Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Prewwit napisał:

To że sobie gdzieś tam kupiłeś  mnie nie interesuje, podaj konkrety, kwoty zakupu  sprzętów przez sklepy w PL, jak chcesz rzeczowo rozmawiać, bo jesteś taki obcykany w rynku widzę. Chętnie się dowiem i inni jak jest skala jak to mówisz rżnięcia na kasę w naszym kraju.

"podaj konkrety, kwoty zakupu  sprzętów przez sklepy w PL" - ty podaj. Ja wiem po ile to jest za granicą a po ile u nas i jakie rabaty dostaje.

Ty dywagujesz, a po ludzku po prostu pier...

Teraz, Jacchusia napisał:

jak jest skala jak to mówisz rżnięcia na kasę w naszym kraju.

A no kuwa taka, ze nowego dac-a za mniej niż połowe normalnej ceny kupiłem, a naima (zeszły tydzień) z rabatem rzędu 25%. Mało?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Długo stoją, ale mam sentyment do starych klamorów BW, może kiedyś podjade posłuchać...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Preference 5 z tamtych lat to moje najlepsze kolumny ever ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Gość

(Konto usunięte)
33 minuty temu, Jacchusia napisał:

"podaj konkrety, kwoty zakupu  sprzętów przez sklepy w PL" - ty podaj. Ja wiem po ile to jest za granicą a po ile u nas i jakie rabaty dostaje.

Ty dywagujesz, a po ludzku po prostu pier...

A no kuwa taka, ze nowego dac-a za mniej niż połowe normalnej ceny kupiłem, a naima (zeszły tydzień) z rabatem rzędu 25%. Mało?

Skoro w Polsce w sklepie kupuje sie Hegla H390 za 26000zł a w Norwegii w sklepie za 20000zł to ? 

Pośrednik też człowiek a i PiS musi coś dostać na 500+?

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

To ty pisałeś o rżnięciu kasy, a ja o tym że u nas przez mniejszą ilość sprzedawanych sprzętów mogą sklepy dostawać gorsze ceny od krajów które mają dużo wyższą sprzedaż. Skąd wiesz że sklep za granicą kupuje dany sprzęt w tej samej cenie co w PL?

43 minuty temu, Riczi75 napisał:

Skoro w Polsce w sklepie kupuje sie Hegla H390 za 26000zł a w Norwegii w sklepie za 20000zł to ? 

Tak samo nie wiem po ile sklep w Norwegii kupuje, a po ile w PL.

Inna sprawa, że nikt nie każe kupować w PL?

44 minuty temu, Riczi75 napisał:

Pośrednik też człowiek a i PiS musi coś dostać na 500+?

Wiadoma sprawa.

3 godziny temu, Riczi75 napisał:

Ja poznaje i jestem pod coraz większym  wrażeniem . Wygrzewam nowy kabel i  badam Brystona BDA-2 . Jest dobrze .

Ciekawe sprzęty testujesz,  przydała by się jeszcze jakaś końcóweczka od Brystona? Jaki wzmak u Ciebie to teraz napędza?

Gość

(Konto usunięte)
52 minuty temu, Prewwit napisał:

Ciekawe sprzęty testujesz,  przydała by się jeszcze jakaś końcóweczka od Brystona? Jaki wzmak u Ciebie to teraz napędza?

Obecnie Meridian557 . Mam do niego sentyment i jest chyba najbardziej bezpiecznym wyborem . Przedwzmacniacz to równieź leciwy Proceed PRE . Ładnie to gra choć pierwsze wraźenia nie mapawały optymizmem . Bryston to kawał dobrej inźynierii . 

"przydała by się jeszcze jakaś końcóweczka od Brystona?"

Jak stanieją ?

53 minuty temu, Ricambi napisał:

Wytłumacz o PIS, nie rozumiem?

Podatek i cła i pośrednik . ?

Godzinę temu, Prewwit napisał:

Tak samo nie wiem po ile sklep w Norwegii kupuje, a po ile w PL.

Inna sprawa, że nikt nie każe kupować w PL?

Być moźe kupują po tyle samo . 

Edytowane przez Riczi75
15 godzin temu, ciszyn11 napisał:

Tannoy DC8T w przyzwoitej cenie, niedaleko od granicy

Ukryta Zawartość

Cena bdb, ale kolor pasuje mi do niczego:)

No i uparłem się na DC10Ti, szukam cierpliwie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pewnie ktoś z forum . 

Swoją drogą głośnik basowy na pewno daje radę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez margaryna85
51 minut temu, margaryna85 napisał:

Ukryta Zawartość

Pewnie ktoś z forum . 

Było wczoraj ?

21 godzin temu, Prewwit napisał:

BMN S2 II, monitorki na wooferze 22cm?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Ktoś zdrowo pojechał i szuka jelenia:

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Fashi napisał:

Było wczoraj ?

Te BMNy są jakieś dziwne. Co skłoniło konstruktora do tak wielkiego rozsunięcia głośników? To wbrew zasadom. 

Ukryta Zawartość

9 minut temu, porlick napisał:

Te BMNy są jakieś dziwne. Co skłoniło konstruktora do tak wielkiego rozsunięcia głośników? To wbrew zasadom. 

