Skocz do zawartości
IGNORED

Jak świętujemy Boże Narodzenie?

markowski

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tam święta lubię. Nie lubię tylko tej całej paniki z porządkami, zakupami, szykowaniem wyżerki. Urobiony jestem i w Wigilię zawsze mam problem żeby nie zasnąć. Mam też problem z życzeniami (ale to nie tylko w święta). Kiedyś strasznie bolało mnie mówienie banałów o zdrowiu, wszystkiego co tam najlepszego itd.. Teraz myślę sobie że może to banalnie brzmi ale jak się zastanowić to coś jednak w tym jest. Złagodniałem na stare lata czy co? Dla zachowania równowagi muszę sobie jakiś dzikich metali posłuchać :-))).

Jestem Europejczykiem.

Nie sugeruj, ze jestes katolikiem, bo po tych wszystkich świństwach, które na nich wypisujesz to chyba...by oznaczało że cierpisz na schorzenia psychiczne :)

Nie sugeruję. Widzisz tu jakąś sugestię?

Jestem Europejczykiem.

Proponuje dla nich wprowadzić święta narodzin znanego ateisty (urodzonego w grudniu)...można nazwać dla nich te święta, świętami odejścia, parcia i rozwiązania.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co wy na to żeby tacy zdeklarowani ateiści (są tacy na forum) w te świąteczne dni chodzili normalnie do pracy? Przecież nie mają czego świętować?

Ja myślę, że to znakomity pomysł!

Jednakże trzeba znaleźć dla niego umocowanie prawne.

W związku z tym trzeba zmienić prawo tak, aby ateiści w święta zasuwali do roboty ale również nie finansowali przymusowo kościoła ze swoich plugawych podatków.

Kościół powinien opierać się jedynie na składkach zadeklarowanych katolików.

• Moderatorzy

dla mnie boże narodzenie to okres spotkań z rodziną,jedzenia i picia wódki, spacerów po lesie, śpiewania piosenek charakterystycznych dla tego okresu, choinki w domu (taki pogański zwyczaj)

ostatnio zaczynam mieć ciągoty aby w tym czasie polecieć na nurkowanie :)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Co wy na to żeby tacy zdeklarowani ateiści (są tacy na forum) w te świąteczne dni chodzili normalnie do pracy? Przecież nie mają czego świętować?

a dla katolików jestem za pracującymi sobotami, to przecież ruch robotniczy (socjalistyczny) wywalczył.

A, zdarzało mi się dobrowolnie pracować w święta, zapewniam :)))

• Redaktorzy

Aa. To słusznie. Po co się kisić, jak można zaczerpnąć świeżego powietrza w supermarkecie. Zgadza się, markosiu, o to ci chodziło? To jakaś społeczna kampania na rzecz sieci supermarketów?

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy później...

Jak świętujemy Boże Narodzenie? W Polsce ?

Żremy do rozpuku, chlejemy wódę i kłamiemy, że sie bardzo lubimy. ... w sumie ... tak samo jak przy innych okazjach.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak świętujemy Boże Narodzenie? W Polsce ?

Żremy do rozpuku, chlejemy wódę i kłamiemy, że sie bardzo lubimy. ... w sumie ... tak samo jak przy innych okazjach.

Któren żre, to żre! Ja postanowiłem schudnąć w skali roku o 0,015 tony! Zacząłem od Wielkiej Nocy - na dziś ubyło mnie jako obywatela 0,012 tony. Nie zamierzam zaprzepaścić tego w trakcie Bożego Narodzenia - tym bardziej, że dzięki temu obniżyłem zły cholesterol i trójglicerydy do! Ale Muzyki i Rudej Wódki sobie nie odmówię!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.