Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  184 członków

Xavian Klub
IGNORED

Klub Xaviana

Gość BlueMax

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie dwa dni miałem okazje posłuchać troszkę sprzętu audio

ostatnio rozglądam sie za kablami (głośnikowe i interkonety) do xaviana i musicala

dzieki panom ze sklepy Premium Sound była możliwość temu chociaż w jakimś stopniu temu zaradzić

przedstawie jakie sprzęty brały udział w tym moim "poszukiwaniu":

Kolumny jako jedyne miałem te co mam czyli Xavian Perla

wzmacniacze:

Fezz Audio - Silver Luna

Fezz Audio- Titania

Master Sound -Compact 300B

PATHOS CLASSIC ONE MKIII

CD:

Primare cd22 ,Audia flight

interkonekty :

Harmonix HS 101 Improved S i Albedo Monolith

kable głośnikowe:

Harmonix cs 120 ,Tellurium Q Black ,Cardas Clear Sky

sieciówki do wzmacniaczy :Harmonix X DC2F Cd -Signal Projects Lynx

Miałem w planie poszukać cos z kabli do moich" ustrojstw" a skonczyło sie na odsłuchiwaniu wzmacniaczy lampowych

i to był mój błąd że dałem sie skusić(poniekąd sam poprosiłem o wzmacniacz lampowy) na odsłuch lamp;) tego się nie zapomina

nie wierzyłem że czar lamp i mnie ogarnie a jednak dopadł i mnie...

( nie wierzyłem kolegom wcześniej informujących o takowych "niebezpieczeństwach ")

Wzmacniacze które w mojej pamieci zaznaczyły sie to :Fezz Audio- Titania i Master Sound -Compact 300B

pierwszy w cenie okoo 6-7 tysiecy ( nie pamiętam dokładnie ) zauroczył wspaniałością ciepła a zarazem szczegółami i mocą

poszukującym lampowego czaru zwróccie uwagę na niego

a drugi to mój olbrzymi błąd ze Go słuchałem ;).....piękno, szczegóły,dźwięki na płytach (moich) które dotychczas wydawały sie dobrymi zagrały jeszcze wspanialej;

nie spodziewałem sie że tak mogą pięknie brzmiec

potrafi z kolumnami perlami i nie tylko( bardzie wymagającymi pod względem mocy)dawać rade ....

Wracając do głównego mojego celu poszukiwan kabli z trzech rodzai najbardziej dźwiękowo przypasowały mi Harmonixy które z Perłami świetnie sie zgrywały

Telurium i Monolith Cardas każde z nich mają swoją specyfike czasu mało a żeby mieć bardziej dokładne opinie o nich musiałby trochę pograć dłużej ( Kable były wygrzane)

Ps .Wybaczcie że tego wszystkiego co usłyszałem starałem sie przedstawić może komuś sie przyda

Ps 2.Xaviany wspaniały dzwięk muzykalność gładkość,liniowość kolumny które się słucha z przyjemnością ....

Na koniec dziękuje za to że mogłem posłuchać ,zadać wiele pytań i być cierpliwie wysłuchany przez ekipę Premium Sound z Gdańska :)

Edytowane przez asterix1

Xaviany dobrze zgrywają się z lampami to fakt.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Fezz Audio - Silver Luna

Fezz Audio- Titania

A jak byś miał porównać te 2 wzmaki, Silver bardzo odstaje od Titanii?

Miałem okazję posłuchać Perly na hybrydowym Vincencie i cudnie to brzmiało, na tyle że z przesłuchanych kilkunastu par kolumn w ostatnich tygodniach do 8 tys zł nie znalazłem nic lepszego.

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Titania jest modelem wyższym i tak też gra, jak model wyższy. Gra subtelniej, lepiej kontroluje kolumny, tworzy też lepszą scenę. Natomiast Luna w swojej cenie jest rewelacyjna, moc, dynamika, dokładność są bardzo dobre.

