Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Audio.Japan napisał:

A Co do sansui au 07 która stoi na gieldzie hifi za 15650 to wg jedynie slusznej listy najlepszych sansui wg guru, ten model jest nizej niz sansui 907 Mr. A Skoro 907 Mr nie potrafi zwalcowac taniego hegla to kto sie rzuci na au 07??ktore jest nizej?? 

907MR akurat nie gra zbyt dynamicznie ani energetycznie, jak już było pisane setki razy. Równie dobrze mógł przegrać z Heglem pod tym względem jakiś hi-end za 100k, tylko co z tego jak liczy się całokształt ? I barwą Sansui nie przegrał. Podobno, bo tego nie wiem na pewno ani ja ani ty, ktoś tak tylko napisał. Do tego o ile się nie mylę to Hegel był po modyfikacji, a sam w sobie jest już porządnym wzmacniaczem. Cytowanie cudzych opowieści i robienie na nich manipulacji to twoja niecna domena. Nadawałbyś się perfekcyjnie do soku z buraka, tego 'niezależnego' fanpage'u apolitycznego. I teraz w kółko powtarzasz tą historyjkę z tym Heglem jak katarynka, choć to nic tak naprawdę nie udowadnia. No ale z braku laku, trzeba się czegoś łapać.

29 minut temu, Prewwit napisał:

Niektórzy czepili się tego Sansui jak rzep psiego ogona?. Sami robią reklamę dla niego, bo jak cały czas się przewija, to ktoś w końcu kupi nawet z ciekawości do przetestowania.

Naganiają, pewnie sami mają do sprzedania i udają głupich... żenada. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

17 minut temu, Audio.Japan napisał:

A Co do sansui au 07 która stoi na gieldzie hifi za 15650 to wg jedynie slusznej listy najlepszych sansui wg guru, ten model jest nizej niz sansui 907 Mr. A Skoro 907 Mr nie potrafi zwalcowac taniego hegla to kto sie rzuci na au 07??ktore jest nizej??

Kto kupuje wzmaka za 15-20k bez jego odsłuchania i porównania z innymi?

Teraz, Prewwit napisał:

Kto kupuje wzmaka za 15-20k bez jego odsłuchania i porównania z innymi?

Wg Landryn każdy kto ma taką kasę! 

Poza tym jakoś nie widać nowych posiadaczy S także gdzie te wszystkie interesy? Co było na allegro nadal jest.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 minut temu, don111 napisał:

907MR akurat nie gra zbyt dynamicznie ani energetycznie, jak już było pisane setki razy. Równie dobrze mógł przegrać z Heglem pod tym względem jakiś hi-end za 100k, tylko co z tego jak liczy się całokształt ? I barwą Sansui nie przegrał. Podobno, bo tego nie wiem na pewno ani ja ani ty, ktoś tak tylko napisał. Do tego o ile się nie mylę to Hegel był po modyfikacji, a sam w sobie jest już porządnym wzmacniaczem. Cytowanie cudzych opowieści i robienie na nich manipulacji to twoja niecna domena. Nadawałbyś się perfekcyjnie do soku z buraka, tego 'niezależnego' fanpage'u apolitycznego. I teraz w kółko powtarzasz tą historyjkę z tym Heglem jak katarynka, choć to nic tak naprawdę nie udowadnia. No ale z braku laku, trzeba się czegoś łapać.

Orginalny h200 barwowo przegrał z sansui 907mr  ?

...............................

Godzinę temu, don111 napisał:

Tylko "drobny" problem - ten nowy rarytas ma mieć rozwiązania techniczne i  budowę bezkompromisowe, nikt na "słowo" nie uwierzy. W przypadku Sansui widzisz co jest w środku, jak wykonane i jakie nowinki niespotykane na tamten czas wprowadzali. Co do "strzyżenia" - też uważasz że końcowo kupisz to wszystko w Japonii tak tanio, czy nawet "tylko" 2x drożej niż wynajduje okazyjnie Bartuś ? Nie bądź naiwny. Wynajdujecie najdroższe oferty od jakichś Retrospekcji sugerując że to normalni użytkownicy handlują w takich cenach, dla kontrastu wynajdujecie też najtańsze, w byle jakim stanie w Japonii bez przeliczenia ile wyjdzie ze sprowadzeniem. I to ma być dowód na ten biznes ? Nikt nie może normalnie lubić dźwięku Sansui, bo od razu jest handlarzem i naganiaczem ? Super logiczne myślenie. Mam kolegę z Accu za ponad 10k (podobno okazyjna cena), jak na razie to mu gra słabiej od innych tańszych kilkukrotnie wzmacniaczy, jedynie w jednym połączeniu z pewnymi kolumnami pokazał klasę. Czy to znaczy że to też przereklamowany złom i trzeba go zjechać ile się da ? 

Nie udawaj don że nie pamiętasz co się tu działo kilka lat temu, a później na Audio. 

?👈

2 minuty temu, margaryna85 napisał:

Twoim zdaniem ?

Były 3 osoby i każdy stwierdził to samo ? . Ale tak jak pisałem orginalny  ? .

Oficjalna propaganda klubiku sansui brzmi ze sansuj jest najlepszy, nawet niskie modele. A tu hegel z bidnym srodkiem nie dal sie dmuchanemu hiendowi sansui 907mr. Tak sie konczy pompowanie legend I bajdurzenie

moze Panowie wyjdzcie z poziomu"smietnika",wiem ze to dla was ekscytujace,,,ale istnieje tez inny swiat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Audio.Japan napisał:

Oficjalna propaganda klubiku sansui brzmi ze sansuj jest najlepszy, nawet niskie modele. A tu hegel z bidnym srodkiem nie dal sie dmuchanemu hiendowi sansui 907mr. Tak sie konczy pompowanie legend I bajdurzenie

Hegel H200 biedny, to cud że mój H80 gra?

7 minut temu, rafal735r napisał:

Nie udawaj don że nie pamiętasz co się tu działo kilka lat temu, a później na Audio. 

Pamiętam że był sobie klub Sansui gdzie było dużo dyskusji wśród pasjonatów tej marki, porównania, wrażenia z odsłuchów, co nieco o modyfikacjach. Potem były próby rozbicia normalnych dyskusji w klubie chamskimi prowokacjami ze strony niektórych osób. Na tą chwilę od kawałka czasu niewiele się dzieje w klubie Sansui. Na Audio rzadko zaglądałem, a w ogóle nie śledziłem wątku o Sansui, nie wiem co tam pisano. 

2 minuty temu, Prewwit napisał:

Hegel H200 biedny, to cud że mój H80 gra?

No, mądrala Bartuś nie widział zdjęć środka i akurat trafił na minę. On ogólnie nie lubi nic oglądać i wysilić się, tak samo jak z tymi aukcjami w Japonii, gdzie nieświadomie z rozpędu z pianą na ustach podsyłał jako okazje niesprawne złomy, na potwierdzenie jakie to przebitki są na Sansui. Tragikomedia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

@Audio.Japan pogrążasz się coraz głębiej , miej chociaż odrobinę honoru , przyzwoitości i zamilcz. 

Dzięki min Tobie klub się rozpadł.  Tak , tak myślisz , że ludzie nie wiedzą. Kim niby był bartosz_55239 jak nie Tobą, a raczej teraz jesteś Japan klonie! Nie udawajcie , że nie wiecie o co chodzi obrońcy Japana...

Ukryta Zawartość

W dodatku perkusji nie słyszy i nie ogarnia kilku dźwięków...

Screenshot_2020-05-16-09-03-52.thumb.png.16a91e91d20fba12eade804657ea4dd8.png

Teraz będzie pouczać innych na odległość jak co gra. Jesteś skończony?

################################## 

Marantz NR-1200 + FOCAL CHORA 826 + dobre kable :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi

2 godziny temu, Fashi napisał:

XINDAK XA-6950 (II) wzmacniacz hybrydowy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Panowie Anty-Sansui - przyszliście do tego wątku i zrobiliście z niego nie przymierzając zwykłą chlewnie i tarzacie się w świńskich odchodach mając z tego świetną zabawę. A było dość długi czas normalnie i zgodnie z tytułem wątku.

Panowie Sansui - daliście się trochę jak dzieci wciągnąć w niepotrzebną dyskusję i nakręciliście się w efekcie czego tarzacie się w tych odchodach razem z Anty-Sansui-owcami.  A wystarczyło po prostu milczeć i nie dać się w to wciągać.

Zastanawia mnie tylko jedno. Co robi w tej kwestii MODERACJA?
Po co ogólnie na tym forum jest coś takiego jak Moderacja skoro nie ma z ich strony żadnej interwencji i żadnego pilnowania porządku w poszczególnych tematach?
Tak trudno jednego i drugiego postraszyć ostrzeżeniem lub banem i wyczyścić wątek z obrzucających się gównem wpisów?
Jeżeli trudno to może czas najwyższy zlikwidować dział moderacji i dać samowolkę, która i tak już jest? Po co to skoro nie spełnia swoich założeń?
A może kółeczko wzajemnej adoracji na to nie pozwala?
Pytam poważnie i oczekuje rzetelnej odpowiedzi na to.
Dziękuję.

don, pamięć już nie ta chyba. Ale jak to się mówi, są różne prawdy. 

Poza tym Robert ma rację. Mysle też że nie było by żadnych odchodów gdyby nie co drugi link prowadził do tych samych śmieci. 

