Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim Legia zarobiła kupę kasy, i to jest naprawdę ważne. Dlatego faktycznie uczestnictwo jest ważne.

W tym kontekście ważne jest też docenienie postawy naszej reprezentacji. Jej dokonania mimo tak słabej ligi, to duże osiągniecie.

Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Na pocieszenie napiszę że Legia przegrała z zespołem który pokonał REAL 4:1 z Lewandowskim..

.. więc dobrze że nie ma go już w tej drużynie.. bo byłoby 12:0

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

eee tam. Przy takiej postawie legionistów, w meczu z Realem Ronaldo zostanie królem strzelców w jednym meczu ;)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Przede wszystkim Legia zarobiła kupę kasy, i to jest naprawdę ważne. Dlatego faktycznie uczestnictwo jest ważne.

W tym kontekście ważne jest też docenienie postawy naszej reprezentacji. Jej dokonania mimo tak słabej ligi, to duże osiągniecie.

UEFA tradycyjnie dobiera się Legii do dupy za kibiców, wiec mogą być puste trybuny, kary finansowe i nici z zarobków. No ale jak właścicielowi kibole nie przeszkadzają, to ma co chciał.

W pierwszej połowie spotkania zamaskowani chuligani starali się wedrzeć do sektora zajmowanego przez kibiców z Dortmundu. Do starcia między grupami nie doszło tylko dzięki interwencji policji i ochrony, które użyły gazu.

Największym problemem Legii nie będą jednak zamieszki na trybunach,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z artykułu 14. kodeksu dyscyplinarnego UEFA. Klub jeszcze w środę późnym wieczorem stanowczo odciął się także od okrzyków: "Jude, Jude BVB". W komunikacie na stronie wyjaśniał, że kibice obrażali Borussię, ale krzyczeli "Nutte", a nie "Jude". Nutte znaczy "dziwka". I faktycznie, w internecie można znaleźć sporo filmów, na których słychać zorganizowane wznoszenie tych haseł. Ale znajdziemy też pojedyncze, na których mniejsze grupki krzyczą: "Jude".

Za to niezrozumienie Legia słono zapłaci, jeśli obecni na meczu przedstawiciele UEFA słyszeli okrzyk "Jude". "Nutte" jest obelgą, ale europejska federacja walczy głównie z przejawami dyskryminacji rasowej, czyli między innymi z okrzykami "Jude". Istnieje więc realne zagrożenie, że warszawiacy mecz z Realem Madryt (2.11) rozegrają przy pustych trybunach. W 2013 r. UEFA zamknęła stadion rzymskiemu Lazio za skandowanie "Jude Tottenham" i transparent "Wolna Palestyna".

W czwartek na Twitterze FARE, organizacja antyrasistowska współpracująca z UEFA doniosła federacji o antysemickich incydentach. Właśnie to może być decydujące, bo UEFA bardzo liczy się ze zdaniem FARE.

UEFA oskarżyła Legię również o odpalenie pirotechniki, rzucanie przedmiotów na murawę, niedostateczną organizację i zablokowane przejścia. Za to warszawiakom grozi jednak co najwyżej kara pieniężna. UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body zajmie się tą sprawą w środę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wtedy też powinniśmy poznać karę jaka spadnie na stołeczny klub.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wcześniejszy mój komentarz był nieco sarkastyczny.

Ale OK. Legia zarobi trochę grosza.

Jednak cała ta polska piłka nożna klubowa to takie pralnie pieniędzy, firemki mające przynosić krótkoterminowe zyski. Ktoś już zwrócił uwagę na nieprzemyślaną politykę kadrową. Nie wiem czy jest sens bawić się w taki „sport”. W powszechnym odczuciu wynik Legii jest obciachowy dla Polski. Drużyna warszawska przynosi obciach polskiemu sportowi. Kibice warszawscy kompromitują Polskę. Może czas przestać się cackać z bydłem i zamknąć to w piz.u.

..albo..

..niech by się znalazły jakieś odważne mądre głowy i naprawiły ten chory system.. chociaż w dzisiejszych czasach jest to już niemożliwe..

Dziś liczy się głównie kasa.. i te bezsensowne (dla kibica) transfery za miliony..

..prawdziwy SPORT umiera - niestety..!

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Komentarz z netu dotyczący spodziewanych kar nałożonych na Legię:

"oj tam, oj tam...

niech tylko UEFA palcem ruszy - zaraz Du.a i Brzydło wykrzyczą w całym świecie legendę o polskich "kibicach wyklętych" i zaczną stawiać pomniki, nazywać ronda ich imieniem itd.

Po prostu kibice Ległej "powstali z kolan" - Waszczykowski wam to wytłumaczy!"

Jestem Europejczykiem.

Jak tak dale pójdzie to dwa najbardziej zasłużone polskie kluby Legia i Wisła Kraków spadną z ligi.

A niech spadną...świat się zmienia.

W Łodzi już prawie wybudowali nowy stadion Widzewa, to i klub stanie na nogi.

Mówi się, że stopniowo awansuje z tej 4, czy 3 ligi do ekstraklasy i znów będzie mistrzem. ;-)

A niech spadną...świat się zmienia.

W Łodzi już prawie wybudowali nowy stadion Widzewa, to i klub stanie na nogi.

Mówi się, że stopniowo awansuje z tej 4, czy 3 ligi do ekstraklasy i znów będzie mistrzem. ;-)

Hehehe miejmy nadzieje :)

Lot%20dzien_RGB.jpg

-=SLAYER RUL3Z =-

"6:0 w plecy po 20 latach przygotowań".

Spadłem ze stołka i umarłem!!!:-)))

Ale za to kibiców mają z ligi mistrzów - niepokonani, nikt im nie podskoczy.

Parker's Mood

Jak tak dale pójdzie to dwa najbardziej zasłużone polskie kluby Legia i Wisła Kraków spadną z ligi.

Najbardziej zasłużony to pewnie Górnik Zabrze...

A Widzewowi życzę jak najlepiej.

Jakoś w okresie świetności nigdy nie było mi wstyd za jego potyczki na arenie międzynarodowej.

No i swego czasu w lidze jeszcze za Bońka, mecze mojej Pogoni z Widzewem były niezapomnianymi widowiskami...

"Tegoroczna edycja piłkarskiego Pucharu Polski obfituje w niespodzianki. Największą, eliminując Górnika Łęczna sprawili piłkarze trzecioligowego GKS-u Jastrzębie, ze znakomitej strony zdążyła się pokazać również ekipa Puszczy Niepołomice, wyrzucając za burtę Lechię Gdańsk. W ślady tych zespołów pójść chciała również pierwszoligowa Drutex-Bytovia Bytów, jednak jej trener, Tomasz Kafarski podkreślał, że wraz z piłkarzami będzie się starał napisać własną historię. Jak się później okazało, ta sztuka im się udała. Puknęli Śląsk 3:0"

Przepłacani pseudogwiazdorzy dostali w dupę. Ja bym ten gnój zaorał i urządzil rozgrywki wszystkich ze wszystkimi. Stadiony państwowe, w ekstraklasie grają rzeczywiście najlepsi, a nie jacyś dęci lalusie nie umiejący prosto kopnąć piłki.

Jestem Europejczykiem.

No to dupa blada, mecz z Realem przy pustych trybunach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.