Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

I jak grasz dalej na nim czy poszedłeś już w co innego ?

U mnie "ruszył" dosyć ciężkie monitory do napędzenia Usher X-719 o skuteczności 84dB .

xindak to już prehistoria, ale zapisana po stronie plusów. Wzmacniaczy od tego czasu było z kilkanaście. Najlepiej wspominam ukraińska lampę Omak. Obecnie gram na Roksan Caspian m1 New Generation, z którego jestem zadowolony. Ale Xindak, ten konkretnie model, bo z innymi jest różnie, był bardzo przyzwoity.

Będzie z 10 lat jak go miałem ale czy na pilocie nie ma jakiegoś wyłącznika albo dimmera ?

Nie ma. Cos padło ale to pier**la z ktora mozna zyc albo naprawic u jakiegos ogarnietego elektronika.

Nie ma. Cos padło ale to pier**la z ktora mozna zyc albo naprawic u jakiegos ogarnietego elektronika.

zgadza sie, ale z drugiej strony jak jest wszystko ok z reszta, to troche boje sie dawac do niewiadomo kogo.

Jeżeli chodzi o 6950 to nie dziwne że każdemu się tak podoba bo każdy słucha go właściwie w klasie A - ja też normalnie słucham do max 10 na skali - ja mam za to jedną przypadłość i nie wiem czy to normalne - lewa strona wzm. jest dużo bardziej ciepła od prawej - czy to może od zasilacza ?

Ludzie!!!!

Gdzie można od kogo kupić kolumny Xindak MS-1201?

Zaczynam wierzyć że one w naturze nie istniały tylko w recenzjach - przecież nigdzie ich w second hand na całym świecie nie mozna znaleźć ;)))))

Pewnie Firma się "napięła" zrobiła żeby pokazać ,że potrafią ,cena w detalu na Europę wynosiła coś pow. 2 tys Euro ,Producent dostawał 1/4 najwyżej 1/3 tego

więc pewnie stwierdzili ,że się nie opłaca bo nie ma czym zastąpić użytych dobrych komponentów .

Może trzeba poszukać pod ich "skandynawskim brandem" w nowych lepszych cenach ?

• 1 miesiąc później...

ta końcówka wygląda dość sensownie:

http://www.polpak.com.pl/produkt/1077/XA-8800MNe-NEW-EDITION

Do posłuchania grała ostatnio w salonie Polpak w Regułach .

O tym sobie przypomniałem http://www.avtest.pl/wzmacniacze/item/633-xindak-xa6950-ii

• 1 miesiąc później...

A600E wczoraj doszedl.

Bydlak robi wrazenie. Narazie sie wygrzewa ale już czuć pełną kontrolę nad głośnikami.

A600E wczoraj doszedl.

Bydlak robi wrazenie. Narazie sie wygrzewa ale już czuć pełną kontrolę nad głośnikami.

Więc po dniu ciągłego grania oprócz wcześniej wymienionej kontroli nie dzieje się nic .

Na scenie bałagan, barwa do dooopy, przekaż bez najmniejszej nutki subtelności. Surowy , nie wciagajacy . Lipa.

Więc po dniu ciągłego grania oprócz wcześniej wymienionej kontroli nie dzieje się nic .

Na scenie bałagan, barwa do dooopy, przekaż bez najmniejszej nutki subtelności. Surowy , nie wciagajacy . Lipa.

Chłopie to po coś to kupił? Nie robiłeś rozeznania czy warto?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Jeżeli kupiłeś nowego, to wygrzanie ma duże znaczenie. Nie miałem Xind... ale ta zasada jest uniwersalna. Tym bardziej w przypadku mocnej klasy AB czy A.

Istnieje również możliwość że on tak gra.

Chłopie to po coś to kupił? Nie robiłeś rozeznania czy warto?

naprawdę myślisz że nie robiłem?

Jeżeli kupiłeś nowego, to wygrzanie ma duże znaczenie. Nie miałem Xind... ale ta zasada jest uniwersalna. Tym bardziej w przypadku mocnej klasy AB czy A.

Istnieje również możliwość że on tak gra.

Jest nowy, więc to na pewno jest to kwestia wygrzania. Jestem tylko ciekaw na ile to się zmieni , bo jak narazie to naprawdę bida straszna .

Grzej tak jak Czarek, tydzień bez przerwy. Może zapuść płytę testową z różowym szumem lub jakąś modulację sygnału.

Jestem tylko ciekaw na ile to się zmieni

hmm, nie oczekuj zbyt wiele. Coś napewno.

Grzej tak jak Czarek, tydzień bez przerwy. Może zapuść płytę testową z różowym szumem lub jakąś modulację sygnału.

hmm, nie oczekuj zbyt wiele. Coś napewno.

cholera, bardzo to przykre, że takie czary trzeba uskuteczniać, żeby zagrał prawidłowo wzmacniacz za tyle kasy... to jest normalnie szokujące

bardzo to przykre, że takie czary trzeba uskuteczniać, żeby zagrał prawidłowo wzmacniacz za tyle kasy.

A co w tym dziwnego? Normalna procedura. Jest dosłownie kilka firm, które sprzedają już wygrzane i uformowane urządzenia. Jednak są one kilka półek cenowych wyżej.

Telewizory pralki lodówki laptopy itp tez wygrzewasz? Kupujesz podłączasz i ma działać!

Edytowane przez slaaawek

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.