Skocz do zawartości
IGNORED

Ekskluzywny katalog Audiomica Laboratory.

audiomica

Rekomendowane odpowiedzi

Audiomica

Ja to jestem Stary. Osiem lat na forum. Wielu kolegów zna mnie osobiście i wiedzą, że zadaję pytania merytoryczne. A jest ono proste. Jakich wtyków używa firma do najwyższych modeli kabli sieciowych? Te kable chyba trochę kosztują? Czyż nie 2000 Euro?

O matko, ale kabaret ! :D Po tym wszystkim to tylko omijać szerokim łukiem Audiomicę :-))))

Czy mieliście jakieś szkolenia ? Bo to brzmi jak wyuczona formułka :-)))))

Mylisz sie kolego. Jak robilem odsluchy przewodow to do kompletu dostalem kable innej firmy z tej samej polki cenowej. Po otwarciu paczki stalem chwile jak wryty. osobiscie jestem zdumiony do dzisiaj...hehe.

A arek67 to nie wiem dlaczego taki lamer. Stronki sie nie chce otworzyć i poczytac o tych wtykach, matko.

Katalog pierwsza klasa. Tak sobie poszperalem w necie i stwierdzam ze to najlepszy katalog firmy kablowej jaki widzialem. kto zaprzeczy?

Mylisz sie kolego. Jak robilem odsluchy przewodow to do kompletu dostalem kable innej firmy z tej samej polki cenowej. Po otwarciu paczki stalem chwile jak wryty. osobiscie jestem zdumiony do dzisiaj...hehe.

Oplułem monitor :D Kabaret panie, kabaret.... :-))))

"Zapewniam Pana, że nie ma mowy o niedostatkach w żadnym z naszych produktów." - pewność siebie godna podziwu.Jednak dżwięk mnie przytłoczył.Wróciłem z przyjemnością do tańszego Acrolinka.

"Szereg okoliczności wpływa na pozornie subiektywny wybór"-nie bardzo rozumiem...

"Stawiamy na świadomego klienta" - i bardzo dobrze.Świadomie głosuję moimi pieniędzmi:-)

• Redaktorzy

Miały być uwagi, to są uwagi. Większość jest merytoryczna, np. dotycząca języka, terminologii czy niektórych aspektów grafiki. A tak na marginesie, firma powiedzmy tłumaczy, że coś specjalnie nazywa się Rhod, albo że pisze Dolomit zamiast Dolomite nie dlatego, że nie ktoś nie wiedział, jak się to pisze, tylko z powodu ułańskiej fantazji. Co druga nazwa jest poprzekręcana w tym dziwnym stylu. W porządku, przyjmuję to do wiadomości, ale... Jak to mówią, ja uwierzę, ale miliony nie uwierzą. A poza tym, nawet uwzględniając fantazję w zakresie nazewnictwa minerałów, ten Genimedes to jednak chyba literówka?

Chciałbym poprosić użytkowników tego forum o rzucenie okiem.

Krytycznym okiem i podzielenie się z nami opiniami.

Proszę nie traktować tego jako spam czy nachalną reklamę.

Cenimy wszelkie konstruktywne uwagi które prowadzą nas do lepszego produktu.

To nie kolejny wątek o przewodach. Podzielcie się spostrzeżeniami co do katalogu.

Dziękuję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub link bezpośredni:

Ukryta Zawartość

gdzie ta eksluzywność?? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zapewniam Pana, że nie ma mowy o niedostatkach w żadnym z naszych produktów.

To ja mam pytanie. Skoro wszystkie są doskonałe, to po co tyle modeli?

Tak przy okazji - kolega z Oyaide 079 złoconymi robił sobie jaja. W tych wtyczkach na pierwszym miejscu jest wygląd, na drugim ergonomia podłączania, a na ostatnim jakość dźwięku.

Po zebraniu opinii kupiłem kiedyś kable tej firmy. Jestem posiadaczem od roku.Potwierdzam te wpisy o rzetelności. Sprzedawca upierał się na wypożyczenie przez kupnem. Po testach odesłano mnie do dystrybutora. Żeby wszystkie firmy tak działały w naszym kraju. Nie tylko z branży audio-video.

