Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie to wszystko jest hi end :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

itd, itd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Owszem każdy ma prawo do wystawiania za ile chce ale też każdy inny ma prawo do komentowania i wytykania np na forum idiotyczne wycenionych ofert. I dlatego wielu to robi. Wolność działa w obie strony.

A mi sie zdaje ze to zwykla zazdrosc ze ktos zlapie jelonka na te drogie graty.

?👈

A jak ktoś nie zna wartości sprzętu i wystawi z ceną o wiele za niską to co wtedy? Natychmiast piszecie do niego informację że pomylił się i może dużo stracić sprzedajac w tej cenie czy kupujecie fanta i cieszycie się z upolowanej okazji?

Sly30 - rozumiem opisywanie takich przypadków na forach ale nie rozumiem "uświadamiania" Sprzedającego. To naprawdę jego prawo, przynajmniej gdy nie ma cen narzucanych urzędowo...

I jestem w tym o tyle obiektywny, że sam i tak nigdy nie kupiłbym żadnego sprzętu na śmietniku Allegro.

Sprzęt uźywany musi mieć właściciela, musi być to realny człowiek i moźliwość odbioru osobistego. Do tego są ogłoszenia na Hi Fi Giełdzie. A nie śmietnik i cwaniak-buraczana próbujący perfidnie oszukać ludzi.

Nie za bardzo rozumiem,co ma miejsce umieszczenia anonsu,aukcji czy ogłoszenia do uczciwości sprzedającego?

l'enfant sauvage

Oni nie kupuja ze smietnika allegro tylko ze smietnika ebay i z prywatnych rak. Od tzw audiofili jak oni z takim przebiegiem ze diody ledwo swieca, a obudowy smierdza petami.

Takie to prywatne rece audiofili, co obudowy nawet nigdy nie odkrecil, bo srubokreta w domu nie ma i sie nie zna. A w srodku centymetr kurzu i syfu.

?👈

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Merlin, osobiste wycieczki sobie daruj. Bo to prymitywne, zwłaszcza zza monitora komputera.

A w temacie: co sprzedającego obchodzi zdanie osoby postronnej, wystawił za ile uważa. Od tego jest rynek aby weryfikował takie oferty, nie potrzeba do tego wynurzeń Ekspertów Obrońców Nieuświadomionych Konsumentów.

Tu też zgłosisz i mnie zablokują?

Nie za bardzo rozumiem,co ma miejsce umieszczenia anonsu,aukcji czy ogłoszenia do uczciwości sprzedającego?

Niby nie ma nic (a przynajmniej nie powinno) , ale tak się jakoś dziwnie składa, że na tych portalach ogłoszeniowych zdecydowana większość anonsów pochodzi właśnie od autentycznych właścicieli (w sensie: użytkowników) wystawianych urządzeń, a typowi handlarze jakoś te miejsca omijają. Dla nich to pewnie zbyt niszowe, za mało odsłon, zbyt dobrze zorientowani w temacie ludzie - a zatem szansa upolowania jelonka zdecydowanie mniejsza niż na allegro i ebay, gdzie naiwnych kupujących przewija się dziennie tysiące. Nic tez dziwnego, ze na allegro proporcje w ilościach aukcji właściciel - handlarz są dokładnie odwrotne niż na giełdzie hifi.

Edytowane przez gonarek

Mam ostatnio mieszane uczucia odnośnie giełdy hifi.pl. Kiedyś faktycznie była to giełda pasjonatów audio, teraz proporcje ogłoszeń tzw. firmowych do prywatnych coraz bardziej się wyrównują. W zasadzie nie widzę różnicy pomiedzy tym portalem a allegro, poza kwestią samej skali ilości ogłoszeń.

Na hifi.pl znów jest możliwość wpisania w rubryce cena;"d.u." .Kilka razy zdarzyło mi się zadzwonić do takiego "du" i o mało nie spadłem z krzesła jak dowiedziałem się co stoi za tym "do uzgodnienia" i dlaczego nie było od razu jasne o jaką kwotę chodzi;)

Zresztą jak coś się nie chce sprzedać na hifi.pl to zawsze można sobie zweryfikować aktualną cenę rynkową na dane urządzenie i wystawić sprzęt w normalnej licytacji.

Niektórzy tej opcji unikają bo lepiej miesiącami trzymać ogłoszenie z mocno zawyżoną ceną na darmowym portalu ogłoszeniowym niż przekonać się boleśnie ile to jest rzeczywiście obecnie warte na aukcji,za którą jeszcze należy się prowizja.

Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

To skoro nie widzisz różnicy to jak mawiali w filmie....musisz ilść do lekarza od oczu... :-)

Świat nie jest doskonały, a ludzie są tylko ludźmi ale:

Co innego jest portal gdzie jest powiedzmy 30% ogłoszeń na NOWY! sprzęt od firm, 60% ogłoszeń AUDIO PASJONATÓW NA SWÓJ SPRZĘT oraz ok 10% ogłoszeń handlarzy, ale zorientowanych w temacie i wszędzie są bezpośrednie kontakty, telefony, moźliwość osobistego odbioru itd.

