Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

17 minutes ago, YunnanTEA said:

Oby Hiszpanie zachowali się przyzwojcie.

Hiszpanie chyba wolą grać z Marokiem, a nie Chorwacją w następnej rundzie.

Edytowane przez marecki marek

Pisałem że Niemcy grają do końca, co nie jest żadnym odkryciem, w momencie kiedy jeszcze przegrywali, cóż, byli tym razem uzależnieni od innych - biada człowiekowi, którego los uzalezniony jest od innego człowieka.

17 minut temu, YunnanTEA napisał:

Kabelki mają z górnej półki!

Japońskie.

14 minut temu, jarekb napisał:

ale czad 

Jaki Czad, Japończycy to doskonały zespół, wysoce zorganizowana nacja, precyzyjna, dokładna, honorowa etc.

2 minuty temu, 747 napisał:

Pisałem że Niemcy grają do końca, co nie jest żadnym odkryciem, w momencie kiedy jeszcze przegrywali, cóż, byli tym razem uzależnieni od innych - biada człowiekowi, którego los uzalezniony jest od innego człowieka.

Aż się zamyśliłem, Tak bym sobie pofilozofował...

3 minutes ago, 747 said:

Niemcy grają do końca, co nie jest żadnym odkryciem, w momencie kiedy jeszcze przegrywali, cóż, byli tym razem uzależnieni od innych - biada człowiekowi, którego los uzalezniony jest od innego człowieka.

W 1982 roku zagrali z Austrią na 0:0 sławny mecz, który eliminował Algierie. Grali to przedstawienie do końca.

1 minutę temu, YunnanTEA napisał:

Aż się zamyśliłem

Biada, biada.., co widzieliśmy - najpierw Niemcy uratowały Hiszpanię, później Hiszpania nie pomogła Niemcom.. 

Teraz, marecki marek napisał:

Grali to przedstawienie do końca

Karma zawsze powraca, zła nikt nie chce przyjąć - więc po czasie powraca do tego, kto wprowadził je do .. obrotu..

10 minut temu, 747 napisał:

Jaki Czad, Japończycy to doskonały zespół, wysoce zorganizowana nacja, precyzyjna, dokładna, honorowa etc.

Na chwilę nie oglądałem , jak zobaczyłem 2-1 to nie wierzyłem bo przeważnie piłka się toczy a bramki strzelają faworyci , no Japończycy Grali 

Niemcy niestety przeżywają kryzys, brak gasu, prądu, ropy, węgla, - to przenosi się na wszelkie sfery życia, dochodzi stres po-covidowy, rezultaty szczepień i mamy co widać.

5 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

A mi śniły się w nocy koszmary. 

W niedzielę już sobie zaplanowałem dzień bez telewizora. Po co mam mieć spierd...ny cały tydzień. 

Spierd...? A to czemu? Jeśli robisz sobie nadzieję i przeżywasz, to będziesz cierpiał.
Do tego meczu trzeba podejść zupełnie bez emocji. 
Dlaczego? O tym w następnym poście.

8 minut temu, 747 napisał:

Niemcy niestety przeżywają kryzys, brak gasu, prądu, ropy, węgla, - to przenosi się na wszelkie sfery życia, dochodzi stres po-covidowy, rezultaty szczepień i mamy co widać.

No i nie można grać z czystym sumieniem jak miało się dziadka w Wehrmachcie.

Taki Sane, Gnabry, Musiala czy Gundogan, jak oni maja grać z podniesionym czołem???

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

jak oni maja grać

We czwórkę, mieli by kłopoty w mistrzostwach szóstek piłkarskich..

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

miało się dziadka w Wehrmachcie

Po to jest prawo karmiczne, by odstraszało od czynienia zła, kolejne pokolenia są niestety obciążone, - przykro mi.