Z Perlami polecam Titanię.

A jak byś miał porównać te 2 wzmaki, Silver bardzo odstaje od Titanii?

Miałem okazję posłuchać Perly na hybrydowym Vincencie i cudnie to brzmiało, na tyle że z przesłuchanych kilkunastu par kolumn w ostatnich tygodniach do 8 tys zł nie znalazłem nic lepszego.

Titania jest modelem wyższym i tak też gra, jak model wyższy. Gra subtelniej, lepiej kontroluje kolumny, tworzy też lepszą scenę. Natomiast Luna w swojej cenie jest rewelacyjna, moc, dynamika, dokładność są bardzo dobre.

Z Perlami polecam Titanię.

W całej rozciągłości potwierdzam to co kolega Scout napisał namacalnie czuć było moc więcej energii, przestrzeni dźwiękowo - ilościowo więcej informacji a zarazem lampowo

jak masz środki to polecam chociażby posłuchać .

Xavian Neox1 i w końcu rock i metal brzmi tak jak powinien. Zadziwiające że takie niewielkie paczki potrafią emitować taki dźwięk, pięknie dociążony z nisko schodzącym jak na podstawkowce basem.

Wybierałem się na odsłuchy chcąc posłuchać czego innego ale akurat te mi zaproponowano i poszły na pierwszy ogień i już wiedziałem że innych już słuchać nie muszę. Co więcej idąc na odsłuch raczej nie planowałem zakupu to ale Neoxy tak mnie zauroczyły że stwierdziłem że muszę je mieć.

W ciągu ostatnich kilku tygodni przesłuchałem kilkanaście par kolumn w cenie do 8 tys. i z tego tylko Dynaudio focus 160 wzbudził moje większe emocje no ale to wyższa półka cenowa, ewentualnie jeszcze Dali Opticon 2 które zaskoczyły mnie niskimi tonami ale tam też coś mi do końca nie pasowało.

Na razie Xaviany się wygrzewają i czekam na efekt bo prosto po wyjęciu z kartonu to trochę brakuje im do tego brzmienia którego zapamiętałem z odsłuchu.

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

• 2 tygodnie później...

Xavian Neox1 i w końcu rock i metal brzmi tak jak powinien. Zadziwiające że takie niewielkie paczki potrafią emitować taki dźwięk, pięknie dociążony z nisko schodzącym jak na podstawkowce basem.

Wybierałem się na odsłuchy chcąc posłuchać czego innego ale akurat te mi zaproponowano i poszły na pierwszy ogień i już wiedziałem że innych już słuchać nie muszę. Co więcej idąc na odsłuch raczej nie planowałem zakupu to ale Neoxy tak mnie zauroczyły że stwierdziłem że muszę je mieć.

W ciągu ostatnich kilku tygodni przesłuchałem kilkanaście par kolumn w cenie do 8 tys. i z tego tylko Dynaudio focus 160 wzbudził moje większe emocje no ale to wyższa półka cenowa, ewentualnie jeszcze Dali Opticon 2 które zaskoczyły mnie niskimi tonami ale tam też coś mi do końca nie pasowało.

Na razie Xaviany się wygrzewają i czekam na efekt bo prosto po wyjęciu z kartonu to trochę brakuje im do tego brzmienia którego zapamiętałem z odsłuchu.

I jak? Wygrzane?

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Gość numik

(Konto usunięte)

mam NEOX2, w salonie było super, ale wiadomo, to 15 minut. Słucham więcej od tygodnia i na niektórych płytach tak jakbym słyszał dziwny efekt...."inności brzmienia niż zawsze", takie 5%, ale jest. Wyeliminowałem inne elementy toru, masz coś takiego?

Miałem wiele kolumn, ale ta "inność" ciut zalatuje "dziwnością", choć to nie brzmi "źle", coś mi na czuja "śmierdzi". Frankie Goes to Hollywood znam znakomicie, na wielu zestawach..i coś....mi nie pasi.

