Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, porlick napisał:

Delirka...

Aczkolwiek "wkładka gramofonowa"  jest naprawdę niezła, być może nawet taka sama, jak moja. (Były dwie wersje- z napędem paskowym i bezposrednim, ja mam tę drugą, w indywidualnej obudowie.)

Ja bym napisał na twoim  miejscu do tego klienta i sprzedał bym za 6 tysi niech też coś sobie zarobi.

W dniu 19.08.2020 o 17:46, Prewwit napisał:

Jak sprzedawałeś prywatnie nowy czy używany, to gwarancji nie ma, odebrał, sprawdził i tyle. Aby kabel się zepsuł, to tylko chyba przecięcie, albo rozłączenie we wtyku. Na jakiegoś dziwnego typa trafiłeś.

Tacy sa Anglicy. Uważają ze sa pępkiem świata i wszystko im sie należy. Kupią spodnie pójdą na imprezę ubrudzę idą oddać i luz! 

Wzmacniacz słuchawkowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Baltlab końcówka mocy, wygląda że to Endo 2 bez przedwzmacniacza, wagowo też to samo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kultowe już Dynaudio Contour 1.1 cena do negocjacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Zastanawia mnie ostatnia moda na gieldzie hifi na brak podawania cen. Do tego opis w stylu:

Cytat

Nie podajemy cen na e-maila, Prosimy o kontakt telefoniczny.

Serio? To jakaś tajemnica tak wielka, ze cena nie moze znalezc sie na pismie? Mam moze podpisac umowe poufnosci przed podaniem ceny? I to moda ta panuje wsrod oglaszajacych sie sklepow... 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Hegel H160, cena niezła i do negocjacji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Senheiser HD 600

Ukryta Zawartość

Tannoy revolution R3, R1, Rc

Ukryta Zawartość

Tannoy Revolution R3

Ukryta Zawartość

Tannoy R2, granitowe podstawy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, aliengbl napisał:

Zastanawia mnie ostatnia moda na gieldzie hifi na brak podawania cen. Do tego opis w stylu:

Serio? To jakaś tajemnica tak wielka, ze cena nie moze znalezc sie na pismie? Mam moze podpisac umowe poufnosci przed podaniem ceny? I to moda ta panuje wsrod oglaszajacych sie sklepow... 

ustawa obliguje do podawania cen.

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

Ustawa ustawą, a realia inne ? 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

28 minut temu, tomek7776 napisał:

W ogłoszeniu? To nie jest oferta w myśl prawa.

To jest coś w stylu " Hej, popatrz jakie mam fajne i mogę ci opchnąć - pogadamy?"

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

W ogłoszeniu? To nie jest oferta w myśl prawa.

To jest coś w stylu " Hej, popatrz jakie mam fajne i mogę ci opchnąć - pogadamy?"

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie takie ogloszenie to patologia. 

Brak ceny, brak ceny na emaila (serio musze dzwonic?).  Do tego sam sklep (galeria audio) podaje ceny w swoim sklepie w ... funtach (?). 

Nie wymagam już, żeby właściciele wrzucali swój sprzęt z podaną ceną, ale sklep, który tego nie robi to porażka i zero profesjonalizmu. Czytajac takie ogloszenie czuje sie jak na grupkach fb gdzie po zapytaniu o cenę dostajesz odpowiedź "priv". Albo jak oferta pracy bez widełek płacowych - od razu wiadomo, że będzie to kiepska oferta ?

Ale to oczywiście tylko moje zdanie - może komuś innemu to pasuje. Też dobrze. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Komuś bardzo mocno nie pasowała wstęga w Quadralach i to na tyle, że zawiózł/wysłał do Sonus Oliva na tuning i zamienił ją na Scan Speak'a 9500 oraz jeden z wooferów na Scan Speak'i z serii Discovery ?

Ukryta Zawartość

49 minut temu, robert19091990 napisał:

Ukryta Zawartość

Komuś bardzo mocno nie pasowała wstęga w Quadralach i to na tyle, że zawiózł/wysłał do Sonus Oliva na tuning i zamienił ją na Scan Speak'a 9500 oraz jeden z wooferów na Scan Speak'i z serii Discovery ?

Na pewno warte odsłuchania, użyte głośniki Scan  Speak niczego sobie, sam ich koszt 1,8k?

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, Prewwit napisał:

Na pewno warte odsłuchania, użyte głośniki Scan  Speak niczego sobie, sam ich koszt 1,8k

Oczywiście, że warte ? natomiast zastanawia mnie to dlaczego ktoś zdecydował się wymienić tą wstęgę tym bardziej, że to była bardzo dobra wstęga (bodajże dzieło Technicsa/Panasonica).
Być może były padnięte (używek na próżno szukać) i tańszym i szybszym rozwiązaniem było kupno dobrych kopułek i przeprojektowanie zwrotnicy.

12 minut temu, robert19091990 napisał:

Oczywiście, że warte ? natomiast zastanawia mnie to dlaczego ktoś zdecydował się wymienić tą wstęgę tym bardziej, że to była bardzo dobra wstęga (bodajże dzieło Technicsa/Panasonica).
Być może były padnięte (używek na próżno szukać) i tańszym i szybszym rozwiązaniem było kupno dobrych kopułek i przeprojektowanie zwrotnicy.

