Skocz do zawartości
IGNORED

Jak walczyć z trującą lub niejadalną żywnością.


Piotr_1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawą jest ruch... regularne bieganie, ćwiczenia siłowe, pływanie, jazda na rowerze (intensywna), gra w piłkę - słowem efektywny wysiłek fizyczny.

Wtedy nie ma mowy o jakimś odkładaniu się cholesterolu po zjedzeniu nawet tłustego mięsa, bo wszystko jest spalane.

Grubasy niestety zawsze będą miały problemy ze zdrowiem i umrzą wcześniej.

 

racja, racja , szkoda tylko ze ci co nie sa wytrenowani umieraja w wieku ok. 60 lat , a ci co sa wytrenowani to i tak musza umrzec w wieku ok. 80 lat :))

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jakub102

 

I co? Czułeś się lepiej nie jedząc mięsa, czy tylko cierpiałeś, że narzuciłeś sobie ten idiotyczny przymus?

 

Odmawiać sobie tego, co organizm potrzebuje???

 

Rozumiem, że jak coś ewidentnie szkodzi, to się odstawia...

 

racja, racja , szkoda tylko ze ci co nie sa wytrenowani umieraja w wieku ok. 60 lat , a ci co sa wytrenowani to i tak musza umrzec w wieku ok. 80 lat :))

 

Jak wolisz żyć 60 lat, to połóż się do łóżka i proś o basen. ;-)

Ci wytrenowani mogą żyć znacznie dłużej niż 80 lat w dobrym zdrowiu, ale tu już niestety decydują też inne czynniki,

jak geny, czy podatność na choroby.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam koleżankę która biegle posługuje się wahadełkiem i spytałem ją czemu wyskoczyły mi pryszcze i piegi odpowiedź to zatruta wątroba. Rozwiązaniem było odstawienie mięsa picie zielonej kawy i zioła borututu wszystko co wskazało wahadełko. Po 4 miesiącach pryszcze zginęły i samopoczucie się polepszyło. To tyle.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • Moderatorzy

Wątrobę mam zdrową, ale znudzony i namówiony kupiłem Ostropest+Kurkuma z jakiegoś Herbapolu za 11,50 coby oczyścić i wzmocnić wcześniej wymienioną.Łyka się rano i wieczorem. Ja łykałem bez względu na posiłki lub bez nich. Wątroba nigdy mi nie dolegała ale w trakcie kuracji czułem czasem, że mam wątrobę bo jakieś dziwne ruchy łapała, lekkie skurcze - więc piguły działały. Pierwsze pudełko zjadłem w 2 tyg, Pod koniec wątroba przestała pikać i dalej dołożyłem 2 tyg kuracji już bez pikania. (Brak pikania w dłuższym okresie przyjąłem jako brak toksyczności pigułek i powodu do pikania). Z efektów "cudownych" to poprawa cery i brak jakichkolwiek śladów spożycia dnia następnego przy piciu ćwiartki wódki. Generalnie uważam, że Ostropest jest ok i czasem można go połykać, ponieważ działa a miesięczna kuracja to 23 pln.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Really?. Pryszcze Ci zniknęły od zielonej herbaty?. Jak to mówią Angole - good for You:)

Ja tez mialem kiedys pryszcze ale wyroslem z tego, bez specjalnej diety i herbaty..

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja kiedyś czyściłem wątrobę sposobem pana Tombaka

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I raz wydaliłem z siebie ze szklankę zielonych kamieni niezbyt twardych ale jednak kamieni.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Zdrowie z Natury. - Jarmuż..

 

jarmuz.jpg

 

 

 

JARMUŻ

 

