Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  446 członków

Audiostereo Caffe
IGNORED

Klub zniesmaczonych forumowiczów AS

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam rok 2007, 2008 itd, tematy były konkretne, merytoryczne, każdy każdemu pomagał. Ludzie byli uprzejmi i posiadali pewne przygotowanie w temacie audio. W tej chwili nikt nikomu nie pomoże, każdy każdego na każdym kroku jebie, nikt na niczym się nie zna. Tematy o słuchawkach do 200 zeta, wzmakach do 200 zeta, kompaktach poniuzej setki wołają o pomstę do nieba. Czy moderacja nie kontroluje forum ażeby ustabilizowało się na konkretnym, stałym poziomie merytorycznym?, czy nikomu nie zależy żeby było jak dawniej, ilu wartościowych ludzi poznikało z tego forum, czy to jest w porządku?. Pojawiło się mnóstwo nicków ludzi z Mp3 i słuchawkami sportowymi, laptopami i innymi półśrodkami audio, szukającymi między innymi nagłośnienia na suto zakrapiane domówki. Ludzie czy to już dno i trzeba przenieśc się na inne forum bądz go odpowiednio stworzyć czy to da się jeszcze uratować?

Nie da rady uratować czegoś, czego nie da się skontrolować, bo ile można banować ludzi, upraszać, kazać itp rzeczy? Sam już ostatnio rzadko piszę, nawet w moich ulubionych tematach, nawet tam nie zaglądam. Nie można się nigdzie odezwać, chłopaki od plastiku promują SACD, chłopaki od żeglugi harpunowej bass-reflex z fi20, jeszcze inni szukają hi-endowego odtwarzacza mp3, a ostatnio ktoś szukał hi-endowego PC. Nirvana Pucciniego klasyfikuje jako Hi-End, a Lektor w cale nie gra mułowato... I tak w koło. Wszyscy wszystko wiedzą najlepiej, pytanie jest takie, to co oni robią na forum? Skoro tacy mądrzy są, niech książki napiszą, wydadzą, w końcu jakaś kasa będzie. I jeszcze branża namawia wszystkich na jakieś klocki, które nie grają... A MODERACJA wywala wpisy ludzi, którzy mówią prawdę, a Ci co kłamią mają się dobrze. To nie forum o audio, tylko POLITYKA w czystym wydaniu!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Obawiam się,że rochu i(jego przedmówcy) ma rację!Świat zwariował,ale imo nie dotyczy to tylko AS,lecz innych for także,niestety.Jestem też na stronce poświęconej wnętrzom,ich aranżacjom itp.i jest dokładnie to samo!Spróbuj komuś napisać,ze"zapomniał"o pewnych zasadach w aranżacji wnętrz i spieprzył całość lub większą część,to zaraz dostaniesz "zwrotkę",że gówno się znasz,spójrz na swoje wnętrza itp.Do tego dołączy jeszcze grono"wielbicieli" czyli sympatyków skrytykowanej osoby i jest po tobie!Pojadą bez opamiętania!Czasem jednak znajdzie się "odważny",a ściślej forumowy autorytet i napisze,że nie macie racji i coś tam jeszcze,ale to tylko chwilowo ostudzi zapędy tych pierwszych.Można by pisać godzinami,ale ograniczę się do jednego krótkiego"ludzie są sobie wilkami",a w posłowiu..,że apetyty mają coraz większe!Niestety...

To Klub zniesmaczonych forumowiczów AS czy też niezadowolonych uzytkowników sprzętu audio którzy wydali na niego kupę kasy i ciągle jest coś nie tak. A stąd zazdrość, że ktoś na słuchawkach do 200 zł czerpie radość ze słuchania muzyki?

Też.Nim się udoskonali swój system,to wpierw trzeba wspiąć się na poziom hi-endu w kulturze wymiany informacji,bo poziom tej ostatniej może bardzo skrócić drogę do wymarzonego systemu.