Tu już pytanie do Was wszystkich - mieliście jakieś problemy z kolumnami Xavian?

mam NEOX2, w salonie było super, ale wiadomo, to 15 minut. Słucham więcej od tygodnia i na niektórych płytach tak jakbym słyszał dziwny efekt...."inności brzmienia niż zawsze", takie 5%, ale jest. Wyeliminowałem inne elementy toru, masz coś takiego?

Miałem wiele kolumn, ale ta "inność" ciut zalatuje "dziwnością", choć to nie brzmi "źle", coś mi na czuja "śmierdzi". Frankie Goes to Hollywood znam znakomicie, na wielu zestawach..i coś....mi nie pasi.

Tu już pytanie do Was wszystkich - mieliście jakieś problemy z kolumnami Xavian?

Ja mam 250tki i tu nie ma dyskusji, ale odsłuchiwałem NEOX w Premiumsound i jakby to powiedzieć i nadszarpnąć opinii firmy Xavian to d....y nie urwało.

Ja uważam, że niestety Roberto po serii XN chce poprostu zacząć zarabiać pieniążki i robi to co inni.

Wystarczy spojżeć na rynek wtórny i ceny serii XN.

Gość numik

(Konto usunięte)

Ja mam 250tki i tu nie ma dyskusji, ale odsłuchiwałem NEOX w Premiumsound i jakby to powiedzieć i nadszarpnąć opinii firmy Xavian to d....y nie urwało.

Ja uważam, że niestety Roberto po serii XN chce poprostu zacząć zarabiać pieniążki i robi to co inni.

Wystarczy spojżeć na rynek wtórny i ceny serii XN.

widzisz, tylko zabawne jest to, że mocny rock brzmi super bez 2 zdań, w muzyce bardziej wysublimowanej kolumny dalej grają bardzo dobrze....ale jakby ZARAZEM z cechą, której nigdy nie znałem, a nie ma o tym nic w recenzjach, również tych bardziej offowych. FGHT na każdych kolumnach brzmiał inaczej, ale tylko w zakresie różnicy między kolumnami. Tu dochodzi czasem coś, co brzmi nie tylko inaczej bo to inne kolumny, ale jak to opisać za cholerę nie wiem. Jestem w kropce, bo nie to, że mi to przeszkadza i brzmi "źle", ale obawiam się, że to "coś" moze wynikać z jakiejś miniwady i wcale nie jest zamierzone - o to mi chodzi, a słuch mam czuły i zdarzało mi się w salonach informować sprzedawców, że lewy wysokotonowiec minimalnie trzeszcy. Ja to "minimalnie" słyszałem boleśnie, a oni musieli podchodzić pod sam głośnik i dopiero po chwili potwierdzali, a przecież ciągle je komuś podłączali.

Jestem w kontakcie z serwisem.

widzisz, tylko zabawne jest to, że mocny rock brzmi super bez 2 zdań, w muzyce bardziej wysublimowanej kolumny dalej grają bardzo dobrze....ale jakby ZARAZEM z cechą, której nigdy nie znałem, a nie ma o tym nic w recenzjach, również tych bardziej offowych. FGHT na każdych kolumnach brzmiał inaczej, ale tylko w zakresie różnicy między kolumnami. Tu dochodzi czasem coś, co brzmi nie tylko inaczej bo to inne kolumny, ale jak to opisać za cholerę nie wiem. Jestem w kropce, bo nie to, że mi to przeszkadza i brzmi "źle", ale obawiam się, że to "coś" moze wynikać z jakiejś miniwady i wcale nie jest zamierzone - o to mi chodzi, a słuch mam czuły i zdarzało mi się w salonach informować sprzedawców, że lewy wysokotonowiec minimalnie trzeszcy. Ja to "minimalnie" słyszałem boleśnie, a oni musieli podchodzić pod sam głośnik i dopiero po chwili potwierdzali, a przecież ciągle je komuś podłączali.

