Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

A co to za sztuka we mgle.

Jak mawiał klasyk Bul, polecieć na drzwiach od stodoły to jest coś...

Polak wszystko potrafi ;-). Każdy najlepiej. Tylko nikt nas nie docenia. W zasadzie taka np. Formuła I powinna być obsadzona tylko przez Polaków. Sądząc po zachowaniach kierowców na polskich drogach. Sami Kubice ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A co to za sztuka we mgle.

Jak mawiał klasyk Bul, polecieć na drzwiach od stodoły to jest coś...

Powiedzonko jest autorstwa płk Stefana Pawlikowskiego, Komorowski tylko go zacytował.

Ten płk Pawlikowski to we mgle by wylądował?

Możliwe. Pilot myśliwski, debeściak. Był dowódcą Brygady Pościgowej w 1939. Zginął nad Francją w 1943 zestrzelony przez Ericha Rudorffera.

Polak wszystko potrafi ;-). Każdy najlepiej. Tylko nikt nas nie docenia. W zasadzie taka np. Formuła I powinna być obsadzona tylko przez Polaków. Sądząc po zachowaniach kierowców na polskich drogach. Sami Kubice ;-).

Mało wiary i typowy kompleks niższości przez Ciebie przemawia.

ile jeszcze będziemy się babrać w tym g*wnie, jestem ciekaw...

Nie jest wykluczone, że tyle samo co w wypadku Katynia.

Postawy członków rodzin niektórych ofiar można oczywiście krytykować, Macierewiczowi i innym zarzucać nadinterpretacje itd. Niestety nie da się zanegować faktu, że ruscy również i to dochodzenie zamienili w maksymalny bajzel.

Szczegółowy opis trzustki Wassermana, która została usunięta(sic!) przed katastrofą, to tylko jeden malutki szczegół burdelu, który bul, tusk pudelek i "polskie" media ochrzciły "ścisłą współpracą obu stron". O reszcie; brakujących 16 sekundach nagrania z kokpitu, szczątkach samolotu (który spadł ze śmiesznie niskiej wysokości) rozrzuconych w promieniu kilkuset metrów, które według sowieckiej teorii zostały przeniesione przez zwierzęta(sic!), wymienionej ziemi na lądowisku i innych kwiatkach nawet mi się wspominać nie chce.

Cnota krytyki się nie boi. Jeśli ktoś ma czyste ręce i nie ma nic do ukrycia, to nie zmienia dochodzenia w takie makabryczne szambo. ;)

Nie mówiąc już o tym, że eksperci PKBWL w przeciwieństwie do "ekspertów" Antoniego nie badali tego wypadku na podstawie map i zdjęć Google, filmików z YouTube, parówek i puszek po piwie.

Ci Twoi eksperci jedynie skrupulatnie zacierali ślady.

Zapomniałeś dodać, że prawdziwa...

Fakt, zapomniałem. ;)

O reszcie; brakujących 16 sekundach nagrania z kokpitu, szczątkach samolotu (który spadł ze śmiesznie niskiej wysokości) rozrzuconych w promieniu kilkuset metrów, które według sowieckiej teorii zostały przeniesione przez zwierzęta(sic!), wymienionej ziemi na lądowisku i innych kwiatkach nawet mi się wspominać nie chce.

To nie wspominaj. Następny "fahowiec" się znalazł.

Jestem Europejczykiem.

To złóż doniesienie do prokuratury, bo to przestępstwo.

Dziś to możesz się co najwyżej po jajach podrapać. ;)

Ps. Przeczytałeś to napisałem we wcześniejszym wpisie? Nie przeczytałeś. I o czym tu gadać? ;)

.

Sorry Winnetou, ale akurat Ciebie to ja "nie widzę". ;)

Sorry Winnetou, ale akurat Ciebie to ja "nie widzę". ;)

Ja ciebie też.

Ale widzę wpisy, i z nich wnioskuję, że nie znasz faktów, nie posiadasz wiedzy, która pozwoliłaby na ich samodzielną ocenę, podążasz tropem wyznaczonym przez propagandzistów teorii spiskowej.

Jak w takim razie mamy rozmawiać na bazie faktów i merytorycznych argumentów?

Mission impossible.

Jestem Europejczykiem.

Szczegółowy opis trzustki Wassermana, która została usunięta(sic!) przed katastrofą, to tylko jeden malutki szczegół burdelu, który bul, tusk pudelek i "polskie" media ochrzciły "ścisłą współpracą obu stron". O reszcie; brakujących 16 sekundach nagrania z kokpitu, szczątkach samolotu (który spadł ze śmiesznie niskiej wysokości) rozrzuconych w promieniu kilkuset metrów, które według sowieckiej teorii zostały przeniesione przez zwierzęta(sic!), wymienionej ziemi na lądowisku i innych kwiatkach nawet mi się wspominać nie chce.

Kolejny youtubowo-googlowy łowca spisków. W dodatku "błyszczy" wiedzą. Ale poruszyłeś ciekawy wątek. Należałoby zbadać czy przyczyną katastrofy nie była czasami usunięta trzustka Wassermana! :)

Ten płk Pawlikowski to we mgle by wylądował?

Lądowanie we mgle na odpowiednio wyposażonym lotnisku jest oczywiście możliwe, ale też niebezpieczne i z reguły się z tego rezygnuje. Ważniejsze jest bezpieczeństwo przewożonych ludzi.

Mało wiary i typowy kompleks niższości przez Ciebie przemawia.