Katalog czytelny, wszystko na miejscu. Poprzednie katalogi też były bardzo dobrze zrobione, mam dwa w wersji drukowanej. Taki czerwony i szary. Ten nowy jest o tyle lepszy, że informacje są kompletne tzn jeśli chodzi o budowę te ostatnie strony "cable guide". Sam robię gazetki reklamowe i wiem ile to pracy kosztuje. Ktoś kilka tygodni się nasiedział. Dobra robota. A to, że można coś tam zrobić lepiej to zawsze można.

Bym się nie przejmował zazdrośnikami którzy znajdą kropkę po spacji i plują po monitorze.

Kilka drobnych sugestii wysłałem wam na e-mail.

Podoba mi się Wasze studio odsłuchowe (Trochę jak w podziemiu w PRLu, tylko ulotek brakuje). Jak w takim czymś sprawdzacie brzmienie produktów to gratuluję fantazji. "Zacny" pokój, "zacny" sprzęt i pewnie "zacne" kable... Zamiast zaczynać od wysokich cen i kolorowych papierków najpierw popracujcie nad ofertą. Mogę Wam przetestować kilka kabli w normalnym systemie i pomieszczeniu 90m2, to zobaczycie gdzie lokować swoje produkty.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Audiomica prosi o opinie o katalogu a dostaje same "pochwały" o swoich kabelkach

Też to zauważyłem.

Postanowiłem więc napisać coś na temat.

Złym pomysłem jest skanowanie katalogu i wstawianie obrazków do jakiejś aplikacji we flashu. Flash jest passe. Coraz częściej wkurza swoją kobylastością i brakiem panowania nad nim. Oglądam stronę z katalogu, zdjęcie nie mieści się na stronie, a reakcja flasha na moje próby użycia myszki są chwilami dziwne. Włączam stronę w podróżnym tablecie, a tam zupełna kicha.

Oczywiście można traktować wersję w internecie po macoszemu, ale w ten sposób nie zdobędzie się nowych klientów. Paradoksalnie bowiem wasz target dla podkreślenia swej zamożności coraz częściej używa do internetu wynalazĸów w rodzaju smartfonów i tabletów. Jak się wkurzą na stronę internetową, to i oprawiony w skórę katalog nie pomoże.

Wierzę, że ta papierowa wersja katalogu będzie ekskluzywna, ta internetowa jest co najwyżej irytująca. Aż się prosi o porządnego webmastera.

Należę do "niesłyszących", więc na temat samych kabli nie zabieram głosu, ale muszę przyznać, że są piękne. Audiofil słucha też oczami, więc gdyby mnie było stać na bajeranckie wypasione kable, to wasze mi się podobają.

Podoba mi się Wasze studio odsłuchowe (Trochę jak w podziemiu w PRLu, tylko ulotek brakuje). Jak w takim czymś sprawdzacie brzmienie produktów to gratuluję fantazji. "Zacny" pokój, "zacny" sprzęt i pewnie "zacne" kable... Zamiast zaczynać od wysokich cen i kolorowych papierków najpierw popracujcie nad ofertą. Mogę Wam przetestować kilka kabli w normalnym systemie i pomieszczeniu 90m2, to zobaczycie gdzie lokować swoje produkty.

Ten pokoik z PRL-u jak raczyłeś go nazwać spełnia określoną funkcję. Jest narzędziem. Odkąd sięgam pamięcią był tak ładnie posprzątany tylko dwa lub trzy razy do zdjęć. Jest zaadoptowany akustycznie i to w zupełności wystarczy do jego zadania. Po co rozpatrywać jego wątpliwą urodę?

Rozdaj ustrojów akustycznych był dobierany tylko i wyłącznie na podstawie przydatności. W doborze, konstrukcji,rozmieszeniu i pomiarach pomagali nam doświadczeni akustycy. Nie dla oka lecz dla ucha ta cała zabawa. Doskonałe walory tej sali bardzo pomagają wychwytywać niuanse brzmieniowe.

Jest jeszcze kwestia elektroniki. Napisze tak. Chociaż masa rożnego rodzaju sprzętu się przewija przez nasze studiu. Który np.bez problemu wypożyczają nam współpracujące salony. Mamy 2 zestawy które doskonale znamy. Naprawdę doskonale. I właśnie w tym tkwi sedno.

Porządna adaptacja akustyczna i dobrze znana barwa dźwięku prezentowana przez lata odsłuchiwany sprzęt elektroniczny, analogowy.

...po co tyle jadu.

Chętnie odpowiem na pytania odnośnie przewodów, telefonicznie lub e-mailowo. Nie uprawiam tutaj kryptoreklamy.

Przed wersją finalną katalogu zbieram opinie audiofili. Chyba dobrze trafiłem?

StaryM

Na to nie wpadłem, dziękuję bardzo. Na pewno będzie wersja PDF do ściągnięcia. Może nawet po najbliższym weekendzie.

• Użytkownicy+

Przed wersją finalną katalogu zbieram opinie audiofili. Chyba dobrze trafiłem?

Lepiej nie można było trafić. Niestety mamy grupkę trolli, ale z każdym dniem coraz mniejszą ...

"audiofilskiego bajkopisarstwa"

W średniowieczu palono na stosie za herezje. Dzisiaj "herezje" to wolność słowa.

Tak czy inaczej, dzisiaj również są ludzie którzy z przyjemnością cie "spalą" jak głosisz odmienne zdanie, lub piszesz o sprawach dla niech nie zrozumiałych.

"audiofilskiego bajkopisarstwa"

W średniowieczu palono na stosie za herezje. Dzisiaj "herezje" to wolność słowa.

Tak czy inaczej, dzisiaj również są ludzie którzy z przyjemnością cie "spalą" jak głosisz odmienne zdanie, lub piszesz o sprawach dla niech nie zrozumiałych.

Kolega nie powinien się przejmować. Tak to już w Polsce jest że naród składa się z osobników generalnie nie darzących siebie sympatią. Z różnych względów tak jest i szczególnie

widać to na forach internetowych, które bardziej są miejscem opluwania się wzajemnie niż merytorycznej czy nawet luźnej dyskusji.

Co by kolega nie zrobił czy nie napisał to i tak będzie grupa nie zadowolonych, złośliwych krytyków którzy najczęściej nawet na oczy nie widzieli waszych produktów ale widzą że są takie, siakie, owakie, kiepskie itd.

Robić swoje i nie przejmować się szczekającymi psami.

Jest takie rosyjskie powiedzenie....."gdybym zatrzymywał się przy każdym ujadającym psie to nigdzie bym nie doszedł"

Mam takie przemyślenie. Zaraz któryś z forumowiczów pobrudzi sobie monitor, zaryzykuję.

Wiele osób nam i innym producentom elementów toru audio zarzuca szarlatanizm i voodo.

Posuwają się do stwierdzeń iż kupujący te elementy są nie do końca sprawni umysłowo, to lekki epitet. Naszymi klientami są między innymi ludzie piastujący funkcje publiczne jak np. lekarze, sędziowie, politycy. Nie wydaje się, żeby byli w jakimś stopniu zaniedbani edukacyjnie. Nie wykazują się też ponad przeciętną naiwnością. Powiem więcej. Kupują bardzo rozważnie. Zasięgają opinii, czytają…gryzą temat. Często wypożyczają i odsłuchują. Świadomi swojego wyboru.

Dlaczego ktoś miałby się uważać za lepszego od innych nie znając go. Wszystkich jedną łychą odmierzano w poprzednim ustroju.

Zostają pobudki czysto komercyjne. Konkurencja nie śpi. I wynikające z naszej Polskiej natury, czyt. Zawiść. sly30 zgrabnie to ujął.

Nie przejmuje się ujadaniem. Nauczyłem się, choć to czasem bardzo trudne, zrozumieć każdego. Jestem daleki od narzucania swoich racji czy przekonań.

Mam takie przemyślenie. Zaraz któryś z forumowiczów pobrudzi sobie monitor, zaryzykuję.

Wiele osób nam i innym producentom elementów toru audio zarzuca szarlatanizm i voodo.

Posuwają się do stwierdzeń iż kupujący te elementy są nie do końca sprawni umysłowo, to lekki epitet. Naszymi klientami są między innymi ludzie piastujący funkcje publiczne jak np. lekarze, sędziowie, politycy. Nie wydaje się, żeby byli w jakimś stopniu zaniedbani edukacyjnie. Nie wykazują się też ponad przeciętną naiwnością. Powiem więcej. Kupują bardzo rozważnie. Zasięgają opinii, czytają…gryzą temat. Często wypożyczają i odsłuchują. Świadomi swojego wyboru.

Dlaczego ktoś miałby się uważać za lepszego od innych nie znając go. Wszystkich jedną łychą odmierzano w poprzednim ustroju.

Zostają pobudki czysto komercyjne. Konkurencja nie śpi. I wynikające z naszej Polskiej natury, czyt. Zawiść. sly30 zgrabnie to ujął.

Nie przejmuje się ujadaniem. Nauczyłem się, choć to czasem bardzo trudne, zrozumieć każdego. Jestem daleki od narzucania swoich racji czy przekonań.

No znowu bełkot o zawiści....lepiej zastanówcie się dlaczego takie firmy jak np.Sonusoliva, zasilacze Tomanek czy Artech nie są przedmiotem ataków...może to wynika z podejścia do klienta, braku mydlenia oczu i zdroworozsądkowego podejścia w ogólności, a nie nieustającego wciskania marketingowej papki w stylu: " nie ma mowy o niedostatkach w żadnym z naszych produktów" czy numerów z dołączaniem wyrobu konkurencji do modelu wysyłanego do testu......takie zagrywki się już przejadły i stąd są takie, a nie inne reakcje.....nie chodzi tu o żadne zazdrości czy konkurencje...a reakcje myślących, którym jeszcze ta papka nie przysłoniła wszystkiego......sam tytuł wątku: "ekskluzywny" i jego podtekst zniechęca.....są tacy co to kupują, ale jest ich coraz mniej.....

NIe powiem nic o katalogu, nie jestem specjalista.

Dostalem od Hansa Vanderbrug usb Audiomica do testowania - bez kaucji, bez innych warunkow.

Nie mam osluchania z kablami usb - mam tylko zwykly od drukarki oraz Acoustic Revive 1.0 Sp. Audiomica jest wyrazeni lepsza od zwyklego i nieco slabsza od Acoustic Revive, ale przy jej cenie ma lepszy stosunek cena/jakosc, niz referencyjny dla W. Paculy Acoustic Revive.

Zycze firmie sukcesu .

Pudelko dobre, kabel robie wrazenie dobrej jakosci, nie uznal bym tego za produkt eksluzywny , albo dobry produkt glownego nurtu.

Strona internetowa ok.

Jak bym bym na miesjcu Audiomiki , to nie zniosl bym tych niegrzecznych i nie na temat uwag czesci kolegow, przykro mi wobec Audiomiki z ich powodu.

Podziwiam , ze nie odpyskowuje na idiotyczne posty i jeszcze tu jest - business to nie jest latwe zajecie , jak widac.

Trzymajcie sie.

marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Naszymi klientami są między innymi ludzie piastujący funkcje publiczne jak np. lekarze, sędziowie, politycy.

Zdziwiłbyś się, jak wielu ludzi na świeczniku to zwykłe bałwany. A na polityków to już w ogóle bym się nie powoływał.

Mam wrażenie, że ataki tutaj nie są dziełem "niesłyszących kabli", ale konkurencji, która jest tu dobrze reprezentowana.

Sam należę do "niesłyszących", ale to dlatego, że jestem pospólstwo i mam śmieciowy sprzęt, a do tego jestem głuchy. Niemniej jednak, skoro są kupujący, to powinni być producenci, a te kable wizualnie mi się podobają. Nie wiem czy grają, ale wyglądają audiofilsko. Życzę powodzenia.

Jak bym bym na miesjcu Audiomiki , to nie zniosl bym tych niegrzecznych i nie na temat uwag czesci kolegow, przykro mi wobec Audiomiki z ich powodu.

Co jest niegrzecznego w prezentacji własnego zdania ? Rozumiem, że należy wszystkich poklepywać grzecznie po pleckach, nawet jeśli ma się inne poglądy ?

No cóż......

Co jest niegrzecznego w prezentacji własnego zdania ? Rozumiem, że należy wszystkich poklepywać grzecznie po pleckach, nawet jeśli ma się inne poglądy ?

No cóż......

Widzę, że GURU kolegi to W.Pacuła....to by tłumaczyło wpis....

NIe mam swojego guru , czytam to co jest dostepne, a W. Pacula, Maciej Stryjecki i Filip Kulpa naleza z pewnoscia do czolowki polskich recenzentow audio.

pzdr

marslo

Konto w trakcie usuwania

NIe mam swojego guru , czytam to co jest dostepne, a W. Pacula, Maciej Stryjecki i Filip Kulpa naleza z pewnoscia do czolowki polskich recenzentow audio.

pzdr

marslo

To życzę miłej lektury....

• Redaktorzy

Rozumiem, że należy wszystkich poklepywać grzecznie po pleckach, nawet jeśli ma się inne poglądy ?

No porozumiemy się... W mojej opinii inne poglądy można wyrazić grzecznie. I doprawdy zupełnie nie widzę, dlaczego miałoby to stanowić trudność nie do przezwyciężenia.

Tak więc nie mamy wspólnego języka, ale ja, w przeciwieństwie do kolegi, mam możliwość egzekwowania swego poglądu na tę sprawę, poprzez usuwanie osobistych napaści i grubiańskich zaczepek. Na tym między innymi polega moje tutaj zadanie. Skoro zatem porozumienie na bazie wspólnych zasad wypracowanych przez cywilizację śródziemnomorską nie jest możliwe, uznajmy po prostu, że mam przewagę i nie będziemy musieli już więcej poruszać tego tematu.

A, na marginesie, ja również jestem zdania, że autokomplementy zawarte w katalogu Audiomiki brzmią śmiesznie.

No porozumiemy się... W mojej opinii inne poglądy można wyrazić grzecznie. I doprawdy zupełnie nie widzę, dlaczego miałoby to stanowić trudność nie do przezwyciężenia.

Tak więc nie mamy wspólnego języka, ale ja, w przeciwieństwie do kolegi, mam możliwość egzekwowania swego poglądu na tę sprawę, poprzez usuwanie osobistych napaści i grubiańskich zaczepek. Na tym między innymi polega moje tutaj zadanie. Skoro zatem porozumienie na bazie wspólnych zasad wypracowanych przez cywilizację śródziemnomorską nie jest możliwe, uznajmy po prostu, że mam przewagę i nie będziemy musieli już więcej poruszać tego tematu.

A, na marginesie, ja również jestem zdania, że autokomplementy zawarte w katalogu Audiomiki brzmią śmiesznie.

Ta tzw cywilizacja ma się obecnie baaardzo źle, zresztą nigdy nie miała się dobrze, o czym doskonale wiesz, kolego Szanowny Redaktorze.

"A, na marginesie, ja również jestem zdania, że autokomplementy zawarte w katalogu Audiomiki brzmią śmiesznie."

"W mojej opinii inne poglądy można wyrazić grzecznie. I doprawdy zupełnie nie widzę, dlaczego miałoby to stanowić trudność nie do przezwyciężenia."

Merytorycznie te zdania się "nieco" wykluczają.

Co tak rozbawia szanownego Forumowicza?

"A, na marginesie, ja również jestem zdania, że autokomplementy zawarte w katalogu Audiomiki brzmią śmiesznie."

"W mojej opinii inne poglądy można wyrazić grzecznie. I doprawdy zupełnie nie widzę, dlaczego miałoby to stanowić trudność nie do przezwyciężenia."

Merytorycznie te zdania się "nieco" wykluczają.

Co tak rozbawia szanownego Forumowicza?

A nie mówiłem, że jedynie poklepywanie po pleckach jest grzeczne :D

audio73

Nieprawda. Założyłem ten wątek właśnie po to, co cały czas podkreślam żeby poddać się krytyce.

Ale w jednym słowotoku gani się kogoś za nie konstruktywna krytykę po czym samemu się ocenia w podobny sposób.

Co jet takiego trudnego w napisaniu zdania lub dwóch nadrzędnie złożonych i opisać w nich co mi się nie podoba?

Nie jestem zainteresowany wyrobami tej frmy, więc nie mam podstaw do wypowiadania się o ich jakości, ale poziom wersji angielskiej katalogu jest żałosny. Polisz inglisz i mnóstwo podstawowych błędów. Jak widać profesjonalizma w kraju wciąż bardzo kuleje. No, ale najważniejsze, że autorem przekładu jest "tłumacz przysięgły".

sly30 to Ty jesteś niemiaszek a fuj...

Przecież wiesz jaka jest prawda ale z zyziem nawet nie warto o tym rozmawiać.

Skoro on wie lepiej to niech i tak będzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.