Jestem w kontakcie z serwisem.

A ja tak miałem ze słuchawkami, dopiero po 100 godzinach zaczęły normalnie brzmieć.

Ile te NEOX grają u ciebie?

I jak? Wygrzane?

Nie ma szans, grały może do tej pory max 20h, brak czasu, a niby 200h potrzeba żeby zaczęły grać odpowiednio.

numik mi na razie wszystko pasuje oczywiście z uwzględnieniem że obecne brzmienie zmieni się jeszcze na lepsze, jestem ciekaw w jakim stopniu poprawi się granie

A te twoje neoxy to już wygrzane? Może tu leży problem?

Gość numik

(Konto usunięte)

A ja tak miałem ze słuchawkami, dopiero po 100 godzinach zaczęły normalnie brzmieć.

2 tygodnie. Ale wszystkie kolumny miały swoje pierwsze 2 tygodnie ;). No Anastasis DCD to najpłynniejsza płyta jaką znam, a tu przy wysokich wejściach Lisy i niektórych "iF" "SSee"' "D" Brendana jakby coś na chwilę traci płynność. To jest tak na progu, że to raczej kwestia "intuicji" niż faktu. Ale jeśli znasz na pamięć jakieś płyty, a tu raz na jakiś czas coś "przykuwa uwagę" w sposób, w jaki do tej pory żadne kolumny nie przykuwały....hmmm...to może być minimalna nieczystość 1 wysokotonowca, zobaczymy.

Gość numik

(Konto usunięte)

dobra, luz - one po prostu tak grają, jakby ciut "unosowiały" pewne sygnały, ale to obie kolumny identycznie i efekt jest minimalny, ogólna jakoś brzmienia bardzo bardzo. To się faktycznie może uspokoi z czasem.

Jakich kabli używacie Panowie? :) Jakie źródełka u Was grają?

Edytowane przez numik
Gość

(Konto usunięte)

dobra, luz - one po prostu tak grają, jakby ciut "unosowiały" pewne sygnały, ale to obie kolumny identycznie i efekt jest minimalny, ogólna jakoś brzmienia bardzo bardzo. To się faktycznie może uspokoi z czasem.

Jakich kabli używacie Panowie? :) Jakie źródełka u Was grają?

Piśnij co to za kawałki...posłucham z ciekawości...

Pozdro

Gość numik

(Konto usunięte)

Piśnij co to za kawałki...posłucham z ciekawości...

Pozdro

płyta Anastasis DCD, track 1,2,4,6,8 - ja do tej pory miałem Castle Knight 4 (ogólnie lekko przytłumione) oraz nadłużej Dali Zensor 5 - gdzie wyższy środek był cofnięty, góra doświetlona ale na łagodny sposób, bas był miękki i dość lekki - a grało to z Audiolabem 8000s.

Połączenie Caspian + Neox2 + Qed Reference i Chord Oddysey 2 daje trochę inny efekt, stąd to zdziwienie jak ateisty po śmierci ;p - teraz zamierzam wypożyczyć IC M&B - "podobno" rewelacja, może będę musiał też popróbować innych głośnikowych

Panowie moje perły z wygrzewaniem miały też swoje lepsze i gorsze dni jednego dnia pieknie nazajutrz cos nie pasowało jakby mniej energii muza mało muzykalnie grająca nagrani9oa inaczej te co lubię brzmiące

trwało to tak jak w instrukcji co najmniej 200 godzin ale po tym czasie wszystko ustawiło sie tak jak powinno gra bardzo ok :)

Numik niektóre nagrania które znam od lat teraz brzmią inaczej system zmieniony i one też maja to cos że jest troche inaczej brzmi ale przyzwyczajenie następujące i rogal jak u mnie daja to że tamto co było jest już przeszłością

Moje Xaviany mam ustawione w kierunku _na mnie patrzą po trójkącie

napisałem swego czasu do Xaviana jakie ustawienie kolumn proponują w odpowiedz napisali tak jak mam ustawione.....