Edytowane przez 747

Kuriozalne są te MŚ. Zwłaszcza w tej grupie. Japonia wygrywa z potęgami, a przegrywa ze słabą Kostaryką. Dyspozycja dnia? Ta sama Kostaryka przez chwilę miała awans wyrzucając tych znakomitych Hiszpanów - faworytów - z turnieju, z którymi przegrała 0:7. Skończyło się na wyrzuceniu Niemców...pewnie dlatego, że słabo pomagają Ukrainie. Polska zaś awansowała psim swędem, chociaż nie zasłużyła...ale może zasłużyła - za pomoc Ukrainie. Tak czy inaczej - Niemcy wygrali mecz i płakali, a Polska przegrała grając antyfutbol i cieszyła się z takiego "sukcesu" od 36 lat. Paranoja.
Ponieważ na tych mistrzostwach każdy wynik jest możliwy, to bądźmy dobrej myśli. Może Polska jakimś cudem pokona Francję (Macron też jest be). Obstawiajmy zwycięstwo Polski i nie stresujmy się. Będzie można zarobić duże pieniądze. Chociaż nie...bo jeśli za dużo osób postawi na zwycięstwo naszych Orłów, to wygra jednak Francja.
Wszystko jest ustawione i wyreżyserowane pod kątem kasy i sytuacji politycznej. Nie wierzycie w takie teorie spiskowe? No to oglądajcie uważnie następne mecze.

5 minut temu, soundchaser napisał:

w takie teorie spiskowe

Ktoś zarabia pieniądze.

9 minut temu, soundchaser napisał:

Może Polska jakimś cudem pokona Francję

Gdyby w reprezentacji Francy nie grali obcokrajowcy, tylko rodowici z dziada pradziada, przy obecnym składzie naszej reprezentacji, z żabojadów nie byłoby co zbierać, mamy najlepszego napastnika na globie, oraz dobrego bramkarza, - idealna sytuacja, możemy nastrzelać goli do woli nie tracąc nawet z karnego, nawet, kiedy wykonuje go najlepszy piłkarz świata.

Taka sytuacja zdarza się nieczęsto.

33 minuty temu, soundchaser napisał:

Wszystko jest ustawione i wyreżyserowane pod kątem kasy i sytuacji politycznej. Nie wierzycie w takie teorie spiskowe? No to oglądajcie uważnie następne mecze.

A piłkarze są sterowani przy pomocy chipów wszczepionych pod pozorem szczepień.

Jestem Europejczykiem.

7 hours ago, Jaro_747 said:

No i nie można grać z czystym sumieniem jak miało się dziadka w Wehrmachcie.

Taki Sane, Gnabry, Musiala czy Gundogan, jak oni maja grać z podniesionym czołem???

O dziadkach w Wehrmahcie to już jest temat Niemcy

8 godzin temu, 747 napisał:

mamy najlepszego napastnika na globie, oraz dobrego bramkarza, - idealna sytuacja, możemy nastrzelać goli do woli nie tracąc nawet z karnego, nawet, kiedy wykonuje go najlepszy piłkarz świata.

Taka sytuacja zdarza się nieczęsto.

No nieczęsto, zwłaszcza w drużynowej dyscyplinie sportu, gdzie gra nie 2 (dwóch), a 11 (jedenastu) zawodników.

Przechodząc od mitow do rzeczywistości.

Mam takie przemyślenie, chyba "rewolucyjne" jak chodzi o przepisy tej gry.

Konieczne są dwie zmiany.

Zakaz wycofania piłki na własną połowę, podobnie jak w koszykówce.

(co na to PMS  i Czesio?😁)

Gra w realnym (zatrzymywanym w przerwach) czasie 2x 30 minut.

(co na to sędziowie, dowolnie doliczający czas gry i pilkarzyki aktorzyki?)

8 hours ago, soundchaser said:

Kuriozalne są te MŚ.

