Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza integra na świecie

Rekomendowane odpowiedzi

Na 30 watowym wzmaku gitarowym syna podobne emocje są i tego szukamy w High Endzie ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czy nowa integra Krell S-550i jest już dostępna w Audio Klanie? Może ktoś miał okazję posłuchać i ocenić, czy bliżej mu do mniejszego 300i czy może FBI.

• 5 miesięcy później...

Ostatnio słuchałem integry Vitusa. Bardzo droga bo ok 16000 euro ale wybitny, nasycony i namacalny dźwięk.

Edytowane przez sly30

Wzmacniacz zintegrowany z DACiem....też można tu opisać?

Własnie przeczytałem porządną recenzję nowego Devialeta model 170. Jeśli jest choc trochę prawdy w tym co napisano w recenzji to szykuje się niezły killer w cenie około 30 tys PLN. Podobno dodali dźwiekowi niebywałego wygładzenia a jednocześnie zachowało swoja potęgę i zdyscyplinowanie. Recenzent znający świetnie pierwszego Devialeta twierdzi że nowy 170 bije go na głowę...i świetnie wypada w zestawieniu z komputerem po USB, No i dodano możliwość odtwarzania plików po kablu z NASa... Miałem sobie już odpuścić szukanie czegokolwiek ale jak się model pojawi w Wawie to mam już umówiony odsłuch... Oryginalny Devialet mnie nie przekonał bo był za twardy i taki nieoheblowany...ale zdaje się że twórcy poszli krok w dobtym kierunku. Pozbyć się niemal wszystkich kabli...gratów i zostać z Devialetem, Sonusami, kablami Kondo i sieciówką MITa? Kto wie:-) Jeszcze niedawno myślałem że to firma efemeryda a może to być hit...

Moreno właśnie dąże do tego samego ,zlikwidowac niepotrzebne graty po drodze,sterty walających sie wszedzie płyt i plątanine kabli ,wzmak z DAC ,kabel USB ,lap i konkretna sieciówka, JRiver z Gizmo na tablecie ,chodzi mi też po głowie Pathos Ethos z HI-dac i nowa Wadia Intuition 01 to wrecz kopia Devialeta ,oczywiście nowy Devialet tez jest na mojej liscie,jak odsłuchasz Devialeta daj znać jak wrażenia :-)

Pozdro

Ostatnio słuchałem integry Vitusa. Bardzo droga bo ok 16000 euro ale wybitny, nasycony i namacalny dźwięk.

A potem się obudziłeś... :)

NIC nie gra bardziej szaro, nieangażująco i beznamiętnie, niż przereklamowany Vitus.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

oczywiście nowy Devialet tez jest na mojej liscie,jak odsłuchasz Devialeta daj znać jak wrażenia :-)

Dajcie spokoj z Devialetem - dobrze Wam radze

Trzeba kupić aby poczytać...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-co przemawia za kupnem drozszego o 2000eur- 170 ???? przeciez 110tka ma tez wszystko(tylko mniejsza moc)!!

-Juz widze jak sprzedawcy zaczna tracic na kablach i innych dodatkach, jak ten produkt i tym podobne podbija swiat,a wszystko na to wskazuje ze tak sie stanie,bo technika idzie do przodu i nikt tego nie zatrzyma, tak jak wchodzacych plikow na rynek.Plyty CD znajda sie w piwnicy, tak jak moje kasety magnetofonowe,tylko jeszcze nikt nie wymyslil zamiennikow na glosniki(kolumny),ale mysle ze jednak i w tej dziedzinie przyjdzie zmiana!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A potem się obudziłeś... :)

NIC nie gra bardziej szaro, nieangażująco i beznamiętnie, niż przereklamowany Vitus.

Mam identycznie spostrzezenia jak ty.

Jak mozna wydac tyle kasy na cos takiego.?

