Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

21 hours ago, AudioAddicted said:

Tylko poproś by tej głupoty Ci nie popełnili:

Rozwiązanie "dummy load" pogarsza jakość dźwięku, powoduje rozjazd impedancji znamionowej dołączonych kolum głośnikowych

Przepraszam, ale dawno nie słyszałem takiej bzdury. Stosuje się rezystory o wartości ponad 10x większej niż spodziewane obciążenie (czyli na przykład dla zacisków 8 Ohm powiedzmy minimum 100 Ohm, albo nawet 200). Jeżeli kolumny nie są podpięte to lampa widzi obciążenie pod postacią wartości rezystora * przekładnia transformatora (czyli bardzo dużą w stosunku do normalnego obciążenia roboczego) co sprawia że przestaje praktycznie przewodzić i nie grozi jej uszkodzenie. Odpowiednio większy rezystor od impedancji kolumn minimum 10x jest zupełnie pomijalne i nic się nie będzie rozjeżdżać. No błagam...

PS A biorąc pod uwagę że niektóry kolumny mają wysokie peaki impedancji to można nawet dać 1k żeby być spokojnym... Ja wiem że audiofilstwo, szukamy najlepszego brzmienia, ale zachowajmy rozsądek.

Edytowane przez SomekPoland
W dniu 15.02.2020 o 15:44, don111 napisał:

Nadawałbyś się na ministra finansów za rządów PO, albo eksperta do spraw handlu. Ty jesteś świetnym matematykiem tylko okłamujesz ludzi że mogą mieć coś w cenie jakiej podajesz, a potem milczysz gdy zaczyna się wymiana argumentów. Co z moją 707XR, czyżby cena 2400zł o jakiej pisałeś nie była realna ? A nawet 3400zł ? Nie chcesz zarobić 1 tys. zł za free ? Aha, nie da się bo wychodzi ponad 3400zł ?  No tak, "zapomniałeś" dodać że to cena dla każdego kto mieszka w Japonii, każdy inny płaci 3x więcej. Takie małe przypadkowe "przeoczenie"

oczywiście że mogą i wiele osób już ma taki sprzęt w takich cenach(nawet po kilka sztuk tych samych modeli) ja wiem że są liczne środowiska, dla których takie informacje są niewygodne przy odsprzedaży, ale dokładnie tyle to kosztuje!!

W dniu 15.02.2020 o 17:14, Bumpalump napisał:

audiofilek jak taki eksper handlowy to moze mi sprowadzisz M2 z Japonii, 180tys daje za 2017-2018r z przebiegiem do 50tys, ile zarobisz na tym to mnie nie interesuje

po co Ci autoko z kierownica po lewej stronie tak samo jak wzmacniacz co nie działa w Polsce z gniazdka 

Dwumiesięczne KEF R500 za 3490.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest moje ogłoszenie, ale wydaje mi śię że pasuje do wątku.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, audiofilek4 napisał:

po co Ci autoko z kierownica po lewej stronie tak samo jak wzmacniacz co nie działa w Polsce z gniazdka 

A jakie to ma znaczenie? Dla mnie to zaden problem, po lewej czy po prawej, byle stan byl bdb, w polsce nie kupie bo kazda M2 praktycznie jest po wypozyczalni

@ Ivan

Czy to nie to samo jest?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
7 minut temu, LJ3 napisał:

@ Ivan

Czy to nie to samo jest?

Ukryta Zawartość

Wrzuć do koszyka 2szt. okazja znika ?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 godziny temu, audiofilek4 napisał:

W Japonii są także auta z kierownicą po właściwej stronie. Nawet sporo ich tam mają. 

Godzinę temu, don111 napisał:

Jak nie napiszesz to będziemy zgłaszali do moderacji że oszukujesz forumowiczów 

Zrobienie wody z mózgu nowym użytkownikom i sprzedaż za holendarne pieniądze tej marki dla mnie też jest oszustwem. Też powinno być zgłaszane do moderacji. 

