Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak tak, szczególnie te, które akurat u Ciebie stoją, zanim trafią do sprzedaży...

Póki mi tego handlu nie udowodnisz jest to zwykłe pomówienie. Zatem czekam na konkretne linki z aukcjami na których handluje lub handlowałem. Masz czas do jutra do 12 w południe. Potem sprawę zgłaszam do admina.

Edytowane przez discomaniac71

Póki mi tego handlu nie udowodnisz jest to zwykłe pomówienie. Zatem czekam na konkretne linki z aukcjami na których handluje lub handlowałem.

Przecież dobrze wiesz, że w tej chwili jest to już niemożliwe, więc możesz od razu iść do sądu, najwyższego najlepiej.

Biedny ptyś już nie pamięta jak i kiedy sprzedawał np. końcówki mocy Sony ES?

To zaraz mogę Ci przypomnieć, jeśli tak bardzo tego pragniesz. Może jeszcze świadków sobie życzysz? Z tym też nie będzie problemu.

Znalazł się pierwszy uczciwy i obrońca uciśnionych na tym forum...

Śmiech na sali.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nigdy nie utrzymywałem się z handlu sprzętem. Nigdy nie stanowił on dla mnie żadnego źródła dochodu. W historii transakcji Allegro od 20.02. 2004 roku a więc przez ponad 9 lat sprzedałem 45 przedmiotów z czego ponad polowa to sprzęt fotograficzny. Bardzo dawno temu szukałem sprzętu dla siebie. Od ostatnich kilku lat nie sprzedałem żadnej elektroniki audio na Allegro. Nie robiłem nic ponad to co robią inni forumowicze i wypraszam sobie takie chamskie zagrywki.

Tym bardziej że chyba nie rozumiesz co sam napisałeś:

Tak tak, szczególnie te, które akurat u Ciebie stoją, zanim trafią do sprzedaży...

W tym zdaniu w czasie teraźniejszym sugerujesz mi abym magazynował u siebie sprzęt który trafia do sprzedaży.

W zasadzie możliwości są dwie: albo jesteś tak podły albo zwyczajnie pop...lony. Stawiam na jedno i drugie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wszystko rozegra się "W samo południe".

240px-Gary_Cooper_in_High_Noon_1952.JPG

Żarty żartami, a moim zdaniem parantulla ma dużo racji.

A ktoś, kto nie jest handlarzem nie powinien się oburzać. Aż tak.

Edytowane przez dziadekwłodek
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ktoś, kto nie jest handlarzem nie powinien się oburzać. Aż tak.

To jest normalna reakcja na pomówienia. Zresztą pomówienia w sieci sankcjonuje specjalny paragraf. Dotyczy nie tylko komercyjnie działających firm ale także osób prywatnych. Internet to dla niektórych bezkarność ale są jednak jakieś granice.

Nigdy nie utrzymywałem się z handlu sprzętem. Nigdy nie stanowił on dla mnie żadnego źródła dochodu. W historii transakcji Allegro od 20.02. 2004 roku a więc przez ponad 9 lat sprzedałem 45 przedmiotów z czego ponad polowa to sprzęt fotograficzny. Bardzo dawno temu szukałem sprzętu dla siebie. Od ostatnich kilku lat nie sprzedałem żadnej elektroniki audio na Allegro. Nie robiłem nic ponad to co robią inni forumowicze i wypraszam sobie takie chamskie zagrywki.

Po pierwsze primo, to ja nigdzie nie wspominałem o tym, że utrzymujesz się z handlu sprzętem lub stanowi on dla Ciebie źródło dochodu.

Wskaż mi fragment, gdzie choć jednym słowem sugeruję coś podobnego albo przestań odstawiać szopki i zgrywać wielce oburzonego.

Po drugie primo Sony, to nie jedyny przykład sprzętu, który w zaskakująco krótkim czasie zyskał nieprawdopodobnie na wartości,

głównie dzięki Twoim wpisom na tym forum, po czym został przez Ciebie cichaczem opchnięty, niekoniecznie na Allegro akurat.