- kapusta liściasta jest dwuletnią rośliną należącą do rodziny kapustowatych, jest najstarszym przodkiem wszystkich kapust, wyjątkowo odpornym na niskie temperatury, nawet sięgające do - 25 C, choroby i działanie szkodników. Pochodzi z rejonów Morza Śródziemnego. Posiada silnie rozwinięty korzeń, z którego wyrasta gruba łodyga sięgająca ponad 100 cm. Posiadająca jadalne, długie klinowe lub owalne, kędzierzawe, tworzące rozłożystą rozetę pomarszczone, fryzowane, strzępiaste liście. Od koloru jasno zielonego, zielonego, ciemno zielonego, niebiesko zielonego, fioletowo zielonego do fioletowo zielono brązowego. Liście są smaczne, pożywne i najlepiej smakują po przymrozkach, gdyż w wyniku mrozu tracą posiadającą goryczkę i wykształcają cukry, zapewniające jarmużowi charakterystyczny, niepowtarzalny smak. Naukowcom udało się wyhodować również odmiany bez goryczkowe. Największe uprawy jarmużu znajdują się w Ameryce Północnej, Azji, środkowej i północnej Europie. Uprawa jego jest dość prosta, warto więc zainteresować się tą ozdobną, leczniczą rośliną i spopularyzować ją sadząc na działkach i przydomowych ogródkach.

 

Jarmuż jest bezcennym leczniczym, smacznym warzywem, pełnym niezwykłych walorów smakowych, ale również dzięki ciekawie wyglądającym liściom o przeróżnym zabarwieniu na jaskrawe kolory, rośliną niezwykle dekoracyjną i ozdobną. Zdobi ogrody, jest również używany do dekoracji stołów, talerzy i ozdoby dań.

 

Już w średniowieczu jarmuż był cenionym, najpopularniejszym zielonym warzywem znanym w całej Europie. Grecy i Rzymianie uprawiali go jako roślinę jadalną i ozdobną już w IV wieku p.n.e. Francuzi uprawiali jarmuż już od XIII wieku. Natomiast w naszym kraju Polsce uprawiany jest od XV wieku. Za sprawą rosyjskich kupców w XIX wieku, dotarł i został rozpowszechniony w Kanadzie i USA.

 

Jarmuż rzadko spotykany u nas w Polsce jest najzdrowszym warzywem na kuli ziemskiej i nie bez celu nazywany jest królem zieleniny. Oprócz walorów smakowych posiada liczne właściwości lecznicze, rzadko przez nas doceniane, ze względu na brak wiedzy i rzadki dostęp w Polsce do tego najcenniejszego i leczniczego warzywa.

 

Jarmuż jest skarbnicą witamin: A, B1, B2, B6, C, E, K, PP, składników mineralnych: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, sodu, fosforu, chloru, miedzi, manganu, zawiera kwas foliowy, flawonoidy, związki siarki, węglowodany, białko, karotenoidy, luteinę, zeaksantynę, błonnik, chlorofil, polifenole, polisacharydy, sulforafan, kwasy tłuszczowe omega 3. Jest warzywem lekkostrawnym i niskokalorycznym 100g to tylko 35 kcal, w 17% zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminę E, w 60% na kwas foliowy, w 115% witaminę A i aż w 200% na witaminę C.

 

Jarmuż ma właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, zwalcza bakterie Helikobacter pylorii, powodujące wrzody żołądka, które są odporne na większość antybiotyków. Jarmuż wzmacnia odporność organizmu, zwalcza wolne rodniki, stymuluje produkcje czerwonych krwinek, zapobiega chorobom serca, uszczelnia naczynia krwionośne, chroni przed miażdżycą, ma właściwości przeciwzakrzepowe, leczy wrzody żołądka, wzmacnia wątrobę i nerki, oczyszcza organizm z toksyn, reguluje przemianę materii, wspomaga odchudzanie, reguluje miesiączkę, wspomaga leczenie alergii i astmy, wzmacnia układ nerwowy, wzmacnia wzrok, zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej, zmniejszają ryzyko zaćmy, utrzymuje prawidłową pigmentację skóry, pomaga w leczeniu żylaków, zmniejsza podatność na siniaki i ich powstawanie, koi nerwy, zwalcza stres, chroni skórę przed promieniowaniem słonecznym UV, zapobiega chorobom skóry, szybko goi egzemy i rany.

 

Jarmuż te cenne zielone listki oczyszczają organizm i chronią przed chorobami nowotworowymi. Spożywając je mamy domową chemioterapie na własnym talerzu. Chroni i oczyszcza komórki naszego organizmu przed nowotworami płuc, żołądka, dwunastnicy, jelita grubego, okrężnicy, raka pęcherza moczowego, piersi, macicy i jajników.

 

Jest też wysoce ceniony w kosmetologi, utrzymując w pełnym zdrowiu nasz cerę i skórę. Ma zastosowanie w kremach nawilżających, rozjaśniających, szamponach, odżywkach. Zwalcza wolne rodniki, chroniąc przed wczesnym starzeniem się cery i naszej skóry. Chroni cerę przed tzw. pajączkami, wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, wzmacnia paznokcie zapobiegając ich kruchości i łamliwości.

 

Jarmuż jest cenionym warzywem znanym i stosowanym w wielu kuchniach świata. Popularny jest w kuchni portugalskiej, gdzie jest podstawowym składnikiem wyśmienitej zupy caldo verde. W kuchni Holenderskiej, Brazylijskiej, w Niemczech, w południowo wschodniej Afryce, gdzie gotuje się go z mleczkiem kokosowym i ziemnymi orzeszkami. Natomiast w Japonii, ceniony jest sok ze świeżego jarmużu, zwany aojiru, który jest popularnym suplementem diety. Zawdzięczamy mu bogactwo antyoksydantów, witamin, składników mineralnych, chroniących organizm przed szeregiem cywilizacyjnych chorób np. cukrzyca, wrzody żołądka, alergie, łącznie ze skutecznym leczeniem nowotworów.

 

Jarmuż możemy zjadać na surowo, gotować, zapiekać, smażyć, blanszować, konserwować i mrozić. Możemy dodawać go do różnych jarzynowych zup, kremów, zapiekanek, farszów, gulaszów, przyrządzić jak szpinak, z serem, z jajkiem, boczkiem, na kanapce może nam zastępować sałatę. Możemy przyrządzać różnego rodzaju surówki, którym jarmuż nada niepowtarzalny smak. Można go łączyć z innymi warzywami i owocami, jabłkiem, ananasem, marchewką, papryką, pomidorami, botwiną , szczypiorkiem, selerem, szczawiem, czosnkiem, ogórkiem kiszonym. Jarmuż możemy podawać do ziemniaków, do drobiu, mięsa, z ryżem lub kaszą. Przyprawiać ziołami pieprzem, chili, imbirem, gałką muszkatołową, koprem, kminkiem, bazylią majerankiem, cząbrem. Zawsze powinniśmy skropić go oliwą z oliwek, w celu zachowania jak największej ilości cennych witamin. Jarmuż lubi tłuszcz, oprócz oliwy, możemy okraszać go roztopionym masełkiem, skwarkami słoninki, skwierczącym smażonym boczkiem, kiełbasą czy zasmażką. Możemy go łączyć ze śmietaną, jogurtem, majonezem, orzechami, migdałami, rodzynkami.

 

Kupując jarmuż powinniśmy zwrócić uwagę na jego świeżość, wybierając tylko zdrowe, jędrne, twarde, nie więdnące liście bez żółto brązowego nalotu. Po ich dokładnym opłukaniu, odrywamy od łodygi i usuwamy twarde żyłki. Gotować powinniśmy bez przykrycia, aby warzywo zachowało swój żywy kolor. W związku że jarmuż nie jest zbyt trwałym warzywem, nie nadaje się do dłuższego przechowywania. Można te warzywo przechowywać w lodówce, niemyte, zapakowane szczelnie maksymalnie około 5 dni.

 

Polecam zajadanie się jarmużem wszystkim bez wyjątku, dzieciom, młodym, osobą starszym, anemicznym, rekonwalescentom, mającym problemy z tarczycą, cukrzycą, cholesterolem i nadwagą. Zaletą tego nie docenianego smacznego warzywa jest to że daje nam siłę, energie, zdrowie i młodość.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I raz wydaliłem z siebie ze szklankę zielonych kamieni niezbyt twardych ale jednak kamieni.

Dlaczego sądzisz, że to były kamienie, a nie zwykłe _trochę twarde bobki_ ?

 

...I skąd ta miarka ?!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A czym się różnią miękkie zielone kamienie od twardawych zielonych bobków?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciekawy artykuł dotyczący niejedzenia mięsa. Psychologiczne i logiczne podejście. Sam jem, ale po przeczytaniu ponownie się zastanawiam.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Nareszcie jakas madra ustawa w Polsce!

Bravo !

 

Ja bym wogole zakazal i wywalil na zbity pysk z Polski takie firmy jak Mc Donald, Coca cola i inne smieci.

