Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Luk

Powołałbym przede wszystkim zawodników grających na co dzień w swoich klubach.Będących w dobrej dyspozycji fizycznej,walczaków.Bez walki i biegania nic w piłce się nie osiągnie.

Błaszczykowski od dłuższego czasu był w stanie zagrać 30 min. a Grosicki 70.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Mam pytanie do Szanownych Kolegów:

Czy jest jakiś obowiązek, nakaz, imperatyw - robić z siebie pośmiewisko i udawać, że się na grze w nogę - zna i umie to robić? I w nią grać?

Pytam dlatego, bo Koledzy jesteście miłośnikami tejże gry, niewątpliwie znającymi się na rzeczy. W przeciwieństwie do mnie, który, gdy go w rodzinnym Krakowie zapytają "za kim qurwa jezdeś huju?" - po mojej odpowiedzi dostanę po ryju i od jednych, i od drugich.

Taka karma

Błaszczykowski od dłuższego czasu był w stanie zagrać 30 min

Wygląda na to, że w meczu z Japonią był w stanie zagrać tylko 3 minuty...ale nie zdążył wyjść na boisko, wskutek splotu niesprzyjających okoliczności. ;-)

Luk - lubię Twoje komentarze, widać że jesteś zapalonym kibicem piłki kopanej, w dodatku Ziomal, ale tym razem piszesz głupoty.

Tak samo Tobie czy mnie zależało ma awansie naszej drużyny do następnej fazy turnieju. Gdyby się udało to oczywiscie nikt nie miał by pretensji ale niestety nie wyszło . Dla wielu jest to blamaż a dla mnie słaba postawa . Stać ich było pewnie na trochę więcej ale nie wyszło .

Nawalka wg mnie wykorzystał 120 % możliwości tego zespołu w perspektywie kilku lat i absolutnie nie powinniśmy mieć do niego zastrzeżeń .

Jestem kibicem , ziomalem też ;)

Edytowane przez Luk77

Nawalka wg mnie wykorzystał 120 % możliwości tego zespołu i absolutnie nie powinniśmy mieć do niego zastrzeżeń .

Nawałka popełnił mnóstwo błędów i zastanawia mnie dlaczego akurat na MŚ, bo w eliminacjach prowadził reprezentację niemal wzorowo.

Jednak nie tylko Nawałka jest winny blamażu. Winni są przede wszystkim sami kopacze, za brak zaangażowania.

Nie ma na tych mistrzostwach drugiej takiej drużyny, która gra/grała taki antyfutbol.

Pewnie jest jakieś drugie dno, o którym dowiemy się w odpowiednim czasie.

Niusia

Ne jest tak,że o piłce mogą wypowiadać się tylko znawcy czy profesjonaliści.To jest gra,zabawa i każdy ma prawo do wypowiedzi.Dyskusji o naszym występie na mundialu nie można toczyć w oderwaniu od sytuacji piłki klubowej,od szkolenia młodzieży,od poziomu trenerów,organizacji klubów,polityki transferowej itd.To wszystko jest systemem naczyń połączonych.Nie można osiągać sukcesów bez solidnej bazy.Mamy już dobre stadiony,murawy,oświetlenie,podgrzewanie.Ale nie mamy dobrego szkolenia piłkarzy od podstaw.Nie mamy dobrych trenerów.A co do występu reprezentacji to były niewątliwe błędy Nawałki.Niepotrzebnie przywiązał się do niektórych nazwisk,źle ustawił piłkarzy mentalnie i fizycznie.Wybrał złą taktykę.

Nawałka popełnił mnóstwo błędów i zastanawia mnie dlaczego akurat na MŚ, bo w eliminacjach prowadził reprezentację niemal wzorowo.

Jednak nie tylko Nawałka jest winny blamażu. Winni są przede wszystkim sami kopacze, za brak zaangażowania.

Nie ma na tych mistrzostwach drugiej takiej drużyny, która gra/grała taki antyfutbol.

