Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek....Argento to znakomity kabel.....jeżeli masz mało miejsca.....przy ułożeniu kabla może wystąpić stan wkurwienia :):)....natomiast efekt końcowy.....stan zadowolenia...Polecam

O.K. Chyba się skuszę ;)

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Ten pierwszy stan przeżywam za każdym razem jak coś muszę odłączyć lub podłączyć.

Dlatego za każdym razem nieodzownym znieczuleniem jest szklaneczka (albo i dwie...trzy..cztteerrrryy..) single malt ;)

Pozdrawiam

• Redaktorzy

(...)

Argento sprawdzi się i do źródeł i do wzmacniaczy.Choć jest ze srebra to nie ma ostrości i nie odchudza.

Oczywiście nie jest zamulaczem jak niektóre miedziane kable ale nie jest też męczący i ostry.

Sly - Argento Flow Master Reference jest z miedzi, nie srebra.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sly - Argento Flow Master Reference jest z miedzi, nie srebra.

Też kiedyś znalazłem takie informacje w sieci i też mnie to zdziwiło.

Dlatego pytałem Rogera z RCM a ten to potwierdził w Argento że

FMR jest robiony ze srebra i nie ma w nim miedzi.

Bo Acrolink w Niemczech nawet nie ma dystrybutora. Dopiero wkrotce bedzie - wiem, bo dla mnie sciaga kable. Cena za 7300 bez marzy... a nie napisze, bo niektorzy moga sie lekko wkurzyc. W kazdym razie wzialem od razu 5 sztuk :)

Acrolink 7300 też jest już wycofany z oferty stąd dobre ceny.

O tyle o ile topowe 9100 a teraz 9300 trzymają wysokie ceny o tyle

niższe modele 7100, 7300 po zastąpieniu nowszymi mają duży spadek

wartości.

Nie zmienia to faktu że są to dobre kable.

Edytowane przez sly30
  • Redaktorzy

Jak przeczytałem u

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

[Według najnowszych informacji otrzymanych od dystrybutora, ze srebra kabel ten wykonywany był 5-6 lat temu, Teraz ma być z miedzi - to 700 g miedzi na 2 m kabla. Z wcześniejszych informacji wynikało, że to kabel srebrny - przyp. red. 01.05.2012]

też mnie to zdziwiło, ale powyższe informacje potwierdził Roger.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

"I am an audiophile"

To może dlatego ten kabel nie gra jak typowe srebro.

Gra super i ma najlepszy bas ze wszystkich kabli AC.

Tylko niewygodny jest w ułożeniu.To jedyna jego wada.

Ale jak się już z nim człowiek pomęczy to potem gra

rewelacyjnie.

• Redaktorzy

Wiem, wiem, na razie mam jego budżetową "anorektyczną namiastkę" - Organic Audio Power ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Pacula twierdzi, ze Acrolink ma glebszy bas w stosunku to Argento. To jak to jest? Ktory kabel ma "lepszy" bas? Czasami podbicie sredniego basu daje zludzenie, ze jest on w generalnym odczuciu lepszy.

Pewnie masz rację. Ale to nie znaczy że Siltech wygryzie Acrolinka w kablach zasilających.

Pozycja Acrolinka jest tu nie do naruszenia.

To jakoś tak dziwnie jest że niektórym firmom świetnie wychodzą kable AC a już gorzej IC czy SP.

I odwrotnie.Shynyata kable AC-super, głośnikowe-super a IC już tak średnio.

Tara Labs głośnikowe OK, IC-OK a AC-słabo.

Acrolink AC-super, IC-super, SP-mniej super.

Transparent SP-super, IC-OK, AC-słabo.

Nie jestem tego wszystkiego tak pewien do końca jak Ty to piszesz i sobie poukładałeś wedle jakiegoś tam schematu....ale niech Ci bedzie.

Lepiej powiedz kiedy acrolinki zasilające sprzedajesz mój kolega potrzebuje-moge Ci podesłać jego nr na pw.

Nie sprzedaje Acrolinków. Miałem na sprzedaż kilka Argento ale tylko dlatego że nie mieszczą mi się

w mojej ciasnej szafce audio i musiałem zamienić na cieńsze, elastyczne kable.

Kilka sobie zostawiłem.Ale 2 ostatnie z tych wolnych mam odłożone dla jednego gościa.

Wolny mam jeszcze 20A, ten z prostokątną wtyczką do np Krelli, ARC, Shunyat itd.

