Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dzarro
Pewnie byłby to podbój . Ale to w sumie nie ma znaczenia. Jeśli byłby kontakt ( wojenny czy pokojowy ) to byłyby ślady, ślady technologii . Nie jakiś mur kamienny ale jakieś pozostałości pojazdów, bazy czy narzędzi. Ponieważ mielibyśmy do czynienia z najwyższą cywilizacją to i urządzenia te musiałyby wykonane z materiałów ,które swobodnie powinny przetrwać do naszych czasów .
Nie twierdzę ,że taki kontakt był niemożliwy tylko,że nie ma na to dowodu . I nie ma potrzeby tłumaczenia powstania naszej cywilizacji przybyciem kosmitów . Bo to niczego nie tłumaczy. Wtedy można zadać kolejne pytanie . Skąd się wzięła te pozaziemska cywilizacja .
Nie , bo nie mieli innych łatwiejszych w obróbce i transporcie materiałów. To się zmieniło za sprawą cegły, betonu i żelbetonu . Panteon czy Koloseum przetrwały do naszych czasów , zbudowane z cegły.

Nie doczytałeś chyba, nie posiadamy na dziś takiej technologii jaką zastosowano przy wznoszeniu starożytnych budowli. Nie wiemy jak powstały. Są przypuszczenia, że przy budowie wielu z nich wykorzystano technologię lewitacji czy zmiękczania skały. Jest na to wiele przykładów.

Zapoznaj się z tym filmem i spróbuj wyjaśnić jak to zrobiono.

39 minut temu, iro III napisał:

Nikt tu nie odkrywa Danikena, wiadomo kiedy zaczynał, chodzi o przemyślenia z tych książek, czy była to tylko "wakacyjna czytanka", czy też skłoniły do myślenia.

Jak najbardziej to przemyślałem ( miałem 16-18 lat ) i wtedy mnie przekonał . Potem zmieniłem zdanie Oprócz książki był też film dokumentalny .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
6 godzin temu, costa brava napisał:

No właśnie grawitacja czy antygrawitacja odpowiednio przyłożona niweluje bezwładność 

Coś w stylu jak na orbicie siła odsrodkowa niweluje grawitację 

Chyb jednak nie .

Lot w kosmosie .

Statek - rakieta zmienia tor lotu .

ludzie w środku - latają - to obrazowy opis

Chyba dlatego że nadal maja masę i bezwładność tej masy .

Ale ja fizykiem nie jestem

6 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No to może spójrzmy z innej perspektywy. Wyobraźmy sobie ,że to przedstawiciele naszej cywilizacji lądują na obcej planecie . Wiemy ,że jest zamieszkała przez istoty żywe i ,że nasza cywilizacja stoi na o wiele wyższym poziomie ( skoro to my tam dotarliśmy ). Co wtedy robimy ? Myślę ,ze podejmujemy próbę nawiązania kontaktu , komunikacji . W tym celu powinniśmy się ujawnić. Pytanie czemu ci wszyscy kosmici ,którzy do nas rzekomo dotarli tego nie zrobili ?

Niektórzy uważają że z powodu naszej niskiej inteligencji .

Juz udowodniono że w starożytnych budowlach jest ukryta wielka wiedza .Wszystkie starożytne budowle - ruiny również stoją w punktach energetycznych ziemi .

Ponoc nie ma możliwości aby był to przypadek .

Choćby piramidy .Jesli wierzyc tym co owe cuda badaja , jest tam ukryta -dla nas narazie - tajna wiedza .

Ja po swojemy napiszę że jak dla mnie , nie przylatują bo z debilami się nie rozmawia.

Naukowcy badając ludzkie    DNA - częśc tajna - dla nas ludzi narazie tajną - zakodowaną .

Ci którzy  tym tematem sie zajmuja twierdzą że kosmici się ujawnią kiedy osiągniemy odpowiedni poziom.Niby dlatego w ziemskich budowlach- typu piramidy- jest ukryta wiedza .

Osiągają wyższy poziom ową wiedzę zdobędziemy.

4 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przecież to musiałaby być cywilizacja na dużo wyższym poziomie niż nasza obecna .Czy po nas też by zostały tylko kamienie ? To nonsens , zostałby jakieś resztki naszej technologii typu fragmenty urządzeń , narzędzi .Ułożenie takiego muru przy obecnej technologii nie jest problemem natomiast czemu to taka wyszukana cywilizacja miałaby budować mury z kamienia ? Kwestie budowli takiego typu , ich budowy archeologia dawno już wyjaśniła . Jest na to literatura ,  filmy itp.

Właśnie nie wyjaśniła .

Archeologowie swoje a inżynierowie swoje .

Pierwsi udowodnić nie potrafią a drudzy tak..

