Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2010

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kup McIntosha 1000 dzielonego-to jest właściwy wybór-pozdrawiam.

ps.dlatego,że DAC jest bezlampowy i na 4 kościach i bezlampowy,czyli najlepszy-i koniec dyskusji.

Wystrzegaj się takich opinii jak ognia.

P

sorry za offa ale zmień może na stronie w opisach "stoisko ...." na "ekspozycja....". pzdr

Nie widzę powodów do zmiany. Stoisko odnosi się punktu na wystawie lub targach, więcej znajdziesz tutaj:

http://sjp.pwn.pl/szukaj/stoisko

Ekspozycja jest czymś zbliżonym, aczkolwiek bardziej ogólnym, mówi ogólniej o prezentacji przedmiotów:

http://sjp.pwn.pl/szukaj/ekspozycja

Reasumując, chcąc wskazać na konkretny punkt firmy, korzystniej jest używać stoisko firmy XXX.

W ramach punktu można mówić o jednej lub większej ilości ekspozycji.

Czemu ma służyć opatrzenie zdjęć logotypem i hasłem reklamowym waszej firmy? Macie w ofercie wszystkie sfotografowane urządzenia? Czy też po prostu próbujecie robić sobie reklamę korzystając z pracy innych?

Zdjęcia są własnością serwisu informacyjnego RMS.pl. Zostały wykonane przez pracownika serwisu RMS.pl w celu zdania relacji z targów AudioShow 2010, stąd opatrzone są stosownym logiem, po to, aby nikt nie skorzystał z naszej ciężkiej pracy. Przypominam, że zdjęcia są samodzielnym przedmiotem prawa autorskiego.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale rok temu te kolumny kosztowały chyba ze 12-14 tysięcy taniej. Jak tak dalej pójdzie to na przyszłym AS cena ich pewnie wyniesie z 50tysięcy.

Pamięć Cię zawodzi.

W ubiegłym roku prezentowany był inny model- o połowę tańszy.

Może w przyszłym roku pokażą kolumny za 50kzł - kto wie?

A wyceny kolumn przez konstruktora bym się nie czepiał - zastosowano całkiem zacne głośniki, dźwięk również biorąc poprawkę na warunki był O.K.

Gdyby Ancient Audio użył zamiast dwóch - czterech głośników Etona to kolumny wyceniłby pewni nie na 50kzł a na 150kzł :-).. a to też konstruktor - Polak.

Nie widzę powodów do zmiany. Stoisko odnosi się punktu na wystawie lub targach, więcej znajdziesz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ekspozycja jest czymś zbliżonym, aczkolwiek bardziej ogólnym, mówi ogólniej o prezentacji przedmiotów:

Ukryta Zawartość

Reasumując, chcąc wskazać na konkretny punkt firmy, korzystniej jest używać stoisko firmy XXX.

W ramach punktu można mówić o jednej lub większej ilości ekspozycji.

Zdjęcia są własnością serwisu informacyjnego RMS.pl. Zostały wykonane przez pracownika serwisu RMS.pl w celu zdania relacji z targów AudioShow 2010, stąd opatrzone są stosownym logiem, po to, aby nikt nie skorzystał z naszej ciężkiej pracy. Przypominam, że zdjęcia są samodzielnym przedmiotem prawa autorskiego.

Polactwo się odezwało: Rms.pl powinno mieć ekspozycję zamiast stoiska lol i nie powinno umieszczać logotypu na swoich zdjęciach :) No widać, że macie wiernych wielbicieli ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U nas przez pokój przewinęło się mnóstwo prywatnych płyt odwiedzających. No sporo... Poziom większości nagrań był słaby, no tragedia. Druga sprawa, że były to delikatnie mówiąc "słodkie indywidualności", które nie mogą stanowić silnego punktu odniesienia do obiektywnej oceny. Brak jakichkolwiek odwołań do natury, do prawdziwych instrumentów, prawdziwych głosów, akustyki :/ A płytę Starego Audiofila to na przykład pamiętam, była doskonała i doskonale nagrana, chyba najfajniejsza ze wszystkich jakie u nas grały. Maczintosza chyba jednak nie kupię... jakiś taki zielony i drogi :)

Wovo napisał:

I niestety konstruktor - polak chce za to 30 000 zl / para !!! Grało dobrze całkiem ok ale cena z kosmosu. Pytam się za co ??

Iceman napisał:

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale rok temu te kolumny kosztowały chyba ze 12-14 tysięcy taniej. Jak tak dalej pójdzie to na przyszłym AS cena ich pewnie wyniesie z 50tysięcy.

Rozmawiałem z wystawcą, mówił, że mają kilka modeli zaczynając od 12.000 więc pewnie pomyliło Ci się z tymi tańszymi :)

Zdjęcie poniżej z Audio Show 2009

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te z zeszłorocznego AS to Euphoria i kosztują 26000 zł, a z tegorocznego to Eltheria i kosztują 36000 zł. W 2008 były też kolumny w identycznym kolorze i nazywały się Atmosphere i kosztują 16000 zł. Są jeszcze dwa tańsze modele i dwa droższe. Ceny tych tańszych akurat nie znam, ale są też dwa jeszcze droższe, czyli Magia i Hedonia. Magia jest za 45000, a Hedonia nie wiem.