Kable teraz temat następny no bo przeca trza i to polepszyć

Harmonix 101 hs improvided na moim warsztacie po kilkunastu dniach zapowiada sie coraz lepiej powiem nawet super

jedna uwaga jakbyście podchodzili do tego typu spraw przez tydzien dzwięk nieszczególny ( nowe niewygrzane)a nawet zły a potem to cos zmiana na lepsze i kurde znów płyta za plytą i tak dalej .....;)

jako podpowiedz i szybsze wygrzewanie moja rada ( podpowiedz z neta o kablach Harmonixa) podłączyć pod cos co wiele i często włączane jest codzien u mnie byl to tuner

Dziękuję kolegom z forum za podpowiedzi i rady które mogę dalej przekazać :)

Ps Jarre "Oxygene" inaczej brzmi jakos mniej zaczepne ale za to muzykalnie i.....to trzeba posłuchać :)

Te całe xavian perla czy xn 250 należy porównać do Studio 16 hertz Canto One a już nie mówiąc o Canto Grand premium ...Gwarantuję że tą całą matową naleciałosć Xaviana załatwią wyżej wymienione konstrukcje 16 Hertz , rozdzielczość przy plikach DSD jeśli takimi tylko dysponujecie mogą pokazać tylko konstrukcje oparte na wybornych przetwornikach , okablowaniu solid core i doborowych kondach jaką stosuje Studio 16 Hertz.

cała i tak niezła rewelacja Xaviana

Xavian_PERLA_14.jpg

Biedota

Edytowane przez Luk77
Gość numik

(Konto usunięte)

Panowie moje perły z wygrzewaniem miały też swoje lepsze i gorsze dni jednego dnia pieknie nazajutrz cos nie pasowało jakby mniej energii muza mało muzykalnie grająca nagrani9oa inaczej te co lubię brzmiące

trwało to tak jak w instrukcji co najmniej 200 godzin ale po tym czasie wszystko ustawiło sie tak jak powinno gra bardzo ok :)

Numik niektóre nagrania które znam od lat teraz brzmią inaczej system zmieniony i one też maja to cos że jest troche inaczej brzmi ale przyzwyczajenie następujące i rogal jak u mnie daja to że tamto co było jest już przeszłością

Moje Xaviany mam ustawione w kierunku _na mnie patrzą po trójkącie

napisałem swego czasu do Xaviana jakie ustawienie kolumn proponują w odpowiedz napisali tak jak mam ustawione.....

Kable teraz temat następny no bo przeca trza i to polepszyć

Harmonix 101 hs improvided na moim warsztacie po kilkunastu dniach zapowiada sie coraz lepiej powiem nawet super

jedna uwaga jakbyście podchodzili do tego typu spraw przez tydzien dzwięk nieszczególny ( nowe niewygrzane)a nawet zły a potem to cos zmiana na lepsze i kurde znów płyta za plytą i tak dalej .....;)

jako podpowiedz i szybsze wygrzewanie moja rada ( podpowiedz z neta o kablach Harmonixa) podłączyć pod cos co wiele i często włączane jest codzien u mnie byl to tuner

Dziękuję kolegom z forum za podpowiedzi i rady które mogę dalej przekazać :)

Ps Jarre "Oxygene" inaczej brzmi jakos mniej zaczepne ale za to muzykalnie i.....to trzeba posłuchać :)

o rany, dzięki wielkie - wiesz, ja już wzmacniacz podejrzewałem, jakby skoki napięcia. To co piszesz to dosłownie to co przeżywam, banan, załamka, banan...i tak w kółko. Ustawione mam dobrze od początku, no wlałeś nadzieję w moje serce, bo tak jak na rocku było fajnie tak na King Crimson, DCD, Pink Floyd....ktokolwiek widział ktokolwiek wie.

