Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minutes ago, Ajothe said:

Pierwsza połowa była spoko 😁

Gra bez sensu pomiedzy stoperami a na koniec do Sczesnego ktory nie ma komu zagrac tylko gra wysoko pilke na Lewego ktory nie ma praktycznie szans aby ja odegrac czyli oddawanie za darmo pilki (fakt 30 sekund mija), zupelny brak wychodzenia na pozycje szczegolnie w srodku pola itd. Mielismy tylko jedna szanse na bramke a Francja miala kilka. Do przerwy powinno byc 2:0 albo 3:1 i tylko dzieki Sczesnemu nie bylo. Jak stracilismy bramke i trzeba bylo zaczac organizowac jakis atak wyszla cala mizeria w 2-giej polowie. Zadnego pomyslu i kilka akcji skrzydlami to za malo na taki mecz!

4 minuty temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nas tak, Czesia raczej nie.....200 tys. Miesięcznie mu pomaga 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
57 minut temu, 747 napisał:

Nie strzelony i powtórzony karny to wstyd po wsze czasy.

Kto strzelał ?

Najlepszy napastnik świata..

Krok do przodu bramkarza z linii bramkowej tuż przed strzałem to sytuacja niemal przy każdym wykonywanym karnym i jakoś sędziowie na to nie reagują. Tym bardziej, że Lewandowski zawsze wykonuje to zatrzymanie przed strzałem by wybadać reakcję bramkarza, który niejako jest sprowokowany do tego kroku w przód. Powinien był i tak strzelić, ale znów strzał był nieprecyzyjny. Sędzia się jednak zlitował i dał Robertowi jeszcze jedną szansę na wyjście z twarzą i pozytywne zakończenie tego mundialu. Aż się boję pomyśleć co by było gdyby i tego nie wykorzystał...wstyd wlókłby się za nim już do końca życia.

10 minut temu, jackk napisał:

Gra bez sensu pomiedzy stoperami a na koniec do Sczesnego ktory nie ma komu zagrac tylko gra wysoko pilke na Lewego ktory nie ma praktycznie szans aby ja odegrac czyli oddawanie za darmo pilki (fakt 30 sekund mija), zupelny brak wychodzenia na pozycje szczegolnie w srodku pola itd. Mielismy tylko jedna szanse na bramke a Francja miala kilka. Do przerwy powinno byc 2:0 albo 3:1 i tylko dzieki Sczesnemu nie bylo. Jak stracilismy bramke i trzeba bylo zaczac organizowac jakis atak wyszla cala mizeria w 2-giej polowie. Zadnego pomyslu i kilka akcji skrzydlami to za malo na taki mecz!

Słabo było jak zawsze, a że trochę lepiej od żenady w meczu z Argentyną to już nasze Orły są rozgrzeszone...w pomeczowym studiu słyszałem opinie, że jednak potrafimy grać w piłkę i to było bardzo dobre spotkanie.

Kpiny z kibiców...

6 minut temu, Ajothe napisał:

Ale przy drugiej próbie Lloris również wyszedł do przodu przed strzałem i nie było 3ej powtórki....😁

No bo był gol. 😉

1 minute ago, soundchaser said:

Słabo było jak zawsze, a że trochę lepiej od żenady w meczu z Argentyną to już nasze Orły są rozgrzeszone...w pomeczowym studiu słyszałem opinie, że jednak potrafimy grać w piłkę i to było bardzo dobre spotkanie.

Kpiny z kibiców...

Dokladnie tak. Ja nie uwazam ze zgrali zle w pierwszej polowie zagrali o wiele lepiej niz w poprzednich spotkaniach ale widac bylo brak pomyslu na gre jak francuzi sie cofali na swoja polowe. Wiec dopoki bylo 0:0 to dzialalo a potem bylo jak zwykle. To juz ewidentna wina trenera i n ie chodzi mi ze nie mamy takich zawodnikow jak Francja. Poprzedniego dnia grala Australia ktora chyba jest jeszcze gorsza niz Polska ale walczyli dzielnie do konca i jednak cos grali.

21 minut temu, Zbig napisał:

No to trzeba docenić to co nam daje obecna technologia, można w każdej chwili wyłączyć, przełączyć na inny kanał albo chociaż wyłączyć dźwięk i zastąpić go ulubioną muzyką.

Dokładnie to robię. Dla przykładu - trwa teraz turniej Scottish Open w snookera z emocjonującymi końcówkami i absolutnie zaskakującymi rozstrzygnięciami. Jak mecz jest nudny to sobie przełączam.

Jestem Europejczykiem.