Te prezentowane na tegorocznym AS, czyli Eltheria nabyłem drogą kupna kilka miesięcy temu i jestem wręcz pewien, że przez najbliższe kilka lat nie grozi mi dzięki temu wymiana kolumn, bo musiałbym naprawdę spooooro wydać aby je przebić. Są diabelnie szybkie i transparentne.

Ktoś może wie, czy Martin z WLM przywiózł ze sobą ten stacjonarny komputer plus duży monitor, czy podpiął się pod pierwszy lepszy grzecznościowo użyczony na czas AS?

Skoro WLM dołączył nieoczekiwanie do wystawy i było nie tak dobrze jak zwykle...

Ktoś może wie, czy Martin z WLM przywiózł ze sobą ten stacjonarny komputer plus duży monitor, czy podpiął się pod pierwszy lepszy grzecznościowo użyczony na czas AS?

Skoro WLM dołączył nieoczekiwanie do wystawy i było nie tak dobrze jak zwykle...

Przywiózł ze sobą. Reszta toru była z Polski.

W tym roku wyjątkowo nie byłem na Audio Show ,nie mniej mam do WAS pytanie czy firma RAYSONIC się wystawiała i jeśli tak ,to czy byliście na prezentacji?????

I mam kolejne pytanie ,niezależnie od marki ,które prezentacje sprzętu bardziej Wam przypadły do gustu :lampowe czy tranzystorowe ??

Piotr

czy firma RAYSONIC się wystawiała i jeśli tak ,to czy byliście na prezentacji?????

I mam kolejne pytanie ,niezależnie od marki ,które prezentacje sprzętu bardziej Wam przypadły do gustu :lampowe czy tranzystorowe ??

1. Chyba nie.

2. Najbardziej te z gramofonem w roli źródła + lampa

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

U nas przez pokój przewinęło się mnóstwo prywatnych płyt odwiedzających. No sporo... Poziom większości nagrań był słaby, no tragedia. Druga sprawa, że były to delikatnie mówiąc "słodkie indywidualności", które nie mogą stanowić silnego punktu odniesienia do obiektywnej oceny. Brak jakichkolwiek odwołań do natury, do prawdziwych instrumentów, prawdziwych głosów, akustyki :/ A płytę Starego Audiofila to na przykład pamiętam, była doskonała i doskonale nagrana, chyba najfajniejsza ze wszystkich jakie u nas grały. Maczintosza chyba jednak nie kupię... jakiś taki zielony i drogi :)

Ha ha ,bardziej drogi niż zielony.

czy firma RAYSONIC się wystawiała i jeśli tak ,to czy byliście na prezentacji?????

Wystawiał się Ayon,czyli urządzenia niemal blizniacze.

Choć są tacy,którzy twierdzą,że to konstrukcje europejskie.

:-))

Ayon to austriacki producent kolumn. Kilka lat temu wprowadzili do oferty szeroką gamę elektroniki, wzmacniacze, odtwarzacze CD. Wieść niesie, że produkowała je fabryka w Chinach. Właścicielem tej fabryki miała być kanadyjska firma Raysonic, produkująca niemal identyczne urządzenia, jak te które pojawiły się w ofercie Ayona. Bardzo, bardzo podobny wygląd i wnętrze. Podobno teraz, przynajmniej tak twierdzi Ayon produkcja odbywa się w Europie, a Raysonic był tylko ich poddostawcą, projekty były własne. Jak naprawdę to wygląda i gdzie jest w tym wszystkim drugie dno, nikt za bardzo nie wie. Tak naprawdę należałoby kupić jedno urządzenie, rozebrać i zobaczyć ile Raysonica w Ayonie. Wtedy można zobaczyć czy faktycznie jest to produkt austriacki, czy po prostu przebrandowany chińczyk. Obie firmy mają w Polsce swoich dystrybutorów.

O co chodzi z firmami Raysonic i Ayon?

O to chodzi,o to chodzi...ja go bukłaczkiem,a on wilcze doły))

A tak na serio-to Ayonik taki sam dobry jak Raysonic.

To takie przebierańce austriacko-kanadyjskie.

Podobieństwo Ayon i Raysonic wynika z tego że obudowy dla tych firm z początku robiła ta sama fabryka w Chinach, teraz Ayon sam już produkuje obudowy. A jeśli chodzi o produkcję w Chinach to Ayon zamawiał tam Płytki drukowane do odtwarzaczy CD 1,2,3. teraz też i je sam produkuje, z tego co wiem to w tej chwili całkowicie produkowane i składane w Chinach przez Ayona są najtańsze urządzenia Orion i CD07, reszta jest składana i testowana w Austrii

Wiecie może jakie monitory grały w niedziele w pokoju Studio 16hz?

