Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

normalnie mega okazja

Ukryta Zawartość

Coś tam we łbie mi się kołacze, że już kiedyś widziałem te kolumny w trochę niższej cenie (poszły za 3.600zł bodajże, o ile to te)

ale mimo wszystko za 4.900zł, to w detalu się nie kupi nawet samych głośników, które w tych paczkach siedzą, ciekawy temat...

Ukryta Zawartość

Opis też całkiem ciekawy, he he :)

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Coś tam we łbie mi się kołacze, że już kiedyś widziałem te kolumny w trochę niższej cenie (poszły za 3.600zł bodajże, o ile to te)

ale mimo wszystko za 4.900zł, to w detalu się nie kupi nawet samych głośników, które w tych paczkach siedzą, ciekawy temat...

http://allegro.pl/seas-thor-profesjonalne-kolumny-stereo-audio-hi-fi-i3228677048.html

Opis też całkiem ciekawy, he he :)

"Cena za Seas Thor to 9800 PLN (4900 PLN x 2)"

Dalej to jest taki super deal?

Zależy z której strony spojrzeć.

Patrząc na to co siedzi w fabrycznych kolumnach z podobnej półki cenowej, to na pewno jest okazja.

Ale biorąc pod uwagę ewentualną odsprzedaż tych kolumn w przyszłości, to można się przejechać.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

, a rafcio ma dwa tunery do sprzedania :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

, a tutaj dwa wzmacniacze i każdy opisany jako srebrny złoty , żeby było prościej bez kłopotów z wysyłką .

Ukryta Zawartość

i oba nowe .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

, a rafcio ma dwa tunery do sprzedania :

http://allegro.pl/kenwood-kt-7500-i3228513530.html

http://allegro.pl/kenwood-kt-7500-i3230002661.html

, a tutaj dwa wzmacniacze i każdy opisany jako srebrny złoty , żeby było prościej bez kłopotów z wysyłką .

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19363755

i oba nowe .

Z tym nieprzyjemnym zapachem się zgodzę. Jak w moim Sony-SLV416EE poszło zasilanie, to waniało śledziem.

Ukryta Zawartość

Inne sprzedawane wytwory rekodzielnicze tego sprzedawcy charakteryzuja sie rownie specyficzna uroda jak i niepowtarzalnoscia wykonania. ;)

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Ukryta Zawartość

czary mary hokus pokus bęc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Najbardzie dziwi mnie to zdanie z opisu:

Zestaw w 100% sprawny i oryginalny i przede wszystkim uszanowany.

Czpkę przed nimi ściągał czy jak?

Klient wytrzeźwiał przed dokonaniem przelewu?

Albo znalazł gdzieś przypadkiem jakiś katalog Tonsila sprzed 20 lat w którym te kolumny kosztowały dokładnie tyle samo.

Jest jeszcze opcja, że to jakaś lipa jest, tym bardziej że ten sam sprzedawca ma jeszcze kilka takich rarytasów na zbyciu,

więc ta niby sprzedaż Tango200 mogła być częścią jakiejś nowo tworzonej legendy i początkiem kolejnej mody

na kupowanie tym razem starych pierników z logo Tonsil w sklepowych cenach, żeby być takim super fajnym cool i trendy.

Miałem ostatnio u siebie TLC Classic2, które w tym samym czasie kosztowały nowe w sklepie dwa razy tyle co Tango200.

Jak je wystawiłem za 2.600zł na Allegro, to nawet pies z kulawą nogą się nie odezwał.

Musiałem oddać za 2.300zł i jeszcze wysłać kurierem za stówę na własny koszt,

więc jakoś trudno mi w to uwierzyć, żeby ktokolwiek zdrowy na umyśle zalicytował lekką rączką Tango200 za 3.500zł

po czym wziął i się rozmyślił... Ja w każdym razie tego nie kupuję, ale nie wykluczam, że mogło tak być, cholera tam wie.

Edytowane przez parantulla

Najbardzie dziwi mnie to zdanie z opisu:

Zestaw w 100% sprawny i oryginalny i przede wszystkim uszanowany.

Czpkę przed nimi ściągał czy jak?

Nie, ale np. niczego nie kładł na kolumny... a znam takich co szklanki z piwem zwykli na kolumnach stawiać.

Edytowane przez sybic

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Ja znam takiego, co sobie mokre ręczniki po kąpieli na kolumnach wieszał, żeby na balkonie mu ptaki nie obesrały

i kiedyś bardzo ciężko się zdziwił jak mu okleina zaczęła odłazić z napuchniętych narożników, buehehe :D

Edytowane przez parantulla

A ja mam takie pytanie - dlaczego tak dużo Anglików nie dopuszcza na e-bay Polaków do licytacji, nie chcą z nami robić interesów. Domyślam się odpowiedzi, ale ciekawe na ile się one będą różniły od moich spostrzeżeń co do uczciwości polskich 'handlarzyn' podpicowanymi klockami.

