Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Nieźle gościa jebło

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

kolumny Radmor LS-10. W bardzo dobrym stanie, jestem ich jedynym właścicielem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolumny Radmor LS-10. W bardzo dobrym stanie, jestem ich jedynym właścicielem.

nie ten dział,kolego-tutaj są "rodzynki" na aukcjach

Ukryta Zawartość

łezka w oku się kręci,mój pierwszy zestaw kupiony na własne pieniądze w 1993r.

Cena przesadzona bo 20 lat temu dałem 1600zł z kolumnami,nówka ze sklepu. Czyli tylko half price po tylu latach?,nie oszukujmy się,grało to lepiej niż wieżyczki z marketów ale za 20letni sprzęt to max 300zeta bo za tyle poszła moja "wieża" stan igła- bo długo mieszkałem z rodzicami heh

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łokmen Saba

Pewnie niedługo pokażą się jako stany gabinetowe, z pokojów bez nikotyny, niegrzebane:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nieźle gościa jebło

Ukryta Zawartość

Mówisz :) reakcja identyczna jak większości ludzi gdy im się podaje ceny audio .

Ukryta Zawartość

Kupa szrotu, praktycznie wszystko marki krzak.

Reszta już naprawiona i wypucowana stoi na pojedynczych aukcjach z dopiskiem "sprzęt stał w szafce za szybką"

a tego gówna to już nie opłaca się w ogóle naprawiać, bo nawet sprawne i tak będzie niewiele więcej warte.

Ile tam wychodzi średnio 50zł za sztukę, no to po naprawie ile to będzie warte, 60zł? Chyba nawet nie.

Przecież dokładnie ten mechanizm opisywałem w klubie sony, to mnie wszyscy uciszali, że nieprawda, że zmyślam,

że ten sprzęt wcale nie przyjeżdża na paletach pełnych elektronicznego złomu przeznaczonego do utylizacji,

tylko wprost od niemieckich kolekcjonerów... Tia k**wa, pewnie, a ja jestem miss mokrego podkoszulka :)

Mówisz :) reakcja identyczna jak większości ludzi gdy im się podaje ceny audio .

Gościu chce 16.000zł za 87 modeli czyli wychodzi po 190zł za sztukę, a z tego co wiem (mam akurat 5,5 rocznego syna)

to nawet nowe w sklepie tyle nie kosztują. No może niektóre, ale na pewno nie wszystkie, które on tam ma,

tym bardziej że spora część albo nie ma pudełek, albo jest uszkodzona, albo jedno i drugie,

to taki model ma wartość maksymalnie 19zł, a nie 190zł, no bez jaj. Klasyczne szukanie idioty bez pojęcia,

który dysponuje nadmiarem wolnej gotówki i nie wie co z nią zrobić, to może z dnia na dzień kolekcjonerem modeli zostanie.

Ostatnio szukałem dla małego figurek z Gwiezdnych Wojen, to zobaczcie sobie sami w jakich cenach to ludzie wystawiają,

jedna i ta sama figurka na jednej aukcji potrafi kosztować 8zł, a na innej już 18zł albo i 24zł jeśli to jest ktoś ważny (np. Vader)

Wszystkie są używane i wszystkie z tej samej firmy, żadne tam prywaciarskie podróby no name czy jakieś inne badziewie.

I tak samo ten tutaj z tymi modelami myśli, że głupiego trafi, któremu ożeni podrapane klekoty bez pudełek w cenie nowych.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Klasyczne szukanie idioty bez pojęcia,

który dysponuje nadmiarem wolnej gotówki i nie wie co z nią zrobić,

Może wziął przykład z firm kablarskich ? za poświęcony czas sobie liczy :) Wziąść dobrą miedź lub kawałek srebra i dorobić kosmiczną ideologię i sprzedać set razy drożej .

Najlepsze jest to że tak się dzieje, bo widocznie znajdują się frajerzy co potrafią wydać wielką kasę na gówno z ładnym opisem

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

No dokładnie. Leniwi frajerzy - warto jeszcze dodać.

Typ wystawia na trzech aukcjach trzy duże zestawy Star Wars. Dzwonię i pytam ile chce za wszystko, bo nie chce mi się szukać, bla bla bla... 800zł mi mówi.

Ile? Myślę sobie chyba gościa pogięło, ale sprawdzę, bo może faktycznie to takie drogie jest. Po niecałym kwadransie skompletowałem całą listę

tego co typ tam sobie powystawiał, tylko że na tej mojej liście, nawet po doliczeniu kosztów wysyłek wszystkiego osobno i tak nie chciało wyjść więcej jak 300zł,

a u typa 150zł cena wywoławcza w każdej z trzech aukcji. Zabawki oczywiście kupione w zwykłym sklepie i normalnie używane, a więc bez żadnej wartości kolekcjonerskiej.

"Głośniki po mimo braku gumek i mało atrakcyjnego wyglądu jakość oddźwięku zachowała się perfekcyjnie. Brzmienie jest niesamowite..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głośniki po mimo braku gumek i mało atrakcyjnego wyglądu jakość oddźwięku zachowała się perfekcyjnie. Brzmienie jest niesamowite..."

