Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Te nowe masteringi Metallicy są wyprane z energii i "kopa" brzmieniowego. Niezależnie czy CD czy Vinyl, czy to z Music On Vinyl czy Blackened Recordings ... Warner czy Universal ... 33 czy 45 RPM.

Słuchałeś wszystkich wyżej wymienionych wznowień na cd i vinylu, czy tylko tak sobie piszesz?

Edytowane przez gzrech

Te nowe masteringi Metallicy są wyprane z energii i "kopa" brzmieniowego. Niezależnie czy CD czy Vinyl, czy to z Music On Vinyl czy Blackened Recordings ... Warner czy Universal ... 33 czy 45 RPM.

Słuchałeś wszystkich wyżej wymienionych wznowień na cd i vinylu, czy tylko tak sobie piszesz?

Niestety jestem jednym z tych łosi co kupują ;)

Z vinyli : Black Album mam jedynke, BOX 45 rpm - 5 vinyli i ostatnie dwu plytowe Blackened REcording. A np Master 5 roznych wydan, jedynka + 4 rozne wznowienia. And Justice ... jedynka, BOX 45 rpm i jakies wznownienie Warner ...

Za kazym razem te same wrażenia z odluchu ...

Z CD jest bardziej ubogo z ilościa edycji danej pozycji ;)

• 2 tygodnie później...

Nabyłem wczoraj nowy winylowy boks Rammstein... Wrażenia: WOW. Jest to produkt bardzo wysokiej jakości, zarówno jeśli chodzi o brzmienie jak i stronę edycyjną. Wszystkie płyty proste, idealnie czyste, bez szumu. Brzmienie czyste, klarowne, dynamiczne (specjalny nowy master pod winyl). Duże gatefoldy, każdy album ma duży booklet, bardzo wysoka jakość druku, przy czym każdy album jest ciut odmienny od reszty (Muter ma lakierowane gatefold i booklet przykładowo, Rosenrot ma papier matowy, taki chropowaty). Super to wygląda! "Made in Germany" to nie są tu puste słowa.

ram_091_1507__shop_slider_vinyl_box_rz01_1512011413.jpg

Nabyłem wczoraj nowy winylowy boks Rammstein... Wrażenia: WOW. Jest to produkt bardzo wysokiej jakości, zarówno jeśli chodzi o brzmienie jak i stronę edycyjną. Wszystkie płyty proste, idealnie czyste, bez szumu. Brzmienie czyste, klarowne, dynamiczne (specjalny nowy master pod winyl). Duże gatefoldy, każdy album ma duży booklet, bardzo wysoka jakość druku, przy czym każdy album jest ciut odmienny od reszty (Muter ma lakierowane gatefold i booklet przykładowo, Rosenrot ma papier matowy, taki chropowaty). Super to wygląda! "Made in Germany" to nie są tu puste słowa.

ram_091_1507__shop_slider_vinyl_box_rz01_1512011413.jpg

szkoda, ze nie planuja osobnych plyt, bo dla mnie plyt powyzej trojki nie warto miec

Nabyłem wczoraj nowy winylowy boks Rammstein... Wrażenia: WOW.

Gratuluję, czytałem już bardzo pozytywne opinie o tym boksie na SH. Mnie niestety nie stać na ten luksus :(

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jeśli ktoś lubi ,,włoszczyznę'' pozycja obowiązkowa od RICORDI. Wznowienie Museo Rosenbach - Zarathustra. Okładka ,,połyskująca'' (orginalna podobno była matowa czyli lepsza w utrzymaniu) Sonicznie (jak dla mnie) bardzo przyzwoicie. A muzyka mniodek, mniodek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś lubi ,,włoszczyznę'' pozycja obowiązkowa od RICORDI. Wznowienie Museo Rosenbach - Zarathustra. Okładka ,,połyskująca'' (orginalna podobno była matowa czyli lepsza w utrzymaniu) Sonicznie (jak dla mnie) bardzo przyzwoicie. A muzyka mniodek, mniodek.

Widziałem na giełdzie pierwsze włoskie tłoczenie w cenie 2200 Euro! Tak więc ta reedycje jest ciekawą alternatywą.

• 2 tygodnie później...

Przymierzam się do zakupu longplaya Milesa Davisa -King of Blue.Ma to być nowe wydawnictwo ,a jest tego na znanym portalu sporo -różne wydawnictwa,różne okładki ,są też z kodem do pliku mp3.

poproszę o jakiś link do dobrze brzmiącego wydania,wdzięczność gwarantowana.

Jeśli ma być koniecznie nowe i kasa się nie liczy to sugeruję wydanie Classic records 200g

Jeśli może być jednak używane to polecam japońskie wydanie z lat `70 jeśli się nie mylę SOPL 155

audiokarma.org

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -czy tego japońca masz na myśli?

Jeśli chodzi o nowe to miałem na myśli np.dwupłytowe wydanie Columbia za 119 zeta,dostępne min.w Empiku.Kasa ,niestety się liczy.

Ukryta Zawartość

Witam serdecznie wszystkich w Nowym Roku! Przymierzam się do zakupu w wersji analogowej płyt Pantery. Oczywiście w reedycjach. Czy ktoś ma może doświadczenie w tej kwestii. Właśnie wyszedł box na kolorowych plackach wydany przez RHINO. Czy może ktoś słuchał tego wydania? Warto je nabyć? Cy może zakupić pojedyncze wznowienia RHINO na czarnych winylach?