Panowie i tak brawa. Zrobili co mogli, brak skrzydłowych do kreacji w ofensywie, brak rezysera w srodkowej linii bo w słabej schylkowej dyspozycji Krychowiak, brak wartosciowego zmiennika, braki szybkosciowe u wiékszosci i sami dobrze sobie zdawali sprawe, ze forma nie jest najwyzsza. Nie masz argumentów to nie wygrywasz- proste. Michniewicz i tak skleił cos z tej zbieraniny i nie było źle, dobrze tez nie.

6 minut temu, Ajothe napisał:

Ale przy drugiej próbie Lloris również wyszedł do przodu przed strzałem i nie było 3ej powtórki....😁

Bo jak jest gol to powtórki nie ma, jest przywilej korzyści.

Niemniej faktycznie  bramkarze notorycznie opuszczają linię bramkową jeszcze przed strzałem, a karny nie jest powtarzany nawet jeżeli nie zakończy się golem. Taki usus. Tu sędzia chciał chyba pomóc Lewandowskiemu czy Polakom, tym bardziej, że znaczenia to nie miało, więc wielkich kontrowersji nie będzie.

O włos, a mielibyśmy bramkarza, który na mistrzostwach obronił 2 karne i najlepszego napastnika świata, który 2 karnych nie strzelił.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, Szkice napisał:
Godzinę temu, endriuw napisał:

I kopacze narodowi do domu... 

Pan tesz idź pan w ch*j 

@Szkice

Jak pewnie też zauważyłeś. endriuw, dulon184 itp. dziadki leśne (70-80l a może i więcej) to tylko zrzędzą i jakby nie było ciągle im źle. Wręcz można powiedzieć, że tylko czyhają na potknięcie reprezentacji Polski, by pocieszyć się, pozrzędzić itd. I tacy to z nich Polacy - może Niemiaszki.

A tu na MŚ 2022 lepszy występ i lepsze wyniki niż na MŚ 1986!

Gratulacje dla trenera i piłkarzy!

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Do poziomu Mundialu dorośli. Szczęsny, Bereszyński, Zielinski dwóch jeszcze moze i przeciętny, ale podporzadkowany taktyce Lewandowski i koniec. To za mało żeby coś zwojować

1 godzinę temu, Szkice napisał:
1 godzinę temu, endriuw napisał:

I kopacze narodowi do domu... 

Pan tesz idź pan w ch*j 

4 minuty temu, Sovereign napisał:

@Szkice

Jak pewnie też zauważyłeś. endriuw, dulon184 itp. dziadki leśne (70-80l a może i więcej) to tylko zrzędzą i jakby nie było ciągle im źle. Wręcz można powiedzieć, że tylko czyhają na potknięcie reprezentacji Polski, by pocieszyć się, pozrzędzić itd. I tacy to z nich Polacy - może Niemiaszki.

A tu na MŚ 2022 lepszy występ i lepsze wyniki niż na MŚ 1986!

Gratulacje dla trenera i piłkarzy!

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Jeszcze dopiszę. Trener miał pospolite ruszenie do wyboru i nieważne, ze z lig zagranicznych. Poza paroma nazwiskami to byli ludzie nie odgrywajacy kluczowych ról w tych klubach, albo nie będący w trybach meczowych. Poskładał na tyle na ile mógł. Nic więcej z tego materiału by nie wyszlo.

26 minut temu, Ajothe napisał:

Przepisy mówią, ze bramkarz musi mieć kontakt choćby jedną nogą z linią bramkową do momentu uderzenia piłki przez strzelającego. 

Oznacza to iż bramkarz może wyjść do przodu mając drugiego buta w kontakcie z linią.

Również taniec po linii bramkowej jest dozwolony. 

Edytowane przez Grzegorz7

Wynik z Francją sprawiedliwy .Zagraliśmy lepiej niż w poprzednich meczach ( nawet z tym wygranym z Arabią ) . Przynajmniej nie było wstydu . Taki jest układ sił . Pora na podsumowania całego turnieju . Graliśmy słabo , bez wiary i bez walki .A bez tego nie ma wyników . Z całej drużyny wyróżniłbym oprócz Szczęsnego Bereszyńskiego . Reszta zagrała poniżej swoich możliwości . Tradycyjnie Zieliński rozczarował . Miał być mózgiem drużyny i rozgrywającym a nie był .Nie wiem jaka jest przyczyna jego słabej gry . Może problem mentalny ? W Napoli gra zupełnie inaczej . Poza tym widoczna była katastrofalna forma Lewandowskiego . To był cień dawnego Roberta . Ten regres był już dostrzegalny w ostatnich jego występach w Barcelonie. Ma już swoje najlepsze lata za sobą i chyba będzie kończył karierę reprezentacyjną . A następców nie widać . Jest jeszcze kilku zawodników ,którzy z racji wieku będą kończyć występy reprezentacyjne . Np. Krychowiak , którego występ w turnieju był zaskakująco przyzwoity . Generalnie osiągnęliśmy wynik na miarę naszych możliwości . Gorzej było ze stylem , taktyką i wolą walki . A patrząc na przyszłość biało czerwonych to nie widać następców a potrzebne  są zmiany pokoleniowe . Widzę to czarno.