Z Yaqinem ? A cp spodobało się ? Od razu mówięże nie wiem, myślałem że to jakies of firmy Studio 16 Herz.

Też byłem pod wrażeniem w pokoju Studio 16 Hertz.

Wziąłem wizytówkę i zapisałem model kolumn o które pytacie. To kolumienki na zamówienie, konstrukcja nieznana, głośnik niskotonowy na pewno Dynaudio.

Model Gemini. Cena około 3klz.

• Redaktorzy

Co do Ayona i Raysonica, to można przypuszczać, zę są to odmienne konstrukcje, nie przypominam sobie jednoznacznie pozytywnej opinii o brzmieniu urządzeń Raysonic, natomiast Ayon (co wiem z własnego doświadczenia) zwykle gra przynajmniej dobrze.

Raysonic-CD-128-Innenansicht-r937x602-C-6521d01d-25130411.jpg

Raysonic-CD-128-Fernbedienung-r937x883-C-89c858c2-25130414.jpg

Ayon-CD-1-Innen-r937x786-C-70836510-25030894.jpg

Ayon-CD-1-Fernbedienung--r895x1000-C-2e09295c-25030897.jpg

Zdjęcia pochodzą z magazynu Stereoplay, gdzie porównywali oba urządzenia.

"Podobieństwo Ayon i Raysonic wynika z tego że obudowy dla tych firm z początku robiła ta sama fabryka w Chinach, teraz Ayon sam już produkuje obudowy." Falek77, rozumiem że Ayon albo wykorzystał gotowy projekt, bo chyba ostro by protestowali, jeśli z ich designu obudowy miałaby korzystać inna firma. Jak widać nie tylko obudowy są podobne, ale również płytki drukowane i piloty. Nie mam nic przeciwko Ayonowi, ale powinien zdecydowanie informować gdzie produkuje swoje urządzenia. Tak samo jak opakowanie Shanlinga jako MBL'a czy Oppo jako Lexiconna.

No tak, podobne jak cholera. W urządzeniu Ayona dopatrzyłem się układu lampowego po prawej stronie, gdzie u Raysonika jest tylko układ tranzystorowy. Przy bliższych oględzinach znalazłbym zapewne więcej różnic.

Co nie zmienia faktu, że śmierdzi tu jakimś "wałkiem" na kilometr. A gazetowe wywody o wspólnej fabryce (na początku) jakoś do mnie nie przemawiają.

Takich niesmacznych , nie wiem czy mogę tak to nazwać "podróbek" jest więcej.

Trochę to śmieszne, kto kupuje takie wynalazki.

Bowersy 801d - cena około 23 000 pln

Mistral SAG-500 - cena około 14 000 pln

Tylko czy różnica w cenie jest warta świadomości, że w domu stoi nam ewidentna "podróba"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O ile mnie pamięć nie myli, nowe B&W 801D kosztują około 60 tys. złotych. Ale i tak nie zmienia to tego, że trochę głupio kupić Mistrala, który nawet nie ma własnego pomysłu na design kolumny.

Takich niesmacznych , nie wiem czy mogę tak to nazwać "podróbek" jest więcej.

Trochę to śmieszne, kto kupuje takie wynalazki.

Tylko czy różnica w cenie jest warta świadomości, że w domu stoi nam ewidentna "podróba"?

Podróbka?? Raczej całkiem inny głośnik o podobnej koncepcji.

A tu cytuje;

Według polskich przepisów podróbka to towar, który nielegalnie został oznaczony znakiem towarowym zarejestrowanym przez inną firmę. Swoim wyglądem i funkcjami podróbka ma jak najbardziej przypominać oryginalny produkt, tak aby konsument w czasie zakupów jak i później nie zorientował się, że ma do czynienia z nieoryginalnym towarem. Podróbki są zdecydowanie tańsze od swoich wzorów, ponieważ ich producenci nie muszą sami opracowywać kosztownych technologii i najczęściej oszczędzają na jakości i bezpieczeństwie produktu.

Natomiast produkt podobny to towar, który swoim wyglądem przypomina towar markowy, ale jednak różni się od niego drobnymi szczegółami. Najczęściej kopiowany jest wygląd opakowania i kształt produktu. Dodatkowo tworzy się nazwy, które mają swoim brzmieniem przypominać oryginalne. Niestety podobny wygląd towaru najczęściej nie idzie w parze z podobną jakością.

A przy zdjęciach powinno być; znajdź 800 różnic. Pozostawiam bez komentarza.

Róznice są i owszem, jak spojżymy na dwa produkty jednocześnie.

Interesuje się tematyką audio już kilka lat i powiem szczerze, że jak wszedłem do pokoju gdzie były prezentowane Mistrale na Audioshow to się nabrałem.

Jak podszedłem bliżej to Niestety wiśniowa oprawa głosnika zdradziła markę.

Moim subiektywnym zdaniem to "podróba" niezależnie od Polskiej definicji tego słowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.