Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
1 minutę temu, 747 napisał:

Z całym szacunkiem, nie jesteśmy na wsi zabitej dechami, nasi zawodnicy, to spadkobiercy medalistów mistrzostw świata.

W 2014 r. pisałem publicznie do Św.P. Sly30 "Jesteś wiejskim kmiotem niegodnym rozmowy". Czego żałowałem. Potem przeprosiłem. Wybaczył. Ale i tak niesmak pozostał...

82. minuta

K... Mać! 😞

Strzelili!

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

14 minut temu, dulon184 napisał:

JA chcę ogladać walkę , upór i determinację .

A Wasi gamonie za grosz tego nie maja.

W takim razie zamiast tryskać tutaj jadem mogłeś patrzeć na dzisiejszy mecz. A tak na marginesie: do kogo kierujesz słowo ,,wasi"?

Było do przewidzenia, że Holendrzy strzelą prędzej czy później bramkę.
Ani przez chwilę w to nie zwątpiłem. 😉
I znów będą te slogany, że dobry mecz naszych, że honorowa porażka....itd.
Żadnych postępów nie ma i nie będzie.

Z taką grą, to Holandia nie ma co szukać na tych mistrzostwach.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

22 minuty temu, 747 napisał:

Z całym szacunkiem, nie jesteśmy na wsi zabitej dechami, nasi zawodnicy, to spadkobiercy medalistów mistrzostw świata.

Tak .Spadek zmarnowy.

7 minut temu, soundchaser napisał:

Było do przewidzenia, że Holendrzy strzelą prędzej czy później bramkę.
Ani przez chwilę w to nie zwątpiłem. 😉
I znów będą te slogany, że dobry mecz naszych, że honorowa porażka....itd.
Żadnych postępów nie ma i nie będzie.

7 strzałów celnych naszych z Holandia i to nie byle jakich strzałów, było groźnie po obu stronach

1 minutę temu, xniwax napisał:

Szkoda

A mi nie szkoda. Kelnerów mi nie szkoda.
Holendrzy nie grali dobrze, ale i tak byli o dwie klasy lepsi i wygrali najmniejszym nakładem sił.

4 minuty temu, Szkice napisał:

7 strzałów celnych naszych z Holandia i to nie byle jakich strzałów, było groźnie po obu stronach

No i co z tego? Miał wygrać lepszy i wygrał.
Potwierdzasz to co napisałem o honorowej porażce.

34 minuty temu, kangie napisał:

Strzelili!

Taki jest sport.

Wielka drużyna, Holandia i sobie nie pograła..

Pisałem wczoraj na ten temat, tak samo nie pograli by sobie z nami Niemcy czy Włosi.

Edytowane przez 747
2 minuty temu, soundchaser napisał:

honorowej porażce.

Taką to bym traktował remis.
Gra się po to by wygrywać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 minuty temu, Szkice napisał:

Fuksa mieli 

Jakiego fuksa. Fuksa to mieli nasi strzelając bramkę.

Słucham naszych telewizyjnych ekspertów i jest dokładnie jak napisałem wcześniej. 😉

Węgry czy Szkoci dostali by z 5 bramek z Holandia 

5 minut temu, soundchaser napisał:

Jakiego fuksa. Fuksa to mieli nasi strzelając bramkę.

Słucham naszych telewizyjnych ekspertów i jest dokładnie jak napisałem wcześniej. 😉

Oni mają tyle do gadania co mocz tuż przed spłukaniem w kibelku. Mieli więcej sytuacji to fakt ale my też mieliśmy sporo sytuacji. I remis był możliwy. Holendrzy gubili się pod koniec czego nie wykorzystaliśmy. 

9 minut temu, Szkice napisał:

Holendrzy gubili się pod koniec czego nie wykorzystaliśmy.

No właśnie. Czemu ja po prostu czułem od drugiej połowy, że przegramy 1:2?

Teraz, soundchaser napisał:

No właśnie. Czemu ja po prostu czułem od drugiej połowy, że przegramy 1:2?

Bo jesteś Januszem, który czycha tylko na to by nasi się potknęli. 

11 minut temu, soundchaser napisał:

ja po prostu czułem od drugiej połowy, że przegramy 1:2

Czułem tak samo, ale..

Nasz udział w turnieju wisiał na włosku, - ten mecz bez Lewandowskiego mógł być pogromem..

6 minut temu, 747 napisał:

ten mecz bez Lewandowskiego mógł być pogromem..

To Lewy jest obrońcą, że bez niego to tylko pogrom?