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Idiotyczna praktyka podawania cen kolumn za sztukę. Może jeszcze zaczną podawać ceny butów za sztukę?

Godzinę temu, don111 napisał:

To oświeć nas i uwolnij Polskę od tych handlarzyn mądralo. Zdradź jak kupić w Japonii te wszystkie okazyjne Sansui żeby nie płacić dodatkowo minimum 4000zł do ceny wyjściowej. A jak nie to zamilcz i nie ośmieszaj się więcej w tym temacie. To samo do Audio-Japan vel Bartosz. 

Trafo i po problemie. Kupujesz, wtykasz 2 wtyczki i gotowe. Ale trzeba szukać dziury w całym. Czekam na odzew w sprawie tanich zakupów z Japonii. Jak nie napiszesz to będziemy zgłaszali do moderacji że oszukujesz forumowiczów 

podając takie abstrakcyjne minimalne stawiki idziesz idealnie droga naganiaczy także szkoda polemiki.

ponadto kolega się rozpędził z tym zgłaszaniem- idąc tym tropem z klubu zniknie 3/4 postów przed sprzedażowych ?  

w sumie identycznie jak z autami przecież wystarczy jedynie trzy "przewody" przełożyć: sprzęgło hamulec  gaz plus kierownica i tez można jeździć ale już to nie to samo oraz wartość auta już nie ta, nie mówiąc o bezpieczeństwie! tak samo jak chce się sprzedać to zawsze jest tak zwane "tylko"... i po problemie gorzej jak się już kupi 

21 minut temu, margaryna85 napisał:

Zrobienie wody z mózgu nowym użytkownikom i sprzedaż za holendarne pieniądze tej marki dla mnie też jest oszustwem. Też powinno być zgłaszane do moderacji. 

Chcę kupić tanio w Japonii Sansui ale od paru miesięcy bezskutecznie próbuję się dowiedzieć jak to zrobić, jakaś blokada informacji... Audiofilek, Audio-Japan kłapią na forum i teraz jeszcze Ty?

No to słucham - jak ominąć drogą wysyłkę, jak ominąć 30% podatków od (cena + wysyłka) tak aby wyszła cena jak w Japonii albo niewiele drożej a nie minimum cena x2 jak teraz?

Odpowie któryś z was czy nadal tylko będzie trajkotać jak katarynki, bez konkretów? 

Audiofilek to mistrz dezinformacji, tak samo ta limited z rosji, zapomnial tylko biedaczek ze 3300km nawet dieslem co pali 6l/100 to sporo kasy a nikt 40godzin a aucie za frajer nie spedzi

27 minut temu, don111 napisał:

Chcę kupić tanio w Japonii Sansui ale od paru miesięcy bezskutecznie próbuję się dowiedzieć jak to zrobić, jakaś blokada informacji... Audiofilek, Audio-Japan kłapią na forum i teraz jeszcze Ty?

No to słucham - jak ominąć drogą wysyłkę, jak ominąć 30% podatków od (cena + wysyłka) tak aby wyszła cena jak w Japonii albo niewiele drożej a nie minimum cena x2 jak teraz?

Odpowie któryś z was czy nadal tylko będzie trajkotać jak katarynki, bez konkretów? 

i dalej język nienawiści i zawyżanie wszystkich opłat,  żeby się wpasować w ten tok to co sądzisz o wpływie soli na sprzęt audio?  

Godzinę temu, McGyver napisał:

Idiotyczna praktyka podawania cen kolumn za sztukę. Może jeszcze zaczną podawać ceny butów za sztukę?

Albo niech sprzedadzą 1 sztukę. Są i tacy co wolą mono ?

31 minut temu, Bumpalump napisał:

3300km nawet dieslem co pali 6l/100 to sporo kasy a nikt 40godzin a aucie za frajer nie spedzi

Tak, bo sansuje są wyłącznie osobście dowożone taksówkami nawet z antypodów. Równie dobrze można twierdzić że wysłanie pocztówki z Sanoka do Szczecina powinno kosztować z 1000zł bo paliwo kosztuje i nikt za darmo nie poprowadzi auta ?