Po trzecie primo, to może faktycznie nie robiłeś nic ponad to co robią inni forumowicze, bo jest to tutaj praktyka nagminna

i ja o tym właśnie mówię. Pamiętasz wzmacniacz Denon PMA-1560? Pamiętasz za ile go kupiłeś? To może się pochwalisz za ile sprzedałeś?

Nie było przypadkiem tak, że kupiłeś go za 600 czy 800 złotych, a po roku piania nad nim z zachwytu na forum, puściłeś za dwa razy tyle?

sugerujesz mi abym magazynował u siebie sprzęt który trafia do sprzedaży.

Niczego podobnego nie sugeruję, stwierdzam jedynie fakty.

Każdy jeden sprzęt, który u Ciebie akurat stoi "bije na głowę" albo "zjada na śniadanie" wszystko inne stworzone ludzką ręką.

Ostatnio był na topie jakiś przechodzony wzmak Sansui i cedek Pioneera (już sprzedane czy jeszcze za tanio chodzą?)

teraz jakiś tam Krell rządzi i tak jest za każdym razem jak tylko coś tam sobie kupisz, to jest ósmym cudem świata i nie ma rywali.

Ale jest też jeden plus tej zabawnej sytuacji. Jak ktoś chce sobie kupić jakiegoś używańca,

to praktycznie w ciemno może kupować obojętnie co, ale pod warunkiem, że disco jeszcze tego nie miał.

Wtedy jest przynajmniej pewność, że za jakieś ledwo żywe truchło nie przepłaci się podwójnie albo i potrójnie.

W zasadzie możliwości są dwie: albo jesteś tak podły albo zwyczajnie pop...lony. Stawiam na jedno i drugie.

Postaw klocka, to może lepiej się poczujesz i przestaniesz pierdzielić jak potłuczony.

Po czwarte primo myślałem, że już sobie wszystko wyjaśniliśmy na priv w swoim czasie, ale skoro nie potrafisz się powstrzymać...

To kto jest tutaj pop...lony?

To jest normalna reakcja na pomówienia.

Och, biedactwo.

Zresztą pomówienia w sieci sankcjonuje specjalny paragraf.

Biegnij do sądu, na co jeszcze czekasz?

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość rydz

(Konto usunięte)

Chłopy,wyluzujcie :)

Sam się zastanawiam od dłuższego już czasu nad tymi wynalazkami,minus to brak możliwości odsłuchu i podłączenie tylko jednego żródła dżwięku.

Ktoś słuchał?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po pierwsze primo, to ja nigdzie nie wspominałem o tym, że utrzymujesz się z handlu sprzętem lub stanowi on dla Ciebie źródło dochodu.

Wskaż mi fragment, gdzie choć jednym słowem sugeruję coś podobnego albo przestań odstawiać szopki i zgrywać wielce oburzonego.

Napisałeś za to coś takiego:

Sugerujesz mi tutaj powiązania z handlarzami na Allegro. Zapraszam zatem do Krakowa i zobaczysz co tak naprawdę u mnie stoi. Póki tego nie wiesz – zamilcz.

Aż 45 przedmiotów przez 9 lat to daje mniej więcej 0,41 klocka miesięcznie – faktycznie handel na światową skalę ;-)

Po drugie primo Sony, to nie jedyny przykład sprzętu, który w zaskakująco krótkim czasie zyskał nieprawdopodobnie na wartości,

głównie dzięki Twoim wpisom na tym forum, po czym został przez Ciebie cichaczem opchnięty, niekoniecznie na Allegro akurat.

Firma Sony była popularna w Polsce jeszcze za komuny. Nie jestem w stanie przewidzieć reakcji ludzi na moje wpisy. Jak sobie prześledzisz rankingi zaufania do forumowiczów za czasów Lukara (były publikowane) to jestem w ścisłej czołówce. Ciebie tam wcale nie ma ale temu to trudno się dziwić.

Tak naprawdę jesteś tylko anonimowym bytem który za punkt honoru obrał sobie obsesyjne wyszukiwanie szwindlu. Zajęcie zacne a nawet pewnego rodzaju misja społeczna gdyby nie ta obsesja. Dziwne że nie zajmiesz się takimi ludźmi jak baskers, bartek_usa czy acousticend. Strach Cię obleciał?

