Skocz do zawartości
IGNORED

Rock progresywny i pochodne - dobre płyty.

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, xajas napisał:

Nalbardziej czekam i ciesze sie na ta plyte

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja także.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

3 godziny temu, xajas napisał:

Nalbardziej czekam i ciesze sie na ta plyte

Ukryta Zawartość

Marek to jak Fisz wygląda,co nie?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, broniasz napisał:

Bez powiększania obrazka to jak, o sklerozo, ten sympatyczny pan z WOŚP ... o Owsiak 😉

Edytowane przez payong
22 godziny temu, Adi777 napisał:

Dopiero pod koniec filmiku zauważyłem gitarę. Czy to normalne?

NadPrezes by to "badał". 

22 godziny temu, broniasz napisał:

No prawie, jakby jeszcze do połowy wypita flaszka Żubrówki w ręku... 😉

W dniu 25.02.2023 o 20:48, iro III napisał:

p.s. tylko co WR robi w watku o prog rocku?

Pink Floyd+MD+FZ+WR+JH+grzybki (wymieszać)=krautrock

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

17 godzin temu, iro III napisał:

NadPrezes by to "badał". 

No prawie, jakby jeszcze do połowy wypita flaszka Żubrówki w ręku... 😉

Fish raczej szybko sobie radził z Żubrówka.

Zwykle ,, z gwinta" , bez ceremonii i kieliszków. Nic go nie cieszyło bardziej jak widok Tej flaszki 🤣🤣

Edytowane przez aryman
Godzinę temu, aryman napisał:

Zwykle ,, z gwinta" , bez ceremonii i kieliszków. Nic go nie cieszyło bardziej jak widok Tej flaszki

Widziałem to z bardzo bliska, na kameralnym koncercie w Piekarach Śl. (O.K. Andaluzja) na ok. 200-300 osób.

To był duet Fish + gitarzysta (akustyczny). Prawdę mówiąc niewiele po nim (pod koniec flaszki) było widać... ale co to jest jeden półliterek na chłopa o takiej Masie, w czasie dwóch godzin 😉

Na zapalniczce Zippo - original Bradford. PA. made in usa (z grawerem św.p. Trójki - gadżet reklamowy z okazji premiery Raingods With Zippos) namalowal mi autograf. Jak ją dostał do ręki, popatrzył najpierw nieco zaskoczony, po chwili zajarzył, wydał z siebie tubalne HaHaHa, 👍👍👍...OK man, great!

12 godzin temu, iro III napisał:

Widziałem to z bardzo bliska, na kameralnym koncercie w Piekarach Śl. (O.K. Andaluzja) na ok. 200-300 osób.

To był duet Fish + gitarzysta (akustyczny). Prawdę mówiąc niewiele po nim (pod koniec flaszki) było widać... ale co to jest jeden półliterek na chłopa o takiej Masie, w czasie dwóch godzin 😉

Na zapalniczce Zippo - original Bradford. PA. made in usa (z grawerem św.p. Trójki - gadżet reklamowy z okazji premiery Raingods With Zippos) namalowal mi autograf. Jak ją dostał do ręki, popatrzył najpierw nieco zaskoczony, po chwili zajarzył, wydał z siebie tubalne HaHaHa, 👍👍👍...OK man, great!

Nie to żebym się chwalił ( choć pewnie trochę też) ale miałem okazję z Wielkim Szkotem ten wspaniały  trunek spożywać i to właśnie z gwinta. Szybko poszło 😀.

Zippo z logo Fisha tez mialem w starych czasach kiedy palilem.

Teraz nie palę,  wódkę piję dalej i fisha wciąż sobie słucham 😀

W dniu 28.02.2023 o 08:32, iro III napisał:

Łódź - pamiętny klub Faraon zrobiony w starych magazynach przy Gdańskiej i koncert Fisha promujący trasę Fellini Days-2001, na którym byłem.
Cała ekipa przyjechała ogromnym autokarem z kierownicą usytuowaną rzecz jasna po prawej stronie.
Tuż po rozpoczęciu koncertu ktoś z publiczności podał Szkotowi flaszkę żubrówki 3/4 l. Poczęstował łykiem kolegów z zespołu, a resztę obalił sam, popijając sobie w przerwach między utworami. Im więcej pił, tym lepiej śpiewał i więcej gadał...;-)
A koncert świetny był.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Łódź - pamiętny klub Faraon zrobiony w starych magazynach przy Gdańskiej i koncert Fisha promujący trasę Fellini Days-2001, na którym byłem.
Cała ekipa przyjechała ogromnym autokarem z kierownicą usytuowaną rzecz jasna po prawej stronie.
Tuż po rozpoczęciu koncertu ktoś z publiczności podał Szkotowi flaszkę żubrówki 3/4 l. Poczęstował łykiem kolegów z zespołu, a resztę obalił sam, popijając sobie w przerwach między utworami. Im więcej pił, tym lepiej śpiewał i więcej gadał...;-)
A koncert świetny był.