>>Raziel

To nie chodzi o to, że kupił coś za 200zł i się cieszy, że mu gra - ja osobiście mam to w głębokim poważaniu na co wydał, dlaczego itd, jestem za wolnością wyboru, tylko niech mi nikt nie pisze, że te 2 stówki wydane na słuchawki np. grają najlepiej ze wszystkich jakie są na rynku i jego właściciel to święte ciele i wie wszystko najlepiej.... - o to w tym wszystkim chodzi, przynajmniej mi osobiście. Inna sprawa, że ludzie chyba jednak trochę tępi są dzisiaj, bo jak można np. kupować aparat cyfrowy za maks 500zł i pytać się o tryb robienia zdjęć nocą z ręki bez poruszenia przy obiektywie ze światłem 3,5-5,6? Trzeba najpierw coś na ten temat wiedzieć, trzeba poznać zagadnienie i wtedy można kupować - nie oznacza to bynajmniej, że trzeba zostać fotografem. Jakąś minimalną wiedzę trzeba mieć i umieć ją wykorzystać. W Audio jest to samo! Albo ktoś faktycznie jest osłuchany i faktycznie wie czego szuka (z postów można to ocenić) lub opiera swoje prawdy na swoim zestawie, który po prostu nie gra. Albo ktoś jest normalny i umie się przyznać do błędu, albo robi z tego cyrk i zaczyna obrażać innych.

A dzisiaj, zwrócisz komuś uwagę, to Ci jeszcze będzie chciał mordę obić.... - w takich czasach przyszło nam żyć....

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gryniu, a nie powinno być: "Widocznie właścicielowi to odpowiada"? :)

A propos fotografii ;).

Moderatorzy z AS powinny pójść na szkolenie do moderatorów Canon Board.

To jest dla mnie mistrzostwo świata w prowadzeniu forum,mimo,że czasami szlag człowieka trafia,to moderatorzy trzymają za mordę naprawdę krótko :).

http://www.canon-board.info/announcement.php?f=11&a=3

Regulamin jest przestrzegany niemiłosiernie,ale porządek jest.

Chamstwa,pyskówek,pisania nie na temat,pisania tysiąca podobnych do siebie wątków NIE MA!!!

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Mnie tam nie chodzi o to czy cieszę się ze sprzętu czy nie. Chodzi o to, że wątki dotyczą dziadoszczyzny, która z założenia służy do innych celow aniżeli odsłuchy w klasie hifi, poza tym ludzie są butni, nie sympatyczni i czekają żeby nieuprzejmie zjechać innych piszących. Po cholerę tematy o audiofilskich Mp3 do 50 zł czy super słuchawkach poniżej 200 zeta w dodatku lepszych od np HD500. Po cholerę ta nienawiść do ludzi z odmiennym zdaniem, poglądami, szyderczość.

Chetnie rozpisałbym sie tu i tam tylko po pierwsze merytorycznie wielka kicha a po drugie czy mam racje czy nie, to i tak zostanę zj any równo.

Skoro jesteśmy na forum audio stereo, to zakladamy, że pewien poziom dot opisywanych sprzetów musi być zachowany a nie np dvd Manta podpięty pod telewizor spowodowal orgazm u jakiegoś tam forumowicza, który to pod wpływem euforii tworzy kilka wątków na ten temat.

Gryniu, a nie powinno być: "Widocznie właścicielowi to odpowiada"? :)

...tego forum(w domyśle)

A propos fotografii ;).

To jest dla mnie mistrzostwo świata w prowadzeniu forum,mimo,że czasami szlag człowieka trafia,to moderatorzy trzymają za mordę naprawdę krótko :).

Chamstwa,pyskówek,pisania nie na temat,pisania tysiąca podobnych do siebie wątków NIE MA!!!

Lejesz miód na serce moda zapatrzonego w swoje liche ego.

A jak to się ma do postrzegania muzyki ze swojego systemu i moderowanie tym zagadnieniem?

Pamiętam rok 2007, 2008 itd, tematy były konkretne, merytoryczne, każdy każdemu pomagał. Ludzie byli uprzejmi i posiadali pewne przygotowanie w temacie audio. W tej chwili nikt nikomu nie pomoże, każdy każdego na każdym kroku jebie, nikt na niczym się nie zna. Tematy o słuchawkach do 200 zeta, wzmakach do 200 zeta, kompaktach poniuzej setki wołają o pomstę do nieba. Czy moderacja nie kontroluje forum ażeby ustabilizowało się na konkretnym, stałym poziomie merytorycznym?, czy nikomu nie zależy żeby było jak dawniej, ilu wartościowych ludzi poznikało z tego forum, czy to jest w porządku?. Pojawiło się mnóstwo nicków ludzi z Mp3 i słuchawkami sportowymi, laptopami i innymi półśrodkami audio, szukającymi między innymi nagłośnienia na suto zakrapiane domówki. Ludzie czy to już dno i trzeba przenieśc się na inne forum bądz go odpowiednio stworzyć czy to da się jeszcze uratować?

Widze ze wartosc ludzi odnosi ci sie do wartosci PLN-ow. Jak widac dno totalne. Dobrze to ujołes.

Pozal sie mamie, moze ci wyslucha.

