Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

To po prostu odchudzenie dźwięku, a nie ożywienie.

Zazwyczaj "chudszy dźwięk" jest odbierany jako bardziej ożywiony niż ciemny, gęsty i wypełniony.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

To po prostu odchudzenie dźwięku, a nie ożywienie.

Moje wrażenia są raczej takie, że w niedostatecznie rozdzielczych systemach będą maskowane własne cechy brzmienia XFuse. Np. wyraźnie złagodzenie transjentów jest jego cecha charakterystyczną .

Moje wrażenia są raczej takie, że w niedostatecznie rozdzielczych systemach będą maskowane własne cechy brzmienia XFuse. Np. wyraźnie złagodzenie transjentów jest jego cecha charakterystyczną .

W mojej opinii HiFi Tuning Supreme podkreśla trasjenty i wyciąga dźwięk w górę, a w moim skromnym systemie lekko odchudził dźwięk i rozjaśnił czego nie lubię.

System mam raczej zrównoważony, a pomieszczenie ma neutralną charakterystykę.

— Henryk Elzenberg

W mojej opinii HiFi Tuning Supreme podkreśla trasjenty i wyciąga dźwięk w górę, a w moim skromnym systemie lekko odchudził dźwięk i rozjaśnił czego nie lubię.

System mam raczej zrównoważony, a pomieszczenie ma neutralną charakterystykę.

Oba maja swoja własna charakterystykę brzmienia, rezultat jak zawsze zależy od "synergii" i upodobań.

Ale te topowe HiFi Tuning są też w wersji miedzianej. Tam wtedy nic nie odchudza.

Owszem nie odchudza ale całokształt jego "dźwięku" jest raczej przeciętny, lepiej wypada chociażby Synergistic SR20 nie wspominając o Red.

— Henryk Elzenberg

Miałem SR20 i miedziany HIFI Tuning u mnie wypadł lepiej. Red nie miałem.

Miedziaki Hi Fi Tuning są wykorzystywane elektronice Reimyo, to chyba całkiem dobra rekomendacja odnośnie ich jakości.

Miałem kabel Transparenta modyfikowany przez tych Szamanów (ichnie wtyki) i grał sporo... Gorzej od oryginalnych.

bezpiecznik Hi-fi Tunning Supreme w wersji miedzianej nie odchudza, a w wersji rodowanej/srebrnej i czy innej odchudza dźwięk. Trzeba dać zjeść temu dźwiękowi po takim odchudzeniu.

Ale jajca na tym forum

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Kilka dni temu wymieniłem wszystkie używane HFT Supreme na tańsze miedziaki ( Ultimate i Gold ) i muszę przyznać że bardzo mi się podoba charakter ich brzmienia. Odbieram go jako naturalny, trudno mi przypisać im jakąś charakterystyczną cechę brzmienia. Supreme dawały bardziej dynamiczne i szybsze brzmienie , ale dla mnie bardziej techniczne. Wszystko wskazuje na to, że miedziane zostaną na stałe.

Ale Supreme też jest w 2 wersjach, srebrny i miedziany.

O, to mnie trochę zaskoczyłeś, możesz podać jakieś namiary na te Supreme miedziane ? Nie trafiłem w necie na coś takiego , zakupy robiłem w Kemp Elektronics.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i na dole masz HiFi Tuning Supreme 3 Kupfer

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i na dole masz HiFi Tuning Supreme 3 Kupfer

Fakt, dzięki.

Ukryta Zawartość

Oni sprzedają wysyłkowo czy tylko na miejscu w Berlinie?

Oni sprzedają wysyłkowo czy tylko na miejscu w Berlinie?

HFT możesz dostać tu , tylko nie mają Supreme z miedzianymi końcówkami. Ja z miedziaków Supreme w sumie zrezygnowałem, zdecydowałem że wystarczą mi Ultimate.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapytam z innej strony, czy któryś z was testował jakiś konkretny model i uznał że nic nie daje a wręcz pogarsza brzmienie?

Pytam z czystej ciekawości bo planuję zakup czegoś lepszego a szkoda wybulić 30-40 euro na coś co pogarsza dźwięk.

Zapytam z innej strony, czy któryś z was testował jakiś konkretny model i uznał że nic nie daje a wręcz pogarsza brzmienie?

Pytam z czystej ciekawości bo planuję zakup czegoś lepszego a szkoda wybulić 30-40 euro na coś co pogarsza dźwięk.

Na tak zadanie pytanie nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi. Większość bezpieczników wprowadza do brzmienia swój charakter i od całości systemu oraz własnego gustu zależy, na ile końcowy rezultat będzie satysfakcjonujący. Zaskakująco duży wpływ może mieć kierunkowość bezpiecznika i trzeba na to zwrócić uwagę. U mnie zwykłe bezpieczniki w "dobrym" kierunku podobały mi się bardziej niż audiofilskie w "nieprawidłowym".

• 1 miesiąc później...

Witam

Koledzy a gdzie można kupić w Polsce bezpiecznik do skrzynki HiFi Tuning ?

Chciałbym kupić ;)

Dzięki za info

Fajny avatar, pasuje do pytania ;D

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Na tak zadanie pytanie nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi. Większość bezpieczników wprowadza do brzmienia swój charakter i od całości systemu oraz własnego gustu zależy, na ile końcowy rezultat będzie satysfakcjonujący. Zaskakująco duży wpływ może mieć kierunkowość bezpiecznika i trzeba na to zwrócić uwagę. U mnie zwykłe bezpieczniki w "dobrym" kierunku podobały mi się bardziej niż audiofilskie w "nieprawidłowym".

Słyszałem o tej kierunkowości, na AHP też można wychwycić niewielkie różnice.

Czekam teraz na REDa(do streamera z DACiem) i SR20 do końcówki, mam nadzieję że przejście z AHP na Quantumy się opłaci :)

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.