Po trzecie primo, to może faktycznie nie robiłeś nic ponad to co robią inni forumowicze, bo jest to tutaj praktyka nagminna

i ja o tym właśnie mówię. Pamiętasz wzmacniacz Denon PMA-1560? Pamiętasz za ile go kupiłeś? To może się pochwalisz za ile sprzedałeś?

Nie było przypadkiem tak, że kupiłeś go za 600 czy 800 złotych, a po roku piania nad nim z zachwytu na forum, puściłeś za dwa razy tyle?

Nie, nie pamiętam za ile go kupiłem. To był 2005 rok. Ty też nie możesz tego pamiętać bo nie kupiłem go w sieci. Pozostałe dywagacje dotyczące rzekomej przebitki cenowej w tym kontekście są po prostu śmieszne.

Niczego podobnego nie sugeruję, stwierdzam jedynie fakty.

Każdy jeden sprzęt, który u Ciebie akurat stoi "bije na głowę" albo "zjada na śniadanie" wszystko inne stworzone ludzką ręką.

Ostatnio był na topie jakiś przechodzony wzmak Sansui i cedek Pioneera (już sprzedane czy jeszcze za tanio chodzą?)

teraz jakiś tam Krell rządzi i tak jest za każdym razem jak tylko coś tam sobie kupisz, to jest ósmym cudem świata i nie ma rywali.

To są Twoje „fakty” generowane przez matrix w którym żyjesz. Proszę o cytaty z moich wypowiedzi ze sformułowaniami typu „bije na głowę” czy „zjada na śniadanie” dotyczącymi Sansui lub Krella. Podobnie PD-75. Do insynuacji na temat rzekomej sprzedaży czy handlu odniosłem się wcześniej.

Ale jest też jeden plus tej zabawnej sytuacji. Jak ktoś chce sobie kupić jakiegoś używańca,

to praktycznie w ciemno może kupować obojętnie co, ale pod warunkiem, że disco jeszcze tego nie miał.

Wtedy jest przynajmniej pewność, że za jakieś ledwo żywe truchło nie przepłaci się podwójnie albo i potrójnie.

Śmieszność całej sytuacji polega raczej na czymś innym. Nie masz odpowiedniej wiedzy żeby ocenić czy to co piszę jest prawdą czy też nie. Po prostu tych klocków nigdy nie widziałeś na oczy, nie wpinałeś w system i nie robiłeś odsłuchów porównawczych. Jedynym Twoim kryterium oceny jest data produkcji. Forumowicze przyznają że to jednak zdecydowanie za mało.

W zasadzie nic innego na forum nie robisz poza obsesyjnym wyszukiwaniem szwindli. Może po prostu posłuchaj zamiast pieprzyć.

To kto jest tutaj pop...lony?

Póki co w żaden sposób nie udowodniłeś mi handlu. Nie udowodniłeś mi także że cokolwiek polecam z pobudek finansowych. Wszystko to są chore dywagacje i tworzenie sztucznej sobie wygodnej rzeczywistości. Odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie nasuwa się sama. Może po prostu zmień lekarza.

Śmieszność całej sytuacji polega raczej na czymś innym. Nie masz odpowiedniej wiedzy żeby ocenić czy to co piszę jest prawdą czy też nie. Po prostu tych klocków nigdy nie widziałeś na oczy, nie wpinałeś w system i nie robiłeś odsłuchów porównawczych.

Weź mnie człowieku nie rozśmieszaj, bo już mnie brzuch boli, a zaraz jeszcze zajadów dostanę.

Twój koronny argument w sytuacji, gdy nic innego Ci nie pozostało, to odwoływanie się to czyjejś wiedzy i doświadczenia.

Po pierwsze drogi kolego co i skąd Ty możesz o tym wiedzieć, a po drugie nie o tym była rozmowa co kto miał i czego słuchał,

tylko o tym jak przy pomocy lewych aukcji czy tego forum u nas się opycha sprzęty realnie warte mniej i to przynajmniej o 50%

Nigdzie nic nie wspominałem ani o Tobie, ani o Twoich handelkach, dopóki żeś się do mnie nie przypieprzył bez sensu

stając w obronie klona próbującego uskuteczniać najstarszy numer świata z wklejaniem linków do własnej aukcji.