Posłuchałem sobie ostatnio Roberta Bernatowicza na kanale "Polska Mówi" i musze powiedzieć, ze odlot kompletny. Padły m .in. takie stwierdzenia:

- Lepiej niech Rosja nie próbuje użyć broni atomowej w Polsce czy na Litwie, bo USA użyje wtedy broni przejętej od UFO. "A przy tym bomby atomowe to zabawki dla dziewczynek" (dosłowny cytat).
- Układy scalone i technologie związane z A.I. są wprost zapożyczone od obcej cywilizacji.
- Epokowa chwila i potwierdzenia że UFO non stop tu przylatuje, bo David Grusch wie gdzie są Ufoki i statki.  A nie może kłamać, bo mówił pod przysięgą 😛

Edytowane przez Lumperator

.

Posłuchałem sobie ostatnio Roberta Bernatowicza na kanale "Polska Mówi" i musze powiedzieć, ze odlot kompletny. Padły m .in. takie stwierdzenia:

- Lepiej niech Rosja nie próbuje użyć broni atomowej w Polsce czy na Litwie, bo USA użyje wtedy broni przejętej od UFO. "A przy tym bomby atomowe to zabawki dla dziewczynek" (dosłowny cytat).
- Układy scalone i technologie związane z A.I. są wprost zapożyczone od obcej cywilizacji.
- Epokowa chwila i potwierdzenia że UFO non stop tu przylatuje, bo David Grusch wie gdzie są Ufoki i statki.  A nie może kłamać, bo mówił pod przysięgą

Nie trawię faceta. Nie dziwię się, że kanały mainstreamowe go zapraszają. Ja jeszcze pamiętam, że wg niego kosmici to buddyści.

Jeśli prawdą są ci kosmici  to znaczy że te nasze wszystkie religie są fałszywe,  bo oddają cześć kosmitom, tym co byli tu kiedyś ...

Ktoś sie dziwi dlaczego nikt ich istnienia nie ujawnia ?

Bo że oni sami sie nie ujawniają to akurat dla mnie jest najzupelniej zrozumiałe 

''odzyskane obiekty mają „egzotyczne pochodzenie w oparciu o morfologię pojazdu i testy materiałoznawcze oraz posiadają unikalne układy atomowe i sygnatury radiologiczne”. Mają być wytworem inteligentnych form życia niezwiązanych z człowiekiem, pochodzenia pozaziemskiego lub nieznanego''

''Nie było tam śrub, kabli ani silników. To było jakby żywe''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Karkołomna teoria, że to całe przesłuchanie w Kongresie ma za cel pokazac że Amerykanie mają technologie kosmitow i tym samym odstraszyć Putina od użycia broni atomowej 

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Karkołomna teoria, że to całe przesłuchanie w Kongresie ma za cel pokazac że Amerykanie mają technologie kosmitow i tym samym odstraszyć Putina od użycia broni atomowej 

Tak! Była o tym mowa w Radiu Paranormalium.

Tymczasem Jackowski...

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ciekawe sceptyczne podejście do przypadku David Grusch i Ska. Choć autor to zwolennik odjechanych teorii spiskowych - więc otrzymujemy historię z cyklu „zamienił stryjek…”

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 godziny temu, dzarro napisał:

Ciekawe sceptyczne podejście do przypadku David Grusch i Ska. Choć autor to zwolennik odjechanych teorii spiskowych - więc otrzymujemy historię z cyklu „zamienił stryjek…”

Subskrybuję go od samego początku,głównie ze względu na jego głos 😉

A tak na poważnie to może mieć trochę racji.... 

W dniu 5.08.2023 o 03:51, Lumperator napisał:

Na Rosjan takie pogróżki nie działają , podobno już w  1908 roku  zdobyli oraz systematycznie zaczęli wdrażać technologię militarną obcych 😉

Oczywiście,  to tylko zaszłyszane spekulacje. 

P.S.

A tak na serio , to Bóg nie dopuści,  aby Gog z Magog razem z nefilim zniszczyli Ziemię w globalnej wojnie ,   a zatem bądź dobrej myśli 😉

Piotr

• 2 tygodnie później...

Tutaj duża ilość faktów ze źródeł wojskowych. Jestem sceptykiem, wojskowi gadają różne rzeczy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

kto jak kto , ale wojsko będzie ostatnim który by ujawniło technologię obcych .

Gdzieś wyczytałem że jeśli ktoś ma taka broń to ujawni j dopiero wtedy kiedy bedzie dostawał łomot.

innej opcji nie ma

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Bogowie egipscy czy indianscy wyglądają dziwnie tak samo,  i bardzo podobnie do "dzisiejszych" kosmitów 

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.