Kiedy Niemcy wyszli na prowadzenie to Hiszpanie podłożyli się Japonii, aby wyjść z drugiego miejsca. Co skieruje ich do drugiej połówki i Argentyne czy Brazylie spotkają dopiero w finale o ile im się to uda. 

Nederland -USA             Nederland -Argentyna

Argentyna -Australia                                           Argentyna -Brazylia

Japonia -Chorwacja  Chorwacja -Brazylia

G1 Brazylia- H2                                                                 Francja -Argentyna

Anglia- Senegal           Anglia -Francja

France-Polska

Maroko-Hiszpania                                             Francja-Hiszpania

H1 Portugalia- G2            Portugalia Hiszpania

16 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

A mi śniły się w nocy koszmary. 

W niedzielę już sobie zaplanowałem dzień bez telewizora. Po co mam mieć spierd...ny cały tydzień. 

zero stresu, brzmi jak dobry plan:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 godzinę temu, marecki marek napisał:

Anglia- Senegal           Anglia -Francja

France-Polska

Maroko-Hiszpania                                             Francja-Hiszpania

H1 Portugalia- G2            Portugalia Hiszpania

Polska-Senegal

Maroko-Polska

🙂

13 godzin temu, marecki marek napisał:

Hiszpanie chyba wolą grać z Marokiem, a nie Chorwacją w następnej rundzie.

Przed edytowaniem w tymże swoim wpisie sądziłeś, że Hiszpanie wolą grać z Kostaryką w następnej rundzie :D

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
13 godzin temu, soundchaser napisał:

Kuriozalne są te MŚ. Zwłaszcza w tej grupie. Japonia wygrywa z potęgami, a przegrywa ze słabą Kostaryką. Dyspozycja dnia? Ta sama Kostaryka przez chwilę miała awans wyrzucając tych znakomitych Hiszpanów - faworytów - z turnieju, z którymi przegrała 0:7. Skończyło się na wyrzuceniu Niemców...pewnie dlatego, że słabo pomagają Ukrainie. Polska zaś awansowała psim swędem, chociaż nie zasłużyła...ale może zasłużyła - za pomoc Ukrainie. Tak czy inaczej - Niemcy wygrali mecz i płakali, a Polska przegrała grając antyfutbol i cieszyła się z takiego "sukcesu" od 36 lat. Paranoja.
Ponieważ na tych mistrzostwach każdy wynik jest możliwy, to bądźmy dobrej myśli. Może Polska jakimś cudem pokona Francję (Macron też jest be). Obstawiajmy zwycięstwo Polski i nie stresujmy się. Będzie można zarobić duże pieniądze. Chociaż nie...bo jeśli za dużo osób postawi na zwycięstwo naszych Orłów, to wygra jednak Francja.

Szczytujesz formą miłośnika spisków.

Ty to jednak potrafisz.

4 godziny temu, iro III napisał:

No nieczęsto, zwłaszcza w drużynowej dyscyplinie sportu, gdzie gra nie 2 (dwóch), a 11 (jedenastu) zawodników.

Przechodząc od mitow do rzeczywistości.

Mam takie przemyślenie, chyba "rewolucyjne" jak chodzi o przepisy tej gry.

Konieczne są dwie zmiany.

Zakaz wycofania piłki na własną połowę, podobnie jak w koszykówce.

(co na to PMS  i Czesio?😁)

Gra w realnym (zatrzymywanym w przerwach) czasie 2x 30 minut.

(co na to sędziowie, dowolnie doliczający czas gry i pilkarzyki aktorzyki?)

Kiedyś wspominałem miłośnikom piłki o takim pomyśle . W moim było jeszcze - Czas na rozegranie akcji .

Czas gry 2x 30 min.

Dodał bym jeszcze jakis sposób na punkty . Wygrana - plus bonus za zdobyte bramki .. Wymusiło  by to zdobywanie bramek - nie spacerowania po boisku..

Czysty sport - nie jakieś tam kombinacje i układy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.