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

4 godziny temu, LJ3 napisał:

Czy to nie to samo jest?

Tak, u mnie cena za parę. Za sztukę wychodzi ok. 1750. Obecnie najtańsze nowe, które widziałem to 998 euro + dostawa do Polski.

26 minut temu, audiofilek4 napisał:

i dalej język nienawiści i zawyżanie wszystkich opłat,  żeby się wpasować w ten tok to co sądzisz o wpływie soli na sprzęt audio?  

Ble ble ble, ble ble ble.... I z dala od tematu. Nic nie jest zawyżone. Jak masz tańsza opcję to wskaż serwis który wyśle paczkę > 30kg taniej. Jest mnóstwo chętnych na Sansui, czekamy na informację od jednego z was, bo chcemy kupić tanio z Japonii.

Jak nie masz tańszej opcji to znaczy że pomawiasz forumowiczów o zawyżanie cen i oszukiwanie, a sam oszukujesz i siejesz dezinformację. 

Godzinę temu, McGyver napisał:

Idiotyczna praktyka podawania cen kolumn za sztukę.

Czysto teoretyczne pytanie. Zgodnie z prawem, czy sklep może odmówić sprzedaż jednej sztuki, gdy cena jest wskazana za 1 sztukę?

53 minuty temu, don111 napisał:

W nowszym sprzęcie to przynajmniej są jakieś ustalone ceny. Wygórowane czy nie to już inna sprawa. Jak model jest wysprzedawany bo wchodzi nowszy zobaczysz ceny w necie. Z vintage to tylko pozostaje ufać paru zapalencom, fanom lub naganiaczom i ich fanaberią na temat ceny. A jak ktoś znajdzie taniej to atak. Parę lat temu prY dobrej reklamie esów nie widziałem 770 poniżej 2-2,5 k zł. Brak zmianek na forum i za 1,5 k zł nikt nie chce kupić. Ciekawe dlaczego. Powiem Ci. Parę ładnych lat temu choć nie byłem Jeszcze na forum to zawsze jak chciałem się czegoś dowiedzieć to na samej górze wyszukiwarki było z audiostereo opis lub wątki. Dużo ludzi czerpie wiedzę z tego forum. A paru ludzi robi ich w walą dla czego? Jakieś idei? Zysku? Poprawienia samo oceny bo jak już się ma bo kupiło? 

15 minut temu, margaryna85 napisał:

Parę lat temu prY dobrej reklamie esów nie widziałem 770 poniżej 2-2,5 k zł. Brak zmianek na forum i za 1,5 k zł nikt nie chce kupić.

Niepopularny vintage to prawdopodbnie ciekawy temat: dobrze grające, niezbyt popularne modele z dobrymi instrukcjami serwisowymi. Nie jestem pewien tylko, czy można mieć wszystko na raz.

Edytowane przez Ivan Nikitin
16 minut temu, McGyver napisał:

Tak, bo sansuje są wyłącznie osobście dowożone taksówkami nawet z antypodów. Równie dobrze można twierdzić że wysłanie pocztówki z Sanoka do Szczecina powinno kosztować z 1000zł bo paliwo kosztuje i nikt za darmo nie poprowadzi auta ?

A wysylka myslisz ze ile bedzie kosztowala, 30zl?

Faktycznie Sansui jest nieznane i niepopularne a kupują je napaleńcy co przepłacają. Ich strata.

Ale schodzimy z tematu. Prosimy o informację nt taniego sprowadzenia z Japonii. 

15 minut temu, margaryna85 napisał:

Z vintage to tylko pozostaje ufać paru zapalencom, fanom lub naganiaczom i ich fanaberią na temat ceny. A jak ktoś znajdzie taniej to atak. 

Super że znalazłeś tak tanio te Sansui - jak zobaczyłem stronkę to chciałem cały sklep wykupić, tak tanio !!