A co innego portal gdzie 70-80% to HANDLARZE ZŁOMEM SZUKAJĄCY JELENI I UKRYWAJĄCY SIĘ POD NICK-ami.

Różnica jest zasadnicza!

Edytowane przez sly30

Ja tam nie zamierzam udowadniać wyższości jednego sposobu sprzedaży nad drugim,na obydwu portalach dokonałem już bardzo wielu transakcji,jak ktoś jest uczciwy to nie ma znaczenia gdzie się anonsuje.

@sly-mam może niejasne pojęcie o allegro ponieważ nie przeglądam nałogowo aukcji z 35-cio letnimi Technicsami czy innymi podobnymi.Wiem,że tego jest sporo,ale to leży poza kręgiem moich zainteresowań więc ja nie mam tego problemu co Ty.

l'enfant sauvage

No i samego złomu na giełdzie hifi zdecydowanie mniej, bo urządzenia poniżej jakiegoś poziomu sie tam po prostu nie pojawiają (dzięki czemu nie trzeba za kazdym razem przebijajć się przez setki ogłoszeń z hi-endem za 10 euro). Odwiedzający tę strone nie są czymś takim zainteresowani, a zatem szansa sprzedaży śmieciowego sprzętu praktycznie zerowa. Ogłoszenia są darmowe, ale ich skuteczność z punktu widzenia handlarzy złomem jest żadna, więc ich nie wystawiają. Ot i cała tajemnica.

Zlomu zdecydowanie mniej, bo ogloszen zero. To takie dziwne? Ameryke odkrywacie. Wybor zerowy, a jak zamiescisz ogloszenie Kupie to zlatuje sie chmara przekretow ch.. wie skad i wala ci spam na e-mail.

Dear Bolek! Mam to czego szukasz...!

Edytowane przez rafal735r

?👈

OK, skoro Sly30 tak miło rozmawiamy, to może ja pójdę do lekarza od oczu, a Ty może idź do takiego od głowy, bo Ci najwyraźniej wyobraźnia rozum odbiera i chyba popadasz w manię prześladowczą :).

Badań statystycznych nie robiłeś więc skąd wiesz jakie gdzie są proporcje?

Dopiero teraz dojrzałem w opisie do tego Pioneera, że "nowy kosztował około 18000pln"

ciekawe k**wa gdzie i kiedy

Ukryta Zawartość

Tu masz inny fenomen:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takie ceny osiąga regularnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu masz inny fenomen:

Ukryta Zawartość

Fenomenem to jest ten walnięty sprzedawca (wiaper vel. acousticend vel. cholera wie co)

który woli kisić te sprzęty po kilka lat niektóre egzemplarze, zamiast dać normalną cenę i to sprzedać.

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mistrzostwo świata kolumny nie poszły za 999zł więc wystawmy zwrotnice może mi sie ...... uda :/ ręce opadają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miał może ktoś przyjemność z tym użytkownikiem?

Ukryta Zawartość

Planuję tu trochę negocjować cenę, którą tak wystrzelił w kosmos:D

Ukryta Zawartość

Fenomenem to jest ten walnięty sprzedawca (wiaper vel. acousticend vel. cholera wie co)

który woli kisić te sprzęty po kilka lat niektóre egzemplarze, zamiast dać normalną cenę i to sprzedać.

Nie tylko on puszcza po takich cenach. Dźwiękowo to jest marny sprzęt. W środku też marnie wygląda.

Szwindel sezonu czy kompletny brak wiedzy?

Ukryta Zawartość

TC-KA1ESA (nie ES) to nieco tańsza wersja TC-KE500S dostępnego na Allegro poniżej stówki. TC-KA1ES też był i był niewiele droższy od 1ESA. Tu mamy cenę na poziomie serii 9x ES.

Ukryta Zawartość

WYSOKIEJ KLASY MAGNETOFON KASETOWY RENOMOWANEJ MARKI SONY MODEL TC-KA1ES

KOSZTOWAŁ W SALONIE PONAD 2000 ZŁ !!!

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

WYSOKIEJ KLASY MAGNETOFON KASETOWY RENOMOWANEJ MARKI SONY MODEL TC-KA1ES

KOSZTOWAŁ W SALONIE PONAD 2000 ZŁ !!!

No... 300 dolców prawie 20 lat temu.

Razem z 25 kasetami i instrukcją za 78 PLN:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bald

parantulla, przyjrzyj się temu sprzedawcy od A-07. To naprawdę trzeba mieć nasrane do głowy albo po prostu innych za nic...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bald
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.