Do tego dołączy jeszcze grono"wielbicieli" czyli sympatyków skrytykowanej osoby i jest po tobie!Pojadą bez opamiętania!

Z tego co pamietam, to takie "grona" zawsze sie adorowaly na tym i innych forach. Tzw Krol i jego giermkowie.

Edytowane przez rafal735r

?👈

To jest forum audio stereo a mp3 czy słuchawki za 200 zł to też audio i stereo. Jeżeli dla kogoś słuchawki za 200 zł to jest hiend to jego sprawa. Jak ktoś chce pogadać o hiendzie to ma do tego zakładkę. Wątki słuchawki do 200 zł itp. wnoszą tu na pewno więcej niż ten wątek i inne typu jak jesteśmy tu traktowani albo elb coś sprzedał jaki to on zły.

Jeżeli Wam tak źle na tym forum to po co tu wchodzicie ?

Pieniądze nie grają !

Bo co innego nas trzyma: nie trzeba kabaretu oglądać.

To jest forum audio stereo a mp3 czy słuchawki za 200 zł to też audio i stereo. Jeżeli dla kogoś słuchawki za 200 zł to jest hiend to jego sprawa. Jak ktoś chce pogadać o hiendzie to ma do tego zakładkę. Wątki słuchawki do 200 zł itp. wnoszą tu na pewno więcej niż ten wątek i inne typu jak jesteśmy tu traktowani albo elb coś sprzedał jaki to on zły.

Jeżeli Wam tak źle na tym forum to po co tu wchodzicie ?

Zeby poczytać to co wypisujesz, jak tworzyło sie to forum, to nie było wielu zakladek między innymi hajendowej, każdy kto tu wchodził mógl podyskutowac o audiofilskich klockach i innych fajnie brzmiacych gadzetach audio. Jak sam tytuł wskazuje wpisujemy się celem pourągania i pożalenia, jeśli ktoś ma inny cel wchodząc w ten temat, to mu bardzo serdecznie dziękujemy i gorąco pozdrawiamy. Aha, nawet jak nam jest żle na tym forum, to i tak wchodzimy, z przyzwyczajenia, to w sumie już tyle lat:)

Niestety muszę zgodzić się z założycielem wątku.

Forum audio domyślnie dotyczy sprzętu hi-fi i ludzie, których pociąga dźwięk "wysokiej wierności" tutaj szukają informacji.

Z założenia odtwarzacze mp3 i słuchawki do nich, sprzętem hi-fi nie są.

Może ludzie zakładający takie wątki owej świadomości nie mają, ale moderacja na pewno ją posiada.

Może zapostulowac utworzenie zakładki "Przenośne grajki", gdzie takie tematy miałyby rację bytu?

A może są fora dla wielbicieli takich gadżetów?

Faktycznie, w zakładce "Stereo" muszę już gęsto przesiewać wątki, żeby znaleźć coś sensownego w zalewie zapytań o grajki mp3 i wzmacniacze do 200 zł...

I proszę, wszyscy adwersarze założyciela tego wątku nie piszcie o pieniądzach i relatywnym podejściu do sprzętu w zależności od zamożności absztyfikanta, bo jest to OCZYWISTA OCZYWISTOŚĆ!

Te wszystkie sprzęty kosztują, a ich wytwórcy mocno nas wszystkich rzeźbią.

Przez analogię do forum samochodowego: czy z wypiekami na twarzy czytalibyście po raz 50-ty tematu "Jakie coupe min. 120 koni do 3 tys. zł?" lub "Jakie opony używane do Passta w dieselku do 235 zł za komplet?"

Wyjaśniam wszystkim obrażającm się: nie o poziom cenowy, ale o merytoryczność "hi-fiową" tu się rozchodzi.

Zresztą, powiem Wam otwarcie: Jak się nie ma miedzi, to się cicho siedzi! ;o)

I naprawdę, nie warto rzucać na naszym forum wulgaryzmami, tu chodzi o informacje, a nie o udowadnianie czegoś komuś...

Postulowałbym taką naczelną zasadę dla każdego forumowicza, aby żyło się nam lepiej: ...ALE PO CO SIĘ SPINAĆ???

Pozdrawiam serdecznie, idę otworzyć butelkę Ciechana i posłuchać Oregonu,

EmilioE

p.s. Żeby było jasne, to nie jestem krezusem :o)

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

A propos fotografii ;).

Moze pójść tym lub podobnym tropem!?