?👈

3 minuty temu, robert19091990 napisał:

Dziękuję.

Robercie masz rację.  Mądrzejszy musi ustąpić. @Audio.Japan wystarczająco się skomponował, forumowicze widzą (Twój przykład) o co im chodzi. 

Przepraszam za offtopy, ale nie mogłem pozwolić na pomawianie mojej osoby i na kłamstwa w moim kierunku jak i do osób mi znanych.

Proszę o zrozumienie. Wracamy do tematu. 

1 minutę temu, rafal735r napisał:

don, pamięć już nie ta chyba. Ale jak to się mówi, są różne prawdy. 

Poza tym Robert ma rację. Mysle też że nie było by żadnych odchodów gdyby nie co drugi link prowadził do tych samych śmieci. 

Prawda tyle odchodów jest w tych linkach że już nawet ich nie sprawdzam ? a być może szkoda. 

I ja sie podpinam pod zaprzestanie gadania od sansui. Zrobcie sobie osobny temat typu "sansui - hit czy kit?" i dam dyskutujcie. Tutaj dziesiątki stron to niekończące sie dyskusje na ten temat, a nie o to chyba chodzi ?

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Hegel DAC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Fashi, ja już dawno miałem Cię spytać. Zarzucasz innym hejt ( oczywiście nieuzasadniony ) na Szajs-suja. Mnie interesuje bardziej inna kwestia :-). Zdradź proszę, czemu niby z uporem godnym maniaka tego Szajs-suja z kolei Ty tak zachwalasz. Zawsze i wszędzie ? Bo na tym fakcie to jakoś się nie skupiasz w swoich postach, wolisz zarzucać innym hejt. Ale tak szczerze odpowiedz :-))))))). 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

15 minut temu, margaryna85 napisał:

Prawda tyle odchodów jest w tych linkach że już nawet ich nie sprawdzam ? a być może szkoda. 

Proszę , nie manipuluje. Masz Krella, Jbl'a, Mcintoscha, ML, Xindaka, Nowe Marantze itd . Wypada chociaż pozostać neutralnym. Podobnie tyczy się to Rafała. 

18 minut temu, rafal735r napisał:

Mysle też że nie było by żadnych odchodów gdyby nie co drugi link prowadził do tych samych śmieci. 

Jak wyżej , manipulujesz enty raz. Na pewno nie co drugi , masz porządne końcówki czy nowe zestawy  . Także nie zaczynaj awantury. Bądź uczciwy i poważny , mimo wszystko...

Edytowane przez Fashi

Hegel hd30 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, SynSama napisał:

Zdradź proszę, czemu niby z uporem godnym maniaka tego Szajs-suja z kolei Ty tak zachwalasz. Zawsze i wszędzie ? Bo na tym fakcie to jakoś się nie skupiasz w swoich postach, wolisz zarzucać innym hejt. Ale tak szczerze odpowiedz :-))))))). 

Niby gdzie ? Przesmiewcze wpisy na wasze posty nazywasz zachwalaniem?  Gdzie ostatnio pisałem jakieś pochwały? Prostowanie bezczelnych kłamstw nazywasz pochwałą?  Tak zostałem nauczony , że jak widze ewidentne klamstwo to reaguje. Tyle .

Ostatnio przy każdej okazji Ty wspominasz o S. Po co teraz odwracasz kota ogonem? 

1 minutę temu, robert19091990 napisał:

Panowie sami się wzajemnie nakręcacie. Po co to?

Robert, przeprosiłem za offtopy a za chwilę mnie atakuje to co mam zrobić? Zgodzić się na łatkę mimo tego , że tak nie jest?  O nie mój drogi. ?

1 minutę temu, Fashi napisał:

Niby gdzie ? Przesmiewcze wpisy na wasze posty nazywasz zachwalaniem?  Gdzie ostatnio pisałem jakieś pochwały? Prostowanie bezczelnych kłamstw nazywasz pochwałą?  Tak zostałem nauczony , że jak widze ewidentne klamstwo to reaguje. Tyle .

Ostatnio przy każdej okazji Ty wspominasz o S. Po co teraz odwracasz kota ogonem? 

No może ostatnie kilka stron robisz sobie jaja, ale jeszcze wcześniej wyglądało to zgoła inaczej :-)))) Nic nie odwracam. Pytanie było proste i nieskomplikowane :-).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

MARANTZ SR-9200 :

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

11 minut temu, SynSama napisał:

Zawsze i wszędzie ? Bo na tym fakcie to jakoś się nie skupiasz w swoich postach, wolisz zarzucać innym hejt. Ale tak szczerze odpowiedz :-))))))). 

Bo fashiemu zachwalac I wciskac kity wolno  a Nam krytykowac nie wolno

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.