Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

czołem "ałdioszoł'rnięci"

Panowie z pokoju 608, wielka prośba; plizzzzz, ściszcie k**wa te sprzęty i dajcie posłuchać, pogadać, przedstawić się może..........

jutro spróbuję jeszcze raz..

Pogadać to na korytarzu w pokoju jest za ciasno na gaworzenie , odbieranie telefonów i dopytywanie konstruktorów

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Pozytywne zaskoczenie!!! Dla mnie w pierwszej piątce najlepszego dźwięku słuchanego na wystawie. Nawet nie wiedziałem, ze jestem w sławnym pokoju DIY. :-) Uświadomił mnie kolega Palton, przy moim pytaniu o nazwę kolumn. Bardzo dobry odsłuch w sympatycznej/muzycznej atmosferze. Chłopaki nie zapomnieli o dobrej adaptacji akustycznej (inni na tym polegli). Można się przekonać do DIY. Dzięki i pozdrowienia dla załogi z pokoju 608! :-)

"To co teraz, ha?"

Chłopaki nie zapomnieli o dobrej adaptacji akustycznej (inni na tym polegli).

Miejmy nadzieje, że za rok, będzie to jeszcze lepiej zorganizowane i wejdzie na stałe do składników pokoju DIY. Duży POZYTYW dla Cezarego i Szymona za przytarganie wcale nie małych ustroi akustycznych.

Miejmy nadzieje, że za rok, będzie to jeszcze lepiej zorganizowane i wejdzie na stałe do składników pokoju DIY. Duży POZYTYW dla Cezarego i Szymona za przytarganie wcale nie małych ustroi akustycznych.

Miejmy nadzieję, że za rok system nie będzie dobierany w przeddzień (to nie krytyka) tylko powiedzmy na spokojnie trzeba by zacząć myśleć z pół roku wcześniej i na 1-2 miesiące przed już wiedzieć co będzie i z czym grało i tylko szlifować wybrany system :). Może uda się w taki sposób wycisnąć najlepszy możliwy dźwięk.

No właśnie, coś mało opisów samego dźwięku DIY. :))))

Jakie zalety w stosunku do komercji, jakie jeszcze niedostatki?

A propos ustrojów. Napiszcie co wniosły i co poprawiły. Ciekawe czy bez nich w ogóle możliwe byłyby pochlebne słowa o dźwięku w pokoju 608.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Panowie tylko pliz nie kloccie sie tak jak w tamtym roku co ma grac, jakas zenada i kompromitacja byla z tym w momencie jak akurat odwiedzalem Wasz pokoj. Tak naprawde chodzilo Wam nie o dzwiek, ale o to ze kazdy liczyl na sprzedaz swoich klockow i chcial aby graly one jak najdluzej, niewazne czy brzmialy dobrze czy slabo.

• Redaktorzy

Bez przesady, akurat do sprzedaży to tam mało co się nadawało, to w końcu DIY. Połowa urządzeń to sterta puszek połączonych drutem.

A zreszta, raz facet zapytał mnie, gdzie można kupić jedne z kolumn, ale autora i tak akurat nie było, więc do niczego nie doszło :-)

Witam

Jeśli ktoś z ekipy pokoju DIY pamięta co grało w pokoju w sobotę około 19 w towarzystwie gramofonu zapraszam do uzupełnienia wątku "Analog na audioshow 2012" w zakładce analog. Jest tam też o wszystkich gramofonach diy wystawy.

Pozdrawiam serdecznie

Miło było znowu się się spotkać,dziękuje.

Odwiedziłem wczoraj - w DIY grało nieźle, lepiej niż w większości innych pokojów. Słyszałem podobne opinie też od wielu gości odwiedzających 608. Warto przypomnieć że pokój 608 to przedostanie piętro wystawy, a mimo to gości nie brakowało. Trochę bas dawał się we znaki, ale i tak było nieźle w porównaniu do innych, nawet większych pomieszczeń. Te pokoje hotelowe niestety nie są zbyt fajne do odsłuchów.

Też byłem świadkiem gdy starszy człowiek dopytywał czy można kupić DACa który grał lub zrobić dla niego taki sam - niestety konstruktor również akurat gdzieś zaginął :) To o czymś świadczy: warto zajmować się DIY - niekoniecznie dla komercji, ale dla własnej satysfakcji.

Tu kilka sekund - przepraszam za kiepską jakość:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Z gramofonu zagrało zaskakująco dobrze. Szkoda tylko, że tak długo trwało szkolenie, ale było warto.

...

???

Sorrki, ale nie warto. Straciłem 1,5h słuchając banałów o kupach bakterii po których płyty nie nadają się do odtwarzania. Dużo o wszystkim i niczym zarazem a gdy już doszło do prezentacji montażu wkladki, to została zamontowana tak krzywo, że nie położył bym na nim swojej najgorszej płyty.

