Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

moze tak będzie trenował bramkarzy ? :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, marecki marek napisał:

Paulo Manuel Carvalho de Sousa nowym selekcjonerem. Jakieś opinie ,oczekiwania?

Boniek wszystko wyjaśnił na dzisiejszej konferencji prasowej.
Pożyjemy - zobaczymy.
Jeśli przeżyjemy. ?

Bo ja wiem czy wszystko? Według mnie wyjasnił niewiele a wyjaśnienia były naciągane.

To, że Brzęczkowi brakowało i warsztatu i doświadczenia dało się dostrzec już dawno temu.

Czy Sousa ma doświadczenie i warsztat? Wcale nie mam takiego przekonania.

Na warunki na jakich się zatrudnił dobry, szanowany i szanujący się trener raczej by się nie zgodził.

Osobna sprawa jest styl zwolnienia Brzęczka i tu mam do Bońka dużo zastrzeżeń. Nie uważałem go za dobrego trenera, ale jakiś szacunek mu się należał. Boniek zrobił mu krzywdę dwa razy - pierwszy raz obsadzając na stanowisku do którego nie dorósł a drugi zwalniając w dziwny i nieelegancki sposób (łagodnie mówiąc).

Jestem Europejczykiem.

Boniek znalazł jakiegoś starego kumpla chwilowo bezrobotnego, juz byl kiedys cudzoziemiec jeszcze znamienitszy Benhacker, i nic nie wskoral, problem z naszą piłką to nie problem trenera

Uważam Brzęczka za słabego trenera ,który w dodatku nie radzi sobie z konfliktem w zespole .Sousa ma lepsze osiągnięcia trenerskie tak więc może być lepszy .Dziwi tylko termin tej zmiany .

Znowu szukacie dziury w całym. Przecież Prezes PZPN wyjaśnił. Gdziekolwiek by nie zadzwonił z pytaniem o Sousę zawsze usłyszał: Zibi TOP! ?
No i last but not least: Jest bardzo religijny! Wizyta kadry w Łagiewnikach przed każdym meczem?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Pożyjemy - zobaczymy.

Już niedługo 25, 28, 31 marca Węgry, Andorra i Anglia.

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Na warunki na jakich się zatrudnił dobry, szanowany i szanujący się trener raczej by się nie zgodził.

Nie znam warunków finansowych, ale wydaje mi się, że sytuacja dla niego jest dobra na początek. Nie przegrać w Budapeszcie i wygrać z Andorrą to jest realne.

11 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Uważam Brzęczka za słabego trenera. 

Trener to trochę tak jak kucharz, jak nie ma dobrych produktów to ciężko zrobić jakieś super danie. Termin zmiany jest oczywiście nie fair w stosunku do Brzęczka.

21 minut temu, marecki marek napisał:

Nie znam warunków finansowych, ale wydaje mi się, że sytuacja dla niego jest dobra na początek. Nie przegrać w Budapeszcie i wygrać z Andorrą to jest realne.

Nie chodziło o warunki finansowe tylko inne, np. bardzo krótki czas obowiązywania umowy. Gdzieś to było omawiane, musiałbym poszukać.

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

krótki czas obowiązywania umowy

To ma sens. Piłkarze pokazali, że bez trenera i w przypadkowych konfiguracjach jakoś sobie radzą, więc takie zarządzanie kryzysowe menedżerskie może się sprawdzić ?

nagrywamy.com

14 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Sousa ma lepsze osiągnięcia trenerskie tak więc może być lepszy

Ale w polskim piekiełku raczej nie da sobie rady. Na zachodzie rządzi trener, w Polsce często rządzą zawodnicy. Z tym nowy trener spotka się pewnie nie pierwszy raz, ale ze dużą skalą tego zjawiska w Polsce na pewno pierwszy raz.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ale nad zawodnikami są kibole. Zawsze mają prawo wejść do szatni i walnąć z liścia najsłabsze ogniwo drużyny.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

50 minut temu, Lech36 napisał:

Ale w polskim piekiełku raczej nie da sobie rady. Na zachodzie rządzi trener, w Polsce często rządzą zawodnicy. Z tym nowy trener spotka się pewnie nie pierwszy raz, ale ze dużą skalą tego zjawiska w Polsce na pewno pierwszy raz.

To zjawisko dotyczy głównie ekstraklasy,niewątpliwie jednak dużo pracy czeka trenera by zyskać autorytet u zawodników

Ale to nie tylko nasz problem,nawet takie kluby jak Barcelona i Real miały z tym zjawiskiem spory kłopot

poprzedni trener Bayernu również nie uzyskał należytego szacunku wśród zawodników 

15 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Uważam Brzęczka za słabego trenera ,który w dodatku nie radzi sobie z konfliktem w zespole .Sousa ma lepsze osiągnięcia trenerskie tak więc może być lepszy .Dziwi tylko termin tej zmiany .

Chyba najlepsze podsumowanie. Błędem było po prostu przedłużenie kończącego się w ubiegłym roku kontraktu Brzęczka. Każdy widział już wtedy że nic dobrego nie wyniknie z jego trenerki bo po prostu nie ma pomysłu na drużynę narodową. Jak to jednak mówią: ,,lepiej późno niż wcale". Boniek pośrednio przyznał się do błędu choć nie powiedział tego wprost. Inna sprawa czy następca dotychczasowego selekcjonera podoła zadaniu. Niemniej jednak zawsze lepsza jest jakaś szansa na poprawę niż pewność porażki.