Tak więc może najpierw się zastanów sam nad sobą, a później ewentualnie możemy pogadać o misjach, obsesjach i lekarzach.

Już raz kiedyś broniłeś innego spryciarza (chyba nawet w tym wątku to było, tylko zostało dokumentnie wyczyszczone)

który robił szum wokół jakichś 30-letnich Technicsów. Nie Ty jeden zresztą, bo cała zgraja oburzonych wtedy się na mnie rzuciła,

ale muszę Ci w tym miejscu oddać, że jak już wyszło szydło z wora, Ty jeden jedyny miałeś jaja, żeby po wszystkim przyznać mi rację.

Ale zanim tego palanta zdemaskowałem była dokładnie ta sama śpiewka - co ty tam wiesz parantulla co ty miałeś czego słuchałeś...

A co to ma do rzeczy? Mnie akurat stare grzmoty nie ruszają i nigdy tego nie ukrywałem, ale kurwica nagła mnie bierze

jak widzę tutaj jednego czy drugiego dupka, natrętnie promującego graty, które ma lub będzie miał na zbyciu i o tym była rozmowa.

A ja promuję i będę promował graty, śmieci i stare grzmoty, oczywiście w sposób przyzwoity, zgadzam się z kolega że koszta śmieci u nas są zawyżane, co świadczy o naszym niskim ego. Ale za to w best of the best jest dokładnie inaczej, i to nie tylko w dziedzinie Audio, top często jest tańszy niż na zachodzie. Nie wiem, tak patrzę na ta całą emigrację Polaków na ... Nawet nie chcę rozwijać tematu. zachodzie i rzygać mi się chce, może w końcu to młodzież zmieni. Pozdrawiam, wszystkich.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Weź mnie człowieku nie rozśmieszaj, bo już mnie brzuch boli, a zaraz jeszcze zajadów dostanę.

Twój koronny argument w sytuacji, gdy nic innego Ci nie pozostało, to odwoływanie się to czyjejś wiedzy i doświadczenia.

Po pierwsze drogi kolego co i skąd Ty możesz o tym wiedzieć, a po drugie nie o tym była rozmowa co kto miał i czego słuchał,

tylko o tym jak przy pomocy lewych aukcji czy tego forum u nas się opycha sprzęty realnie warte mniej i to przynajmniej o 50%

Nigdzie nic nie wspominałem ani o Tobie, ani o Twoich handelkach, dopóki żeś się do mnie nie przypieprzył bez sensu

stając w obronie klona próbującego uskuteczniać najstarszy numer świata z wklejaniem linków do własnej aukcji.

Tak więc może najpierw się zastanów sam nad sobą, a później ewentualnie możemy pogadać o misjach, obsesjach i lekarzach.

Już raz kiedyś broniłeś innego spryciarza (chyba nawet w tym wątku to było, tylko zostało dokumentnie wyczyszczone)

który robił szum wokół jakichś 30-letnich Technicsów. Nie Ty jeden zresztą, bo cała zgraja oburzonych wtedy się na mnie rzuciła,

ale muszę Ci w tym miejscu oddać, że jak już wyszło szydło z wora, Ty jeden jedyny miałeś jaja, żeby po wszystkim przyznać mi rację.

Ale zanim tego palanta zdemaskowałem była dokładnie ta sama śpiewka - co ty tam wiesz parantulla co ty miałeś czego słuchałeś...

A co to ma do rzeczy? Mnie akurat stare grzmoty nie ruszają i nigdy tego nie ukrywałem, ale kurwica nagła mnie bierze

jak widzę tutaj jednego czy drugiego dupka, natrętnie promującego graty, które ma lub będzie miał na zbyciu i o tym była rozmowa.

Sytuacji z Technicsem sobie nie przypominam. Być może przyznałem Ci rację ale nie ma to większego znaczenia.

