnego kabla ale mogę napisać że kable Tiglon wpływają na dźwięk w sposób taki jak robią to kable z wyższej półki cenowej niż one same kosztują. I to się tyczy i kabli zasilających, głośnikowych oraz RCA. Albo inaczej napiszę. Moim zadaniem kable Tiglon są bardzo uczciwe wycenione i sprawiają że słuchanie muzyki sprawia ogromną przyjemność 🙂

Gość

(Konto usunięte)
29 minut temu, hudykot napisał:

Jak to? Po trzech latach obecność obowiązkowa 😉

żeby obecność przekładała się na coś więcej niż krytyka ... 🙂

widać kryzys Lektora nie dotknął i nie musi inwestować w marketing. ale pogadać z Kobietą audiofilem na poziomie zawsze byloby warto 🙂 ... a gdzie okazja może być lepsza niż na wystawie?

slawek.xm, przytoczę cytat;

”ten świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia”

W takim układzie musiałabym wypić, do czego rozmowa by zmierzała 🙂

Lector nigdy nie inwestował w marketing, cała „para” idzie w brzmienie i własne patenty.

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, Lector. Audio. Poland. napisał:

slawek.xm, przytoczę cytat;

”ten świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia”

W takim układzie musiałabym wypić, do czego rozmowa by zmierzała 🙂

Lector nigdy nie inwestował w marketing, cała „para” idzie w brzmienie i własne patenty.

moja "stopka" jest tylko wyrazem sprzeciwu wobec wyrażania poglądów zupelnie odstających od rzeczywistości i bardzo mało ma wspólnego z alkoholem

jednak jeśli przy kieliszku wina jesteś bardziej otwarta na wymianę poglądow to nie mam nic przeciwko

u mnie winorośl w tym roku obrodziła i ma bardzo słodkie owoce więc przewiduję , że wino będzie całkiem niezłe 🙂

Edytowane przez slawek.xm
22 minuty temu, slawek.xm napisał:

u mnie winorośl w tym roku obrodziła i ma bardzo słodkie owoce więc przewiduję , że wino będzie całkiem niezłe 🙂

Brzmi zachęcająco, a gdzie ty pomieszkujesz kolego?, Ja chętnie bym wlecial na kieliszek i posluchac dobrej muzyki 😂😂😂

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Po 3 tygodniach długiego wyczekiwania przyjechał prosto z Włoch jeszcze ciepły duży zasilacz LECTOR PSU7T do CDP707. Zastąpił właśnie PSU3T.

Zasila już CDP707 i dodatkowo przedwzmacniacz ZOE. Na ocenę przyjdzie czas po wygrzaniu. Od razu natomiast słychać jego wpływ na brzmienie i jestem bardzooo pozytywnie zaskoczony 🙂 

Już cieszy moje uszy i oczy. 

Edytowane przez sebgla

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Godzinę temu, sebgla napisał:

Po 3 tygodniach długiego wyczekiwania przyjechał prosto z Włoch jeszcze ciepły duży zasilacz LECTOR PSU7T do CDP707. Zastąpił właśnie PSU3T.

Zasila już CDP707 i dodatkowo przedwzmacniacz ZOE. Na ocenę przyjdzie czas po wygrzaniu. Od razu natomiast słychać jego wpływ na brzmienie i jestem bardzooo pozytywnie zaskoczony 🙂 

Już cieszy moje uszy i oczy. 

Gratuluję wyboru.
Jest różnica.

Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy.

52 minuty temu, PatiJ napisał:

no i polecam wymianę bezpiecznika - niestety już przy tej klasie sprzętu słychać... 

Mam we wszystkich sprzętach powymieniane bezpieczniki. Do nowego zasilacza też zaraz powędrował nowy 🙂

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.