Obiecałem sobie - żadnych nerwowych ruchów, przemęczę te 2 miesiące i mam wielką nadzieję, że to się ustawi, bo potencjał jest gigantyczny wg mnie. Ale obiecałem już sobie, że jeśli nie...wracam do tego, co sprawdziło się na początku....Dali Zensor, tym razem 7 - wiem wiem, niby wady są...ale całość...była w sumie bardzo przyjemna.

Jestem Ci bardzo bardzo wdzięczny - teraz wiem, że to co się dzieje jest hmmmm "normalne" - wielkie wielkie dzięki!! :).

Tak, to że to będzie mniej zaczepne brzmienie już czuję, ale obecnie problem jest właśnie z muzykalnością. Jeszcze tylko 180 godzin :)

Edytowane przez numik

Te całe xavian perla czy xn 250 należy porównać do Studio 16 hertz Canto One a już nie mówiąc o Canto Grand premium ...Gwarantuję że tą całą matową naleciałosć Xaviana załatwią wyżej wymienione konstrukcje 16 Hertz , rozdzielczość przy plikach DSD jeśli takimi tylko dysponujecie mogą pokazać tylko konstrukcje oparte na wybornych przetwornikach , okablowaniu solid core i doborowych kondach jaką stosuje Studio 16 Hertz.

cała i tak niezła rewelacja Xaviana

Xavian_PERLA_14.jpg

Biedota

No proszę Cię - z całym szacunkiem do Studia 16Hz - chcesz porównywać konstrukcję na Morelu i Scanie Discovery do Xaviana XN250 na najlepszym 15cm głosniku celulozowym na świecie i tweeterze 2905/9700( który jest po prostu świetny) - są tu oryginalne osobniki na tym forum.

Czasami naprawe żal czytać to forum - szczególnie jak pierdoły opowiadają niedoświadczeni audiofile słuchający hi-fi i to w dodatku słabego.

Tak Scany Discovery to wyborne przetworniki a i okablowanie solid core i doborowe kondy - zwalają z nóg. Nie pisz jak nie wiesz o czym mówisz.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Tak, to że to będzie mniej zaczepne brzmienie już czuję, ale obecnie problem jest właśnie z muzykalnością. Jeszcze tylko 180 godzin :)

Jestem parę lat na forum tysiące postów przeczytane ale i tak niecierpliwość i niedowierzanie czasem brały górę że będzie lepiej ,przjemniej muzykalniej ...no bo w salonie grało inaczej a u mnie już nie tak

na szczęscie minęlo jest dobrze :) a i rozmowy na privie na tematy audio też wskazówki wiele dawały

Numik trzymam kciuki jeszcze"parę" godzin wtedy będzie czas na ocenę

pozdrowienia

aha Luk nazwał Xaviany matowymi u mnie nazywam je muzykalnymi i wybieram tą "matowość "niż bzyczenie komara przelatującego 6 metrów ode mnie w kierunku kuchni............

o rany, dzięki wielkie - wiesz, ja już wzmacniacz podejrzewałem, jakby skoki napięcia. To co piszesz to dosłownie to co przeżywam, banan, załamka, banan...i tak w kółko. Ustawione mam dobrze od początku, no wlałeś nadzieję w moje serce, bo tak jak na rocku było fajnie tak na King Crimson, DCD, Pink Floyd....ktokolwiek widział ktokolwiek wie.

Obiecałem sobie - żadnych nerwowych ruchów, przemęczę te 2 miesiące i mam wielką nadzieję, że to się ustawi, bo potencjał jest gigantyczny wg mnie. Ale obiecałem już sobie, że jeśli nie...wracam do tego, co sprawdziło się na początku....Dali Zensor, tym razem 7 - wiem wiem, niby wady są...ale całość...była w sumie bardzo przyjemna.

Jestem Ci bardzo bardzo wdzięczny - teraz wiem, że to co się dzieje jest hmmmm "normalne" - wielkie wielkie dzięki!! :).