Z kolei na jedynym koncercie w 99 w Poznaniu było wino na scenie. Przy przedstawianiu muzyków,  każdemu zakładał,, śliniak" i poił winem🤣

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Tuż po rozpoczęciu koncertu ktoś z publiczności podał Szkotowi flaszkę żubrówki 3/4 l. Poczęstował łykiem kolegów z zespołu, a resztę obalił sam,

Znaczy się, alkoholik.

Raczej smakosz - degustator. 
To tak jak ja z tym, że sliniaka (jak piję) nie zakładam a flaszkę na ex z gwinta raz obaliłem w wieku 18 lat jadąc na jakąś szkolną wycieczkę. Pamiętam do dziś (oczywiście przed bo po juz nie) - to była Klubowa (o fuj).

Dziś pełna kultura - syfię tylko na forum bo krótki mam nerw co do niektórych ale tu śliniak i tak nie pomoże
23 godziny temu, soundchaser napisał:

A koncert świetny był.

A ja byłem w Fanaberii czy innej Dekompresji,to już wtedy sam chlał,nikogo nie częstował.

23 godziny temu, soundchaser napisał:

ktoś z publiczności podał Szkotowi flaszkę żubrówki

Kolejny raz czytam tu o tej żubrówce.....   

Pamiętam z relacji tych co byli na tym koncercie (niżej) że  rozpoczął od zachwalania naszej żubrówki......dotarła też do mnie informacja że podobno przed nim sporo jej wypił.   🙂

Ciekawe czy wcześniej tak sobie upodobał ten trunek czy w naszym kraju go posmakował.   🙂

Pomyśleć że tak niewiele brakowało a mógłbym być na tym koncercie....szkoda tylko że realizacja tak kiepska.  😞

Koncert w deszczu.....niedawno się dowiedziałem że ta płytę z nudziarzem Wilsonem stworzyli i że to klapa była.....nie rozumiem tego.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Redaktorzy

Robiłem spaghetti słuchając tego zacnego koncertu.

Ukryta Zawartość

IMG_20230302_172955253~2.jpg

IMG_20230302_172944663~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 godziny temu, kangie napisał:

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję,  że spaghetti wyszło lepsze niż ten koncert. To nie jest dobra płyta koncertowa.  Dużo lepsza jest koncertowa ,, score" lub moje ukochane ,, once in A live time".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję,  że spaghetti wyszło lepsze niż ten koncert. To nie jest dobra płyta koncertowa.  Dużo lepsza jest koncertowa ,, score" lub moje ukochane ,, once in A live time".

W sumie jakby się rozlało, to bardziej żałowałbym tego spaghetti.

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

44 minuty temu, aryman napisał:

To nie jest dobra płyta koncertowa.  Dużo lepsza jest koncertowa ,, score" lub moje ukochane ,, once in A live time".

Dla mnie Once in a LIVEtime również jest ich najlepszym koncertem.

16 godzin temu, kangie napisał:

Ukryta Zawartość

Spaghetti lubię.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fripp i Travis pojawią się w streamingu.

"I am pleased to announce that all five ‘Travis & Fripp’ albums are being released on streaming platforms – Spotify, Apple Music, Deezer, Youtube music and others in March 2023. Whilst I am not a big fan of Spotify, it is here to stay and I would like these albums, which I am very proud of, to get a wider audience.

The release schedule is as follows-

'Between the Silence' - Fri 3rd March.

'Live at Coventry Cathedral' – Fri 10th March

'Thread' – Fri 17th March

'Follow' – Fri 24th March

'Discretion' – Fri 31st March"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Peter75
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 25.02.2023 o 15:07, soundchaser napisał:

Weather Report łykam wszystko jak leci. O żadnej płycie nie można powiedzieć, że jest słaba. Co najwyżej - inna. Każda ich płyta jest inna i to należy docenić w tym gąszczu wtórności i grania na jedno kopyto.

A znasz Catalyst? Kiedys zespol ten nosil nazwe Black Weather Report, to taka fuzja tradycyjnego jazz-rocka/jazz-funku z domieszka psychodelii, sa pikantne ale tez piekne kompozycje ktore od razu uwodza.

https://www.discogs.com/release/2366600-Catalyst-Perception

Jest skladanka z lat 1972-75 wydana w 2010

http://www.porterrecords.com/id93.html

Przepraszam za off w progu..

• Pokaż nowe odpowiedzi