Ukryta Zawartość

biore z biegu,okazja

Ukryta Zawartość

Łokmen Saba

Ukryta Zawartość

No i usunęli...

Ukryta Zawartość

Może nie najlepsze ale jedne z lepszych, na górze Esotary...

20099161427340.jpg

Opis był zresztą wpluty z translatora (gumki :) ) więc tu akurat plus dla Allegro za szybkie usunięcie aukcji.

Pewnie niedługo pokażą się jako stany gabinetowe, z pokojów bez nikotyny, niegrzebane:

Ukryta Zawartość

Czepiacie się pakietu 80 wzmacniaczy. Zapakowane w folię? Zapakowane. No to o co wam chodzi? ;)

Potem na aukcji pojawi się stosowna nota (poniższe zdania to cytaty z Allegro):

Wzmacniacz dla prawdziwego konesera. Legendarny, orginalny (nie mylić z oryginalnym - mój dopisek) model X, ceniony wśród audiofilów. Nie był męczony odsłuchem z nadmierną głośnością, a służył do odsłuchu z naturalną głośnością. Stan urządzenia bardzo dobry. Zdjęcia przedstawiają oferowany egzemplarz.

Wzmacniacz został poddany gruntownemu przeglądowi w specjalistycznym serwisie. Przeprowadzono między innymi:

- czyszczenie sprężonym powietrzem,

- czyszczenie gniazd preparatem sra-ta-tata,

itd. itd. itd.

Testowany przez 10 godzin w zestawie z kolumnami Y oraz odtwarzaczem CD Z. Do aukcji załączam gratis płytę CD z nagranymi utworami używaną w czasie testu.

No i jak tu nie kupić? Jakbym tu z Wami nie siedział przez ostatnie lata to brałbym w ciemno.

Gościu chce 16.000zł za 87 modeli czyli wychodzi po 190zł za sztukę

Oj tam, to kolekcja jest. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Pominąłeś obowiązkowy tekst "nie będę się rozpisywał - znawcy wiedzą o co chodzi" :-)

Święta prawda. ;) Policzmy tak zgrubnie; w życiu zaliczyłem dłuższy odsłuch może z 40 kolumn, ze 20 wzmacniaczy i mniej więcej tyle samo CD, czyli staż wybitnie skromny. Dodatkowo były to modele, jak mówią moi koledzy; "aaa... tego to ja w sklepie nie widziałem".

A ten powyżej? Tysiące sztuk i same legendarne. Mnie przy nim w ogóle nie ma. ;)

Święta prawda. ;) Policzmy tak zgrubnie; w życiu zaliczyłem dłuższy odsłuch może z 40 kolumn, ze 20 wzmacniaczy i mniej więcej tyle samo CD, czyli staż wybitnie skromny. Dodatkowo były to modele, jak mówią moi koledzy; "aaa... tego to ja w sklepie nie widziałem".

A ten powyżej? Tysiące sztuk i same legendarne. Mnie przy nim w ogóle nie ma. ;)

30 min. później. Dziś przejrzałem hi-end do 2k. Nie przytaczam linków żeby ludziom nie sprawić przykrości, zacytuję tylko niektóre opisy:

- Mam do zaoferowania prawdziwy HI-END dla miłośników audio-vintage!

Niesamowicie udany model najwyższy z serii! Najmocniejsze, największe, najładniejsze!!!

NIESPOTYKANE I WYJĄTKOWE KOLUMNY, NIE DO KUPIENIA NA ŚWIATOWYCH PORTALACH AUKCYJNYCH !

A JEŻELI JUŻ SIĘ POJAWIĄ TO ZA KOLOSALNE PIENIĄDZE. ZROBIONE W PRZEPIĘKNEJ PANCERNEJ STOLARCE.

MOGĄ BYĆ OZDOBĄ SALONÓW Z CHARAKTEREM, RESTAURACJI ITP…

Głośnik średniotonowy i tweeter zostały podklejone ponieważ syn wsadził paluszka…

[...]

kolumny w stanie oryginalnym, bez napraw,modyfikacji. grają cudownie. generują basowy pogrom, tak duży, że czasami wypada zredukować moc, bądz sam bas.

partie wokalne są czasem tak dosadne, że pomieszczenie zdaje się być ciasne, a człowiek dosłownie szuka schronienia jak na koncercie stojąc zbyt blisko sceny.

[...]

Na koniec jeden link:

Ukryta Zawartość

A Wy twierdzicie że hi-end jest drogi.

Idę szukać schronienia. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Ukryta Zawartość

Jedna taka, pomimo braku gumki - też zachowywała się perfekcyjnie!:)

Ukryta Zawartość

Bzimppppp.... ;)))))

Jedna taka, pomimo braku gumki - też zachowywała się perfekcyjnie!:)

Bzimppppp-02.... ;)

Ja się jakiś tępy robię. Dopiero dziś dotarł do mnie sens Twojego komentarza. ;)

Edytowane przez Mrok

Wychodzi po 184 zł za jeden model. Czy ja wiem, czy to, aż tak drogo?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.