Numik Ty tak na poważnie? Chcesz zamienić Xavian na Zenzor. Posłuchaj swoich Neox na innej elektronice albo faktycznie daj im troszkę czasu.

Nie znam Neox ale wiem jak grają Xaviany innej serii a grają wybitnie

No proszę Cię - z całym szacunkiem do Studia 16Hz - chcesz porównywać konstrukcję na Morelu i Scanie Discovery do Xaviana XN250 na najlepszym 15cm głosniku celulozowym na świecie i tweeterze 2905/9700( który jest po prostu świetny) - są tu oryginalne osobniki na tym forum.

Czasami naprawe żal czytać to forum - szczególnie jak pierdoły opowiadają niedoświadczeni audiofile słuchający hi-fi i to w dodatku słabego.

Każdy ma prawo do swojej oceny. Faktycznie XN 250 są zrobione na drogich przetwornikach, ale ich cena (11K) do niskich też już nie należy więc w tej klasie cenowej można już "poszaleć" . Co do CG to nie będę się rozpisywał co to nie miejsce na to. Dla mnie w tej cenie to świetne kolumny i tyle.

Mnie się podoba nowe wzornictwo u Xaviana. Np. Ambra. Wizualnie dla mnie bomba. Ciekawe jak grają. Orientuje się ktoś czy te serie będą zastępowały XN czy będą produkowane równolegle? I kto produkuje przetworniki dla Xaviana Ambra ?

Edytowane przez Silver_85
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Każdy ma prawo do swojej oceny. Faktycznie XN 250 są zrobione na drogich przetwornikach, ale ich cena (11K) do niskich też już nie należy więc w tej klasie cenowej można już "poszaleć" . Co do CG to nie będę się rozpisywał co to nie miejsce na to. Dla mnie w tej cenie to świetne kolumny i tyle.

Mnie się podoba nowe wzornictwo u Xaviana. Np. Ambra. Wizualnie dla mnie bomba. Ciekawi mnie jak grają. Orientuje się ktoś czy te serie będą zastępowały XN czy będą produkowane równolegle? I kto produkuje przetworniki dla Xaviana Ambra ?

Moim zdanie świetne kolumny słuchałem w różnych konfiguracjach ... cena wcale nie jest taka wysoka zważywszy że reprezentują zbliżony poziom brzmienia do kolumn z linku na tych samych głośnikach...:)

Oczywiście membrany trochę po liftingu ....ale XN 250 jest zadziwiająco blisko Franco Serblin ACCORDO które zjawiskowo grają / niesamowicie..... a i cena wtedy wydaje się zupełnie inna / bo z innej perspektywy zobaczona...:)

http://highfidelity.pl/@main-1262&lang=

Edytowane przez BOBSAPP

Moim zdanie świetne kolumny słuchałem w różnych konfiguracjach ... cena wcale nie jest taka wysoka zważywszy że reprezentują zbliżony poziom brzmienia do kolumn z linku na tych samych głośnikach...:)

W porównaniu do ACCORDO to faktycznie taniocha :) Może nie do końca dobrze się wyraziłem .Chodziło mi o to, że w tym budżecie producent może już sobie pozwolić na użycie dobrych firmowych przetworników. Konstrukcję Xaviana na tle wielu innych dużych producentów są wyceniane dość uczciwie.

Aha Accordo ciut ładniejsze ;)

Edytowane przez Silver_85
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

W porównaniu do ACCORDO to faktycznie taniocha :) Może nie do końca dobrze się wyraziłem .Chodziło mi o to, że w tym budżecie producent może już sobie pozwolić na użycie dobrych firmowych przetworników. Konstrukcję Xaviana na tle wielu innych dużych producentów są wyceniane dość uczciwie.

Aha Accordo ciut ładniejsze ;)

No tak..... o wiele ładniejsze [ ta obudowa to po prostu rzeżba artysty ] ....ale cena + 1,5 raza większa...:)

Edytowane przez BOBSAPP
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.