Może mu coś w niej nie pasowało, bardziej dla mnie wygląda to na tuning, bo kwota moda, wyszła tyle co koszt sprawnych używek, dodatkowo wymieniony niskotonowy. Można się właściciela spytać.?

T+A w doskonałym stanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Takiego szukam do sypialni

Ukryta Zawartość

Niestety trochę za daleko dla moich niemiaszków.

Może ktoś skorzysta. 

Jeżeli wszystko z nim ok,  to cena dobra.

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Może mu coś w niej nie pasowało, bardziej dla mnie wygląda to na tuning, bo kwota moda, wyszła tyle co koszt sprawnych używek, dodatkowo wymieniony niskotonowy. Można się właściciela spytać.

Defacto zostały średnie tony i pudła bo kable nowe, zwrotka też..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
6 godzin temu, aliengbl napisał:

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie takie ogloszenie to patologia. 

Brak ceny, brak ceny na emaila (serio musze dzwonic?).  Do tego sam sklep (galeria audio) podaje ceny w swoim sklepie w ... funtach (?). 

Nie wymagam już, żeby właściciele wrzucali swój sprzęt z podaną ceną, ale sklep, który tego nie robi to porażka i zero profesjonalizmu. Czytajac takie ogloszenie czuje sie jak na grupkach fb gdzie po zapytaniu o cenę dostajesz odpowiedź "priv". Albo jak oferta pracy bez widełek płacowych - od razu wiadomo, że będzie to kiepska oferta ?

Ale to oczywiście tylko moje zdanie - może komuś innemu to pasuje. Też dobrze. 

Dlaczego patologia? Wiele droższych klocków jest w sklepach "na telefon".

Patologia to by była, gdybyś musiał płacić za odsłuch sprzętu, a ja pamiętam czasy kiedy tak było ?

Ty tam nie kupujesz, to jest ogłoszenie. Kupuje się na allegro.

Wiesz o co może chodzić z tym telefonem? Nie chcą , żebyś ich propozycji cenowej wykorzystywał w pertraktacjach z innymi, mail to dokument, rozmowy telefonicznej nie masz zapisanej.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, Jacchusia napisał:

Dlaczego patologia? Wiele droższych klocków jest w sklepach "na telefon".

Patologia to by była, gdybyś musiał płacić za odsłuch sprzętu, a ja pamiętam czasy kiedy tak było ?

Ty tam nie kupujesz, to jest ogłoszenie. Kupuje się na allegro.

Wiesz o co może chodzić z tym telefonem? Nie chcą , żebyś ich propozycji cenowej wykorzystywał w pertraktacjach z innymi, mail to dokument, rozmowy telefonicznej nie masz zapisanej.

Drozych, ktore sa sprowadzane czesto na zamowienie - jasna sprawa. Sklep nie ma go na miejscu i moze sprowadzic, ale cena bedzie ustalona w momencie rozmow. Jednak wystawienie przez sklep ogloszenia o sprzedazy egzemplarza ex-demo to drugie. I tutaj cena jest jak najbardziej wskazana. 

To dobrze, ze pamietasz inne czasy - ale dzisiaj nie ma juz pewexow i monopolu na rynku. Sklepow jest masa, a nie jestesmy nawet ograniczeni do zakupu w kraju, takze jesli sklep utrudnia do dla mnie decyzja jasna - kupie gdzie indziej. 

18 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Defacto zostały średnie tony i pudła bo kable nowe, zwrotka też..

No i zwrotka zrobiona przez Andrzeja Witka z Sonus Oliva, więc nie ma lipy?

Mnie to bardziej wkurza od takich ogłoszeń bez ceny, podawanie przez sklepy ceny za jedną kolumnę, skąd ta dziwna praktyka, co ma dać nie wiem.

1 minutę temu, Prewwit napisał:

No i zwrotka zrobiona przez Andrzeja Witka z Sonus Oliva, więc nie ma lipy?

Mnie to bardziej wkurza od takich ogłoszeń bez ceny, podawanie przez sklepy ceny za jedną kolumnę, skąd ta dziwna praktyka, co ma dać nie wiem.

To jest mistrzostwo ? Szczegolnie w takich, gdzie nie jest to napisane i wychodzi dopiero po dodaniu towaru do koszyka. To jakby sklepy obuwnicze podawaly cene za jednego buta. 

8 godzin temu, Prewwit napisał:

podawanie przez sklepy ceny za jedną kolumnę, skąd ta dziwna praktyka, co ma dać nie wiem.

Są wtedy wyżej na Ceneo. Tylko tyle i aż tyle.

Godzinę temu, janicniewiem napisał:

Są wtedy wyżej na Ceneo. Tylko tyle i aż tyle.

No wiadomo. Dlatego kazdy teraz musi tak robić, bo inaczej gubi się na końcu w wyszukiwarkach typu ceneo/skapiec etc. O dziwo jeszcze rynek wtórny tego zjawiska nie spopularyzowal i ceny podawane na olx etc sa jednak za komplet ?

Niezły zestaw:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.