Skocz do zawartości
IGNORED

Akcesoria Bazodruta

Slawomir2007

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ważne jak o Tobie mówią ważne aby mówili. Takie jest motto SITE.

Lub jak zwykł mawiać Kaczyński : niech mówią , byle by nazwisk nie przekręcali !

Nie masz wrażenia, że wtrąciłeś się w nie ten wątek co trzeba?

O lampizatorze było już kilka wątków.

O DAC-ach także.

Może lepiej tam zapytać?

Pytałem w wątkach poświęconych DAC-om ale tam również przepychanki słowne i nic merytorycznego . W zasadzie każdy chwali swój DAC lub większość w ogóle nie słuchała w swoim systemie żadnego DAC-a o którym się wypowiada i rozpisuje. Po prostu liczę na Wasze osłuchanie i doświadczenie oraz odrobinę przychylności i życzliwości .

Piotr

Gdy przeczyta że ktoś ma kabel za ileś tam tysięcy , czy drogi wzmacniacz albo inny sprzęt to dostaje białej gorączki, ataku wścieklizny i wtedy przelewa żółć na forum pod innym nickiem lub na swoim blogu.

Można dodać, że "trówymiarowy" to nadzwyczaj utalentowany człowiek.

Bez względu na to jakim się posługuje nickiem, ma wybitny talent do zrobienia z siebie idioty.

Wcześniej lub później.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Można dodać, że "trówymiarowy" to nadzwyczaj utalentowany człowiek.

Bez względu na to jakim się posługuje nickiem, ma wybitny talent do zrobienia z siebie idioty.

Wcześniej lub później.

:)))

Podjąłem tam "dyskusję", trochę się pobawiłem i otrzymałem odpowiedź, że jestem kretynem z kółka różańcowego i "pedałem". Z tymi ludźmi nie ma dyskusji, drą łacha z każdego, kto jest audiofilem. Wszystko brzmi TAK SAMO. Może jest demokracja, ale dyktatura niesłyszących ciemniaków rozwala każdą dyskusję.

@Szymon, mnie się wydaje, że ten XYZ pisał o twoich sprzętach i wstrętnym bogactwie na tym swoim blogu.

A masz link bo chciałbym sobie humor poprawić.

Niestety, pomyliło mi się. Tam o tobie akurat nie było, ale o kilku kolegach tak. Ale humor sobie poprawisz i tak:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie od dziś wiadomo, iż zazdrość i zawiść to podstawowe koło napędowe audiostereo.pl.

i całej gospodarki wolnorynkowej...

Jedyny opis, który się zgadza dotyczy German Physiks. Tak słabych i przewartościowanych produktów dawno nie spotkałem. Oczywiscie n ie wspominam o Oszołomodrutach, Lampizatorach i innych Grajdupach.

i całej gospodarki wolnorynkowej...

Jedyny opis, który się zgadza dotyczy German Physiks. Tak słabych i przewartościowanych produktów dawno nie spotkałem. Oczywiscie n ie wspominam o Oszołomodrutach, Lampizatorach i innych Grajdupach.

Przewartościowany to jest raczej Twój system,bo wspólni znajomi opowiadali,że gra to zaskakująco...słabo.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Stefciu nawet nie mam serca się nad Tobą pastwić. Po ostatnich nowinach po prostu mi Ciebie żal.

Napisz na priv, którzy to wspólni znajomi. Nie rzucaj tak słów na wiatr. Chętnie zweryfikuję czyj system gra lepiej :)

Stefciu nawet nie mam serca się nad Tobą pastwić. Po ostatnich nowinach po prostu mi Ciebie żal.

Napisz na priv, którzy to wspólni znajomi. Nie rzucaj tak słów na wiatr. Chętnie zweryfikuję czyj system gra lepiej :)

Nawet już mi się nie chce śmiać po Twoich wpisach.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Niestety, pomyliło mi się. Tam o tobie akurat nie było, ale o kilku kolegach tak. Ale humor sobie poprawisz i tak:)

http://xyzpawel.blogspot.com/2012/04/zagladamy-pod-audiofilskie-koderki.html?m=1

Jestem załamany.

Facet zapomniał o mnie w swoim blogu;(

Więc nie zalicza mnie niestety do "elity" klubu Audiostereo.

Chyba skoczę dziś do Wisły w przebraniu marzanny ;)

Tak na prawdę to jest to człowiek bardzo zagubiony i nieszczęśliwy.

Co gorsze dla niego samego jego misja jest skazana na porażkę

a blog jest mało poczytny i nie ma szans na reklamodawców.

Tak więc kolejna życiowa porażka.

Przewartościowany to jest raczej Twój system,bo wspólni znajomi opowiadali,że gra to zaskakująco...słabo.

Odpowiadasz za czyjes słowa.......to powiedziałem Ci ja mówiąc tak jak chciałem,natomiast Ty bierzesz wszystko doslownie.

Życzę Ci takiej średnicy i przestrzeni jak u Szymona......przyznam,że bas mialeś lepszy-żaluj że nie słuchałeś teraz u mnie gra kosmicznie!!!!

Szymona nie przebijesz bo kupił sobie cztery TORUSY-gra galaktycznie-po prostu dzwiek nie z tej ziemi!!!

Gość masza1968

(Konto usunięte)

rochu, od ilu lat jest to sygnalizowane?