W dniu 21.01.2021 o 21:04, costa brava napisał:

Boniek znalazł jakiegoś starego kumpla chwilowo bezrobotnego, juz byl kiedys cudzoziemiec jeszcze znamienitszy Benhacker, i nic nie wskoral, problem z naszą piłką to nie problem trenera

Problemy polskiej piki zaczynają się u podstaw, czyli w klubach. Trener reprezentacji już niewiele może zdziałać w temacie podstaw. Dobrze że jest paru zawodników grających za granicą. Oni patrzą najlepszych, ale nie wiem czy im się chce ryzykować kontuzje dla reprezentacji. Kasa jest tam nie tu.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ciekawe jaką nową wartość wprowadzi ten Sousa, aby poprawić wyniki reprezentacji.
Przecież Brzęczek miał dość dobre wyniki jak na przeciętny materiał (poza Lewym), którym dysponował.
Sousa nagle poprawi jakość gry przeciętniaków?
Mi tu pachnie jakimś konfliktem na linii Boniek - Brzęczek i pod wpływem impulsu prezes PZPN dokonał zmiany, przy okazji angażując swojego zagranicznego kolegę.

Trzeba tylko znaleźć dla nich równych .Z tym może być kłopot .

Ale na poważnie .Jak był Brzęczek to wszyscy w tym wątku wieszali na nim psy .Jak został zmieniony to też źle .Trzeba się na coś zdecydować .Ja uważam , że zmiana była konieczna bo drużyna grała bez koncepcji i bezwiary a na dodatek pojawił się konflikt .Tylko ,że zmianę należało zrobić jesienią zeszłego roku .Po zakończeniu ostatnich meczy .Brzęczek nie ma warsztatu i wiedzy o nowoczesnym futbolu . Sousa może być tylko lepszy .

Najlepszy okres gry naszej reprezentacji (tej nowej) to był ten, w którym nasi wywalczyli awans do ME 2016, a w nich awansowali do 1/4 finału i gdyby nie pudło z karnego Błaszczykowskiego, to mogłaby być strefa medalowa.
A to wszystko za Nawałki, który też był złym trenerem przecież. ?

Edytowane przez soundchaser
52 minuty temu, soundchaser napisał:

gdyby nie pudło z karnego Błaszczykowskiego, to mogłaby być strefa medalowa

Aż dziw bierze, że zwolennicy teorii spiskowych nie ogłosili że on to zrobił specjalnie bo wiedział że następcą Nawałki będzie jego wujek.

3 godziny temu, Pedros napisał:

Aż dziw bierze, że zwolennicy teorii spiskowych nie ogłosili że on to zrobił specjalnie bo wiedział że następcą Nawałki będzie jego wujek.

Mógł spudłować ze Szwajcarią, ale tego nie zrobił. 

Z ważnych piłkarskich spraw to moja drużyna jest liderem ligi piłki kopanej. 

Dajcie już spokój tej ekipie wybitnych światowych piłkarzy. 

Trzeba spojrzeć co dorasta piłkarsko w kraju.

Jak po drodze układ tego nie zniszczy to za 5 lat będzie podaż materiału na piłkarzy. Może nie najlepszych na świecie ale takich, którzy zagwarantują stałą pozycję w szóstce świata.

Chciałbym podzielać Twój optymizm ale nie potrafię . Od lat to samo pisze się o młodym pokoleniu a potem jest ....tak jak zawsze .Myślę ,że przyczyna tkwi w tym ,że polskim futbolem zarządzają i kierują ludzie nie mający pojęcia o nowoczesnej piłce i prowadzeniu biznesu ( na wszystkich szczeblach ) .

W dniu 26.01.2021 o 21:38, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mógł zabić a nie zabił !

Nawałkę?

10 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Z ważnych piłkarskich spraw to moja drużyna jest liderem ligi piłki kopanej. 

(...)

Jak po drodze układ tego nie zniszczy to za 5 lat będzie podaż materiału na piłkarzy.

Jesteś trenerem?

Edytowane przez soundchaser
W dniu 26.01.2021 o 08:25, Pedros napisał:

W dniu 26.01.2021 o 12:51, marecki marek napisał:

Mógł spudłować ze Szwajcarią, ale tego nie zrobił. 

W dniu 26.01.2021 o 13:38, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mógł zabić a nie zabił !

Miałem na myśli karnego, którego Kuba strzelał w1/8 przeciwko Szwajcarii, ani przez chwilę nie przyszło mi do głowy podejrzewać go o coś. Portugalczycy przeanalizowali chyba karne strzelane ze Szwajcarią. W meczu ze Szwajcarią Milik strzelił w prawy róg i bramkarz miał piłkę na palcach, a w meczu z Portugalią strzelił w lewy, a bramkarz rzucił się w prawy natomiast Kuba Strzelał tak samo jak ze Szwajcarią w prawy.

W dniu 30.01.2021 o 14:12, iro III napisał:

Ciesz się chwilą...do niedzieli.

Halo!

Niedziela.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.