Najważniejsze jest to że w podły sposób zrobiłeś ze mnie handlarza przypisując mi zachowania które nigdy nie miały miejsca. Co więcej, nijak tego nie udowodniłeś. Zniżę się do Twojego poziomu ale innego wyjścia nie widzę. W realnym świecie za takie zachowanie dostaje się w mordę. Bez względu na ilość kolesi stojącą za plecami. A za arogancki chamski ton jeszcze dokładkę. Niestety na forum jesteś anonimowy i możesz sobie pluć do woli. Ale też do czasu. Jeszcze jedna jazda w moim kierunku i sprawą pomówień zajmie się admin.

Przepraszam za off topic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Najważniejsze jest to że w podły sposób zrobiłeś ze mnie handlarza przypisując mi zachowania które nigdy nie miały miejsca.

Konkrety.

W którym to miejscu zrobiłem z Ciebie handlarza i które to z opisanych przeze mnie zachowań nigdy nie mały miejsca.

Zniżę się do Twojego poziomu ale innego wyjścia nie widzę. W realnym świecie za takie zachowanie dostaje się w mordę. Bez względu na ilość kolesi stojącą za plecami. A za arogancki chamski ton jeszcze dokładkę.

Bla, bla, bla...

Dobrze się czujesz chłopcze? Z takimi tekstami, to możesz startować na www.czat12latki.onet.pl

może tam to zrobi na kimś wrażenie, bo tutaj chyba już każdą swoją dyskusję kończysz w podobnym tonie,

licząc na co, że komuś kapcie spadną? Chyba ze śmiechu. Poopowiadaj lepiej co tam ostatnio Twój Krell rozwalcował ;)

Jeszcze jedna jazda w moim kierunku i sprawą pomówień zajmie się admin.

Nie wiem czy sobie przypominasz, bo widzę że niebywale krótką masz pamięć, ale z tego co ja pamiętam, to sam zacząłeś.

I co teraz? Jak dostałeś pstryczka w nos, to polecisz na skargę? Wiesz kto tak się zachowuje? Dzieci w przedszkolu.

Edytowane przez parantulla

Chłopy dajcie na luz, może bezstronnie . Nie zauważyłem aby parantulla robił z kogoś handlarza, to co miał do powiedzenia napisał jasno. Nie wiem czego tu nie można zrozumieć. Drugie to że discomaniac kojarzysz się z sansui:) W każdym wątku sansui to , sansui tamto. Oczywiście nie piszesz "zjada na śniadanie" itp, ale o to samo chodzi.

Czepianie się słówek i ciągnięcie głupot na dwie strony.

Ja tam chętnie czytam co parantulla pisze o wałkach, może w ten sposób uniknę kolejnego sk.... syna który mnie ciągał po sądach co opisałem wcześniej. A jak nie pomoże to sobie TYLKO poczytam.

Oczywiście nie piszesz "zjada na śniadanie" itp, ale o to samo chodzi.

Na śniadanie to zjadał Denon PMA-1560 albo bił na głowę ewentualnie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac kojarzysz się z sansui:) W każdym wątku sansui to , sansui tamto. Oczywiście nie piszesz "zjada na śniadanie" itp, ale o to samo chodzi.

Sansui to raczej czubsi. Ja się na Sansui nie znam. Miałem dwa modele słuchałem kilku i tyle. Myślę że tak samo jak o mnie mógłbyś napisać o wielu innych forumowiczach. A tak z ciekawości: gdzie chwaliłem Sansui? Bo ostatnio to zdaje się udowadniałem frywolnemu że pisze o rzeczach o których nie ma pojęcia. Zresztą nie tylko on.

Na śniadanie to zjadał Denon PMA-1560 albo bił na głowę ewentualnie.

W głowę to Ty się powinieneś stuknąć. Raz a dobrze.

I jeszcze jedno: swego czasu oficjalnie przeprosiłem za tamto zachowanie tj za entuzjastyczne wpisy na temat PMA 1560 PM 75 i paru innych. Napisałem dlaczego tak się działo i dlaczego to się zmieniło. NIGDY jednak nie byłem handlarzem i nie robiłem tego w celu czerpania zysku.

PS Czep się Elba za nachalną promocję rDACa. Ale tego to pewnie nie widzisz.

Czep się Elba

Disco czy ja się Ciebie czepiam? Żartujemy sobie tylko, a Ty to tak wszystko na poważnie...