Możliwe że to kompleks, ja w czasie mgły przy której jest mocno ograniczona widoczność do kilku metrów, zjeżdżam na najbliższy parking i czekam. Myślisz że to wynika z kompleksu ? Ja to nazywam rozsądkiem połączonym z wyobraźnią. Z reguły ten parking w tej mgle omijają ci co wierzą że im się uda. Kiedyś w Niemczech nastąpiło nad autostradą "oberwanie chmury". Widoczność była tak słaba że nie widziałem samochodu jadącego przede mną . Zatrzymałem się na pasie awaryjnym. Jak ulewa przeszła na tym pasie stało mnóstwo samochodów. Myślisz że ci kierowcy mieli kompleks niższości ?

szczątkach samolotu (który spadł ze śmiesznie niskiej wysokości) rozrzuconych w promieniu kilkuset metrów,

Czy wreszcie do propagandystów pisowskich dotrze że ten samolot leciał w tym momencie z prędkością ponad 200 km/h. Może nawet znacznie większą bo silniki zwiększały ciąg do odejścia na drugi krąg.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Możliwe że to kompleks, ja w czasie mgły przy której jest mocno ograniczona widoczność do kilku metrów, zjeżdżam na najbliższy parking i czekam. Myślisz że to wynika z kompleksu ? Ja to nazywam rozsądkiem połączonym z wyobraźnią. ...

Nie bójmy się nazwać tego strachem.

Chciałem właśnie napisać, że wystarczy tzw. oberwanie chmury na drodze o jakości polskich dróg...

Bohaterstwo rodzi się tam, gdzie w ekstremalnych warunkach czując strach, podejmuje się optymalne decyzje.

Bohaterstwem nie jest jechanie w ścianie wody 100 na godzinę, nie jest siadanie w gęstej mgle...

Zwracam Kolegom również uwagę, że kierowca bombowca TU miał wiele innych, do wyboru zachowań (krążenie i obserwacja pogody z góry, odlot na inne lotnisko). Kierowca samochodu nie ma za bardzo optymalnych zachowań. albo wjedzie w kogoś z przodu, albo zwolni za bardzo, ktoś wjedzie mu w tył., pobocza nie widać... w zasadzie trudno tu o właściwą decyzję i manewr.

Mnie zastanawia jedno .

Skąd tyle wiary w fakt że wszystko zostało wyjasnione ?

I pytanko.

Jakąz to wielką sprawę Polskie służby - jakiek,olwiek - w Polsce wyjasniły?.

Skąd ta wiara że tutaj zrobiono to uczciwie i rzetelnie?

Skąd??

Panowie uparcie wierzący.

Rozsądek nakazuje zawsze mieć wątpliwości .

Jesteśmy tylko malutkimi ludzmi którzy nie mają dostępu do wszystkich informacji.

Patrząc przez lata na działania Rzeczypospolitej .Należy mieć watpliwości

Mnie zastanawia jedno .

Skąd tyle wiary w fakt że wszystko zostało wyjasnione ?

I pytanko.

Jakąz to wielką sprawę Polskie służby - jakiek,olwiek - w Polsce wyjasniły?.

Skąd ta wiara że tutaj zrobiono to uczciwie i rzetelnie?

Skąd??

Panowie uparcie wierzący.

Rozsądek nakazuje zawsze mieć wątpliwości .

Jesteśmy tylko malutkimi ludzmi którzy nie mają dostępu do wszystkich informacji.

Patrząc przez lata na działania Rzeczypospolitej .Należy mieć watpliwości

To nie kwestia wiary tylko wiedzy. Przeczytaj raport to się dowiesz. Wszystko masz tam opisane jak na dłoni. Tego nie wyjaśniały żadne "służby" tylko komisja, która się takimi sprawami zajmuje. To są ludzie związani z lotnictwem, na codzień pracujący min. jako piloci, kontrolerzy, meteorologowie itd...

Swiat się rozwija dzięki temu że ktoś w coś nie wierzy , Neguje dawno ustalone reguły, zasady . to wskazuje że wątpienie powinno byc bardzo ważne .

Czy księzyc jest?.

Podobno jest .

Ale ja tam nie byłem i mogę miec wątpliwości czy on rzeczywiście jest

Nie bójmy się nazwać tego strachem.

Strach jest cechą ludzi z wyobraźnią. W wojsku tacy ludzie mają niższe notowania, w cywilu to raczej cecha pozytywna. Dowodem może być katastrofa smoleńska. Wyobraźnia by jej zapobiegła, ale nasi wodzowie mają jej jak na lekarstwo, więc nie zapobiegła.

Swiat się rozwija dzięki temu że ktoś w coś nie wierzy

Ją bym postawił w tym rozwoju świata na wiedzę a nie na wiarę.

Swiat się rozwija dzięki temu że ktoś w coś nie wierzy , Neguje dawno ustalone reguły, zasady . to wskazuje że wątpienie powinno byc bardzo ważne .

Czy księzyc jest?.

Podobno jest .

Ale ja tam nie byłem i mogę miec wątpliwości czy on rzeczywiście jest

Czy w związku z tym proponujesz powołanie w sprawie księżyca komisji śledczej ?

Dasz wiarę?

Nie ;-) ;-)

Piszę ogólnie o tym że przekazywane nam iinformacje niekoniecznie muszą byc prawdziwe..

Nie sprawdziłeś osobiście ,więc odpada opcja totalnej wiary.

A i ludzkie zmysły potrafią nieżle oszukać

A i ludzkie zmysły potrafią nieżle oszukać

Wiem, widać to u zwolenników PiS ;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.