Skocz do zawartości
IGNORED

Klub sympatyków marek Electrocompaniet i Abrahamsen

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Marek Michalczyk.

http://www.audioazyl.com/

Potwierdzam i polecam.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Czy ktoś poleci dobrego serwisanta, kóry zajmie się naprawą pre Elecro??

Dobry, znaczy - nie zedrze , nie zgubi, nie zniszczy i w odda zrobiony zanim zajdę z tego świata;-)

W Łodzi jest bardzo dobry serwis Electrocompanieta ( nieautoryzowany ) na ul. Więckowskiego. Pan Tomasz Okrasa jest doskonałym fachowcem

i na pewno pomoże.OTJ centrum serwisowe audio video mgr inż. Tomasz Okrasa ul.Więckowskiego 32 ,Łódź tel 042-632-96-36 lub kom.603-233-605

Gość

(Konto usunięte)

Nie ma w tym nic dziwnego bo mój skromny "sajrus" z pudełka był nieco nadgorliwy a najbardziej do pieca dawała zapiaszczona górna średnica. Po ok.4 miesiącach (sporadyczne odsłuchy z racji nadmiaru czasu ;) )sytuacja się zmieniła i to znacznie... zapiaszczenie znikło a pojawiła się gładkość , nasycenie i dociązenie . Szczerze to brakuje mnie nieco tego pazura jak na początku ale bez zapiaszczenia . Wszystkiego mieć nie można zresztą .

Nie szukam niczego dalej bacząc na te wszystkie próby i porażki razem wzięte ;)

Ciekawe, ciekawe...ja mam takie wrażenia od wielu lat...ale raczej spowodowane zmianami słuchu w ciągu doby ;-)

Przez takie oto chocki klocki kocham moje klamoty, by za "chwilę ich nienawidzieć za to, że nie grają tak jak chcę tu i teraz... ;-)

Edytowane przez Gość

Stasiu , jak najbardziej chyba każdy to ma że dzisiaj gra lepiej a jutro gorzej ;) czasami łapę się z tym źe przy dużym zmęczeniu po prostu nic mnie się nie podoba a jak się wyśpię to nazajutrz jest wyśmienicie :)

Dlatego uważam że w przynajmniej moim przypadku gonienie królika juz nie ma sensu. Co by człowiek nie zrobił i zainwestował to zawsze będą momenty grymaszenia :)

W Łodzi jest bardzo dobry serwis Electrocompanieta ( nieautoryzowany ) na ul. Więckowskiego. Pan Tomasz Okrasa jest doskonałym fachowcem

i na pewno pomoże.OTJ centrum serwisowe audio video mgr inż. Tomasz Okrasa ul.Więckowskiego 32 ,Łódź tel 042-632-96-36 lub kom.603-233-605

Jak najbardziej też polecam Pana Tomasza na Wieckowskiego.

Ciekawe, ciekawe...ja mam takie wrażenia od wielu lat...ale raczej spowodowane zmianami słuchu w ciągu doby ;-)

Przez takie oto chocki klocki kocham moje klamoty, by za "chwilę ich nienawidzieć za to, że nie grają tak jak chcę tu i teraz... ;-)

Stasiu, daj jakieś foto tego systemu. Ja niestety nie mam tyle co Ty szczęścia i rozsądku. Każdy mój kolejny sprzęt jest jakiś coraz bardziej wrażliwy i kapryśny :) Człowiek się czegoś znowu nauczy :)

Stasiu, daj jakieś foto tego systemu. Ja niestety nie mam tyle co Ty szczęścia i rozsądku. Każdy mój kolejny sprzęt jest jakiś coraz bardziej wrażliwy i kapryśny :) Człowiek się czegoś znowu nauczy :)

Spokojnie , cierpliwosci Roxy, jeszcze będziesz skakał z radości na dźwięk Nemo. One muszą się rozegrać i wygrzać. Aby przyspieszyć ten proces

podłącz tuner 24/h i w ciągu 3 - 4 tygodni będziesz słyszał znaczącą poprawę brzmienia.

Spokojnie , cierpliwosci Roxy, jeszcze będziesz skakał z radości na dźwięk Nemo. One muszą się rozegrać i wygrzać. Aby przyspieszyć ten proces

podłącz tuner 24/h i w ciągu 3 - 4 tygodni będziesz słyszał znaczącą poprawę brzmienia.

