Skocz do zawartości
IGNORED

Amber Gold - mega przekręt?

dskrzyp

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem sobie ten temat od początku w 2012, ciekawiło mnie kto i jak to komentuje w tamtym czasie.

Otóż kolega muls napisał 5 lat temu komentarz na tyle trafny, ze warto go dziś przypomnieć, w czasie działań "komisji".

.Zachodzi pytanie podstawowe..DLACZEGO to amber padła i narobiła bigosu a nie finroyal ktory padl wczesniej i po cichutku robiło sie sledztwo, ani pozostałe parabanki ktore dzialaja i jak widac nikt nie biegnie zeby zabrac im forse w tym SKOKI.Przynajmniej na razie co przy takiej skali zjawiska jest dziwne.Otoz plichta padł przez MLODEGO Tuska.Panowie pajacyki dowiedzieli sie o pracy Tuska dla plichty i postanowili za pieniadze spoleczenstwa zrobic kuku Duzemu Tuskowi.I tyle. I recami pajacykow takich jak powyzszy uruchomili lawine ktora to TYLKO pochloneła Amber.Byc moze panie prokurator wiedzialy o pracy Tuska dla plichty i to je skutecznie powstrzymywało.NIESWIADOMY Tusk mial byc zabezpieczeniem dla plichty a stał sie kamieniem u szyji.Tak jak dawanie pieniedzy na koscioł, film o Walesie mialy mu zabezpieczyc sympatie i nastepne wpłaty,a brak wpłat na uwarzam rze i gazete polskom codziennom wzbudzał wsciekłosc..Poszedl o jeden most ZA DALEKO.Dzieki mocodawcom powyzszego pajacyka o ktorych pajacyk sie nie zajaknie wszystko runeło zeby pogrzebac duzego Tuska..

Tak wiec nieswiadomi niczego wyborcy i uzytkownicy tanich linii.Pamietajcie ze stracone pieniadze ,stracone loty to efekt pracy waszych ulubiencow ziomeckich, ziemkiewiczow,sakiewiczow no i zdecydowanych schowanych mocodawcow....Moglibyscie nadal wplacac i zarabiac te 14%, jak sie dzieje w innych parabankach, latac tanio, ale skutecznie zalatwili was powyzsi pajacyki i ich mocodawcy.O ile cós zrozumieliscie z tego co napisałem bo wiem ze z tym macie trudnosci....Jesli natomiast wam to jakos przeszło to mysle ze jestescie jakos zorganizowani jako banda idiotow i macie jakies mozliwosci zawiadomienia pajacyka ze macha recami i nozkami i o tym nie wie.

mozecie zapytac natomiast JAKICH pieniedzy wart jest TUSk.... zeby sie go pozbyc???

*** -"pajacyk' w tekście odnosi się do znanego "publicysty" Rafała Z.

Z pewnymi szczegółami można by dyskutować, ale ogólnie rzecz biorąc rzeczywiście Kolega muls miał chyba jakiś przebłysk jasnowidzenia, i z tego powodu należy mu się szacunek i gratulacje. A Koledze iro III szacun za pracowitość.

Tak na marginesie - ciekawe ile jeszcze radości i skeczów klasy Monty Pythona dostarczy nam poseł Suski. Ostatnio do Katarzyny Wielkiej doszedł rachunek, a to dopiero początek. Kabareciarze niepokoją się, że zostaną bez pracy ;-).

Jestem Europejczykiem.

Poseł Brejza, członek Komisji twierdzi, że czeka nas jeszcze sporo niespodzianek, a posłowie PiS który tak ochoczo zaangażowali się w utworzenie Komisji nie zdają sobie sprawy, że wdepnęli w gówno.

Okazuje się, że w dokumentach którymi dysponuje Komisja są ciekawe papiery typu dowody na pożyczki ze SKOKów, różne dziwne SMSy do Plichty od polityków PiS w których np. powołują się na Kępę itd.

Jestem Europejczykiem.

Okazuje się, że w dokumentach którymi dysponuje Komisja są ciekawe papiery typu dowody na pożyczki ze SKOKów, różne dziwne SMSy do Plichty od polityków PiS w których np. powołują się na Kępę itd.

Czyżby Amber Gold to też była inicjatywa PiS ? To byłby hit sezonu. W końcu dla szmalu PiS i jego członkowie są gotowi na wszystko.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie wydaje mi się, żeby tak było, ale związki ze SKOK widać już teraz. Plichcie musiał pomagać ktoś, kto siedział wewnątrz SKOK.

Taki niby drobiazg - wewnętrzne instrukcje Amber Gold przepisane były wprost z takich samych instrukcji SKOK. Brejza mówił, że takich kwiatków jest w papierach więcej, ale są tajne i nie może o nich mówić, bo Wasermanowa z Suskim tylko patrzą, żeby zrobić mu kuku.

