Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

Zwłaszcza taką - nie prowokuje niezdrowych myśli o zmianach w systemie;-)

Z małym wyjątkiem,zakładając,że słuchasz tylko metalu,rocka poleciłbym D-Boxa,do lżejszego repertuaru zdecydowanie 609:)

Obecnie gram na rodowanej 60-ce ale mam jeszcze inny pomysł na zasilanie,więc TP60ER jest do wzięcia,niemal nówka,gwarancja,papiery,karton,dowód zakupu,polska dystrybucja...etc.,gdyby ktoś reflektował-proszę na priv.

Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

• 3 tygodnie później...

chyba z niczym

zakladam ze porownywal "z "i "bez"

Ja kiedyś, dawno dawno temu, zastosowałem jakieś ustrojstwo producenta akcesoriów gramofonowych i nie zrobiło to wrażenia; tzn nie było różnicy

Ale z drugiej strony - miałem wtedy taki sprzęt, że zmiana sieciówek nie była zbytnio słyszalna.

• 2 tygodnie później...

Panowie co sądzicie o tej ofercie orginał

allegro.pl/furutech-fp-3ts20-i5691565886.html

Zestaw ok. ale tu masz większy wybór i taniej http://www.tl-audio.com/free-shipping/power-cables.html
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Panowie co sądzicie o tej ofercie orginał

Oryginał w sklepie kosztuje 2200zł za metr. Sądzisz że ktos tak tanio sprzedaje oryginał? Musiałby byc idiotą. Podróba.

Edytowane przez bartosz_55239
  • 2 miesiące później...

Zdecydowanie, dlatego robią dwie wersje.

Rod jest do najlepszych systemów, gdzie słychać całość najdrobniejszych niansów, dzięki niemu nic "nie zginie", za to jest mniej "uczuciowy" niż złoto.

Minimalnie osusza dźwięk z powodu przyrostu detali.

Złotem dodajesz ciepła i plastyczności na średnicy, kosztem ilości mikro-informacji.

Dodaje od siebie odrobinkę wilgotności.

Pozdrawiam

Pygar

Ale z drugiej strony - miałem wtedy taki sprzęt, że zmiana sieciówek nie była zbytnio słyszalna.

To bardzo mądre i uczciwe z Twojej strony stwierdzenie!

Też tak kiedyś miałem;-)

Złotem dodajesz ciepła i plastyczności na średnicy, kosztem ilości mikro-informacji.

Dodaje od siebie odrobinkę wilgotności

Szczególnie u pewnych lasek tak złoto działa:)

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Zdecydowanie, dlatego robią dwie wersje.

Rod jest do najlepszych systemów, gdzie słychać całość najdrobniejszych niansów, dzięki niemu nic "nie zginie", za to jest mniej "uczuciowy" niż złoto.

Dodaje od siebie odrobinkę wilgotności.

Pozdrawiam

Pygar

Przepraszam, że dopiero piszę i zawracam głowę ale czy kolega podpowiedziałby mi, które z tych dwóch gniazd kupić do mojego sytemu (w o mnie )z góry dziękuję za odp.

• Redaktorzy

NCFy mają zastąpić zwykłe 50-ki, więc nawet jeśli nie ma różnicy to i tak za chwilę nie będzie wyboru ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

NCFy mają zastąpić zwykłe 50-ki, więc nawet jeśli nie ma różnicy to i tak za chwilę nie będzie wyboru ;-)

Ale ja nie chce kupować NCF jeśli nie ma różnicy, więc dla mnie jest różnica czy jest różnica ;)

Przepraszam, że dopiero piszę i zawracam głowę ale czy kolega podpowiedziałby mi, które z tych dwóch gniazd kupić do mojego sytemu (w o mnie )z góry dziękuję za odp.

Nie słyszę na odległość.

Osobiście to co innego :-)

Pozdrawiam

Pygar

Nie słyszę na odległość.

Osobiście to co innego :-)

Pozdrawiam

Pygar

Rozumiem tylko chodzi o to czy wzmak tranzystorowy i gniazdo rodowane to nie będzie za ostro. Wiem muszę sam posłuchać tylko myślałem , że ktoś już to przerobił i podpowie. wielkie dzięki .