Jakiś czas temu, po kolejnej wymianie uprzejmości, pierwszy wystąpiłem z propozycją rozejmu. Tego też nie pamiętasz?

Bo ja pamiętam doskonale, tylko w jakichś tajemniczych okolicznościach wszystkie Twoje wiadomości zniknęły z mojej skrzynki PW

Myślałem, że temat jest zamknięty i zgodnie z naszą umową, tutaj na forum, będziemy siebie nawzajem omijać szerokim łukiem.

Jednak nie mogłeś się powstrzymać i musiałeś mnie sprowokować, po czym jesteś ciężko zdziwiony faktem, że ja się czepiam...

I jeszcze jedno: swego czasu oficjalnie przeprosiłem za tamto zachowanie tj za entuzjastyczne wpisy na temat PMA 1560 PM 75 i paru innych. Napisałem dlaczego tak się działo i dlaczego to się zmieniło. NIGDY jednak nie byłem handlarzem i nie robiłem tego w celu czerpania zysku.

NIGDY nie napisałem, że byłeś czy jesteś handlarzem, a w jakim celu to robiłeś, to tylko Ty jeden możesz wiedzieć.

Fakty są takie, że kiedy zaczęły się pojawiać na forum Twoje pierwsze wpisy na temat wspomnianego PMA-1560

osobiście sprawdziłem jego cenę rynkową, która wówczas wynosiła od 400 do 800 polskich złotych w zależności od stanu.

Po co to sprawdzałem? Pewnie i tak mi nie uwierzysz, ale tylko po to, żeby sobie takiego kupić na spróbowanie.

Jednak mając na uwadze moje wcześniejsze doświadczenia z wiekowymi klockami, ostatecznie odpuściłem temat.

Jakież było moje zdumienie, gdy po chyba roku czasu znowu mnie naszło na spróbowanie jakiegoś starocia,

wrzuciłem w wyszukiwarkę allegro symbol PMA-1560 i najtańszy poobijany odrapaniec stał tam w cenie 1.600zł

a egzemplarze których bym się nie wstydził na półce postawić, to był już wydatek grubo ponad 2.000zł

Nie potrafię ocenić jaki był w tym Twój osobisty udział, ale potrafię kojarzyć fakty i od tamtej pory zacząłem nieco baczniej

się przyglądać zaskakująco dziwnym korelacjom pomiędzy tym co się pisze na tutejszym forum, a cenami urządzeń na allegro.

Dlatego dzisiaj już mi niekiedy wystarczy pojedynczy wpis jakiegoś cymbała, żeby mieć pewność co do jego intencji

i tak samo mi czasami wystarczy jeden rzut oka na konkretną licytację, żeby mieć pewność z czym mam do czynienia.

Nie jest to żadna misja ani obsesja, tylko akurat tutaj, akurat o tym, luźno sobie rozmawiamy, chyba od tego jest forum.

Gdybyś uważniej czytał wątek, to pewnie byś zauważył, że nie gadamy tylko o starych klockach, bo i współczesnym też się dostało,

a że na Ciebie moje wpisy działają jak czerwona płachta na byka i nie możesz się powstrzymać od złośliwych komentarzy...

to ja szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie na to, że sprowokowany odpowiedziałem w podobnym stylu.

I tyle. Jak dla mnie może być koniec tematu, bo i tak nikogo tutaj nie interesują nasze słowne przepychanki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco czy ja się Ciebie czepiam? Żartujemy sobie tylko, a Ty to tak wszystko na poważnie...

Jakiś czas temu, po kolejnej wymianie uprzejmości, pierwszy wystąpiłem z propozycją rozejmu. Tego też nie pamiętasz?

Bo ja pamiętam doskonale, tylko w jakichś tajemniczych okolicznościach wszystkie Twoje wiadomości zniknęły z mojej skrzynki PW

Myślałem, że temat jest zamknięty i zgodnie z naszą umową, tutaj na forum, będziemy siebie nawzajem omijać szerokim łukiem.

Jednak nie mogłeś się powstrzymać i musiałeś mnie sprowokować, po czym jesteś ciężko zdziwiony faktem, że ja się czepiam...

NIGDY nie napisałem, że byłeś czy jesteś handlarzem, a w jakim celu to robiłeś, to tylko Ty jeden możesz wiedzieć.