 

Bravo Polska!!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

Złe wieści. Dla nas, dla zwykłego "Kowalskiego".

 

 

Po cichu, tyl­ny­mi drzwia­mi urzęd­ni­cy z Bruk­se­li po­zwa­la­ją coraz bar­dziej truć ludzi. Z jed­nej stro­ny wci­ska­ją nam, że wę­dzon­ki z ma­łych za­kła­dów są ra­ko­twór­cze i pró­bu­ją ogra­ni­czyć ich pro­duk­cję, a z dru­giej po­zwa­la­ją pro­du­cen­tom sto­so­wać w wę­dli­nach jesz­cze wię­cej szko­dli­wej che­mii. Wła­śnie – na proś­bę wiel­kich kon­cer­nów – aż o 50 proc. zwięk­szy­li do­pusz­czal­ną za­war­tość sil­nie tru­ją­cych azo­ty­nów!

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Następny powtarza brednie - kit o tym, że wędzonki są rakotwórcze jak na razie wciskają tylko internetowi gawędziarze; badania dowodzą że zdecydowana większość wyrobów małych wędzarni zachowuje zawartość szkodliwych substancji niższą niż przewidują nowe, obostrzone normy.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Z jed­nej stro­ny wci­ska­ją nam, że wę­dzon­ki z ma­łych za­kła­dów są ra­ko­twór­cze i pró­bu­ją ogra­ni­czyć ich pro­duk­cję," - a o czym to?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc temu...

W sumie nic nowego ale może komuś sie przyda. Pare korporacji z żywnością modyfikowana = rakotworcza. UNIKAĆ

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chwilowy brak działalności w audio.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

No i jak tu walczyć z coraz bardziej trującą żywnością? Eksperymentów ciąg dalszy. Medycyna już pewnie zaciera ręce - plan robienia chorych ze zdrowych, cały czas jest realizowany. Leki powinny się dobrze sprzedawać.

 

 

"Nietuczące, zdrowe dla serca, niewywołujące alergii — takie walory ma mięso produkowane w technologii autorstwa naukowców znad Wisły. Ma być eksportowym hitem."

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chodzi o mięso to podobno warto jeść indyki zamiast kurczaków. Dlaczego ?

Kurczaki faszeruje się wszystkim ile "fabryka dała", w przypadku indyków PODOBNO nie robi się tego, gdyż nie przynosiło to żadnych efektów w postaci wzrostu masy, czy też szybkości w jakiej indyk rósł.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Smuga cienia spowija..;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i jak tu walczyć z coraz bardziej trującą żywnością? Eksperymentów ciąg dalszy. Medycyna już pewnie zaciera ręce - plan robienia chorych ze zdrowych, cały czas jest realizowany. Leki powinny się dobrze sprzedawać.

 

 

"Nietuczące, zdrowe dla serca, niewywołujące alergii — takie walory ma mięso produkowane w technologii autorstwa naukowców znad Wisły. Ma być eksportowym hitem."

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Brawo, już zacieram ręce ;)

Bo akurat wieprzowina jest najbardziej alergiczna - tere fere. Niech jeszcze ta świnka rośnie w brzuchu dając efekt sytości przez cały dzień. Czekamy na świńskie mleko od polskich naukowców!!!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czym się tu podniecać? Świnia to jedno z najgorszych mięs dla człowieka ze względu na duży procent zgodności genów z ludzkimi. To tak jak by człowiek uprawiał kanibalizm.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
Nie wiem czym się tu podniecać? Świnia to jedno z najgorszych mięs dla człowieka ze względu na duży procent zgodności genów z ludzkimi. To tak jak by człowiek uprawiał kanibalizm.

I...

 

Naskrobane wirtualnie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

Weź udział w konkursie "Ile zjesz pączków w Tłusty Czwartek?" i daj się nadziać nagrodami sponsorowi, producentowi leku na zgagę Ranigast Max. Zrób z siebie pacjenta - bezmyślnego, dozgonnego nabywcę leków i usług medycznych.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak:

Gdyby nie ten wpis na FB wogule bym nie zajarzył. Jednak jestesmy dymani koncertowo...no chyba ze to zart

 

niestety sprawdzilem u siebie...cukier WANILINIOWY...

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robert Gdansk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat.