Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, SynSama napisał:

szkle ?

A po czym?

3 godziny temu, Masakov napisał:

Jeszcze wiele nie wiem w temacie audio, ale to akurat to mnie zastanawia od dawna - dlaczego w takich drogich kolumnach nie można ich wykonać jak odbicie ? Tylko jest identyczny układ głośników i otworów bass-reflex dla prawej i lewej sztuki ? 

Koszty panie, a efekt byłby imho ten sam.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 godziny temu, Masakov napisał:

Jeszcze wiele nie wiem w temacie audio, ale to akurat to mnie zastanawia od dawna - dlaczego w takich drogich kolumnach nie można ich wykonać jak odbicie ? Tylko jest identyczny układ głośników i otworów bass-reflex dla prawej i lewej sztuki ? 

Może to akurat 2 lewe są ?

Licytacja  napisu  SONY  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Pszczyna napisał:

Licytacja  napisu  SONY  

Ukryta Zawartość

Taaak to rasowy kabel jest. 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Pszczyna napisał:

Licytacja  napisu  SONY  

Ukryta Zawartość

Patrząc na grubość to raczej gra odchudzonym dźwiękiem ?

Ukryta Zawartość

A takie cuś zasługuje na udostępnienie szerszej publiczności? 

Marantz - Sa15s2 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

W dniu 1.07.2020 o 23:12, D4ncer napisał:

tonacja przesunięta w dół. Brak góry i stereofonii

Wracając do Chario - Syntar ma dwa problemy, z których można jeden rozwiązać w szybki sposób ?

1. Tam na wysokich jest tłumik ok 3,3R . Wystarczy zamienić ten rezystor na powiedzmy 1,2R i nieco otworzy się góra i tonacja przesunie się ku górze, bez żadnego wpływu na ch-ke kolumny i zgranie fazowe. Po prostu najwyższa oktawa nie będzie tak przytłumiona.

2. Chario popełnili błąd wstawiając taką sobie Vifę PL27. Zdecydowanie lepiej postąpiliby wstawiając D25AG lub D26TG, które były klasę lepsze a podobne cenowo. PL27 nie jest zła ale jakaś bardzo dobra też nie. Jeżeli zabawa z rezystorem nie przyniesie poprawy to jedyna opcja to zmiana tweetera i przeprojektowanie zwrotnicy a to już robi koszta, które mogą mijać się z celem.
Chociaż dla samych skrzynek i ich wykonania może i warto.

3 minuty temu, robert19091990 napisał:

PL27 nie jest zła ale jakaś bardzo dobra też nie.

Zadziwiające było co Vifa wrzuciła do swojej prestiżowej linii PL (Premium Line), najbardziej przeciętną tekstylną wysokotonówkę i najgorszą z osiemnastek. W dodatku później zarzucili produkcję najlepszej kopułki jaką kiedykolwiek stworzyli, D25AG, a zaczęli premiować okropną XT25. 
Niepojęte...

11 minut temu, McGyver napisał:

Zadziwiające było co Vifa wrzuciła do swojej prestiżowej linii PL (Premium Line), najbardziej przeciętną tekstylną wysokotonówkę i najgorszą z osiemnastek. W dodatku później zarzucili produkcję najlepszej kopułki jaką kiedykolwiek stworzyli, D25AG, a zaczęli premiować okropną XT25. 
Niepojęte...

A może to miało jakieś drugie dno?
Może to był proces wykończenia Vify? ? 
Tylko teoretyzuje, bo pewnych ruchów też nie jestem w stanie zrozumieć.
Zamiast iść do przodu to dwa kroki do tyłu.

Focal Chora  826

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

6 minut temu, kiza napisał:

Focal Chora  826

Ukryta Zawartość

Szkoda, że chora a nie zdrowa... ?

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, robert19091990 napisał:

Szkoda, że chora a nie zdrowa...

Chora, ale widać że już wyleczona, podbije trochę statystyki korona wirusowi. Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

18 godzin temu, Jacchusia napisał:

A po czym?

Którą płytę masz na myśli ? :-) 

18 godzin temu, McGyver napisał:

Nie jestem wcale spięty. Niemniej grasujące stadami po forum typy które pisują posty wedle zasady "nie wiem, nie znam się, ale się wypowiem" sprawiają że flaki mi opadają, bo rośnie ilość informacyjnego śmiecia przez którą trzeba się przebijać zanim dotrze się do czegoś istotnego. 

Ale powiem Ci, że po pierwsze primo flaczki są smaczne, aczkolwiek lubię te gęstsze niż rosołowate. Po drugie primo nikt, nigdzie nie napisał, że każdy post zamieszczany na forum ma się Tobie podobać i naganiać Ci klientów na różne Twoje tam modyfikacje ( zapewne dobre lub bardzo dobre - OCZYWIŚCIE ). Trzecie primo zostawię na razie dla siebie, ale jak przekroczysz granice arogancji, do których się zbliżasz w powyższym poście - nie omieszkam podzielić się i nim :-). Zastanawiają mnie "TYPY", które podchodzą do tego forum z powagą godną odpalenia broni nuklearnej. Ludzie wyluzujcie :-) 

2 godziny temu, robert19091990 napisał:

A może to miało jakieś drugie dno?
Może to był proces wykończenia Vify?

To i teorie spiskowe tu mamy :-) ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

19 minut temu, SynSama napisał:

nikt, nigdzie nie napisał, że każdy post zamieszczany na forum ma się Tobie podobać i naganiać Ci klientów na różne Twoje tam modyfikacje

A gdzie tak twierdzę? Zacytuj. Nie? A więc czytasz między wierszami po to by zmienić temat bo zrobił się dla ciebie niewygodny. 

