Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Zapraszamy na piwo od Site podczas forumowego spotkania z okazji Audio Show.

Szczegóły:

Pub Harenda

W-wa, Krakowskie Przedmieście 4/6

wejście od ul. Oboźnej

12.11.2011 godz. 20:00 (można przyjść wcześniej)

Uwaga! Dla posiadaczy karty klubowej darmowe piwo i przekąski.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Wielkie podziękowania za organizację spotkania po Audio Show należą się forumowiczowi Teo.

Do zobaczenia na Audio Show.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Gdyby tak ktoś chciał wygrać wejściówkę na Audio Show:

http://www.klub.audiostereo.pl/konkurs_hegel

W Klubie mamy do rozdania 20 bezpłatnych sztuk.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Osobiście zachęcam forumowiczów do prezentacji swoich konstrukcji.

Moje coś tam było w tamtym roku - doświadczenie ciekawe, na pewno warto.

A ja prosze o uzgodnienie ram wspólpracy, czyli ile czasu jakie urządzenie ma byc prezentowane. Przepychanki słowne jakie miały miejsce na ostatnm AudioShow odnosnie tego, czyj sprzet ma teraz grać były czasami żenujące.

Szczególnie, że część forumowiczów próbowała w ten sposób jak najdłużej lansować sprzedawane przez siebie produkty pod pozorem prezentacji klubowych.

• Użytkownicy+

A ja prosze o uzgodnienie ram wspólpracy, czyli ile czasu jakie urządzenie ma byc prezentowane. Przepychanki słowne jakie miały miejsce na ostatnm AudioShow odnosnie tego, czyj sprzet ma teraz grać były czasami żenujące.

Szczególnie, że część forumowiczów próbowała w ten sposób jak najdłużej lansować sprzedawane przez siebie produkty pod pozorem prezentacji klubowych.

Myślałem że byłem tam przez większość czasu, ale może mnie coś ominęło ... (no chyba że chodzi o "kolegę", który przyjechał w sobotnie południe). Gwarancji na to że sprzęt będzie grał, nie ma żadnych. Musi to być po prostu dobry klocek, pasujący na dodatek do reszty. Składamy dwa systemy w piątek, z urządzeń forumowiczów i nie ma później żadnych zmian. Rok temu, popełniliśmy błąd i do dogranego wcześniej zestawu, podłączyliśmy urządzenia przywiezione już w trakcie wystawy. W tym roku, nie powtórzymy tego błędu. Wszystko musi być dopięte w piątek. Co się nie sprawdzi, będzie stało na półce - wystawa statyczna. Tak więc urządzenia muszą być lepsze od urządzeń kolegów i pasować do danej konfiguracji. Tu nie ma demokracji, nie będzie grało wszystko po XX minut. Jeśli sprzęt będzie zły, to nie zagra i tyle.

Uprzedzę kolejne pytanie - oceniać wszystko i dobierać sprzęt, będą wszyscy właściciele klocków. Rok temu, nie było wątpliwości i była duża zgodność pomiędzy nami. Myślę, że nie będzie i tym razem problemów. W razie czego, pozostaje głosowanie.

Myślałem że byłem tam przez większość czasu, ale może mnie coś ominęło ... (no chyba że chodzi o "kolegę", który przyjechał w sobotnie południe). Gwarancji na to że sprzęt będzie grał, nie ma żadnych. Musi to być po prostu dobry klocek, pasujący na dodatek do reszty. Składamy dwa systemy w piątek, z urządzeń forumowiczów i nie ma później żadnych zmian. Rok temu, popełniliśmy błąd i do dogranego wcześniej zestawu, podłączyliśmy urządzenia przywiezione już w trakcie wystawy. W tym roku, nie powtórzymy tego błędu. Wszystko musi być dopięte w piątek. Co się nie sprawdzi, będzie stało na półce - wystawa statyczna. Tak więc urządzenia muszą być lepsze od urządzeń kolegów i pasować do danej konfiguracji. Tu nie ma demokracji, nie będzie grało wszystko po XX minut. Jeśli sprzęt będzie zły, to nie zagra i tyle.

Uprzedzę kolejne pytanie - oceniać wszystko i dobierać sprzęt, będą wszyscy właściciele klocków. Rok temu, nie było wątpliwości i była duża zgodność pomiędzy nami. Myślę, że nie będzie i tym razem problemów. W razie czego, pozostaje głosowanie.

Fajny wpia...osobiscie jestem ciekaw kto ma decydować o tym czyj sprzet jest zły ,a czyj dobry.Fajne bedzie tez głosowanko...a jak nie bedzie quorum?

Powinniscie sie spotkac dużo wczesniej i złozyc u kogoś parę konfiguracji i zdecydować,bo tak to nerwuwa gwarantowana będzie.Minęły juz czasy-gdy

potocznie mowiono w przysłowiu co jest potrzebne,aby zostać oficerem.Teraz to byłby dupa nie oficer,a Panowie niestety postepują zgodnie z kiedyś

obowiązujacym i stosowanym przysłowiem.Sprzet może być całkiem niezły,a brak czasu i nerwowość spowoduje duże zamieszanie i niestety spore

niedoskonałosci w samym brzmieniu.Tak wiec Panowie ruszcie ciut głowami jesli ma być lepiej,niż w zeszłym roku-czego Wam zyczę.