Ale dlaczego mamy kogoś skreślać bo stać go na słuchawki do 200 zł ? Mnie też denerwują wątki typu zestaw stereo do 500 zł ale je poprostu omijam, mój pierwszy zestaw był za 1000 zł i do dziś go miło wspominam :). Wina wydaje się się leży po stronie źle skonstruowanych zakładek oraz moderatorów. Np taki wątek elba który wszystkich irytuje, ja nawet nie wiem o co do końca chodzi bo tam nie wchodzę i nie musze zakładać wątku że chłopak coś wychwala i sprzedaje a niech sprzedaje jak ma klienta to o co chodzi ? Oszukał kogoś czy okradł ? nie, czy ktoś z kupujących miał do niego jakieś pretensje ?

Pieniądze nie grają !

>>Boras1

Skoro nie wiesz o co chodzi z Nirvaną, to się także nie wypowiadaj....

W Audio nie może być kompromisów albo szuka się wiernie odtwarzającego systemu albo nie. Grajki przenośne niestety do tego typu urządzeń nie należą, dlatego nie powinno być tego typu tematów w zakładce Stereo. Co do szukaniu systemu do 500zł - generalnie to nie mam z takimi wątkami problemu, omijam je. Inna sprawa, że ten klocek za 500 to w oczach właściciela gra jak klocek za 50000 - a w to akurat nie uwierzę i powiem jeszcze raz: w audio nie ma miejsca na kompromis.

Rozumiem założyciela wątku ( też mnie to boli) jak i też staram się zrozumieć fanów płaskiego i mobilnego dźwięku . Dlatego proponowałbym aby fani mp3 i słuchawek do 200zł pisali sobie raczej w PC Audio a nie w stereo. Byłbym bardzo wdzięczny i ucieszony.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Od...się od PC Audio - tam mamy pisać o DACach, odtwarzaczach FLAC, dyskowych i strumieniowych, kompach, kartach dźwiekowych. Proponuję utworzyć dział PRZENOŚNE STEREO, czy jakoś tak o wszystkim co daje się słuchać w tramwaju. I bedzie dobrze. W tym względzie.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Od...się od PC Audio

Wiedziałem, że trochę zamieszam. Jak widać wielu tego tu nie chce. Może być dział POPIERDÓŁKI ? :) Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Od...się od PC Audio

Wiedziałem, że trochę zamieszam. Jak widać wielu tego tu nie chce. Może być dział POPIERDÓŁKI ? :)

Miły memu sercu Przyjacielu: jak się znów spotkamy F2F to przypomnij mi łaskawie, bym Ci dał posłuchać mojego playera.

Potem mi powiesz, gdzie jest jego miejsce - bo moim skromnym zdaniem jak najbardziej w dziale STEREO... :)

Pompatyczne rwanie włosów z głowy nie pomoże na prosty fakt, że przenośne urządzenia grają dziś także i pliki bezstratne i że O WIELE ŁATWIEJ o dobry dźwięk ze słuchawek niż z kolumn głośnikowych. I o wiele taniej.

W skrócie: jestem przeciwny dyskryminacji i dezawuowaniu sprzętu przenośnego.

I w tramwaju można mieć Hi-Fi.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

AS jest teraz trampoliną do interesu sprzedawców-producentów sprzętu audio.To już fakt.Coraz gorsze sprzęta się produkuje za większe do tego pieniądze i takie właśnie forum sprawia,ze łatwiej o przysłowiowego jelenia.Napisze się w watku o kolumnach,pochwalą je userzy i sprzedaż idzie.W skrócie tak to ma wyglądać.Forum,gdzie występują producenci i sprzedawcy jest niczym innym jak własnie trampoliną do interesików wymienionych wyżej.

Skargi i żale oraz dywagacje jak wyżej są...dziecinne.

To forum jest od dawna komercyjne,nie społecznościowe.Absurdalne i śmieszne jest to,że każą sobie płacić za poprawianie statystyk .Większym problemem jest ``widzi mi się`` Moderacji i cenzura-bo to zraziło wielu userów.

Niestety też jestem dość zniesmaczony poziomem forum, coraz częściej czyta się teksty w stylu: "mocny bas, fajny sopran" .

To jak, zakładamy jakieś darmowe forum audio? :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja bym nie zakładał nic nowego.

Wystarczy wrócić do korzeni.

Na newsach pl.rec.audio stoi niezagospodarowana.

Trzeba ją tylko zaludnić.

http://groups.google.com/group/pl.rec.audio/topics?hl=pl

Edytowane przez rochu

rochu

Tam jest o samych nieomal mptrójkach!Nie o takie Polskie...

Jesteśmy tutaj za naganiaczy dla tych co chcą cokolwiek sprzedać.I tak zostanie dopuki nie przestaniemy tu pisać...o sprzetach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.