Ten mecz był tak dobry, jak na nasze możliwości i oszczędną grę Holendrów (tylko 108 km przebiegnięte przez drużynę!), dlatego, że "gwiazdorka" właśnie zabrakło.

Z Walią i Lewym - 120 minut i zero celnych strzałów.

Z Holandią, bez Lewego 90 minut i 6 strzałow celnych, nie wspominając o bramce.

Edytowane przez iro III

Nigdy nie zrozumiem fenomenu Lewandowskiego. Być może za granicą osiąga rezultaty ale w kadrze narodowej jakoś tego nie widzę. U nas to inna gra ... Uważam, ze dzisiejszy mecz był bardzo dobry i śmiem twierdzić, ze bez naszej gwiazdy grało im się dobrze. Przeciwnik był lepszy i tyle .... wstydu nie było.

Myślałem , że Holandia jest lepsza. A tu tak kopanina bez składu i ładu.  Polacy chyba się zbyt przestraszyli, że można było wygrać... Być może drugiej szansy już nie będzie.

10 minut temu, iro III napisał:

To Lewy jest obrońcą, że bez niego to tylko pogrom?

Ten mecz był tak dobry, jak na nasze możliwości i oszczędną grę Holendrów (tylko 108 km przebiegnięte przez drużynę!), dlatego, że "gwiazdorka" właśnie zabrakło.

Z Walią i Lewym - 120 minut i zero celnych strzałów.

Z Holandią, bez Lewego 90 minut i 6 strzałow celnych, nie wspominając o bramce.

Dokładnie. Mieli z tyłu głowy, że trzeba wziąć się do roboty bo dzisiaj gwiazda nie oślepi przeciwników. 🤷‍♂️😉😂

— Dobrze, że Lewandowski nie zagra, bo ostatnio odnosiłem wrażenie, że ostatnio trochę hamuje grę Polski. Nie ma charakteru w tej drużynie. Nie rozumiem, jak pod nieobecność Lewandowskiego kapitanem może być Zieliński, który sprawia wrażenie wiecznie przestraszonego na boisku. Jak ktoś przed niego wyskoczy i coś krzyknie, to ten wrzeszczy “mama” – przyznał Jan de Zeeuw w wywiadzie z WP Sportowe Fakty.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Panowie nie zmienia faktu, zagrali jak potrafili i dokładnie to obraz aktualny naszego poziomu i sytuacji poszczególnych graczy w klubach z dwoma wyjątkami Urbański i Zalewski chociaż ten ostatni z tym wybiciem po którym była bramka do kryminału. Obraz naszej techniki użytkowej gdzie Holendrom po prostu piłka nie przeszkadza i robią dokładnie z nią to co trzeba, a naszym albo sie uda albo nie, główki bite bez należytej siły podania nie tak precyzyjne żeby nie stracić prędkości itp itd 

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Szkoda tylko że marnuja nasze pieniadze

Jakie znowu ,,nasze" pieniądze? PZPN sam się utrzymuje i na kadrę żadnych  środków społecznych nie dostaje. Jedyne pieniądze z budżetu jakie tam trafiają to to środki celowe na szkolenie dzieci i młodzieży i obiekty sportowe dla nich. Nie ma to jednak jak pisać bzdury używając sloganu ,,nasze pieniądze".

51 minut temu, Less napisał:

— Dobrze, że Lewandowski nie zagra, bo ostatnio odnosiłem wrażenie, że ostatnio trochę hamuje grę Polski. Nie ma charakteru w tej drużynie. Nie rozumiem, jak pod nieobecność Lewandowskiego kapitanem może być Zieliński, który sprawia wrażenie wiecznie przestraszonego na boisku. Jak ktoś przed niego wyskoczy i coś krzyknie, to ten wrzeszczy “mama” – przyznał Jan de Zeeuw w wywiadzie z WP Sportowe Fakty.

To machanie rękami i chodzenie po boisko wkurw ia jak czarni na granicy ale jak mało kto umie przytrzymać piłkę z przodu i potrafi rozegrać, co trochę Świderskiemu po wejściu nie wychodziło. W grze Karola nie było nachalności netflixa w promowaniu czarnych i gejów 

Godzinę temu, kwasior21 napisał:

Nigdy nie zrozumiem fenomenu Lewandowskiego. Być może za granicą osiąga rezultaty ale w kadrze narodowej jakoś tego nie widzę

Nie widzisz? Już zapomniałeś ile meczy zostało wygranych dzięki niemu?
Zajrzyj do statystyk. One mówią, że Lewandowski to najwybitniejszy piłkarz w historii polskiej piłki kopanej zarówno w reprezentacji jak i w grze za granicą.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.