Jestem Europejczykiem.

Czyżby Amber Gold to też była inicjatywa PiS ?

Oczywiście, dlatego panna Wassermanówna ściemnia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szczyty absurdów.....PiS powołuje komisję na siebie.....do tego zmierzają rewelacje bredzącego Krzysia? :)))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Szczyty absurdów.....PiS powołuje komisję na siebie..

Nareszcie dotarło, co to znaczy popaparańcy i nieudacznicy?

Skoro PiS spowodował katastrofę pod Smoleńskiem, to jest zdolny do wszystkiego.

Tuż przed debatą nad wotum nieufności dla szefa MSW Mariusz Błaszczak ma nowy problem. Okazuje się, że z podległego mu Departamentu Teleinformatyki przy Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji zniknęły cztery szyfratory i serwer, na którym przetrzymywano tysiące danych osobowych. Maszyny warte w 2007 r. prawie 400 tysięcy złotych wyceniono dziś na 7 złotych za sztukę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.PiS powołuje komisję na siebie.....

A dlaczego nie, przecież chyba są "prawi i sprawiedliwi". Żartowałem ;-).

Kim są wszyscy widzą. Pazerna na szmal hołota bez hamulców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ciekawe,kiedy przeczytam,że amber Gold to nie przekręt a zrządzenie losu lub jakieś nieszczęście.

Myślisz, że działania Wasermanowej zmierzają w tym kierunku?

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ciekawe,kiedy przeczytam,że amber Gold to nie przekręt a zrządzenie losu lub jakieś nieszczęście.

Mnie bardziej dziwi, że złodziejstwo wielokrotnie większe nazywa się nie nieszczęściem, ale chlubą!

Jakoś nie zauważyłem, żeby PIS ganił SKOK-i za odparowanie jak na razie 5,5 mld zł.

Jakoś nie zauważyłem, żeby PIS ganił SKOK-i za odparowanie jak na razie 5,5 mld zł.

Widziałeś kiedyś żeby jakaś organizacja mafijna zrobiła sobie sama krzywdę ? Zaraz po przejęciu sądownictwa nie będzie żadnej instytucji w tym państwie która będzie mogła sprawdzić czy działania PiS są zgodne z prawem. Każda mafia na świecie marzy o takich warunkach działania. W Polsce się to realizuje.

Piszesz o aktualnym układzie?

Przecież gołym okiem widać jak trzymają się (jak mafia) razem i kwestionują każdą decyzję i ustawę obecnego Sejmu.....to się nie realizuje bo to już miało miejsce.

Trzeba umieć patrzeć wtedy więcej się widzi....choćby to że KNF wcześniej wiedział o tym co się w SKOK Wołomin dzieje i dał czas (oficerom WSI) na dokończenie dzieła.

Można też zauważyć brak działań stosownych służb teoretycznego państwa. Trzeba tylko chcieć to widzieć

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Przecież gołym okiem widać jak trzymają się (jak mafia) razem i kwestionują każdą decyzję i ustawę obecnego Sejmu.....to się nie realizuje bo to już miało miejsce.

Piszę o tych którzy aktualnie "rozdupcają" instytucje demokratycznego państwa. Jeżeli się nie mylę to chyba ci od Prezesa ;-). Tam jest wyraźna struktura mafijna. Eksploduje z całą siłą po przejęciu sądownictwa.

Trzeba umieć patrzeć wtedy więcej się widzi

No to popatrz tutaj.

Ukryta Zawartość

I tutaj. A potem daj cynk p. Wassremanównie, niech też wie.

post-8303-0-30445700-1499381538_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Usiłujesz wmówić że Szewczak ma coś wspólnego z AG?

Jeżeli wystarczy ci do tego zmanipulowany tekst z jakiegoś piśmidła to gratuluję....wystarczy by w wypowiedzi nadmienił (między innymi) o inwestowaniu w złoto byś mu taki zarzut postawił?

Wszystkich coś takiego sugerujących jako oskarżonych w aferze AG byś widział?? :))))

Piszę o tych...

A ja o tamtych.....od mafijnego państwa teoretycznego.

od mafijnego państwa teoretycznego.

Obecnie mamy mafijne państwo praktyczne.

Jeżeli wystarczy ci do tego zmanipulowany tekst

Wykaż w nim nieścisłości, jeśli umiesz.

Obecnie mamy mafijne państwo praktyczne.

Puste słowa....

AG, udział służb w aferze SKOK , złodziejska reprywatyzacja i prywatyzacja itp itd są dowodem na to co napisałem.

Wykaż w nim nieścisłości, jeśli umiesz.