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tradycyjnie Zieliński rozczarował . Miał być mózgiem drużyny i

Ale to nie jest reżyser gry. Potrafi, ale jak partnerzy odstają to niestety nie ta psychika.

43 minuty temu, Zbig napisał:

Dopóki mamy słabiutką ligę a w pierwszym składzie reprezentacji raptem chyba trzech piłkarzy regularnie grywających w pucharowej fazie Ligi Mistrzów, to cudu nie będzie i odpadnięcie w 1/8 trzeba traktować jako sukces.

A skąd ta pewność ?

jakoś nikt nie próbował wstawić młodych zdolnych , spragnionych sławy zawodników.. Nie tych beneficjentów reklam i szamponów.

Młodzi by trawę gryżli aby się pokazać . Madry trener młode talenty i wrzucić ich na głeboka wodę .

Napewno nie wystąpią gorzej od tych obecnych mistrzów..

Gdzie te czasy kiedy Orzełek na piersi był główną motywacją .

Jak dla mnie naszego całego udziału w Mundialu broni ostatni mecz. Ale należałoby wyciągnąć z niego wnioski. Podziękować Krychowiakowi, Glikowi, Zielińskiemu i Milikowi, dać grać młodszym i przestawić drużynę na bardziej ofensywny styl gry. I poczekać cierpliwie dwa lata i trzymać się tego bez względu na wyniki.

Jestem Europejczykiem.

Najbardziej bronią nas porażki, 0:2 z Argentyną, bo wyszliśmy z grupy i 1:3 z Francją, bo próbowaliśmy grać 🙂

Swoją drogą, to dla mnie tego karnego nie powinno być. Żadnego ruchu ręki w kierunku piłki nie było.

3 minuty temu, jar1 napisał:

Najbardziej bronią nas porażki, 0:2 z Argentyną, bo wyszliśmy z grupy i 1:3 z Francją, bo próbowaliśmy grać 🙂

Swoją drogą, to dla mnie tego karnego nie powinno być. Żadnego ruchu ręki w kierunku piłki nie było.

Ale gdyby nie ręką pilka przeszła by dalej. 

Ogólnie lipa była na skrzydłach ale Grosik na ławie 

6 minut temu, jar1 napisał:

Nie znasz przepisów. Odbicie piłki ręką, nawet przypadkowe, to faul.

Edytowane przez soundchaser

W obecnym meczu Senegal zwyczajnie oszukany. W pierwszej polowie sedzia odmowil sprawdzenia VAR gdzie karny byl 100%, a pozniej nie dal Anglii kartki za faul na senegalczyku ktory wyprowadzal akcje ktora mogla prowadzic do bramki.

Tak czy inaczej Anglia jest poza zasięgiem Senegalczyków.

Wracając jeszcze do naszego meczu - na początku była ewidentna ręka w polu karnym polskiego piłkarza i mieliśmy szczęście, że tym razem VAR nie został uruchomiony.

Godzinę temu, dulon184 napisał:

jakoś nikt nie próbował wstawić młodych zdolnych , spragnionych sławy zawodników..

No właśnie.  Jakoś nikt z drużyn które wyszły z grupy tego nie próbował.  Widocznie musi być jakiś powód.

Godzinę temu, piter z napisał:

W obecnym meczu Senegal zwyczajnie oszukany. W pierwszej polowie sedzia odmowil sprawdzenia VAR gdzie karny byl 100%, a pozniej nie dal Anglii kartki za faul na senegalczyku ktory wyprowadzal akcje ktora mogla prowadzic do bramki.

Nie daje się karnego w takiej sytuacji... Odbija się gdzieś przypadkiem od łokcia, co innego jak ręka była by wyciągnięta, on ją miał przy ciele

sorry ale sam jesteś "ciele" 😎, bez obrazy.... przepisy, przepisy i jeszcze raz przepisy..... gdy obrońca odbija piłkę od "ciała" a potem od ręki to nie ma karnego.... tylko obrońca i tylko w polu karnym. Tak było w tym przypadku.... 

nie znaczy to, że za trzy tygodnie przepisy się nie zmienią.... zmieniają się bardzo często.....

mam w upie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.