Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Dopóki się nie sprawdzi to nie ma co wyrokować :-)

Ja u siebie takich zmian nie zauważyłem.

Jest większa otwartość - ale wszędzie.

Może to zależy od systemu...

Dokładnie mam takie same doświadczenia, brzmienie jest bardziej "otwarte" i bliżej naturalnego, a nie w kierunku wysokich tonów.

Jestem okablowany srebrem od Albedo i jakoś to połączenie z SR20 i RED się sprawdza nic nie jest przejaskrawione i przesunięte w górę.

Można czytać opinie, ale zawsze trzeba sprawdzić we własnym systemie.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Jarek

Trzeba zamówić u dystrybutora w PL z możliwością zwrotu, a potem jak wybierzesz te właściwe, to załatwię Ci taniej.

Pozdrawiam

Pygar

Hi Fi Tuning chyba nie ma dystrybutora w Polsce.

Jestem w stanie wychwycić kierunkowość bez oznaczeń.

To strzałka w którą stronę?

Najpierw rzuć strzałkę to Ci JARO 66 napisze w którą stronę leci ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

W Parts ConneXion mają duże przeceny na bezpieczniki Hi-Fi Tuning. Nawet 75%

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Zaryzykuję twierdzenie, że jeżeli komuś nie sprawdza się SR to powinien poszukać problemu gdzieś indziej w systemie. Wiem, że to trudne - świadomościowo :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Ukryta Zawartość

Wysyłka do USA only :-)

Jak ktoś coś potrzebuje z Partsconnexion, to będę zamawiał dla siebie i kolegów, proszę pisać na PW.

Pozdrawiam

Pygar

Ukryta Zawartość

No, niezły odpał tutaj macie:))))

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

kolego ja najpierw miałem bezpiecznik w CD Ayon Padis potem Quantum SR 20 następnie SR RED i zakończyłem poszukiwania gdyż wpadłem na Verictum X fuse naprawdę polecam bo do tej pory nic lepszego nie wynaleziono.

pozdro

Ja ostatnio próbuje Anty-bezpieczniki, no po prostu strach się bać założyć ale cholerstwo dźwiękowo działa.

Jak to się mówi robimy to na własną odpowiedzialność! Zakładając że konstruktor urządzenia nic nie sknocił w schemacie, my nie robimy głupot na podpinanym sprzęcie i nie powinno być powodu do zadziałania wyłącznika.

Na zdjęciu widoczne dwa Anty-bezpieczniki. nawet 18KW ich nie wzruszy ;)

Co innego podłączony przez nie sprzęt ;)

Pisałem, wybór zależy od użytkownika albo porządniejszy dźwięk albo układy zabezpieczające.

Ogólnie wygląda to tak że poprawa jest już słyszalna na niskich poziomach głośności. po prostu selektywność pozornych źródeł dźwięku jest bardziej klarowna.

Pisałem, wybór zależy od użytkownika albo porządniejszy dźwięk albo układy zabezpieczające.

Ogólnie wygląda to tak że poprawa jest już słyszalna na niskich poziomach głośności. po prostu selektywność pozornych źródeł dźwięku jest bardziej klarowna.

Z czego są wykonane?

W domowej instalacji też sobie wstaw takiego bolca z litej miedzi zamiast bezpiecznika, poprawa będzie solidna do pierwszego zwarcia:)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja wywaliłem wszystkie bezpieczniki jakiś rok temu i od tamtej pory gram na czystej Furukawie. O dziwo, jak na razie nie było żadnego BUM;-) Ale nie mam śmiałości polecać tego rozwiązania bardziej powszechnie, ja się godzę z ryzykiem pożaru.

Ja ostatnio próbuje Anty-bezpieczniki, no po prostu strach się bać założyć ale cholerstwo dźwiękowo działa.

Jak to się mówi robimy to na własną odpowiedzialność! Zakładając że konstruktor urządzenia nic nie sknocił w schemacie, my nie robimy głupot na podpinanym sprzęcie i nie powinno być powodu do zadziałania wyłącznika.

tez mam takie podobne - rurki miedziane na ścieżkach w ampie :)

to działa sonicznie - ale nikomu nie polecam - żeby potem nie było, że wzmak poszedł bo ktoś go sobie zmodyfikował :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

juz dawno tomam,tzn te rurki:)

tez mam takie podobne - rurki miedziane na ścieżkach w ampie :)

to działa sonicznie - ale nikomu nie polecam - żeby potem nie było, że wzmak poszedł bo ktoś go sobie zmodyfikował :)

A niby od czego ma poleciec wzmak?:)

Piotrek, ale z tego co pamiętam to Ty masz złote?

No miedz pokryta zlotem
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.