Chcę kupić płytę Jethro Tull ,,Minstrel in the gallery'' . Jest dostępna wersja remasterowana , dostępna w empiku. Jak ona jest zrealizowana ? Warto brać, czy może poszukać jednak wersji z epoki ?

Witam serdecznie wszystkich w Nowym Roku! Przymierzam się do zakupu w wersji analogowej płyt Pantery. Oczywiście w reedycjach. Czy ktoś ma może doświadczenie w tej kwestii. Właśnie wyszedł box na kolorowych plackach wydany przez RHINO. Czy może ktoś słuchał tego wydania? Warto je nabyć? Cy może zakupić pojedyncze wznowienia RHINO na czarnych winylach?

Na discogs napisali że wydanie brzmi świetnie , ja kupiłem ale jeszcze nie rozpakowałem :-)

To co zrobił Bernie Grundman na ostatnim wznowieniu "Time Out" Dave Brubeck Quartet jest niesamowite. Moja nowe demo analogowego toru :)

Brzmi to rewelacyjnie! Produkcja też ideał, prosto i cicho. Kupować póki jest :)

Ukryta Zawartość

post-57674-0-90406000-1452193245_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Chcę kupić płytę Jethro Tull ,,Minstrel in the gallery'' . Jest dostępna wersja remasterowana , dostępna w empiku. Jak ona jest zrealizowana ? Warto brać, czy może poszukać jednak wersji z epoki ?

Minstrel In The Gallery: 40th Anniversary LP Edition jest jak najbardziej godne polecenia. Brzmienie na wysokim poziomie a w środku dwudziestoczterostronicowa książeczka. Koperta foliowo-papierowa, czyli wszystko zgodnie z najwyższymi standardami. Zważywszy na niską cenę i wytłoczoną nań znakomitą muzykę, jest to okazja nie tylko dla fanów fletu poprzecznego ;-) Ponadto cała seria winylowych wznowień Jethro Tull remiksowanych przez Stevena Wilsona jest godna polecenia i na szczęście w dobrej cenie. Z niecierpliwością czekam teraz na Too Old To Rocnkroll.. z komiksem. Co ciekawe, nie wiem dlaczego nie wznowiono Stand Up z moją ulubioną okładką w 3D ;-) Na szczęście mam świetnie brzmiący brytyjski winyl z epoki, więc jakoś tam specjalnie nie czekam, no ale zastanawiające to jest.

To co zrobił Bernie Grundman na ostatnim wznowieniu "Time Out" Dave Brubeck Quartet jest niesamowite. Moja nowe demo analogowego toru :)

Brzmi to rewelacyjnie! Produkcja też ideał, prosto i cicho. Kupować póki jest :)

Ukryta Zawartość

200g, 33rpm, jeden dysk z AnalogueProductions, tak? OK, zobaczymy, kliknąłem KupTeraz z allegro - z przesyłką ok 150zł, sensownie biorąc pod uwagę, że z USA 30usd plus shipping plus jeszcze pewnie jakie cło...

Ukryta Zawartość

Ale czy na pewno to jest to samo wydanie ?

Napisałem do nich ,wysłałem link ze zdjęciem wstawionym przez kolegę ale jeszcze nie odpowiedzieli .

Tak, 200g Analogue Productions (CS 8192/APJ 8192)

bbrubeck-dave-time-out-1lp-200-gram-pressing-wydanie-amerykanskie-.jpg

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

A to wydanie jak brzmi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

1st pressa nie słyszałem ale jest jeszcze dostępna (mniej więcej dwukrotnie droższa) wersja 2xLP 45 Analogue Productions (również Bernie Grundman), która często uważana jest za najlepiej brzmiące dotychczas wydanie (a reszta uważa za takowe 4xLP Classic Records :).

200g, 33rpm, jeden dysk z AnalogueProductions, tak? OK, zobaczymy, kliknąłem KupTeraz z allegro - z przesyłką ok 150zł, sensownie biorąc pod uwagę, że z USA 30usd plus shipping plus jeszcze pewnie jakie cło...

Jak wrażenia odsłuchowe ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• 2 tygodnie później...

Właśnie oglądałem "How do they do it", gdzie pokazano współczesną produkcję płyt winylowych. Najciekawsze jest to, że 70℅ winyli robią z przemiału statych- jrst za mało winylu na rynku, by starczyło nowego na wszystkie płyty :-)

Właśnie oglądałem "How do they do it", gdzie pokazano współczesną produkcję płyt winylowych. Najciekawsze jest to, że 70℅ winyli robią z przemiału statych- jrst za mało winylu na rynku, by starczyło nowego na wszystkie płyty :-)

Jak z przemiału starych? Z labelami je mielą? Widziałem chyba jakiś odcinek podobnej serii na discovery i nie pamiętam takiej akcji. Może na yt gdzieś jest.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A ja się kiedyś rzuciłem, jak Reksio na szynkę na pierwszego Mayalla.

I pewnie bym wziął, bo cena fajna była, tylko że się labele w fabryce obsmyknęły i zasłoniły wszystko:)

• Pokaż nowe odpowiedzi