Vitus RI 100 . Pojechałem do Niemiec z zamiarem kupna owego. Po opisach w prasie spodziewałem się że zaraz po włączeniu i chwili odsłuchu wręczę kasę i zabiorę go czym prędzej zanim mi go ktoś zabierze sprzed nosa. Opisy prasowe pokrywały się z dżwiękiem którego szukałem " ..detaliczny, dynamiczny dźwięk, potężny bas i finezyjna góra, a wszystko na poziomie, dla którego trudno znaleźć konkurencję......". Niestety coś co wydobywało się z owego cuda było nie do przyjęcia. Szaro, beznamiętnie. Bas jakby ktoś kopał w pusty karton. Spytałem czy wzmacniacz jest wygrzany i czy grał parę godzin przed moim przyjazdem. Odpowiedz była twierdząca...... Obok stał wzmacniacz Electrocompanieta. Poprosiłem o podłączenie dla porównania. Te same kolumny, cd, kable, to samo pomieszczenie. O wiele, wiele lepiej. Wniosek z tej historyjki raczej nie będzie odkrywczy. Zawsze odsłuch :)

Miałem sobie już odpuścić szukanie czegokolwiek ale jak się (Devialet 170) pojawi w Wawie to mam już umówiony odsłuch...

U tego stołecznego "dystrybutora" ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szaro, beznamiętnie. Bas jakby ktoś kopał w pusty karton.

Wzmacniacz bez globalnej petli sprzezenia zwrotnego...wiecie ile jest takich konstrukcji? ;) Ale mysle ze gdyby bylo inne zrodlo Vitus zagralby duzo lepiej, na jakim zrodle sluchaliscie?

Edytowane przez Stasiop

Wszystko zależy od konfiguracji.Tego niższego modelu Vitusa RI100 nie znam.Ale integra SIA -025 której słuchałem grała super.

Przy czym nie każdy musi lubić taki dźwięk.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wszystko zależy od konfiguracji.Tego niższego modelu Vitusa RI100 nie znam.Ale integra SIA -025 której słuchałem grała super.

Przy czym nie każdy musi lubić taki dźwięk.

Sylwek nie rozumiem jak moze podobac sie tobie rownoczesnie Metronome i Vitus?

Posluchaj dobrego pre lampowego i wzmacniacza na tranzystorach to zmienisz zdanie.

Albo podlacz to koncowek Burmestera np. pre Thorensa i porownaj z tym co masz obecnie.;)

Końcówki Burmestera nie grają z innymi pre.Tylko z firmowymi.

Próbowałem swego czasu z kilkoma i było fatalnie a w lampowym padła jedna lampa.

Co do preampów lampowych to fajnie grają ale szumią.Jedne bardziej inne mniej ale szumią

a ja tego nie lubię.

Metronome mi się bardzo podoba a Vitus też aczkolwiek i tak wolałem Burmestera.

Wiele zależy od kolumn i okablowania.

Dla ożywienia i zwiększenia rozdzielczości Vitus potrzebuje dobrego srebrnego okablowania.

Poza tym ja jednak wolę nieco inne brzmienie o czym wiesz.

Ty słuchasz kilka godzin na tydzień, w weekend bo tak masz czas.

Ja słucham kilka godzin każdego dnia, czyli kilka razy więcej.

Przez to wolę brzmienie spokojniejsze, bardziej aksamitne, pastelowe, ze spokojną górą.

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

post-1391-0-67315800-1380795133_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 lata później...

Dalem glos w saloniku w watku o integrach.

W ostatnim Haute Fideite test szescu wzmacniaczy zintegrowanych.

Jednym slowem , za najlepsze uznano Octave V80 SE z opcjonalnym modulem Super Black Box i Accu E370.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mztv
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

A jak te wszystkie nowe integry maja się do starego poczciwego Burmestera 032, zaprojektowanego jak się nie mylę 13 lat temu i wciąż sprzedanego w tej samej formie ? Czy stare dalej trzyma fason? Czy po prostu Burmek śpi, a konkurencja idzie do przodu?

• Pokaż nowe odpowiedzi