Właściciele strony mają to w głębokim poważaniu. Najwyraźniej bardziej zależy im na tamtych niż na pasjonatach.

Oczywiście, że SITE ma nas w duuuuużym poważaniu.

Liczą się tylko statystyki, Nic więcej.

Wracając do powyższej rozmowy, właśnie dostałem bana i warna od nadmoderatora z takim oto uzasadnieniem:

Wydaje mi się że ogólnie dość już przejawów złośliwości, cynizmu, arogancji, niefrasobliwych wypowiedzi, dokuczania sobie w tym wątku. To nie są wartości mile widziane na forum.

http://www.audiostereo.pl/diy-na-audioshow_75212.html/page__view__findpost__p__2599457

A trolle od trójwymiarowego grasują po forum bezkarnie.

Chyba czas już dać sobie spokój z tą dziecinadą i poszukać sobie innego miejsca. Szkoda tylko tracić kontakt z wartościowymi ludźmi, z którymi można się tu było podzielić swoimi radościami, niepowadzeniami, sukcesami i wątpliwościami z dziedziny audio. No cóż, era mp3 wdarła się i zadomowiła na stałe i tu a strona stała się prywatną piaskownicą za przeproszeniem "moderacji".

Przykre to...

Chyba czas już dać sobie spokój z tą dziecinadą i poszukać sobie innego miejsca. Szkoda tylko tracić kontakt z wartościowymi ludźmi, z którymi można się tu było podzielić swoimi radościami, niepowadzeniami, sukcesami i wątpliwościami z dziedziny audio. No cóż, era mp3 wdarła się i zadomowiła na stałe i tu a strona stała się prywatną piaskownicą za przeproszeniem "moderacji".

Masza analog jest ostoją względnej normalności

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Masza analog jest ostoją względnej normalności

To prawda, tam jest i merytorycznie i wesoło ale bez chamstwa.

Chociaż po DIY też bym się tego nie spodziewał ale jak tylko padło hasło "władza", "rada", "decydent" to niektórzy widać nie wytrzymali ciśnienia podczaszkowego.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Odpowiadasz za czyjes słowa.......to powiedziałem Ci ja mówiąc tak jak chciałem,natomiast Ty bierzesz wszystko doslownie.

Życzę Ci takiej średnicy i przestrzeni jak u Szymona......przyznam,że bas mialeś lepszy-żaluj że nie słuchałeś teraz u mnie gra kosmicznie!!!!

Szymona nie przebijesz bo kupił sobie cztery TORUSY-gra galaktycznie-po prostu dzwiek nie z tej ziemi!!!

No chyba ,że kolego Stefek kupi sobie pięć.

Ale tylko w takim wypadku innej możliwości nie ma ;)

To rozwiewa wszelkie wątpliwości...

Może wasz sprzęt gra kosmicznie, galaktyktycznie- szczerze gratuluję,ale mój gra zajebiście :)....Tara 0,8 poszła w odstawkę a na jej miejsce wszedł Acrolink 6300 i tak sobie słucham muzyczki przy butelce przedniego trunku.

Szymon.....4 Torusy?....jeden napędzi mocnym basem pomieszczenie 100 do nawet 200m2!

Gdyby wstawić cztery to by chatę rozniosło, chyba że na 1000m2.

Ale Stary Audiofil zawsze potrafi "dorzucić do pieca" tak dla jaj.

Szymon.....4 Torusy?....jeden napędzi mocnym basem pomieszczenie 100 do nawet 200m2!

Gdyby wstawić cztery to by chatę rozniosło, chyba że na 1000m2.

Ale Stary Audiofil zawsze potrafi "dorzucić do pieca" tak dla jaj.

Może i napędzi na 60Hz ale nie zejdzie do samych piekieł ani nawet do 16Hz :)

Ten bas poniżej 30Hz (mówię o instrumentach klasycznych a nie elektronice) to zupełnie inne odczucie już nieraz pisałem że to jak wachlowanie skrzydłem motyla a nie nap... młotem KROPKA

W nim się pływa a nie walczy z nim :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

Zajrzałem na ten link. Jak zwykle u XYZ: mieszanina półprawd, głupstw i paru faktów prawdziwych, podlana jadem. Generalnie każdy, kto nie ma zestawów takich jak on, albo w zastępstwie Geneleka za ciężkie tysiące, to idiota. Gość trzyma formę. Podobało mi się między innymi, jak wycenił koszt obudów w Wilsonach Sophiach niżej, niż wyniósł koszt obudów w moich ARM-ach, a także jak napisał, że kevlarowy głośnik sprzed 30 lat i głośnik z tytanową membraną to, cytuję, "ta sama technologia". Tego gościa nie warto komentować, cytaty wystarczą.

W Torusie są 2 przetworniki po 16 cali każdy, oba z karbonu. Chodzi od 10 hz. Nie ma żartów.

Takiego dołu nie usłyszysz za to poczujesz kiedy przedmioty zaczną przesuwać się tam i z powrotem

W Torusie są 2 przetworniki po 16 cali każdy, oba z karbonu. Chodzi od 10 hz. Nie ma żartów.

A jak z liniowością, pytam bo się nimi nie interesowałem;jaki jest spadek-ile dB powiedzmy od 50Hz w dół co 10Hz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.