A ja mam takie pytanie - dlaczego tak dużo Anglików nie dopuszcza na e-bay Polaków do licytacji, nie chcą z nami robić interesów. Domyślam się odpowiedzi, ale ciekawe na ile się one będą różniły od moich spostrzeżeń co do uczciwości polskich 'handlarzyn' podpicowanymi klockami.

Duzo ludzi na angileskim ebayu nie wysyła do nigeria Rosji i tych posoztalych krajach ale co so polski to sie nie spotkałem , mysle ze jak porozmawiasz i wpłacasz kasę na paypala odrazu nie było by problemu

:)

Ja to wiem, że można się dogadać i to robię, bo mam prawie 200 pozytywów i czyste konto, ale niektórzy Anglicy nawet mnie nie ufają. Ktoś musiał nieźle namieszać.

A jaki wstyd stać obok Nigerii i Rosji w przekrętach.

Allegro dla mnie w sprzętach już nie istnieje - trzy razy i to po kolei przekręcili mnie nasi rodacy. Co za patriotyzm :)

Duzo ludzi na angileskim ebayu nie wysyła do nigeria Rosji i tych posoztalych krajach ale co so polski to sie nie spotkałem , mysle ze jak porozmawiasz i wpłacasz kasę na paypala odrazu nie było by problemu

Rany julek ! Przecież przy Twoim gadaniu nawet opis sprzedawanego magnetowidu - wysiada ! Przepraszam Was za off topic , ale tego "czegoś" wytrzymać się nie da :( Aha ! - słynny opis , z którego śmieję się do dziś). Może to Ty sprzedawałeś , szwagier ?:))) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Kiedyś miałem taką sytuację, że sprzedałem kolumny za ponad 10 kafli gościowi z Czech.

On mi wysłał kasę, ja mu kolumny i wszystko było OK

Do czasu jak dostałem telefon z mojego banku, że mam się pilnie zgłosić celem wyjaśnienia pewnej sprawy.

Mam w tym samym banku konto maklerskie powiązane z rachunkiem osobistym i myślałem, że to o to chodzi,

więc zapakowałem dupsko w samochód i pojechałem, a na miejscu się dowiaduję od babki za ladą,

że jest wielka afera, bo dostali zawiadomienie z banku w Czechach, że ktoś mi wysłał 10.000zł i mam to teraz oddać.

Oczywiście wszyscy naokoło to słyszą i się na mnie patrzą jak na jakiegoś ch*j wie kogo.

Zanim babie wytłumaczyłem, że mam kwity na to, że frajerowi paczki wysłałem i niech się buja pajac na drzewo,

to przylazła jakaś druga i z ryjem na mnie, że jak ja tak sobie mogłem wypłacić cudze pieniądze i gdzie one teraz są...

a ci wszyscy ludzie w banku cały czas nasłuch i obcinka, bo wielkie wydarzenie, oszusta międzynarodowego złapali.

Musiałem tam jeszcze sterczeć pół godziny przy tej ladzie jak przychlast i pisać jakieś pisma zjebane z wyjaśnieniami,

że palant kupił ode mnie kolumny, za które mi zapłacił, ja mu je wysłałem, a kasę wypłaciłem, bo tak mi się podobało

i nie wiem o co w ogóle chodzi...

Od tamtej pory sobie obiecałem, że już w życiu nie dopuszczę do licytacji nikogo z poza Polski, choćby i milion dawał.

Ja sie tylko spotkalem z bardzo wieloma przypadkami, ze wyspiarzom nie chce sie wysylac paczek ze sprzeem audio (a wiec generalnie ciezkich paczek) za granice w ogole. Nie dyskryminowali nikogo.

@parantulla

Bos ty zle do calej sprawy podszedl - zamiast miec ubaw z kretynow w banku ty sie stresujesz? Trzeba zrobic cos zeby to oni sie stresowali, a jeszcze lepiej zeby inni klienci widzieli, ze oni sie stresuja. Jak by mi ktos wyjechal ze "wyplacilem nie swoje pieniadze" to bym sie musial bardzo powstrzymywac zeby nie dostac napadu smiechu.

server unreachable;--

Czy ponad 20 letnie monitory muszą w Polsce tyle kosztować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na angielskich stronach z ogłoszeniami idą po 200funcików.

Ukryta Zawartość

Czy ponad 20 letnie monitory muszą w Polsce tyle kosztować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na angielskich stronach z ogłoszeniami idą po 200funcików.

O co chodzi? Jeśli jakiś jeleń tyle zapłaci, to bedą kosztować. Czy istnieje jakiś urzędowy cennik? Czy to ceny regulowane, albo towar to lekarstwa pierwszej potrzeby? Handel zawsze polegał na zarabianiu na różnicy między ceną kupna i sprzedaży. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.