Fakty są takie, że kiedy zaczęły się pojawiać na forum Twoje pierwsze wpisy na temat wspomnianego PMA-1560

osobiście sprawdziłem jego cenę rynkową, która wówczas wynosiła od 400 do 800 polskich złotych w zależności od stanu.

Po co to sprawdzałem? Pewnie i tak mi nie uwierzysz, ale tylko po to, żeby sobie takiego kupić na spróbowanie.

Jednak mając na uwadze moje wcześniejsze doświadczenia z wiekowymi klockami, ostatecznie odpuściłem temat.

Jakież było moje zdumienie, gdy po chyba roku czasu znowu mnie naszło na spróbowanie jakiegoś starocia,

wrzuciłem w wyszukiwarkę allegro symbol PMA-1560 i najtańszy poobijany odrapaniec stał tam w cenie 1.600zł

a egzemplarze których bym się nie wstydził na półce postawić, to był już wydatek grubo ponad 2.000zł

Nie potrafię ocenić jaki był w tym Twój osobisty udział, ale potrafię kojarzyć fakty i od tamtej pory zacząłem nieco baczniej

się przyglądać zaskakująco dziwnym korelacjom pomiędzy tym co się pisze na tutejszym forum, a cenami urządzeń na allegro.

Dlatego dzisiaj już mi niekiedy wystarczy pojedynczy wpis jakiegoś cymbała, żeby mieć pewność co do jego intencji

i tak samo mi czasami wystarczy jeden rzut oka na konkretną licytację, żeby mieć pewność z czym mam do czynienia.

Nie jest to żadna misja ani obsesja, tylko akurat tutaj, akurat o tym, luźno sobie rozmawiamy, chyba od tego jest forum.

Gdybyś uważniej czytał wątek, to pewnie byś zauważył, że nie gadamy tylko o starych klockach, bo i współczesnym też się dostało,

a że na Ciebie moje wpisy działają jak czerwona płachta na byka i nie możesz się powstrzymać od złośliwych komentarzy...

to ja szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie na to, że sprowokowany odpowiedziałem w podobnym stylu.

I tyle. Jak dla mnie może być koniec tematu, bo i tak nikogo tutaj nie interesują nasze słowne przepychanki.

I co ? Da się bez przepychanek?

Niestety masz dużo racji. W tamtym czasie nie zdawałem sobie sprawy że to forum czytają handlarze. Z jednym z nich nawet bardzo mocno się kiedyś starłem kiedy to - podobnie jak Ty - napisałem prawdę na forum na jego temat zaczął mi przysyłać pogróżki na maila. A wystarczyło sprawdzić jego nicka i niejakiej/niejakiego yvette18. Te same paści (jak dobrze że nie kupiłem od niego Technicsa RS-B 100 mimo że miałem ogromną ochotę ale jak słusznie przypuszczałem okazał się to być rupieć jakich mało) tyle że z wielokrotną przebitką. Któregoś dnia zaproponowano mi zakup Pioneera PD-77 (nie lubię tego modelu ale cena była więcej niż okazyjna) po tuningu Skorpiona z niedomykającą się szufladą za całe 650 PLN. Nie kupiłem bo nie był mi do niczego potrzebny. Za około tydzień z już naprawioną szufladą został wystawiony za 2400 PLN. Kilkanaście razy wysyłałem maile z żądaniem usunięcia z aukcji Allegro mojego opisu danego klocka lub jego recenzji. Dlatego od jakiegoś czasu wstrzymałem się z ocenami. Nie znajdziesz mojej recenzji Sansui AU-G 99x czy Krella KAV300i. O FPB-200 nie wspomnę. Na szczęście te dwa ostatnie piece recenzji nie potrzebują a Sansui jest tak rzadkie że pojawiły się może 2 a może 3 egzemplarze w ciągu ostatnich paru lat.

