Skocz do zawartości
IGNORED

Klub sympatyków marek Electrocompaniet i Abrahamsen

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

RadekBe słuchałeś juz tego CDka? Zastanawiam sie czy warto go wypożyczać. Miałby zastąpić u mnie CDka Arcam alpha 8se

Nie, w ciemno biorę, wybór czysto estetyczny :)

Mam pytanie dotyczące przedwzmacniacz abrahamsena.

Mam monobloki podłączane tylko po RCA

Przedwzmacniacz ma wyjscie RCA tylko nie potrafię znaleźć informacji czy to wyjście jest regulowane. Czy ktoś może pomóc?

Taaa, i najlepiej w dobrej cenie....

A jak w komplecie z AW 180 to ja w sumie też bym chciał;-)

:))))))

podpisuje sie. może zakup grupowy to ktoś zniżke da? ;))

ec 4.7 poszukuje..

Na hifipl ktoś sprzedaje za ponad 4kzł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To musisz mieć dwie łódki, i to nie "łódki bols", chociaż, czemu nie...

A co na to sąsiedzi;-)

Mieszkam na poddaszu a pod nami dwa mieszkania puste.Malo tego vis-a- vis studenci ( he,he).W domu uzywam te mala glowe (15 W w klasie A).Daje rade z dobrymi glosnikami (Celestion G12H-30 z 1973r !).ahoj
  • 2 tygodnie później...

Witam mam PROBLEM!

końcówka AW60 + pre 4.5

słyszę delikatne "trzeszczenie" w głośnikach. Przy zmianie wzmacniacza na inny jest wszystko OK

sprzęt ma około 18 lat ale był rzadko używany!

co się mogło stać?

z mojej strony rozebrałem go i wyczyściłem z kurzu- nie pomogło

Proszę o pomoc oraz ew. info

o serwis ECI w woj. Śląskim- kogo możecie polecić

Czekam na info........

Trzeszczy cały czas, czy tylko podczas regulacji głośności?

Witold , prawdopodobnie poleciały przekaźniki , to nie będzie wina potencjometra ,chociaż 2 naraz się nie psują .

No właśnie....

Kolega ma podobny problem w końcówce EC , lewy kanał szwankuje a czasami zanika. Czeka na opinie fachowca z salonu naprawczego.

U mnie też trzeszczy końcówka czasami na niektórych utworach. Wina na pewno końcówki bo po zmianie na drugą stronę jest to samo w drugi głośniku. Sprzęt był już na serwis ale oczywiście powiedzieli że wszystko jest w porządku po 5 tyg trzymania u siebie, więc wysyłam niedługo do Krakowa bo tam kiedyś za pośrednictwem HiFi Club robiona była już jedna.

U mnie też trzeszczy końcówka czasami na niektórych utworach. Wina na pewno końcówki bo po zmianie na drugą stronę jest to samo w drugi głośniku. Sprzęt był już na serwis ale oczywiście powiedzieli że wszystko jest w porządku po 5 tyg trzymania u siebie, więc wysyłam niedługo do Krakowa bo tam kiedyś za pośrednictwem HiFi Club robiona była już jedna.

dokładnie mam to samo. Na początku myślałem że to wina płyty ale jednak przy zmianie wzmaka na inny jest OK. We wtorek zaworze do AudioAzyl. Oczywiście już na początku mi zaznaczył gościu że przy tak wiekowym sprzęcie (18 lat) wymiana elektrolitów obowiązkowa/.........

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.