Pacula twierdzi, ze Acrolink ma glebszy bas w stosunku to Argento. To jak to jest? Ktory kabel ma "lepszy" bas? Czasami podbicie sredniego basu daje zludzenie, ze jest on w generalnym odczuciu lepszy.

U mnie w 2 systemach mocniejszy bas jest z Argento.

Jest bardziej konturowy i ma większy atak.

Wiem co pisał W.Pacuła i może u niego tak było.

U mnie odwrotnie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie sprzedaje Acrolinków. Miałem na sprzedaż kilka Argento ale tylko dlatego że nie mieszczą mi się

w mojej ciasnej szafce audio i musiałem zamienić na cieńsze, elastyczne kable.

Kilka sobie zostawiłem.Ale 2 ostatnie z tych wolnych mam odłożone dla jednego gościa.

Wolny mam jeszcze 20A, ten z prostokątną wtyczką do np Krelli, ARC, Shunyat itd.

U mnie w 2 systemach mocniejszy bas jest z Argento.

Jest bardziej konturowy i ma większy atak.

Wiem co pisał W.Pacuła i może u niego tak było.

U mnie odwrotnie.

Kolego Sly - KL na Audiomarkt. de to ty? ;)

• Redaktorzy

Do listy kabli wartych przesłuchania dorzuciłbym Gigawatta LS-1, może nie kosztuje oczu z głowy i nie jest tak utytułowany jak bardziej doświadczeni konkurencji, ale jeśli komuś zależny na kontroli połączonej z potęgą, to powinien zwrócić na niego uwagę.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Do listy kabli wartych przesłuchania dorzuciłbym Gigawatta LS-1, może nie kosztuje oczu z głowy i nie jest tak utytułowany jak bardziej doświadczeni konkurencji, ale jeśli komuś zależny na kontroli połączonej z potęgą, to powinien zwrócić na niego uwagę.

LS-1 faktycznie niezły kabel.

Ale od ponad roku czekam na ich topowego LS-2, który ma być znacznie lepszy.

Ale już chyba się nie doczekam.

Najwyraźniej nie mają czasu się tym zająć i produkują to na co jest zbyt.

• Redaktorzy

sly30 - poczekaj jeszcze do końca roku, może Mikołaj będzie łaskawy ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ponad 5kzł. i jak dla mnie o prawie połowę tańszy najtańszy Harmonix jest znacznie lepszy.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

LS-1 faktycznie niezły kabel.

Ale od ponad roku czekam na ich topowego LS-2, który ma być znacznie lepszy.

A ja mam już LS-1 MK2. Według mnie jest dużo lepszy od najdroższego Harmonixa 350M2R. To dziwne, ale Harmonix wydaje się wręcz mulić, przyciemniać porównując go z LS-1 MK2. Nie mówiąc już o znakomitej dynamice Gigawatta.

Witajcie

Bardzo prosze o opinie uzytkowników/posiadaczy sieciówki MIT Oracle ZIII. Jak gra czy nadaje sie do żródeł i wzmaków ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość papageno

(Konto usunięte)

Wracając do Harmonix X-DC350M2R - po dwóch tygodniach muszę powiedzieć, że w moim zestawie urządzeń audio kompletnie się nie sprawdził. Pod koniec tego okresu wyczekiwania na objawienie, zaczęło mnie męczyć słuchanie muzyki. Potwierdziła to osoba postronna, która myślała, ze z moim dotychczas świetnie brzmiącym sprzętem jest coś nie tak. Po wpięciu poprzednio używanego kabla Harmonix X-DC Studio Master odetchnąłem z ulgą - mój sprzęt nadal gra świetnie. M2R stłumił dźwięk, ścieśnił scenę, odebrał transparentność, zabrał dynamikę. Naprawdę słuchanie muzyki było męczące. Może za krótko słuchałem, ale jeśli kabel jest wybitny, to ma to być slychać nawet po takim okresie czasu.

Umiarkowany entuzjasta sieciówek, papageno.

