Skocz do zawartości
IGNORED

KLUB LINEAR AUDIO RESEARCH

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
Teraz, Ujemny napisał:

w starym pilocie było on off a w nowym nie ma? 😉

Jak widać na zdjęciach.

Jak dla mnie to zaleta, bo zdarzało mi się wyłączać przypadkowo wzmacniacz.

Dwa przyciski to wg mnie ideał.

Przez kilka lat miałem Khozmo (bez pilota) i nie narzekałem na jego brak. Chociaż wyrównywanie poziomów głośności na różnych płytach czasami irytowało.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

ja też myślałem że dam radę, że jestem taki purystyczno audiofilski i co to za problem ruszyć dupę, ale mamusię oszukasz, tatusia oszukasz, a którego wzmacniacz w domu częściej używasz nie oszukasz 😉

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

3 godziny temu, Ujemny napisał:

No niestety mam drabinkę wstawioną już. W obu przypadkach, 120 i 200 nie ma mowy o drabince na pilota?

No i druga kwestia, jak już to serio przydałby się jeszcze chociaż przycisk on/off na tym pilocie nie mówiąc już o timerze...

No i skoro jest jak jest, to czy jest szansa, że w modelu 250 zostałyby jednak te funkcje dla starych ludzi zaimplementowane chociaż jako opcja za ekstra dopłatą? 😞

Niestety nie zmieści się silnik krokowy w żadnym ze wzmacniaczy zintegrowanych. Jest za to w systemie dzielonym prezentowanym na Audiofilu. Jako, że to drabinka 4 sekcyjna, to zajmuje niemal całą długość urządzenia. 

Co do przycisków na pilocie to był świadomy wybór. Przy wymianie baterii widać, że pilot ma dużo więcej możliwości, wykorzystujemy tylko te, które nas interesują. Jak już ktoś by się bardzo uparł to mogę dorobić dodatkowe przyciski, ale dla większości użytkowników tak jak jest było najlepiej. 

Mamy inne rozwiązania, które by się zmieściły w hybrydzie, zdarzają się takie nawet bardziej bezkompromisowe niż sama drabinka, niestety ze względów użytkowych zostanie tak jak jest. 

Z tego co widziałem w opisie to grasz na plikach, proponuję użyć ROONa, on wyrównuje głośność dla wszystkich puszczanych utworów, co w przypadku braku pilota jest bardzo wygodne. A sam program jest jednym z najlepszych na rynku. 

• 4 tygodnie później...

6CA7 Electro Harmonix + ECC82 Gold Lion fajny zestaw, mi jeszcze nie padły 🙂 wcześniej zestaw TAD EL34 i JJ ale było strasznie "bułowato". Dziwny bas i zgaszona góra.

KT77 Genalex Gold Lion właśnie na dniach mi padły po 7 latach grania. Dobrze że miałem zapas zrobiony jeszcze przed wojną. teraz nie wiem jak z dostępnością tych lamp? Oczywiście na początku miałem EL34 i 6CA7 Electro Harmonix 

• 2 miesiące później...
2 godziny temu, tommy79 napisał:

Witam,mam do sprzedania Lar-200 hb jakby ktoś z klubowiczów był zainteresowany.

https://m.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-hybrydowy-lar-200-hb-pilot-CID99-IDTr6Oc.html

Pozdrawiam

Ciuś ciuś👎 to klub  LAR .

Mamy dział Ogłoszenia 

18 minut temu, bogus18 napisał:

Ciuś ciuś👎 to klub  LAR .

Mamy dział Ogłoszenia 

Ortodoks! Wrzuć Pan na luz, to nie Monitor Audio, że nawalone ogłoszeń.

"Tynk pożera dźwięk" 747

7 minut temu, EmilioE napisał:

Ortodoks! Wrzuć Pan na luz, to nie Monitor Audio, że nawalone ogłoszeń.

"Na dzien dobry tak" Uważam  że wszytko ma swoje miejsce. 

A Klub w którym wymieniamy swoje spostrzeżenia w tematcie  świetnych produktów LAR  , to nie dział z tym   ktoś sprzedaje ☹

Zanim kupiłem wzmacniacz przewertowalem caly klub.Z tego co pamiętam byłjao kilka,lub kilkanaście ofert sprzedaży przez klubowiczów...,ale ok. Szanuję i proszę o usunięcie....

Edytowane przez tommy79

Chcialem spróbować lampy,ale raczej szybszej,myślę o octave v70 se.Gram z dynaudio 160.Szczerze mówiąc po wczesniejszym heglu Lar to rozwinięcie dźwięku z dobrą dynamiką,fajnym detalem i dobrą sceną.No i dochodzi pierwiastek lampowy....Bardzo udana konstrukcja,choć na poczatku obawialem się lamp w przedwzmacniaczu.

Godzinę temu, tommy79 napisał:

Chcialem spróbować lampy,ale raczej szybszej,myślę o octave v70 se.Gram z dynaudio 160.Szczerze mówiąc po wczesniejszym heglu Lar to rozwinięcie dźwięku z dobrą dynamiką,fajnym detalem i dobrą sceną.No i dochodzi pierwiastek lampowy....Bardzo udana konstrukcja,choć na poczatku obawialem się lamp w przedwzmacniaczu.

Co masz podłączone  źródło ? Kable? I jaka  akustyka pomieszczenia? 

Czy innych wzmacniaczy oprócz  LARa 200 próbowałeś  ? Że szukasz dalej bo ten nie gra dobrze . 

LAR 200 mocy dostatek .  Pre lampowy ! barwa ,neutralnosc i analogowe brzmienie ,No chyba Ktoś ma *BARDZO"trudne komuny??? 

Czy oczekujesz innych wrażeń  ? 

Ten wzmacniacz za swoje $€£  gra Wybitnie ! 

Można lepiej ! TYLKO niestety trzeba dopłacić! 

Ale to każdy zdecyduje .

Pozdrawiam 

Edytowane przez bogus18
1 godzinę temu, marekw 76 napisał:

Jeśli chciałbym kupić Lara to pierwsze co bym zrobił to zapytał w klubie.

Głosuję za pozostawieniem😉

A swoją drogą dlaczego sprzedajesz?

Na co się przesiadasz?

No proste, ze to ogłoszenie ma zostać, do czego jest ten klub jak nie do tego właśnie? Jakbym chciał kupić pytałbym w pierwszej kolejności tutaj. A jakbym chciał sprzedać to tez bym w pierwszej kolejności wrzucił tutaj.

Godzinę temu, tommy79 napisał:

Chcialem spróbować lampy,ale raczej szybszej,myślę o octave v70 se.

Byłem swego czasu po jakimś audio show zachwycony zestawem dynek z Octave 110SE i tak trafiłem do warszawskiego nautilusa. 110 to nie moja finansowa liga, ale chciałem spróbować niższych. 40tka w ogóle nie dawała rady z "normalnymi kolumnami" (tak samo leben), a od 70 tki LAR grał imho lepiej, i był 3 razy tańszy, więc nie żeby coś ale chyba zamierzasz zapłacić 16k za niemiecką naklejkę 😉

Napisałem wręcz przeciwnie. Gra bardzo dobrze, mocy mu nie brakuje.Jak dotąd to najlepszy wzmacniacz jaki miałem u siebie na stałe.Sluchalem też lepszych,stąd chęć zmiany. Jako transport oppo83 do dac hd12.Interkonekt cyfrowy i rca neotech na srebrze.Głośnikowe chord odyssey. Zasilający furutech na rodowanych wtykach wiborga i isotek ze średniej półki cenowej. Mieszkam w bloku i salon służy również do życia dla innych domowników.Akustyka napewno nie jest wzorowa,ale też nie jest najgorzej.Słucham często wieczorami.Przy cichym sluchaniu trochę czuć braki wypełnienia dźwieku w pełnym paśmie.Tego mi brak.

@Ujemny z jakim Larem porównywałeś?V70 se to lampa ,a 200 hb to hybryda...

4 minuty temu, tommy79 napisał:

Napisałem wręcz przeciwnie. Gra bardzo dobrze, mocy mu nie brakuje.Jak dotąd to najlepszy wzmacniacz jaki miałem u siebie na stałe.Sluchalem też lepszych,stąd chęć zmiany. Jako transport oppo83 do dac hd12.Interkonekt cyfrowy i rca neotech na srebrze.Głośnikowe chord odyssey. Zasilający furutech na rodowanych wtykach wiborga i isotek ze średniej półki cenowej. Mieszkam w bloku i salon służy również do życia dla innych domowników.Akustyka napewno nie jest wzorowa,ale też nie jest najgorzej.Słucham często wieczorami.Przy cichym sluchaniu trochę czuć braki wypełnienia dźwieku w pełnym paśmie.Tego mi brak.

Dziękuję za odpowiedź 🙂

I tylko dopytam?

Czy na dziś u siebie posłuchaleś  ? Innego wzmacniacza który by był? Grał lepiej jak LAR ? Czy gdzieś coś i było lepiej? I tego szukasz? 

5 minut temu, tommy79 napisał:

@Ujemny z jakim Larem porównywałeś?V70 se to lampa ,a 200 hb to hybryda...

Porównywałem wtedy i lampę i hybrydę i hybryda była dla mnie bezdyskusyjna (i praktyczniejsza ze względu na swobodę z kolumnami).

swoją drogą to jak ktoś chce kupić 120tkę to mogę swoją opchnąć i kupić tą 200tkę kolegi 😉

8 minut temu, Ujemny napisał:

Porównywałem wtedy i lampę i hybrydę i hybryda była dla mnie bezdyskusyjna (i praktyczniejsza ze względu na swobodę z kolumnami).

To tylko jeszcze raz ! miałeś u siebie ? W  systemie coś lepszego od LARa inny  wzmacniacz? 