Próby odsłuchowe i badania w laboratorium?  Nie wiem dokładnie. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 godzinę temu, margaryna85 napisał:

W monitorach obecnych to rzadkość zastosowanie tak dużego woofera. Gdzieś czytałem, że układ 2 drożny, to najlepsze rozwiązanie ze zwrotnicą co do jakości dźwięku, niż układy 2,5 czy 3 drożne.

14 minut temu, porlick napisał:

W Audio Note np. K, też są rozsunięte, może jakiś zamysł konstruktora

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Prewwit napisał:

Gdzieś czytałem, że układ 2 drożny, to najlepsze rozwiązanie ze zwrotnicą co do jakości dźwięku, niż układy 2,5 czy 3 drożne.

Podaj proszę źródło. Ja uważam że 2 drogi dobrze rozwiązało b. niewielu konstruktorów. 2,5 w ogóle nie rozważam, to jakaś kompromisowa idea żeby pokryć pasmo i nie zwiekszać rozmiarów skrzynki.. 3 drożne z którymi miałem styczność w zdecydowanej wiekszości przypadków były lepsze przetwarzając pełne pasmo.

Jednak to zbliżenie środków akustycznych głośników sprzyja "zszyciu" pasm i ich homogenizacji. Często nawet nasuwa się głośniki, czy wykonuje podcięte kosze.

A tu, to nawet nie wygląda...

2 minuty temu, Airmike napisał:

Podaj proszę źródło. Ja uważam że 2 drogi dobrze rozwiązało b. niewielu konstruktorów. 2,5 w ogóle nie rozważam, to jakaś kompromisowa idea żeby pokryć pasmo i nie zwiekszać rozmiarów skrzynki.. 3 drożne z którymi miałem styczność w zdecydowanej wiekszości przypadków były lepsze przetwarzając pełne pasmo.

Żebym pamiętał bo bym z chęcią od razu podał.  Może też jak piszesz chodzi o łatwość wprowadzenia danego układu, aby to dobrze zagrało.

Living Voice OBX-R2, ciekawe kolumny na Scanspeakach Revalator D990000 i wooferach Vifa, zwrotnice na podłodze, fajne do modów?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Allmr napisał:

Cena bdb, ale kolor pasuje mi do niczego:)

No i uparłem się na DC10Ti, szukam cierpliwie.

Pojawiły się jeszcze TD10 z serii Dimension na giełdzie

12 godzin temu, Prewwit napisał:

To ty pisałeś o rżnięciu kasy, a ja o tym że u nas przez mniejszą ilość sprzedawanych sprzętów mogą sklepy dostawać gorsze ceny od krajów które mają dużo wyższą sprzedaż. Skąd wiesz że sklep za granicą kupuje dany sprzęt w tej samej cenie co w PL?

O cholera to w takim razie jestem złotoustym negocjatorem cen, skoro "udaje" mi się negocjować takie rabaty. W sklepie kiedy słyszą mój głos to się pocą. W którym z nich pracujesz? Nie zadzwonie tam, oszczędzę ci niepotrzebnych emocji.

Koniec świata, nieudolne wywody mające bronić polskich handlarzy są żenujące.

11 godzin temu, Ricambi napisał:

Wytłumacz o PIS, nie rozumiem?

Zafiksowanie polityczne ?

12 godzin temu, Prewwit napisał:

mogą sklepy dostawać gorsze ceny od krajów które mają dużo wyższą sprzedaż.

Niezłego Kubusia odpieprzyłeś ? Kolega podał przykład Hegla 6000zł różnicy. Po co im dystrybutor? Niech napisz, ze chcą kupić 10szt, zapewne będzie jeszcze taniej i w najgorszym razie tylko 60 000 zł w kieszni . Bida aż piszczy.

23 minuty temu, Jacchusia napisał:

O cholera to w takim razie jestem złotoustym negocjatorem cen, skoro "udaje" mi się negocjować takie rabaty. W sklepie kiedy słyszą mój głos to się pocą. W którym z nich pracujesz? Nie zadzwonie tam, oszczędzę ci niepotrzebnych emocji.

Koniec świata, nieudolne wywody mające bronić polskich handlarzy są żenujące.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

25 minut temu, Jacchusia napisał:

Niezłego Kubusia odpieprzyłeś ? Kolega podał przykład Hegla 6000zł różnicy. Po co im dystrybutor? Niech napisz, ze chcą kupić 10szt, zapewne będzie jeszcze taniej i w najgorszym razie tylko 60 000 zł w kieszni . Bida aż piszczy.

To są ceny finalne w sklepach. Dystrybutor może mieć wyłączność na sprzedaż w danym kraju. Czemu w takim razie inne sklepu tam nie kupują, a potem odsprzedają w w PL. Jak taki intratny interes, to próbuj.

11 minut temu, Prewwit napisał:

o są ceny finalne w sklepach. Dystrybutor może mieć wyłączność na sprzedaż w danym kraju. Czemu w takim razie inne sklepu tam nie kupują, a potem odsprzedają w w PL. Jak taki intratny interes, to próbuj.