Rozumiem że można być zrażonym do starszych klocków. Jestem w tej dobrej sytuacji że jak coś się zepsuje mam kilku zaufanych ludzi. Jeden z nich to człowiek o wybitnej wiedzy. Pomógł wielu forumowiczom. Swoją robotę wykonuje od ponad 30stu lat. Na szczęście nie było potrzeby inwestycji w większość klocków które posiadałem. Nigdy nie zapomnę jednak jak pani kurier (sic!) na moich oczach upuściła przed domem 20sto kilowy wzmacniacz. Niestety na moją pomoc było za późno. Ledwo zdążyła wyjść z samochodu.

Propozycję ugody przyjmuję. Proszę tylko nie rób ze mnie więcej handlarza bo nigdy nim nie byłem. Gdybym chciał to robić to zapewne w inny sposób. Nie przez forum. Jednak nigdy nie było to moją ambicją.

Przepraszam za off topic raz jeszcze.

Bez względu na czym kto słucha i co poleca (Krell, Sony, Sansui czy Unitra lub inne) - to muzyka i tak się sama obroni na każdym sprzęcie(!) (nie dźwięk, ale Muzyka!). Więc proponuję:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Gość partick

(Konto usunięte)

Sansui to raczej czubsi. Ja się na Sansui nie znam.

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-sansui_60891.html

tym niemniej klub założyłeś.

a jak poddałem wątpliwości sposób "naprawy" przez janvideo24 (bez instrukcji serwisowych i chińskimi zamiennikami tranzystorów), to mnie zbanowałeś.

a później się dziwisz, że ktoś Cię łączy z handlarzami.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-sansui_60891.html

tym niemniej klub założyłeś.

a jak poddałem wątpliwości sposób "naprawy" przez janvideo24 (bez instrukcji serwisowych i chińskimi zamiennikami tranzystorów), to mnie zbanowałeś.

a później się dziwisz, że ktoś Cię łączy z handlarzami.

Założyłem klub tak jak kluby założyło dziesiątki innych forumowiczów. Nie piszę w nim od kilku lat. Jeśli zbanowałem to pewnie na prośbę czubsiego lub kogoś innego. Jednego jestem pewien: Paweł wie co robi. Nie używa chińskich odpowiedników. Znamy się dość długo więc myślę że mogę mu ufać. Nie pamiętam jakie było uzasadnienie tego bana ale widać na tyle mocne że to zrobiłem. Łączenie mnie z handlem z racji braku dowodów na taką działalność jest daleko idącym nadużyciem.

ale potrafię kojarzyć fakty i od tamtej pory zacząłem nieco baczniej

się przyglądać zaskakująco dziwnym korelacjom pomiędzy tym co się pisze na tutejszym forum, a cenami urządzeń na allegro

Bardzo przeprasza, ale czy sugerujesz że użytkownicy tego forum powinni zaprzestać pisać o sprzęcie bo takie wpisy zawyżają ich cenę na allegro ? Czy tylko nieetyczne jest pisanie o sprzęcie który posiadamy/kupiliśmy ?

Wiadomo że najczęściej pojawiają się opinie ZACHWALAJĄCE to co ktoś kupił, bo o porażkach i zawodach raczej się nie pisze ... No i nikt nie napisze o czymś czego nie ma, nie widział, nie miał możliwości dotknąć, pomacać, posłuchać.

Czy zarzucasz discomaniac71 że z premedytacją pisze nieprawdziwe opinie, piejąc z zachwytu nad sprzętem który ma i zamierza sprzedać, tylko po to aby zawyżyć jego cenę w przyszłości, mimo że faktycznie sam nie uważa tego sprzętu za dobry ?

Sorry za piep...anie się w wsza spór, ale mnie trafia jak czytam takie farmazony. Sporadycznie tu pisze posty bo żaden ze mnie audiofil,, raczej elektronik, hobbystycznie dłubiący w audio jak już ...

Ja nie widzę nic niepoprawnego w opisywaniu własnych spostrzeżeń na temat sprzętu, nigdy nie traktowałem cudzych opinii (w tym disco) jako wykładni wiedzy objawionej i często mam własne, odmienne zdanie na opisywane sprzęty, ale zwykle zatrzymuje to dla siebie.

Skoro nastąpiła zgoda to ja wrócę do tematu. Fajne znalezisko:

Ukryta Zawartość

I ta audiofilska pusta przestrzeń :)

I "trochę" niekompletna końcówka mocy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcindzieg
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.