Już chciałem brać ale tu nagle info że koszty wysyłki wyższe od ceny sprzętu i jeszcze jakieś podatki trzeba zapłacić. Błagam, pomóżcie :))))))) 

56 minut temu, audiofilek4 napisał:

i dalej język nienawiści i zawyżanie wszystkich opłat,  

To może podaj, proszę, jakie są te nie zawyżone opłaty jak prosił Don111? Ja tez chętnie skorzystam, bo stosując Twoją drogę myślenia najprawdopodobniej  przepłacałem do tej pory ? Widzisz, bardzo dużo piszesz o tym, jak to zawyżone ceny są, ale konkretów żadnych nie podajesz niestety. więc jak tutaj Ci wierzyć?

56 minut temu, audiofilek4 napisał:

żeby się wpasować w ten tok to co sądzisz o wpływie soli na sprzęt audio?  

Polecam powrót do szkoły na lekcje chemii.

Miedź wchodzi w reakcję w środowisku gdzie jest duże stężenie NaCl. Lub raczej środowisko oddziałuje na miedź. To pierwsze.

Raczej nie zaszkodzi żadnemu sprzętowi (ale też zdecydowanie  nie pomoże) 3 miesięczna podróż statkiem w dużej wilgotności i stężeniu wspomnianego NaCl.  To drugie.

Natomiast jeżeli sprzęt stał kilka / naście lat w takim środowisku, to zupełnie inna historia i tutaj wpływ będzie widoczny. Podobnie szkodliwym środowiskiem dla miedzi były kiedyś okolice np. Tarnobrzega i tamtejszej kopalni siarki - tak, jak każdej innej. To trzecie.

Ale wracając do wysyłki statkiem - kiedyś już, nie tak dawno był podawany  (chyba nawet przez Ciebie) przykład super z JP  oferty i tego przecież można statkiem , że taniej itp.

Otóż zapytałem się portalu aukcyjnego, który to wystawiał, czy są w stanie zlecić wysyłkę nie samolotem, jak to maja w std tylko drogą morską - odpowiedź była, że nie. Tak więc jeżeli nie masz zaprzyjaźnionego kogoś, kto tam Ci ogarnie sprawę i będzie popylał po nabrzeżu z 30+ kg paczką, to raczej słabo to widzę.

Ale wrócę do początku mojego posta, zadając i podpisując się ponownie pod pytaniem Don111 - podziel się kontaktami, jeżeli takie masz. Chętnie bym kupił sobie Onkyo M510 lub 588...albo Luxmana M05 / 06.. lub cokolwiek, skoro tak tanio można.

Jeżeli nie chcesz się dzielić kontaktami -  ok, rozumiem : nie znamy się itd. itp.

Ale w takim razie.... może za drobną acz godziwą opłatą ogarniesz sprawę bez dzielenia się Twoimi kontaktami?

Daj znać, jakby co ? 

Edytowane przez Samcro
8 minut temu, Bumpalump napisał:

A wysylka myslisz ze ile bedzie kosztowala, 30zl?

Nie. Trzy złote i trzydzieści groszy: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Samcro napisał:

Ale może za drobną acz godziwą opłatą ogarniesz sprawę?

Nie wiem czy audiofilek ściąga a nawet jeżeli to czy ściągnie ale rozumiem że już koledzy z klubu za godziwą opłatę nie sprzedają skoro nie chcesz od nich kupić? 

Wysylka z rosji DHL to 1050zl+10%clo+10%NDS + 0.15% oplaty przygotowawcze 

2200 euro wzmacniacz  + 250 euro wysylka = 2450 + nds = 2695 + clo = 2964 x 4.25 euro w sprzedaży = ok 12tys

Tylko trzeba pamietac ze to nie jest sprzet ktory jest dostępny zawsze i wszedzie, czekajac na najtansza oferte mozna sobie czekać kilka lat, w polsce ostatnia taka alfa byla za 14tys, majac wybór biore ta z polski...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.