Rozumiem tylko chodzi o to czy wzmak tranzystorowy i gniazdo rodowane to nie będzie za ostro. Wiem muszę sam posłuchać tylko myślałem , że ktoś już to przerobił i podpowie. wielkie dzięki .

za ostro i za sucho

Zmiany dzięki gniazdkom nie są tak dramatycznie, żeby przestawiły brzmienie całego systemu na zupełnie nowe tory. Większe efekty słychać w systemie, który jest bardzo czuły na każdą nową zmienną. Jeśli przy zamianie np. IC słyszysz dużo wyraźnych różnic na wielu płaszczyznach brzmienia albo dobrze słyszysz wpływ wymiany bezpiecznika we wzmacniaczu na inny tzw. "audiofilski", to analogicznie przy wymianie gniazdka z rodowanego na złote i odwrotnie również odczujesz "wyraźną" różnicę.

To kwestia dobrania systemu w taki sposób, by mógł pokazywać jak najwięcej informacji, dopiero po tym etapie można w pełni docenić charakter wprowadzanych zmian.

Sprzęt, który ogranicza przepływ mikro sygnałów nie nadaje się do testowania akcesoriów audio.

Trzeba mieć też bogaty repertuar nagrań, bo często można spotkać złe realizacje, które po mimo wielu wysiłków z naszej strony nigdy nie zabrzmią wybitnie i nie pomoże im nawet sprzęt za większe pieniądze.

Jak chcesz inwestować w gniazda, a w przyszłości przewidujesz ciągły rozwój systemu, to lepszym wyborem będzie gniazdo rodowane.

Z czasem będziesz mógł doświadczać więcej dobroci jaka z niego płynie.

Gdyby okazało się, że zmiany nie idą w "twoim kierunku", to zawsze można "uratować" brzmienie podłączając kabel zasilający na komplecie złotych wtyków.

Pozdrawiam

Pygar

P.s. Znam osoby, które u siebie dobierają proporcje między złotem a rodem na słuch, inni dają złoto tylko pod źródła, a wzmocnienie na rodzie. Wszystko zależy od preferencji. Zawsze można wprowadzić korekty, jest tyle zmiennych, że naprawdę nie ma czym się przejmować.

Zmiany dzięki gniazdkom nie są tak dramatycznie, żeby przestawiły brzmienie całego systemu na zupełnie nowe tory. Większe efekty słychać w systemie, który jest bardzo czuły na każdą nową zmienną. Jeśli przy zamianie np. IC słyszysz dużo wyraźnych różnic na wielu płaszczyznach brzmienia albo dobrze słyszysz wpływ wymiany bezpiecznika we wzmacniaczu na inny tzw. "audiofilski", to analogicznie przy wymianie gniazdka z rodowanego na złote i odwrotnie również odczujesz "wyraźną" różnicę.

To kwestia dobrania systemu w taki sposób, by mógł pokazywać jak najwięcej informacji, dopiero po tym etapie można w pełni docenić charakter wprowadzanych zmian.

Sprzęt, który ogranicza przepływ mikro sygnałów nie nadaje się do testowania akcesoriów audio.

Trzeba mieć też bogaty repertuar nagrań, bo często można spotkać złe realizacje, które po mimo wielu wysiłków z naszej strony nigdy nie zabrzmią wybitnie i nie pomoże im nawet sprzęt za większe pieniądze.

Jak chcesz inwestować w gniazda, a w przyszłości przewidujesz ciągły rozwój systemu, to lepszym wyborem będzie gniazdo rodowane.

Z czasem będziesz mógł doświadczać więcej dobroci jaka z niego płynie.

Gdyby okazało się, że zmiany nie idą w "twoim kierunku", to zawsze można "uratować" brzmienie podłączając kabel zasilający na komplecie złotych wtyków.

Pozdrawiam

Pygar

P.s. Znam osoby, które u siebie dobierają proporcje między złotem a rodem na słuch, inni dają złoto tylko pod źródła, a wzmocnienie na rodzie. Wszystko zależy od preferencji. Zawsze można wprowadzić korekty, jest tyle zmiennych, że naprawdę nie ma czym się przejmować.

Dzięki za poradę jutro kupuję rodowane gniazdo

pozdrawiam

Dzięki

Dzięki za poradę jutro kupuję rodowane gniazdo

W moim systemie gniazdko rodowane nie sprawdziło się w ogóle.

Wysuszyło dźwięk, i zrobiło się nerwowo. W dodatku brzmienie zrobiło się takie ... przytkane, zablokowane, bez rozmachu i wybrzmień. Ściśnięte...

U mnie napisałbym DRAMATYCZNIE osusza dźwięk

Ale jak zwykle mamy do czynienia z miksem akustyki i preferencji...

To bardzo mądre i uczciwe z Twojej strony stwierdzenie!

Też tak kiedyś miałem;-)

Panie, i komu to przeszkadzało (że zacytuję TEYa)? :-)))

Teraz miotam się przy zmianach w biżuterii...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.