A skąd wiesz, ze nie?

Podlinkować ci ofertę sklepu na lampy ECC82 po 410zł? Te same na Ali są po 230-280zł.(wysyłka gratis) - nawet zdjęcie od nich zerznęli i opis bardziej spolszczyli.

Podlinkuje również sklepu z Allegro, pisałem do nich bo cena była atrakcyjna. W tytule "za sztukę" ale zdjęcie i opis nawet nie modyfikowany z Ali dotyczył sprzedawanych par lamp?

a teraz czekam na twój Kubusiowy wpis, który mi to wyjaśni ?

Cytat

Dystrybutor może mieć wyłączność na sprzedaż w danym kraju.

Weź nie pier... Jakie prawo zakazuje sprzedaży, odsprzedaży towaru w EU?

20 minut temu, Jacchusia napisał:

A skąd wiesz, ze nie?

Podlinkować ci ofertę sklepu na lampy ECC82 po 410zł? Te same na Ali są po 230-280zł.(wysyłka gratis) - nawet zdjęcie od nich zerznęli i opis bardziej spolszczyli.

Podlinkuje również sklepu z Allegro, pisałem do nich bo cena była atrakcyjna. W tytule "za sztukę" ale zdjęcie i opis nawet nie modyfikowany z Ali dotyczył sprzedawanych par lamp?

a teraz czekam na twój Kubusiowy wpis, który mi to wyjaśni ?

Wielki mędrco, pytałem się o przykład cen zakupu np. AP i Hegla, bo oblatany taki jesteś.

20 minut temu, Jacchusia napisał:

Weź nie pier... Jakie prawo zakazuje sprzedaży, odsprzedaży towaru w EU?

To czemu inne sklepy w PL poza TopHiFi nie sprzedają Hegla? Nie piszę o możliwości zakupu internetowego z terenu PL np. w sklepie Niemczech czy wyjazdu do sklepu poza granicę. I weź relanium bo zaraz Ci żyłka strzeli.

Edytowane przez Prewwit
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Prewwit napisał:

To czemu inne sklepy w PL poza TopHiFi nie sprzedają Hegla? Nie piszę o możliwości zakupu internetowego z terenu PL np. w sklepie Niemczech czy wyjazdu do sklepu poza granicę. I weź relanium bo zaraz Ci żyłka strzeli.

Bo tylko sprzęty zakupione w Top HiFi beda podlegały pełnemu serwisowi . 

Miałem sytuację z zakupionym za granicą grillem . Przywiozłem nówkę do Polski i w pierwszym tygodniu wydarzyła się  awaria systemu gazowego .

Niestety serwis na terenie Polski powiedział fuck up . No i koszty naprawy poniosłem sam .

18 minut temu, Prewwit napisał:

Wielki mędrco, pytałem się o przykład cen zakupu np. AP i Hegla, bo oblatany taki jesteś.

7 minut temu, Riczi75 napisał:

Bo tylko sprzęty zakupione w Top HiFi beda podlegały pełnemu serwisowi . 

Dostałeś odpowiedź,. autoryzowany dystrybutor, to taki, który /oficjalnie reprezentuje markę w Polsce i daję gwarancję producenta/dystrybutora. a gwarancja w EU jest wszędzie taka sama, a odesłanie zepsutego wzmacniacza kurierem do Holandii to kwestia 60zł - nawet z domu wychodzić nie trzeba.

"Wielki mędrco, pytałem się o przykład cen zakupu np. AP i Hegla, bo oblatany taki jesteś." - a niby w czym taki oblatany jestem? W tym, ze kupuje i wiem za ile? Czy w tym, że bronisz gównianej sprawy?

a co z lampami, nie wytłumaczyłeś mi ?

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Dostałeś odpowiedź,. autoryzowany dystrybutor, to taki, który /oficjalnie reprezentuje markę w Polsce i daję gwarancję producenta/dystrybutora. a gwarancja w EU jest wszędzie taka sama, a odesłanie zepsutego wzmacniacza kurierem do Holandii to kwestia 60zł - nawet z domu wychodzić nie trzeba.

W moim przypadku okazało sie ze jedynie wywóz grilla do kraju zakupu gwarantuje mi bezpłatna naprawę . To były juz zbyt duże koszta w stosunku do naprawy ktorą opłaciłem . Zakup był na tyle korzystny że po naprawie i tak miałem nadal 1000zl w kieszeni .

Gość

(Konto usunięte)
21 godzin temu, Fashi napisał:

Oj Ryszard , za chwilę może być ciekawie hihi ?

PS

Co to za kolumny? 

Fashi można wnioskować że masz wiedzę na temat Sansui . Szukam jakichs klasyków . Czy to poniżej warte jest uwagi ?

https://www.finn.no/191052102

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Fashi można wnioskować że masz wiedzę na temat Sansui . Szukam jakichs klasyków . Czy to poniżej warte jest uwagi ?

Ukryta Zawartość

Rysio,

Ja niestety nie znam kolumn Sansui. Co do takich vintage musisz pytać kolegę @don111 ma znacznie większą wiedzę w tym temacie. 

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.