Na próbie jeden do jednego? 

Że wiesz LAR do sprzedania? Bo coś lepiej grało. 

Czy to tylko? lub aż ? To nasza audiofilska Pogoń  KRÓLICZKA ???

Edytowane przez bogus18

chyba się gdzieś tutaj nie zrozumieliśmy 😉

Ja miałem naima supernaita 2, którego kupiłem w ciemno zagramanico i nie byłem z niego do końca zadwolony, więc chciałem go sprzedać i za te pinionżki kupić coś innego. Podobało mnie się octave 110 na audioshow więc poszedłem do nautilusa i tam słuchałem octave 40 i 70, lebena, luxmana 550 i jeszcze jakichś innych rzeczy. LAR wykosił konkurencję. W nautilusie jest na stanie i hybryda i lampa więc porównywałem je bezpośrednio ze wszystkim co tam wtedy mieli do 20k za nowe (a dużo tego znowu nie było bo tam w zasadzie LAR to najtańszy wzmacniacz jaki mają). A jak już wykosił konkurencję, to wziąłem go do domu i tu go już np. porównywałem z sugdenem A21SE Signature. Ja wziałem LARa, kuzyn Sugdena więc można powiedzieć, że walka byłą wyrównana 😉

No i nie chcę sprzedać, chyba, że żeby kupić LARa 200 🙂

Edytowane przez Ujemny

@Ujemny octave chyba nie mają w ofercie hybrydy.Jakie modele porównywałeś?Hybryda jednak gra inaczej niż lampa.

@bogus18Jest obecnie w ofercie Lar-a jakiś wzmak lub upgrade ,który poprawi dynamikę i potrafi zagrać pełnym pasmem przy cichym sluchaniu przy focus 160?U siebie dopiero będe sluchał.U kolegi słuchałem,ale trana za więcej € i mialem opad szczęki....więc pewnie trochę by się znalazło,ale nie wiem ,czy w tym przedziale cenowym.Lar-200 hb naprawdę u mnie robi robotę z tym jednym "malym ale."...

@Ujemnyna jakich kolumnach sluchasz?

Edytowane przez tommy79
4 minuty temu, tommy79 napisał:

@Ujemny octave chyba nie mają w ofercie hybrydy.Jakie modele porównywałeś?Hybryda jednak gra inaczej niż lampa.

@Ujemnyna jakich kolumnach sluchasz?

No przecież piszę, ze porównywałem bezpośrednio z octave 40SE i 70SE, gdzie 40SE po prostu nie dawał rady ze zwykłymi kolumnami bo nie ma do tego mocy. 70tka już grała ok, ale nic szczególnego. W nautilusie porównywaliśmy to na chario pegasus i sonnet - ja w domu mam acoustic energy radiance 3, ale zbieram na chario 🙂

No i nie wiem co ma do tego hybrydowość albo nie octave, wzmacniacz ma wiernie reprodukować dźwięk więc jak hybrydy są lepsze to niech octave je wprowadzi 😉

10 minut temu, Ujemny napisał:

No przecież piszę, ze porównywałem bezpośrednio z octave 40SE i 70SE, gdzie 40SE po prostu nie dawał rady ze zwykłymi kolumnami bo nie ma do tego mocy. 70tka już grała ok, ale nic szczególnego. W nautilusie porównywaliśmy to na chario pegasus i sonnet - ja w domu mam acoustic energy radiance 3, ale zbieram na chario 🙂

No i nie wiem co ma do tego hybrydowość albo nie octave, wzmacniacz ma wiernie reprodukować dźwięk więc jak hybrydy są lepsze to niech octave je wprowadzi 😉

Bardziej chodzi mi o sygnaturę dźwięku.Lampa ma swoje brzmienie i ograniczenia jak i tranzystor,a hybryda brzmi ...inaczej.Co do reszty pełna zgoda. .

7 minut temu, tommy79 napisał:

Bardziej chodzi mi o sygnaturę dźwięku.Lampa ma swoje brzmienie i ograniczenia jak i tranzystor,a hybryda brzmi ...inaczej.Co do reszty pełna zgoda. .

No to powiem może tak, że wtedy generalnie lubiłem lampy - lampy brzmiały dla mnie organicznie, a tranzysorom zawsze brakowało czegoś (odrobinę sucho i jakoś nie dość dynamicznie). Natomiast hybryda dała mi dwie rzeczy z obu tych światów - organiczne brzmienie i pierdolnięcie 😉

Chociaż teraz unikam porównań, że lampy są takie a tranzystory są śmakie, ten sugden miał też wszystko, potem kuzyn wymienił go na ATC SIA2-150 i on też miał wszystko 😉

U mnie teraz w sypialni gra aiyima w klasie D kosztująca 70$ i jak dla mnie, to teraz przyszłością są chińczyki w klasie D, ale na to chyba to forum jeszcze nie jest gotowe 😉

Edytowane przez Ujemny

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.