Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem Sittek !

Dziękuję za miłe słowo i pozdrawiam serdecznie, kurde ile to już lat...

Ten wypasiony mid dome który teraz jest w atc scm 50 + czy ten z mniejszym magnesem z scm 40?

W Response 5 jest (wg mnie przynajmniej) SM75-150 Dome Midrange, czyli ten co w SCM 35/40, chociaż Stewart Tyler zawsze podkreślał, że w jego kolumnach nigdy nie są to standardowe, katalogowe modele dostępne dla "hobbystów", w związku z czym idealne sklonowanie jest niemożliwe.

Akurat w tym przypadku trochę w to wątpię.

SM75-150S Super Dome Midrange ma faktycznie jeszcze większy magnes, to już naprawdę "potwór" :)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Sluchal ktos z klubu nowych Response DT8?

Pełna bardzo ładna średnica, odrobinę wycofany przełom średnicy z górą.

Na pewno w górze pasma nic urazi jakimiś przyrysowaniami czy nieprzyjemną ostrościa.

Bas dobry ale niepowalający szybkością ani jakimś potężnym zejściem.

Drive chyba niezły ale w porównaniu do moich Zollerów taki sobie.

Najważniejszy jest tutaj cały zakres średnicy.

Wymagają ustawienia na twardym podłożu (granit, etc.).

Bardzo dobra przestrzenność.

Zestawy wymagają dobrego przejrzystego wzmacniacza, wcale nie mocnego, może nawet dobrej słabej mocowo lampy.

Moim zdanie naprawdę niezłe głośniki, warte przynajmniej posłuchania.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 tygodnie później...

Pytanie do właścicieli Response 1sc lub R1d czy te monitory potrzebują dużo miejsca z tyłu?

Myślę o ich zakupie, nie mam jak odsłuchać w domu przed zakupe, a problem jest taki, że mogę je odsunąć od ściany na maks. 25-30cm.

Nie słucham głośno, ale obawiam się o basrefleks i ewentualne wzbudzenia basu przy takiej odległości od ściany.

Czy ktoś z klubowiczy przerabiał podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem?

Co myślicie o połączeniu D18 z coplandem na kt88??

To będzie bardzo fajne połączenie. Uwypukli zalety każdego z nich. Słuchałem takiej pary jakieś pięć lat temu i byłem bardzo zbudowany. Tak, czy owak, wolę kopułkę w swoich D2 :)

To będzie bardzo fajne połączenie. Uwypukli zalety każdego z nich. Słuchałem takiej pary jakieś pięć lat temu i byłem bardzo zbudowany. Tak, czy owak, wolę kopułkę w swoich D2 :)

Nic tylko brać D2ki :))

kamil79 masz odpowiedź :)

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ja dałem za salonowe D2 niemal równo pomiędzy, ale rzutem na taśmę ;)

W moim przypadku było podobnie, dziś ich cena sięga coś ok.13tys.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• 5 tygodni później...

Sprzedałem Studio 100 dzisiaj, a nowemu nabywcy życzę udanych odsłuchów. :)

Niestety, moje D2 jutro jadą do serwisu. Mam jakaś dziwną przypadłość lewego tweetera, który potrafi od czasu do czasu zasyczeć, a potem denerwujący efet efekt znika i znowu się pojawia. Pech, bo już raz były z czymś innym, a teraz to.

No baaa.

Następny przystanek to D30S chyba, ale to jeszcze nieprędko. Docelowo, K8 :)

Myślę że Responce 4 dały by radę twoim oczekiwaniom, jeden z lepszych dżwięków jakie słyszłem z kolumn. A kupić je to cud koszt około 25000 zł kiedyś to flagowiec Proaca

Witam.

Dołączam do klubu z Proac response d two.

Wybierałem pomiędzy nimi a harbeth 30.1 ale proac zwyciężył przy rockowe muzie.

Wspaniałe głośniki. Morda mi się sama śmieje

Gratulacje i witamy w klubie! To prawda, że Response D2 potrafią dać czadu w muzyce rockowej. Uwielbiam słuchać na nich ostrzejszego grania. Są to chyba najuniwersalniejsze paczki podstawkowe w swojej cenie.

Kupiłeś je nowe?

2S czarują średnicą, natomiast D2 są równe i neutralne w całym paśmie. Obie wyglądają bosko w mahoniu oraz okleinach premium ;)

Naprawdę, wybór jest kwestią gustu bardziej oraz słuchanej muzyki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.