• Użytkownicy+

Fajny wpia...osobiscie jestem ciekaw kto ma decydować o tym czyj sprzet jest zły ,a czyj dobry.Fajne bedzie tez głosowanko...a jak nie bedzie quorum?

Powinniscie sie spotkac dużo wczesniej i złozyc u kogoś parę konfiguracji i zdecydować,bo tak to nerwuwa gwarantowana będzie.Minęły juz czasy-gdy

potocznie mowiono w przysłowiu co jest potrzebne,aby zostać oficerem.Teraz to byłby dupa nie oficer,a Panowie niestety postepują zgodnie z kiedyś

obowiązujacym i stosowanym przysłowiem.Sprzet może być całkiem niezły,a brak czasu i nerwowość spowoduje duże zamieszanie i niestety spore

niedoskonałosci w samym brzmieniu.Tak wiec Panowie ruszcie ciut głowami jesli ma być lepiej,niż w zeszłym roku-czego Wam zyczę.

Były takie przymiarki, żeby się wcześniej spotkać. Proponował to Marcin i miał z Tobą do mnie przyjechać. Tobie nie pasowało, a ja do W-wy nie dałem rady przyjechać. Nic nie poradzimy na to, będzie jedno popołudnie, które zapewne przeciągnie się w noc. Damy radę, zresztą zestaw Marcina jest praktycznie kompletny.

W tamtym roku, najczęściej właściciel danego klocka, słysząc że coś nie gra, sam o tym mówił. Trzeba się wznieść nad własną dumę i jestem pewien, że tak właśnie będzie.

Taka procedura doboru co ma grać spowoduje, iż posłuchamy głównie sprzętu z Warszawy. Mało komu z innych części Polski będzie się chciało jeździć do Warszawy w piątek, żeby wystawić sprzęt do "konkursu". Mnie na przykład na pewno się nie będzie chciało.

• Użytkownicy+

Taka procedura doboru co ma grać spowoduje, iż posłuchamy głównie sprzętu z Warszawy. Mało komu z innych części Polski będzie się chciało jeździć do Warszawy w piątek, żeby wystawić sprzęt do "konkursu". Mnie na przykład na pewno się nie będzie chciało.

Zrozum, nie ma innej drogi. Ci co byli rok temu, wiedzą czemu ...

Można sprzęt wysłać do mnie, lub kogoś innego, kto dotrze w piątek.

Jaki transport będzie do dyspozycji w pokoju?

Czy przewidujecie może jakiś kącik słuchawkowy?

Mało osób się zgłosiło ... pewnie wszyscy czekają na ostatnią chwilę.

Ja też chyba się wypisze nie będe miał jak przetransportować wszystkich gratów, a jest tego z 180 kg

??? Kilka osób będzie autem, zresztą jest tyle czasu jeszcze na zorganizowanie czegoś.

czy mozna wejsc do pokoju w piątek aby pomóc w głosowaniu?

Chętnie, przyda się bezstronne jury, które będzie szybko potrafiło coś powiedzieć. Najlepiej osoby osłuchane i konkretne, które nie owijają w bawełnę.

Jeśli na razie nie ma za wielu zgłoszeń, to ja bym się bardzo chętnie pochwalił swoimi monitorami na ScanSpeakach Illuminator. Spore skrzynki - 18 litrów. Spokojnie nagłośnią 20-metrowe pomieszczenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moze niezbyt to eleganckie ale jestescie na koncu korytarza wiec system słuchawkowy spokojnie sie tam zmiesci mały stolik z fotelem i nie bedzie nikomu przeszkadzac :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jeśli na razie nie ma za wielu zgłoszeń, to ja bym się bardzo chętnie pochwalił swoimi monitorami na ScanSpeakach Illuminator. Spore skrzynki - 18 litrów. Spokojnie nagłośnią 20-metrowe pomieszczenie.

Bajka, też mi się marzy taki projekt 2-way. Duża skrzynka tym bardziej. Jeżeli to pozamiata nasze kolumny, to musisz się liczyć z konfiskatą sprzętu do niedzieli wieczór :) I musisz być już w piątek wcześniej.

Miałem okazje ich słuchać z gm70 zajebi.....ste monitory

>Piotr_1

Dla mnie to nie problem, bo mam niedaleko. Ale jeśli będzie dużo chętnych z kolumnami z całej Polski, to wolę dać innym szansę zaprezentowania ciekawych konstrukcji. Moje stały przez jakiś czas w klubie KAiM, więc sporo osób z forum już ich słuchało.

1. Macin-utopia - kolumny DIY , CD, pre i wzmacniacz ( właściwie cały zestaw).

2. Piotr_1 - Kolumny DIY , pre i końcówka.

3. Krzych 2 - DAC ( MSS, Tenor, WM8742 - dual ), Shigaclone, lapek jako źródełko plików po USB

4. .....................

5. .....................

Tylko zapytam grzecznie......gotowy już na jutro ten Wasz sprzęt jest na 100%......bo juz na jakieś zmiany jest za pózno Panowie Audiofilowie.

Tylko zapytam grzecznie......gotowy już na jutro ten Wasz sprzęt jest na 100%......bo juz na jakieś zmiany jest za pózno Panowie Audiofilowie.

Ja sie wycofuje za dużo tarmoszenia i nie bardzo jest jak to przewieść

i i tak mogę dopiero być w sobotę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.