Tak też zrobiłem. Od trzech dni grają 24/h :)

Gość

(Konto usunięte)

Stasiu , jak najbardziej chyba każdy to ma że dzisiaj gra lepiej a jutro gorzej ;) czasami łapę się z tym źe przy dużym zmęczeniu po prostu nic mnie się nie podoba a jak się wyśpię to nazajutrz jest wyśmienicie :)

Dlatego uważam że w przynajmniej moim przypadku gonienie królika juz nie ma sensu. Co by człowiek nie zrobił i zainwestował to zawsze będą momenty grymaszenia :)

Dokładnie ;-)

Bo Ty maaruda jesteś ;-)

Fotki? Za biednie u mnie... ;-)))

Edytowane przez Gość

Fotki? Za biednie u mnie... ;-)))

Znam kilka systemów opartych na kilkudziesięcioletnich sprzętach i grają wyśmienicie. Np. lampka Quada, kolumny z na Axiom 301 do tego gramofon Gerrard i praktycznie system to koniec poszukiwania :) Wcale nie musi być drogo :) Kolumnami się choć pochwal i napisz jak już je tak wszędzie chwalisz :)

Gość

(Konto usunięte)

Znam kilka systemów opartych na kilkudziesięcioletnich sprzętach i grają wyśmienicie. Np. lampka Quada, kolumny z na Axiom 301 do tego gramofon Gerrard i praktycznie system to koniec poszukiwania :) Wcale nie musi być drogo :) Kolumnami się choć pochwal i napisz jak już je tak wszędzie chwalisz :)

Właśnie tu jest największa bieda...cenowa...powinny już dawno trafić na na stertę z opałem ;-)

Pozwolisz, że będę zachwycał oko i duszę Waszymi pięknymi kolumnami i sprzętami a moim tylko dźwiękowo...

Edytowane przez Gość

Pozwolisz, że będę zachwycał oko i duszę Waszymi pięknymi kolumnami i sprzętami a moim tylko dźwiękowo...

Przecież to jest forum miłośników audio i muzyki, a nie jakieś wyścigi Stasiu :) Nie ważna na czym, a ważne czego się słucha :)

Gość

(Konto usunięte)

Raf ... "polskie" wojenki to się prowadzi na forum o byle co, dla niektórych osobników każdy powód jest dobry...

Przecież to jest forum miłośników audio i muzyki, a nie jakieś wyścigi Stasiu :) Nie ważna na czym, a ważne czego się słucha :)

W ramach tego hobby wolałbym częściej z kumplami "po fachu" muzyki posłuchać, podyskutować, itp.

Moi kumple muzyki słuchają...ale mnie nie rozumieją...

Małżonka słucha z boomboxa w pokoju dzieci...itd. ;-(

A dla tych co lubią się spotkać mam "za tanio"...a więc jestem słabym partnerem do spotkań...jedyny kumpel co lubił posłuchać i był zachwycony jakością i wymiarem grania metalu zatracił się w dążeniu do dobrych wyników dzieci w nauce

:-(...dobrze, że chociaż na Live jeździmy razem...heh

Ale byłem wczoraj posłuchać Aida A. THAISIS...moje granie...bez słodzenia...

Zajadę jeszcze posłuchać AW400 bo stoją i się kurzą ;-)...kawał gratów...

Edytowane przez Gość
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Kolumnami się choć pochwal i napisz jak już je tak wszędzie chwalisz :)

Stasiek się nieźle kryguje. Tu nie pokaże systemu a wszędzie cmoka i wychwala ta jolide i system :) co więcej uważa że tzw hi end nie istnieje :)

Właśnie tu jest największa bieda...cenowa..

Aż tak się wstydzisz?? To czas kupić coś droższego skoro cię to tak męczy

Stasiek się nieźle kryguje. Tu nie pokaże systemu a wszędzie cmoka i wychwala ta jolide i system :) co więcej uważa że tzw hi end nie istnieje :)

Dokładnie. Ja tam nigdy o zdjęcia czy o sprzęt nie pytam. Ale jak ktoś już myśli, że wszystkie rozumy pozjadał... to wtedy wypadałoby się jednak wylegitymować :)

Edytowane przez Roxy
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Dokładnie. Ja tam nigdy o zdjęcia czy o sprzęt nie pytam. Ale jak ktoś już myśli, że wszystkie rozumy pozjadał... to wtedy wypadałoby się jednak wylegitymować :)

Wolny kraj może myśleć że wzmacniacz za 600 dolarów to szczyt HiFi. Co nie znaczy że to prawda. Ja ostatnio zmieniłem Yamahę as 700 na primare i21 i jest lepiej. Tupetu jednak nie mam by twierdzić że to szczyt i lepiej się nie da

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Stasiu, to swój chłop jest :) tylko bardzo tajemniczy jakiś :)

A nie powinien...skoro to taki cud sprzęt to kazdy powinien o tym wiedziec

tylko bardzo tajemniczy jakiś :)

Takie czasy :) Wiele osób jakoś wstydliwych ;) Fotek boją się rzucać , a nie daj boże zaproponujesz żeby się spotkać żeby posłuchać......

