Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Dźwiękowo nie zauważam „miażdżącej” przewagi nad H200 Anniversary która uzasadniałaby miażdżącą przewagę cenową H360

Panowie.... umówmy się.

Dobrze wiecie że są kolumny mniej lub bardziej wymagające.

I są też takie bardzo trudne do których bez mocnego pieca nie ma co podchodzić. Wtedy ta różnica „niezmierna” pomiędzy h200 a H360 jest wyraźna.

Test był sprawdzony.

Panowie.... umówmy się.

Dobrze wiecie że są kolumny mniej lub bardziej wymagające.

I są też takie bardzo trudne do których bez mocnego pieca nie ma co podchodzić. Wtedy ta różnica „niezmierna” pomiędzy h200 a H360 jest wyraźna.

Test był sprawdzony.

No tak , hoć nie sądze żeby wydajność h360 aż tak nad to przewyższała h200A , o jakich kolumnach mówisz ?

No tak , hoć nie sądze żeby wydajność h360 aż tak nad to przewyższała h200A , o jakich kolumnach mówisz ?

RLS Nereida, Xavian XN 270.

To i tak jeszcze nie są bardzo trudne kolumny a przewaga H360 jest wyraźna.

Tak juz ogólnie w audio jest zbyt duzo magii która sprawia nie raz dziwne niespodzianki , dlatego czasami cieżko jest cos tak ot z czapy okreslić ,juz nie raz sie przekonałem jak wielkie oczy robiłem z piecykami za 500pln i paczki towarzyszące im nie bywały drozsze choc to stare dobre sety były i w swoim czasie wartość miały to przy nowych odpowiednikach ta jakość dzwięku nie powinna wystepować a bywało naprawdę magicznie dobrze :) dlatego uwielbiam to hobby jest duzo zagadek ,brakuje mi tylko więcej takich shizofreników jak ja w okolicy :))

RLS Nereida, Xavian XN 270.

To i tak jeszcze nie są bardzo trudne kolumny a przewaga H360 jest wyraźna.

RLS nie znam ,xavian tego modelu tez nie słuchałem ale z mocnych opowieści mojego przyjaciela z norwegii słyszałem ze strasznie chłoną prąd i tu nawet te 50wat może zaważyć ,a skoro słuchałeś i porównałes to tak dosłownie to pewnie masz racje , xaviany to bardzo dobre paczki i nie wolno złego słowa o nich mówić bo jak nie graja to nie jest ich wina napewno :)

Akurat sąsiad ma H200, ja miałem H300 i różnica w brzmieniu faktycznie nie jest duża. To co nas zaskoczyło bardzo niemile to słaba współpraca H200 po XLR - słychać przesterowania z przedwzmacniacza. Nie wiem, czy to jego egzemplarz, czy to tak wszystkie mają, ale efekt jest bardzo niedobry. A ja szukam następcy H300 i rozważam Brystona, ale ... nie mam na czym odsłuchać, bo kolumny też zmieniam... :D :D

Lubię słuchać muzyki! :)

Za dużo „magików” za mało luzu bym rzekł..

Tu najwięcej panie; szanownych audiofili nadętych

Edytowane przez Manhattan's Cowboy

Akurat sąsiad ma H200, ja miałem H300 i różnica w brzmieniu faktycznie nie jest duża. To co nas zaskoczyło bardzo niemile to słaba współpraca H200 po XLR - słychać przesterowania z przedwzmacniacza. Nie wiem, czy to jego egzemplarz, czy to tak wszystkie mają, ale efekt jest bardzo niedobry. A ja szukam następcy H300 i rozważam Brystona, ale ... nie mam na czym odsłuchać, bo kolumny też zmieniam... :D :D

Tzn ,,, co że kiedy te przestery wystepują , nie znam tego przypadku u siebie ale głodny wiedzy jestem ?

Za dużo „magików” za mało luzu bym rzekł..

Tu najwięcej panie; szanownych audiofili nadętych..

Choć są i tacy co traktują to hobby jak dobrą zabawę i nie lansują sloganów że Hd30 do H200 to mezalians, profanacja itp.

Elberoth np. z godną podziwu atencją potrafi kompletować starą wieżę Technicsa do swoich Magico za ponad 100 tyś plnów..

Polecam jego Tematy by spojrzeć z przymrużeniem oka na te tematy..

Hee mam rca od Elberoth tzw diy na sreberku , mocny gość w temacie audio ma to coś czego poszukuje sam :)

Tzn ,,, co że kiedy te przestery wystepują , nie znam tego przypadku u siebie ale głodny wiedzy jestem ?

Hee mam rca od Elberoth tzw diy na sreberku , mocny gość w temacie audio ma to coś czego poszukuje sam :)

Nie czepiaj sie manhatan ,zostaw to bo bana dostaniesz jak ja, hee 2tyg kary za prawdę :)

No nie bardzo wiem, jak inaczej opisać przesterowania wzmacniacza przy podłączeniu XLR...

pytam np czy to sie dzieje np przy wysokich volumenach czy jest po prostu cały czas ,w ogóle jak to sie objawia że co zniekształca dzwiek cały czas ? tak ?