21 minut temu, SynSama napisał:

zostawię na razie dla siebie, ale jak przekroczysz granice arogancji, do których się zbliżasz w powyższym poście - nie omieszkam podzielić się i nim

Aha, teraz to i szantażyk zagościł w twoim repertuarze. Bez komentarza.

Jest piątek , jest zabawa. Zaproponuje przerywnik muzyczny (zapewne nie wszyscy będą zachwyceni, ale co tam. Każdemu nie dogodzi). Zatem jedziemy :

Edit

?

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Electrocompaniet eci 5 mk1, licytacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może tak dla rozruszania tematu jakiś link z Sansui?  ?

24 minuty temu, Pszczyna napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz tylko czekamy na @audiofilek4 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sansui-Vintage

Ukryta Zawartość

Sansui B-2101

Ukryta Zawartość

Power Amplifier SANSUI B-2302 Vintage 

Price:  US $7,199

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3

W takim wypadku tez coś dodam od siebie .

Sansui Alpha 607NRA II :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, McGyver napisał:

McGyver daj sobie spokój nie warto.
Podążaj moim tropem i ignoruj wszelakie konwersacje z tym "jegomościem" ?

5 godzin temu, SynSama napisał:

Którą płytę masz na myśli ? ?

Aaa, to wpierw kwestionujesz, a potem się pytasz o którą chodzi? ?

A w ilu chodzi po tłuczonym szkle?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ukryta Zawartość

WXC 50 za 404 zł poszedł ?

Domyślam się co mu dolega, ten co wylicytował - jeżeli się połapie - to ma świetny streamer i preamp w jednym na śmieszne pieniądze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez robert19091990

Może ktoś jest w stanie podrzucić linka do monitorów, które godnie zastąpią dali concept 6 ? System to node 2i+roksan caspian m2, słucham wszystkiego, od muzyki klubowej, po rap, soul, rock..., cena tak do 3tyś, na podłogówki raczej brak miejsca, bo obecne dali concept 6 są przepięte z kina, a sprzedałem swoje atc scm 7 mk2. Brakowało mi w nich trochę basu, przyszłościowo dojdzie topping 90, dziękuję. 

10 minut temu, ciepok77 napisał:

Może ktoś jest w stanie podrzucić linka do monitorów, które godnie zastąpią dali concept 6 ? System to node 2i+roksan caspian m2, słucham wszystkiego, od muzyki klubowej, po rap, soul, rock..., cena tak do 3tyś, na podłogówki raczej brak miejsca, bo obecne dali concept 6 są przepięte z kina, a sprzedałem swoje atc scm 7 mk2. Brakowało mi w nich trochę basu, przyszłościowo dojdzie topping 90, dziękuję. 

Załóż lepiej nowy temat, gdzie można będzie Ci doradzać aby nie robić tu bałaganu. Napisz też jakiej wielkości pomieszczenie, jakie brzmienie preferujesz.

13 godzin temu, McGyver napisał:

A gdzie tak twierdzę? Zacytuj. Nie? A więc czytasz między wierszami po to by zmienić temat bo zrobił się dla ciebie niewygodny. 

Mac, uważałem Cię do tej pory za człowieka z fajnym poczuciem humoru. Pisząc, to co piszesz zachowujesz się teraz jak 13-latka. Jaki kurna niewygodny temat :-))))) 

Oki, to trzecie primo, bo widzę, że nie da się bez tego. Cały ten syf, który na mnie tu teraz wylewasz bierze się stąd, że nie zrozumiałeś mojego postu, gdzie odniosłem się do Twojego "oczywiście". Poczułeś się urażony, jak pudelek, który nie dostał kosteczki, zamiast skwitować całość śmiechem. To aż kuło w oczy. Nie wiem, może masz cięższe dni, może klatka z papugą wpadła Ci pod pociąg. Mogę tylko zgadywać, ale wyzywanie innych forumowiczów od "typów", co to się nie znają, to taką cebulą i arogancją troszkę zaleciało. Oświadczam Ci, że wszystkich rozumów wbrew temu co Ci się być może wydaje nie pozjadałeś. Naprawdę polecam Ci więcej dystansu do świata :-)))

13 godzin temu, McGyver napisał:

No i kolejny blamaż, bo z tego co wiem szantażyk odnosi się do pozyskiwania z czegoś korzyści...osobistych, majątkowych etc. Na Wirakoczę...zlituj się, gdzie tu widzisz jakąś korzyść dla mnie ? Jedynie chciałem Ci zwrócić uwagę na to, że być może nie wszystko trzeba wyciągać, że można się zatrzymać, ale nie...Ty walisz mi tu jakieś tekstury o moim "szantażyku" :-)))) ? Mac..naprawdę...co się z Tobą stało :-)))) ? 

8 godzin temu, Jacchusia napisał:

A w ilu chodzi po tłuczonym szkle?

No właśnie o to pytam, bo mimo, że znam dobrze te płyty to nie kojarzę :-))) W Caverna Magica chodzą ( tak ja to odbieram ) po piasku, żwirze, a potem wchodzą do jaskini...ale może masz na myśli inną płytę, inny fragment ? :-)  Nie szukam zaczepki, tylko pytam, jak człowiek....

8 godzin temu, Jacchusia napisał:

Aaa, to wpierw kwestionujesz, a potem się pytasz o którą chodzi?

Ludzie, czy to jakiś wirus 13-latek tu wczoraj zapanował :-)))) ?

Edytowane przez SynSama

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.