Edytowane przez Silver_85

Tak też zrobiłem. Od trzech dni grają 24/h :)

Ale jakieś zmiany po trzech dniach, czy nic?

Edytowane przez hudykot

Ale jakieś zmiany po trzech dniach, czy nic?

Nawet nie wiem. Włączyłem Blade Runnera z Bluesanda w pętli i za tydzień sprawdzę :)

Gość

(Konto usunięte)

Stasiu, to swój chłop jest :) tylko bardzo tajemniczy jakiś :)

E tam...dziadu jest bo nie jest ekshibicjonistom ;-)

Przepraszam Panowie...Pozdrawiam serdecznie :-)

Edytowane przez Gość

E tam...dziadu jest bo nie jest ekshibicjonistom ;-)

Przepraszam Panowie...Pozdrawiam serdecznie :-)

Jak będziesz bez gaci chodził po monciaku to możesz tak opowiadać :)

Ja tam jestem wdzięczny innym, że dzielą się swoim doświadczenie a jeszcze berdziej lubię oglądać filmy i zdjęcia czyjegoś systemu. Szkoda, że jest tego tak mało :) Jakoś nie widzę w tym wielkiego zagrożenia. Nie słyszałem jeszcze o jakiejś szajce audiofilskiej. A to co łatwe do kradzieży i drogie często mamy gdzieś zaparkowane :)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Szkoda, że jest tego tak mało :)

E tam mało. Na YouTube pełno clipow z technicsami i altusami :)

dziadu jest bo nie jest ekshibicjonistom ;-)

Ja goły nie chodzę więc daleko mi do ekshibicjonizmu

Gość

(Konto usunięte)

E tam mało. Na YouTube pełno clipow z technicsami i altusami :)

Rozgryzleś mnie...

Ja goły nie chodzę więc daleko mi do ekshibicjonizmu

A ja lubię... ;-)))

AW 400 piękne są...posłucham w następnym tygodniu ..

Edytowane przez Gość

Orientuje się ktoś może, czy wystarczy odkręcić te sześć śrubek z każdej strony aby zobaczyć wnętrze wzmacniacza. Nie ma u mnie jakiś naklejek gwarancyjnych w tym miejscu, a chętnie bym zajrzał do środka :)

Powoli zaczynają się pojawiać zalety dlaczego spodobał mi się ten wzmacniacz, których na początku jednak nie było po wyjęciu z kartonu. jak np. niezwykła szczegółowość :) Brakuje natomiast w dalszym ciągu swobody, rozmachu i czarnego tła jaki znam z demo. Trzeba wygrzewać dalej :)

Orientuje się ktoś może, czy wystarczy odkręcić te sześć śrubek z każdej strony aby zobaczyć wnętrze wzmacniacza. Nie ma u mnie jakiś naklejek gwarancyjnych w tym miejscu, a chętnie bym zajrzał do środka :)

Powoli zaczynają się pojawiać zalety dlaczego spodobał mi się ten wzmacniacz, których na początku jednak nie było po wyjęciu z kartonu. jak np. niezwykła szczegółowość :) Brakuje natomiast w dalszym ciągu swobody, rozmachu i czarnego tła jaki znam z demo. Trzeba wygrzewać dalej :)

Zadzwoń do HiFi Clubu , na pewno pomogą. Ja swoich nie odkręcałem bo aż tak bardzo mnie nie korciło co jest tam w środku , zresztą sporo widać

przez otwory z góry :-)

Zadzwoń do HiFi Clubu , na pewno pomogą. Ja swoich nie odkręcałem bo aż tak bardzo mnie nie korciło co jest tam w środku , zresztą sporo widać

Trochę mi wstyd tam dzwonić z takim zapytaniem :) Racja że dużo jest widać od góry. Szkoda, że nie zrobili tego jak w Emitterze z przeźroczystą górą :) Ciekawi mnie jak są połączone te dwie AW180 :)

post-59356-0-45121300-1528714805_thumb.jpg

a chętnie bym zajrzał do środka :)

zresztą sporo widać

Lubię post

może założycie klub podglądacza;-)

Ciekawi mnie jak są połączone te dwie AW180 :)

myślę, że dobrze;-)

a serio, też lubię zajrzeć do środka.... a już ze zdjęć z necie widać, ze to piękna robota!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.