Pytam bo może ci znajde antidotum bo chyba miałem podobny problem kiedyś , z czym spiety był piec w sensie dac itp i czy np dekoder tv był wpiety ?

Opisze problem jaki ja miałem , z racji tego że mam shizofrenie na temacie to słucham tez np the voice of poland itp, i do czego dąże jak spiąłem dekoder z upc rca brumiło mi na xlr ,i co sie okazało że ten właśnie dekoder wprowadzał zakłucenia ba nawet trafo mi brumiło i juz prawie pakowałem hegla w karton bo na gwarancji jest , a to dekoderek tani zjebany był ,bo po optyku gra normalnie i nie wpitala śmieci a to robił .

sąsiad młodszy dwa pietra niżej mieszkał i gwałcił nas trąbką ze 25lat no i urodził cos , mam płyte i powiem wam że to naprawde dobry poziom jest ,nie odbiega np od mojej pani A.M,Jopek

Zniekształcenia były przy każdej głośności - przy normalnym słuchaniu były to typowe przesterowania dźwięku, przy cichym słuchaniu lub całkowitym wyciszeniu słychać były zniekształcenia i przebicia z przedwzmacniacza.

Lubię słuchać muzyki! :)

sąsiad młodszy dwa pietra niżej mieszkał i gwałcił nas trąbką ze 25lat no i urodził cos , mam płyte i powiem wam że to naprawde dobry poziom jest ,nie odbiega np od mojej pani A.M,Jopek

Masz racje Freju dobry jest.Tylko ciekawe czy ktoś będzie miła wolę to promować .Na naszym rynku nie koniecznie to co najlepsze wygrywa .

Cześć wszystkim !

Pytanie techniczne; czy Hegel rezygnował już z kondensatorów w ścieżce sygnału jak to wykonywał super kondensatorami polipropylenowymi francuskiego SCR'a w pierwszych modelach H1, H70, H100, H200 ?

W nowych modelach H80, H160, H300 widzę elektrolityczne bipolarne Nichicon (MUSE ?) - ale czy one na pewno są wplątane w ścieżkę sygnałową ?

Z góry dzięki za odpowiedz,

Pozdrawiam, Adam.

Szukam kontaktów w Elblągu i okolicach !

Odpaliłem nowiuśkiego H360,z Dynaudio x38 spięte tellurium q ultra black.Magia i czary Panowie.Cóż za gra!Tym sposobem niespełna roczny H80,chętnie odstąpię

Gratulacje.

Ja po swojego H360 jadę w sobote odebrać. A z czym to będzie u mnie grało? Jeszcze nie wiem. Fajne te Dynki, do mnie troche chyba za duże by były. Chciałbym kupić coś jeszcze przed końcem roku. Narazie udało mi się od znajomego wyrwać wzmacniacz w kredyt. Jak nówka.

Panowie, czym różni się H200 Anniversary od standardowego H200?

Sekcją przedwzmacniacza jest zbliżone w wersji Anniversary do H300 . Generalnie to taki pośredni dźwięk pomiędzy H200 a H300 .

Odpaliłem nowiuśkiego H360

Gratuluję zakupu. Bardzo fajny niesamowicie funkcjonalny wzmacniacz zintegrowany. Szkoda że Hegel H 360 poszedł " troszku " w drugą stronę i nie jest już tak fajnie zbudowany z zewnątrz co Hegel H 200.

Natomiast w kwestii funkcjonalności Hegel H 360 przebija większość ( chyba wszystkie ) wzmacniacze zintegrowane w tym przedziale cenowym i nawet dużo wyższym.

Ciekawe czy pojawi się wzmacniacz zintegrowany na Audio Video Show który może konkurować z Heglem H 360 pod względem funkcjonalności ...

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Gratuluję zakupu. Bardzo fajny niesamowicie funkcjonalny wzmacniacz zintegrowany. Szkoda że Hegel H 360 poszedł " troszku " w drugą stronę i nie jest już tak fajnie zbudowany z zewnątrz co Hegel H 200.

Natomiast w kwestii funkcjonalności Hegel H 360 przebija większość ( chyba wszystkie ) wzmacniacze zintegrowane w tym przedziale cenowym i nawet dużo wyższym.

Ciekawe czy pojawi się wzmacniacz zintegrowany na Audio Video Show który może konkurować z Heglem H 360 pod względem funkcjonalności ...

Kapitalne urządzenie,przestrzeń, lekkość,nadzwyczajna naturalność no i cudowny bas.Chyba dzisiaj nie pójdę spać.Niestety,cd z lat 80-tych nie się słuchać.Dla marnie nagranych płyt nie ma litości

Kapitalne urządzenie,przestrzeń, lekkość,nadzwyczajna naturalność no i cudowny bas.Chyba dzisiaj nie pójdę spać.Niestety,cd z lat 80-tych nie się słuchać.Dla marnie nagranych płyt nie ma litości

Musisz coś pokombinować bardzo możliwe że z ustawieniem kolumn oraz akustyką a możliwe że i z kablami albo źródłem spróbuj cd Hegla 4 a kable transparenta wysokie modele i te stare słabe nagrania dostaną drugie życie też będą grać zjawiskowo .

To moim zdaniem bardzo duża zaleta Hegli grają obłędnie dobre płyty i rewelacyjnie te słabe . Jeśli oczywiście akustyka i reszta jak wyżej jest prawidłowa .

Edytowane przez jacm

Ale przydałoby się wyjście słuchawkowe do szczęścia

Tak,słuchawka przydałaby się

Musisz coś pokombinować bardzo możliwe że z ustawieniem kolumn oraz akustyką a możliwe że i z kablami albo źródłem spróbuj cd Hegla 4 a kable transparenta wysokie modele i te stare słabe nagrania dostaną drugie życie też będą grać zjawiskowo .

To moim zdaniem bardzo duża zaleta Hegli grają obłędnie dobre płyty i rewelacyjnie te słabe . Jeśli oczywiście akustyka i reszta jak wyżej jest prawidłowa .

No tak,zobaczę.Na razie gra dopiero parę godzin

Ostatnio wykupiłem aplikację ROON i okazało się, że wszystkie Hegle z wejściem Ethernet, fantastycznie na tym chodzą.

Może to już wiecie, ale ani Hegel, ani Roon na swojej stronie o tym nie piszą. U naszych recenzentów i dystrybutora też cisza na ten temat.

Dzisiaj graliśmy w ten sposób bezpośrednio na HD30 DAC. Według mnie, jakość jest lepsza niż na Bubble. W domu testuję H90 i grając z kompa na Ronn, dźwięk po sieci był lepszy niż po USB.

Zresztą sam H90, to mega niespodzianka i świetny dźwięk za te pieniądze, plus super funkcjonalność.

https://www.premiumsound.pl/hegel-h90.html

Chciałem zdjęcie dodać, ale nie wchodzi...

Kto słucha, nie błądzi...

Kiedy będzie można posłuchać u Was w salonie w/w Hegla ?

Cyt z recenzji ... "Nie jest to wzmacniacz dla każdego, bo część melomanów woli bardziej lampowe brzmienie, cieplejsze i gęstsze. Jeśli jednak chcemy usłyszeć co na płytach jest naprawdę, to uda nam się to właśnie z Heglem." Czyli jednak inny niż h200 --dla mnie dość lampowy, ciepły i gęsty.

Odpaliłem nowiuśkiego H360,z Dynaudio x38 spięte tellurium q ultra black.Magia i czary Panowie.

Mam wrażenie, że "czary i magia" bardziej w wyobraźni niż w rzeczywistości. "Nowiuśki" H360 nie gra optymalnie. Wzmacniacz potrzebuje trochę czasu, aby pokazał co potrafi...;)

Mam wrażenie, że "czary i magia" bardziej w wyobraźni niż w rzeczywistości. "Nowiuśki" H360 nie gra optymalnie. Wzmacniacz potrzebuje trochę czasu, aby pokazał co potrafi...;)

H360 jest mocarny I po wpieciu go zamiast h80 głośniki zaczynają odpowiednio oddychać. Stąd taka reakcja z wpiecia swierzynki. Później może być już tylko lepiej.

Z pewnością ta aluzja od posiadacza H360,który zna sprzęt jak mało kto.Dziękuję za tą uwagę. Niechybnie coś mi się w głowie pomieszało z tej radości

Zniekształcenia były przy każdej głośności - przy normalnym słuchaniu były to typowe przesterowania dźwięku, przy cichym słuchaniu lub całkowitym wyciszeniu słychać były zniekształcenia i przebicia z przedwzmacniacza.

To nie wiem a żródła i kable były zmieniane żeby wykluczyć wade pieca ? ja gram cały czas na xlr i jest jak należy ,po rca słucham dekodera bo lepiej sie wypycha do przodu jest mniej przestrzennie ,ale z dekoderem lepiej sie to sprawdza w sensie po optycznym dac i wzmak , zanieść go do jakiegoś magika niech przejrzy go od środka ,może się okazać że to jakaś pierdoła ,tylko mu nie mów ile kosztował :) niech zdiagnozuje a ewentualnie części sam kupisz takie same albo tylko lepsze , bo ja mam akurat dobrego magika od napraw ale nie wieży w żadne nasze klimy typu zaciski wbt kondesatory mundorfa itp , ale ręke ma dobrą ,narzie póki co to Nady mi naprawiał więc strachu nie było ,choc nie bał bym sie mu dać nawet hegla , warunek ja kupuje graty on wymienia ewentualnie podrzuć mu z 1m cyny dobrej z jakimś dodatkiem sreberka :) żeby spokojnie spać , napewno nie jest to wada fabryczna bo juz by tu był gwar ze 100-200 stron do tyłu :)

Masz racje Freju dobry jest.Tylko ciekawe czy ktoś będzie miła wolę to promować .Na naszym rynku nie koniecznie to co najlepsze wygrywa .

Kydryński juz go puszczał u siebie w radio i zachwalał tez i mocno polecał , z resztą masz go tu na face i tutaj tez płytę możesz kupić;

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010685805648&fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.