Pewnie jest jakieś drugie dno, o którym dowiemy się w odpowiednim czasie.

Kogo wobec tego widzisz ma stanowisku selekcjonera ? Przypomnnę że Deyny już nie mamy .

Potrzebne jest trzęsienie ziemi w PZPN.Bo w tej chwili jest to organizacja zajmująca się jedynie zwiększaniem swoich dochodów.Potrzeba zmian i inwestycji w szkolenie młodzieży,w reprezentacje w młodszych grupach wiekowych.Trzeba wysyłać na kursy i szkolenia trenerów i specjalistów od fizjologii do najlepszych ośrodków.Przecież nasze kluby są słabsze od czeskich,słowackich,węgierskich czy rumuńskich.A nawet mołdawskich i litewskich.A przecież budżety mamy wyższe.

Może ktoś wie: czy PZPN finansuje lub inaczej zajmuje się szkoleniem dzieci i młodzieży?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Jak myślicie czy Angole wrócą do swojej najwyższj formy ?

Tak naprawdę to trudno powiedzieć na ile rozkręci się Brazylia ale uważam że Chorwacja jest clue tego turnieju Niesamowita reprezentacja i wreszcie niech zadziwi cały świat !!!

Edytowane przez Luk77

Potrzebne jest trzęsienie ziemi w PZPN.Bo w tej chwili jest to organizacja zajmująca się jedynie zwiększaniem swoich dochodów.Potrzeba zmian i inwestycji w szkolenie młodzieży,w reprezentacje w młodszych grupach wiekowych.Trzeba wysyłać na kursy i szkolenia trenerów i specjalistów od fizjologii do najlepszych ośrodków.Przecież nasze kluby są słabsze od czeskich,słowackich,węgierskich czy rumuńskich.A nawet mołdawskich i litewskich.A przecież budżety mamy wyższe.

Ale nikomu na tym nie zależy, bo Polska to kraj złodziei zarówno w polityce, jak i piłce kopanej.

Boniek też tego nie zmieni, bo to układ, który funkcjonuje podobnie do naszego rządu.

Różnica jest tylko taka, że nie kradną pieniędzy podatników.

Jednak nie tylko Nawałka jest winny blamażu.

Nie ma żadnego blamażu a nawet sukces że w ogóle zagraliśmy w tej imprezie

Kuba chciał pobić rekord trudno który w ogóle może się kiedyś wydarzyć.

Dwa lata temu jak strzelił gola Ukrainie był bohaterem a teraz oczywiście chciał "zarobić".

Gdybym był nawet najlepszym piłkarzem świata to dla polskiej reprezentacji bym nie zagrał , nie warto.

Sukcesem był awans. Występ na MŚ już blamażem. Spoczywanie na laurach jest niedopuszczalne.

Na MŚ jedzie się jak na wojnę...to mądre słowa Bońka.

Żadna inna reprezentacja nie pokazała takiej słabości i braku zaangażowania w grze.

Na tym chyba można zakończyć temat jakości gry na Mundialu naszych Orłów, bo to akurat jest jasne i nie podlega dyskusji.

Tłumaczenia są i będą, ale co tak naprawdę się stało...może Kuba Błaszczykowski napisze kiedyś o tym książkę...wtedy dowiemy się prawdy. ;-)

On,Piszczek,Cionek,Milik,Teodorczyk nie mówiąc o Peszce nie powinni jechać.Argument,że " a jak by strzelił gola" jest niepoważny.

Ale przecież Cionek strzelił.....

Mam nadzieje że stery polskiego futbolu obejmą ludzie kompetentni i pacyfikujący idiotyczne takie głupoty jak ty wymyślasz.

Całe szczęście że marrgines wyjechał a nieszczęscię że złodzieje wrócą po Brexit.

Jako kompetentnego nad wyraz polecałbym Szyszkę. Widzę, że Kolega ceni 'dobrą zmianę', a ponieważ bardziej polskiego futbolu spierdojić się już nie da, to może zamiast Szyszki - Jurgiel by się nadał.