Wracając do Harmonix X-DC350M2R - po dwóch tygodniach muszę powiedzieć, że w moim zestawie urządzeń audio kompletnie się nie sprawdził. Pod koniec tego okresu wyczekiwania na objawienie, zaczęło mnie męczyć słuchanie muzyki. Potwierdziła to osoba postronna, która myślała, ze z moim dotychczas świetnie brzmiącym sprzętem jest coś nie tak. Po wpięciu poprzednio używanego kabla Harmonix X-DC Studio Master odetchnąłem z ulgą - mój sprzęt nadal gra świetnie. M2R stłumił dźwięk, ścieśnił scenę, odebrał transparentność, zabrał dynamikę. Naprawdę słuchanie muzyki było męczące. Może za krótko słuchałem, ale jeśli kabel jest wybitny, to ma to być slychać nawet po takim okresie czasu.

To bardzo dziwna sytuacja. Ja słyszałem wyraźną poprawę u znajomego w systemie, w porównaniu do starej 350. M2R spowodował że Jego system Reimyo wzleciał pod niebiosa. Jednak cały system był okablowany Harmonixem, a po drugie wszystkie sieciówki to był M2R. Żadnych kompromisów;-) W tym zestaiw M2R pokazał wielką klasę.

oj papa, jeśli jesteś umiarkowany w tym zakresie - to znaczy, że jeszcze sporo przed tobą :)

sięgaj na górną półkę, żeby sprawdzić ile wart jest twój system

będzie się żal rozstawać :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Nie mam jeszcze, niestety, całego Reimyo. Wciąż pokutuje u mnie Manley Wave. Okablowanie tylko Harmonix (Exquisite, X-DC, interconnect, kabel cyfrowy). M2R wpinałem w różne elementy i było do dupy. Tak więc, żadna autosugestia. Może raczej starcza głuchota. Tylko 120 kzł i będzie nirwana.

To bardzo dziwna sytuacja. Ja słyszałem wyraźną poprawę u znajomego w systemie, w porównaniu do starej 350. M2R spowodował że Jego system Reimyo wzleciał pod niebiosa. Jednak cały system był okablowany Harmonixem, a po drugie wszystkie sieciówki to był M2R. Żadnych kompromisów;-) W tym zestaiw M2R pokazał wielką klasę.

Z tymi niebiosami to nie przesadzaj)).........poza tym to nie sieciówka spowodowała tak radykalne zmiany.

Zapytaj samego właściciela systemu....prawde Ci powie.

Nie mam jeszcze, niestety, całego Reimyo. Wciąż pokutuje u mnie Manley Wave.

może wezmę, żeby cię odciążyć od pokuty :)

i sieciówki nie będziesz musiał gratis dokładać

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak więc, żadna autosugestia. Może raczej starcza głuchota.

U mnie chyba też bo jak na razie na różnych kablach jakoś znaczącej różnicy nie słyszałem.

Pojutrze dostanę na odsłuch tego osławionego ARGENTO Flow Master Reference i przed odsłuchem wyczyszczę sobie porządnie uszy tym razem zamiast wacikami , szczotką to kibla i domestosem.

Jak znowu nie usłyszę różnicy to na 100 % będą chyba to pierwsze oznaki starczej demencji ;)

Edytowane przez jarek&ania
Gość papageno

(Konto usunięte)

może wezmę, żeby cię odciążyć od pokuty :)

i sieciówki nie będziesz musiał gratis dokładać

:)

A co weźmiesz? Manleya? Po Nowym Roku go sprzedam chętnie, acz z żalem. S E N T Y M E N T. Tyle czasu spędziliśmy z sobą w wątku o Manleyu! Było przyjemnie, bardzo. Pzdr.

Witajcie

Bardzo prosze o opinie uzytkowników/posiadaczy sieciówki MIT Oracle ZIII. Jak gra czy nadaje sie do żródeł i wzmaków ?

Mam Z3 do dac, pre, serwer,kondycjoner, koncówka, LRT w sumie 6 szt, Super kabel w tej cenie, rozdzielczy, gęsty, nasycony fajna głębia. U mnie wyparł Shunyata Python.

Reimyo i Harmonix to takie puzzle,najlepiej grają razem.

Jeśli Ci się nie spodobał od razu,to dłuższe słuchanie nic nie pomoże,tu i teraz nie zagrał i koniec :).

Możesz ewentualnie wrócić do tematu jeśli złożysz całego Reimyo.

moreno 1973>

Znasz mój system i zmiany w nim zachodzące nie gorzej ode mnie,hihihi,prawdą jest,że wymiana wszystkich sieciówek na nowy model spowodował kolejny krok do przodu w realizmie i namacalności,natomiast największy postęp dokonał się w kwestii basu,to bez dwóch zdań.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi