Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę nowości w ofercie. Między innymi coś takiego

http://www.audio-gd.com/HE/HE-2/HE-2EN.htm

Nie takie nowe ;) Powoli wprowadzamy pełną ofertę urządzeń z serii HE :)

Pojedyńcze egzemplarze znalazły już nowy dom w naszym kraju. Z tym modelem jednak mamy problem transportowy :) 100 kg muzyki robi swoje.

A mogę poprosić o trochę informacji na temat Master-1 (wersja 2017), czym się różni od poprzednika?

Proszę napisać do nas maila :) będzie o wiele łatwiej odpowiedzieć szczegółowo na pytanie

[email protected]

Co to jest HE-2?

Koncowka mocy?

Jesli tak to czym sie rozni od Master-2H?

Wszstkie produkty Master sa juz wygrzane 300h sie okazuje???

Zmieniona cała sekcja zasilania. Tak seria master jest wstępnie wygrzewana - kiedyś było to 200 godzin, ale poprawili się :)

aha,

czyli HE-2 to takie Master-2H w wersji Lux rozumiem?

Fajnie ze to jest wygrzewane 300h, wyciaga sie to to z kartona i odrazu gra pelnia mozliwosci. To naprawde super i chyba rzadkosc na rynku prawda?

aha,

czyli HE-2 to takie Master-2H w wersji Lux rozumiem?

Fajnie ze to jest wygrzewane 300h, wyciaga sie to to z kartona i odrazu gra pelnia mozliwosci. To naprawde super i chyba rzadkosc na rynku prawda?

Dokładnie tak :) można tak powiedzieć.

Jeśli chodzi o wygrzewanie. Kiedyś zalecali 200H - najwidoczniej stwierdzili, że może być jeszcze lepiej :) wiec oszczędzamy na 300h zużycia prądu :P i fakt. Możemy się cieszyć dźwiękiem praktycznie z górnej możliwości urządzenia.

Słysząc jak hula DAC Audio-gd NFB-27 (bez wbudowanego pre) z ML No 390S jako transport; ktoś jest ciekaw jak w jego systemie zagrałyby monobloki Audio-gd Master-2H? i chce je obadać / przetestować. - Jak pokonają obecnego Accu P-1000, to prawdopodobnie sobie je sprawi na dłużej.

DAC Audio-gd w parze z ML No 390S pogromiły lampi-zatOr'a big 7, a wcześniej playera Accu.

Taki piec https://www.excelia-hifi.cz/mark-levinson/test/mark-levinson-532-stereo_07_09.jpg już mamy obadany - świetna naturalna tonalność do tego ekstra kontrola i detal. Ale bardzo drogi - nawet z drugiej ręki.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Dostałem do testów AudioGd Precision2 . Połączony z DACem NFB 1.32 kabelkami dedykowanymi ACSS. Za źródło gra Cocktail Audio X50. Kolumny Tannoy Revolution XT8F.

Potęga dźwięku, bardzo ładna średnica, fajnie wyeksponowana góra, czasami trochę za dużo, ale to pewnie dlatego, że DAC jest na sabrze 9018 ,a wzmacniacz do ciemnych nie należy. Bardzo dobra stereofonia z szeroką sceną. Bas dobrze kontrolowany, potężny ale nie rozlewający się, krótki(bez przesady) i szybki. Wracając do średnicy, która bardzo mi się podoba, może jest trochę podbarwiona i ocieplona co nie przeszkadza w ogólnym przekazie muzycznym. Ogólnie wzmacniacz gra świetnie, może nawet wybitnie za takie pieniądze. Cena .... dostępna w 4Hifi.

Porównanie z Atollem IN200SE.e2950887ce43f09e2b8efc36901fac7d.jpg

Wysłane z tapciocha

Edytowane przez jarojaw

Wieść niesie ,że był za dobry i zagrażał Masterowi 10 tak pisali na forach zagranicznych...:)to taki biały kruk:)

Edytowane przez gabler

Nie będziemy się wypowiadali na temat P2 :) niemniej jednak również uważamy go za urządzenie wybitne. Nie jest w sprzedaży, to też fakt - jednak jeden egzemplarz się znalazł :):)

Owszem, idzie nowe. Zapowiada się ciekawie, chociaż to zupełnie inna konstrukcja. Niebawem będzie więcej szczegółów.

zrodlo/link do tego forum i tematu?

dzieki

Dawno to było gdzieś na forach zagranicznych , cholera wie gdzie, masz google poszukaj

Precision2 miałem kiedyś na porównaniu z innymi wzmakami Heglem 160 ,Mcintochem 6300 i innymi,P2 pokazał się z jak najlepszej strony byłem mocno zaskoczony na plus,od Maca był o kroczek a od H160 górę i średnicę miał lepszą był bardziej detaliczny ,gra bardziej w głąb

post-11648-0-00296900-1507733907_thumb.jpg

Edytowane przez gabler

Czy do Daców dostępne są piloty?czy jedynie obsługa "ręczna" :)?

Mam pytanie czy opisywany na stronie producenta asynchroniczny układ USB VIA 32bit/384kHz DSD/DXD (USB audio class 2) nazywany jest inaczej Amanero Combo 384?

Porównuje 2 Dac-i:

1. DAC NFB-1.38 (Sabre ES9038Pro DSD/DXD)

2.DAC NFB-1DAC (Sabre ES9018 DSD/DXD)

Obaj mają na pokładzie Amenero? czy różnią się tylko że ten pierwszy jest oparty na układzie Sabre ES9038Pro ?

Czy do Daców dostępne są piloty?czy jedynie obsługa "ręczna" :)?Mam pytanie czy opisywany na stronie producenta asynchroniczny układ USB VIA 32bit/384kHz DSD/DXD (USB audio class 2) nazywany jest inaczej Amanero Combo 384?

Porównuje 2 Dac-i:

1. DAC NFB-1.38 (Sabre ES9038Pro DSD/DXD)

2.DAC NFB-1DAC (Sabre ES9018 DSD/DXD)

Obaj mają na pokładzie Amenero? czy różnią się tylko że ten pierwszy jest oparty na układzie Sabre ES9038Pro ?

Przede wszystkim. A pewnie również i inne elementy. Odsłuchałem oba, 1.38 jest bardziej szczegółowy, ma lepiej wyeksponowaną średnicę i górę co nie znaczy, że gra lepiej od 1. Gra inaczej. Najlepiej posłuchać i porównać samemu.

Wysłane z tapciocha

Owszem, idzie nowe. Zapowiada się ciekawie, chociaż to zupełnie inna konstrukcja. Niebawem będzie więcej szczegółów.

Idzie nowe ... fajnie : )

Ostatnio wrzuciłem taki oto wzmacniacz zintegrowany Audio - gd.

Patrz zdjęcie...

http://www.audiostereo.pl/wzmacniacz-stereo-do-oppo-udp-205-playstation-4-pro_134472.html

Będzie taki wzmacniacz w ofercie ? : ) Najlepiej w kolorze czarnym z gałkami i guziorami : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Idzie nowe ... fajnie : )

Ostatnio wrzuciłem taki oto wzmacniacz zintegrowany Audio - gd.

Patrz zdjęcie...

http://www.audiostereo.pl/wzmacniacz-stereo-do-oppo-udp-205-playstation-4-pro_134472.html

Będzie taki wzmacniacz w ofercie ? : ) Najlepiej w kolorze czarnym z gałkami i guziorami : )

Coś co będzie na pewno będzie w kolorze czarnym ;) Guziory też się znajdą ;) hmm nie - jednak się nie znajdą - nie licząc jednego.

Kolejnym urządzeniem będzie końcówka - w dobrej cenie :D Ciekawym rozwiązaniem będzie możliwość sparowania dwóch urządzeń aby osiągnąć dual mono.

Szczegóły wrzucimy jeszcze w tym tygodniu.

Panowie trafił w moje ręce DAC NFB-1DAC (Sabre ES9018 DSD/DXD)

Zazwyczaj za transport robi terminal przez złącze usb z zainstalowanym Daphilem,,,gram z tidala bądz pendrive.

Po podłączeniu niestety nie działa czy dac może mieć problem z synchronizacją?

na wcześniejszych moich dac-ach nie było problemu tutaj daphile widzi audio-gd (mogę wybrać, puszczam muzykę) ale w kolumnach cisza.

Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną?

Na stronie 4Hifi w zakładce "wiedza" są sterowniki http://www.4hifi.pl/info/Sterowniki_dokumentacja.html

Przeczytaj całość ,aż po sam dół. Nawet tam jest film instruktażowy , który powinien ci pomóc.

Chociaż dotyczy to Via Vinyl i Foobara ale może cię naprowadzi co i jak i gdzie doinstalować.

Zawsze możesz zadzwonić do 4Hifi i Pan Andrzej wszystko wytłumaczy.

Sterowniki dla amanero - spróbuj.

http://www.4hifi.pl/audio-gd-amanero_5821.html

https://amanero.com/drivers.htm

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.