Manipulacje to nie tylko nieścisłości.

Wykaż że Szewczak czy ktokolwiek sugerując (w czasie gdy złoto było tanie) inwestowanie w ten kruszec zachęcał wkładania w AG......wykaż ten związek!

Wiem że Gazeta Wyborcza już w kwietniu napisała ten insynuujący artykuł który staje się jak widać inspiracją dla radosnej twórczości oskarżycieli wszystkiego co z PiS związane.....problem w tym że GW jest w manipulacjach oszczędna nie robi tego aż tak nachalnie.....takie drobne sugestie w "wolnych" sądach nie grożą żadnymi konsekwencjami, a wiadomo że resztę robi za nią internet. ;)

Jaki tam ze mnie prorok.

Zwykły szary obywatel.

Lubie ludzi którzy maja otwartą głowę .

Nie to co porypane picunioki.

Nie dopuszczają żadnej innej opcji,niż swoja .Ja to nazywam zwyklą głupota.. A bardzom ciekaw co oni mówić i pisać będą kiedy sytuacja się odwróci.?

A żyje już na tyle długo że dociera do mnie fakt , że Zywot lubi się odwracać.

Bardzom tego ciekaw..

Załuję tylko że nie znajdzie się żaden radykał który nakaże oddać wszystko to co zepsuli , ukradli .Oddać co do złotówki i to z procentami.A ustawodawców i ich popierających złych ustaw zwyczajnie wsadzić do pierdla..

I następcom codziennie pokazywać migawki z każdej celi.

Ku przestrodze.

Puste słowa....

Puste słowa to tylko po stronie PiS. Nie są puste tylko wtedy jak PiS powie że coś "rozdupcy". Wtedy rzeczywiście "rozdupcy".

AG, udział służb w aferze SKOK , złodziejska reprywatyzacja i prywatyzacja itp itd są dowodem na to co napisałem.

To chyba są nazwiska związane z PiS. Nawet AG już można powiązać ze Skokami a SKOK to PiS.

Lechu daj spokój .

Jego bystrość i spostrzegawczość są poza naszym zasięgiem.On nie potrafi wyjść z siebie i popatrzeć na całość z boku.

To proste ,ale zazwyczaj to co proste , trudnym jest..

Ja mam bardzo proste podejście .

Dla mnie NR 1 jest Kraj- ludzie - obywatele .

I Każdy kto miesza jest zły.

Nieważne czy peowiec-picuniok ,czy inna cholera.

Puste słowa....

Manipulacje to nie tylko nieścisłości.

Wykaż że Szewczak czy ktokolwiek sugerując (w czasie gdy złoto było tanie) inwestowanie w ten kruszec zachęcał wkładania w AG......wykaż ten związek!

Wiem że Gazeta Wyborcza już w kwietniu napisała ten insynuujący artykuł który staje się jak widać inspiracją dla radosnej twórczości oskarżycieli wszystkiego co z PiS związane.....problem w tym że GW jest w manipulacjach oszczędna nie robi tego aż tak nachalnie.....takie drobne sugestie w "wolnych" sądach nie grożą żadnymi konsekwencjami, a wiadomo że resztę robi za nią internet. ;)

Kolejna wypowiedź dokładnie w stylu propagandy Bieruta z końca lat 40-tych i początku 50-tych ubiegłego stulecia. Nawet identyczna. Jeśli kogoś interesuje jak wyglądała tamta propaganda - nie musi iść do biblioteki i przeglądać archiwalnych roczników Trybuny Ludu. Wystarczy, że poczta wpisy @Maju.

Jak na razie nikt tu nie potrafił wykazać związku o którym pisałem za to piszących bez zwązku z tym w formie ataku na mnie wszyscy jak zwykle chętni.

Jak na razie nikt tu nie potrafił wykazać związku o którym pisałem za to piszących bez zwązku z tym w formie ataku na mnie wszyscy jak zwykle chętni.

A możesz np. wykazać związki polskiego kościoła katolickiego z Bogiem ?

ak na razie nikt tu nie potrafił wykazać związku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nigdy nikt nie potrafił (Twoim zdaniem) niczego wykazać jeśli dotyczyło to negatywnych zjawisk i nagannych postępowań w wykonaniu środowisk i osób, z którymi się identyfikujesz. Po prostu nie przyjmujesz do wiadomości żadnych niewygodnych informacji, dowodów, faktów. Starasz się je dezawuować, podważać, negować i wdeptywać w glebę. Żyj dalej w swoim urojonym świecie jeśli Ci w tym dobrze. Tylko nie oczekuj, że będziesz traktowany poważnie.

A możesz np. wykazać związki polskiego kościoła katolickiego z Bogiem ?

Brawo @Lechu36!

10/10

+

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.