Fachofcy przeca pełną gębą.

.......

właśnie przeczytałem:

Zmarła Irena Szewińska.

W piłkę nie grała, ale gdzieś o tym smutnym fakcie wspomnieć się godzi. Dostarczyła nam wszystkim ogromnych wzruszeń i poczucia dumy.

Wielka szkoda.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Warto zauważyć, że Francja ma jedną z dwóch najmłodszych ekip na mistrzostwach. Dwie bramki strzelił i wywalczył trzecią Mbappe który ma 19 lat. A u nas kogo wystawił Nawałka?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Warto zauważyć, że Francja ma jedną z dwóch najmłodszych ekip na mistrzostwach. Dwie bramki strzelił i wywalczył trzecią Mbappe który ma 19 lat. A u nas kogo wystawił Nawałka?

Zawodników którzy przebiegli najmniejsza ilość kilometrów i mieli najmniejsza liczne dryblingów.

Zasłużonych (wysłużonych ) zawodników.

Po porażkach Francji sprzed kilku lat i burzy we francuskiej piłce udało się steorzyc dobrą drużynę.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Zawodników którzy przebiegli najmniejsza ilość kilometrów i mieli najmniejsza liczne dryblingów.

Zasłużonych (wysłużonych ) zawodników.

Po porażkach Francji sprzed kilku lat i burzy we francuskiej piłce udało się steorzyc dobrą drużynę.

No właśnie. Francuzi umieli wyciągnąć wnioski ze swoich porażek i błędów.

Co do młodych piłkarzy - są, ale największy problem jest w momencie przejścia z młodzieżówki do dorosłego futbolu.

Jestem Europejczykiem.

Kylian Mbappe na 19 lat i jest zawodnikiem Paris Saint-Germain.

Jego wartość po dzisiejszym meczu na pewno wzrośnie będzie wynosić jakieś 150 mln euro, czyli więcej co wartość wszystkich zawodników z 16-tu polskich klubów "ekstraklasy" razem wziętych :)

Jakby dodać jeszcze wartość kolejnego zawodnika Francji to okaże się, że można by wykupić całą II i III ligę razem z trenerami, lekarzami, terapeutami, autobusami i stadionami :)

Jakby Nawałka miał z kogo wybierać to by wybrał.

Gdzie my, gdzie Francja...

Ronaldo, Messi, Lewandowski już poza turniejem. Czas na nowe gwiazdy futbolu...mam nadzieję, że mniej celebryckie.

Mecz Francja - Argentyna był kapitalny. 11 minut które załatwiły sprawę awansu.

Urugwaj - Portugalia to była męska gra, na pograniczu faulu, ale też sporo finezji.

Cavani genialny! Obie jego bramki to prawdziwy majstersztyk. Pierwsza - nieprawdopodobny wręcz instynkt,

druga - perfekcyjna precyzja.

Obydwie zwycięskie drużyny postawiły na kontratak czyli na coś, co w naszej drużynie kompletnie nie funkcjonowało.

Chociaż może to ocena niesprawiedliwa, bo w sumie nic nie funkcjonowało więc akurat kontratak jakoś się specjalnie nie wyróżniał.

Kylian Mbappe na 19 lat i jest zawodnikiem Paris Saint-Germain.

Jego wartość po dzisiejszym meczu na pewno wzrośnie będzie wynosić jakieś 150 mln euro, (...)

No nie wiem...

Ponoć PSG kupiło Mpappe za 160 (inne wersje 180 mln.), a było to rok temu, więc już teraz wart jest sporo więcej.

Myśmy mieli Kapustkę ale dwa nieprzemyślane transfery uziemiły jego rozwój na dwa lata.

Aha, Lewandowski w wieku lat dziewiętnastu strzelał bramki w Zniczu Pruszków a Legia stwierdziła, że do nich jest za słaby.

Polska szkoła trenerska ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.