Przepraszam za te słowa krytyki, ale wykladowca powinien sobie zrobic konspekt tego o czym chce mówić i się go trzymać. Doceniam wiedzę prowadzacego ale żałuję, bo nie dowiedziałem się wielu podstawowych rzeczy.

???

Sorrki, ale nie warto. Straciłem 1,5h słuchając banałów o kupach bakterii po których płyty nie nadają się do odtwarzania. Dużo o wszystkim i niczym zarazem a gdy już doszło do prezentacji montażu wkladki, to została zamontowana tak krzywo, że nie położył bym na nim swojej najgorszej płyty.

Przepraszam za te słowa krytyki, ale wykladowca powinien sobie zrobic konspekt tego o czym chce mówić i się go trzymać. Doceniam wiedzę prowadzacego ale żałuję, bo nie dowiedziałem się wielu podstawowych rzeczy.

Ale jaja

kurcze myślałem zę choć jeden wzmacniacz słuchawkowy będzie w tym pokoju diy i jakieś słuchawki,wchodzę a tam masa ludzi pokoik jak kibel i cichę gadanie o jakiejś wkładce,a z tego co widziałem to 2pary kolumn i reszta to nie wiem co to było,nie za bardzo się postaraliście myślałem ze będzie więcej gratów,specjalnie po to jechałem

mogliście choć temu panu co gadał o wkładce podstawić byle jaki mikrofon,bo gadał jak by nie jadł

Na "szkolenie z wkładek" nie zdążyłem, ale później rzeczywiście z gramofonu grało dobrze, zauważalnie lepiej niż z DAC'a (chociaż i ten grał nieźle).

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

Dzisiaj zwiedzałem inne pokoje. Grało nieźle w 4-5, ale czy lepiej niż u nas? Hmm, raczej inaczej, a więc pod pewnymi względami wybitnie (np. średnica z herbatek).

moze i grało lepiej, ale nasz pokój i OTL zjj_wwa był w panoramie:)

Ukryta Zawartość

post-25257-0-16425600-1352661379_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Kilka zdjęć

Ukryta Zawartość

post-24402-0-12924200-1352661508_thumb.jpg

post-24402-0-01365200-1352661699_thumb.jpg

post-24402-0-78261200-1352661749_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okazuje się, że nasz pokój i kosmiczna lampa były jednak na tyle ciekawe, że pokazali to rownież na TVP Info.

Zjj_wwa moje gratulacje:):) twój OTL jest naprawdę kosmiczny i bardzo pociągający wizualnie, no i gra bardzo dobrze oczywiście!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem dokładnie jaki grał zestaw wczoraj ok 19:30 ( na pewno analog AA i kolumny na visatonach) ale było to jedno z ciekawszych brzmień jakie można było usłyszeć na as. Ciekawiej było tylko w Harendzie :)

Nie wszystko high-end co się świeci......

szczere podziękowania za bardzo mile spędzony wspólnie czas :)

szczególne podziękowania dla konstruktorów

wreszcie w pokoju DIY grało naprawdę dobrze

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Widzę że to jest zrzut z ekranu jakiegoś filmiku ...

Masz możliwość wkleić cały ten filmik ?

pozdr

z.

to klatka z wczorajszego wydania panoramy i informacji z tvp info,ale musisz przejrzec całośc żeby znależć ten materiał. Linki ponizej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moje gratulacje:):)

Żółtodziób Dziękować. Cieszę się.

Czy jest jakaś metoda, jak w necie dokopać do tego materiału w archiwach jakoś, żeby to sobie po fakcie obejrzeć te filmiki ?

Nie wiem dokładnie jaki grał zestaw wczoraj ok 19:30 ( na pewno analog AA i kolumny na visatonach) ale było to jedno z ciekawszych brzmień jakie można było usłyszeć na as. Ciekawiej było tylko w Harendzie :)

To były kolumny jarokara, jeśli dobrze pamiętam, a w harendzie było baardzo miło, tylko głośno jak cholera i dzisiaj wszyscy mieli głos niczym Himilsbach ze mną włącznie:)

Żółtodziób Dziękować. Cieszę się.

Czy jest jakaś metoda, jak w necie dokopać do tego materiału w archiwach jakoś, żeby to sobie po fakcie obejrzeć te filmiki ?

zółtodziób, ale za to z jakim potencjałem!!aż strach pomyśleć co przyniesiesz w przyszłym roku:)

Jeśli chodzi o te wiadomości to na tvp info jest otl dokładnie w 13minucie i 08 sekundzie, a w panoramie dokładnie 27minuta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.