Skocz do zawartości
IGNORED

Konwertery USB HI-END i ich modyfikacje. Który najlepszy...

Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon widzę, że jednak niewiele masz do powiedzenia w tym temacie. Każdy praktycznie przetwornik bez względu na cenę ma kijowe wejście USB i można je poprawić konwerterem odpowiedniej klasy. Femto jest jednym z tych które mają najlepsze wejścia USB a i tak można wyraźnie lepiej poprzez konwerter. Rozumiem, że Entreq Konstantin + Entreq Minimus to słaby kabel USB ? Po co mi IFI USB jak ja jednym pstryknięciem przełącznika na karcie SOtM wyłączam zasilanie po USB i tak właśnie słucham a konwerter M2Tech zasilany jest z zasilacza Tomanka tak samo jak zegar a nie przez USB? Chyba wcale nie przeczytałeś tego co napisałem wcześniej. Myślę, że jednak pytanie zadałem nieodpowiedniej osobie albo masz gorszy dzień:-)

Szymon widzę, że jednak niewiele masz do powiedzenia w tym temacie. Każdy praktycznie przetwornik bez względu na cenę ma kijowe wejście USB i można je poprawić konwerterem odpowiedniej klasy.

Jeżeli dla Ciebie konwersja do spdif jest właściwym wyborem, lepszym niż asynchroniczna transmisja po USB to wybacz ale tego nie skomentuję. Kijowe to można najwyżej dostać po pleckach:) Widocznie się nie znam i musisz szukać odpowiedzi u kogoś innego. Dla mnie Twoje rozwiązania są obarczone podstawowym błędem podczas składania systemu i próbujesz brnąć dalej w ślepą uliczkę.

Szymon widzę, że jednak niewiele masz do powiedzenia w tym temacie. Każdy praktycznie przetwornik bez względu na cenę ma kijowe wejście USB i można je poprawić konwerterem odpowiedniej klasy. Femto jest jednym z tych które mają najlepsze wejścia USB a i tak można wyraźnie lepiej poprzez konwerter. Rozumiem, że Entreq Konstantin + Entreq Minimus to słaby kabel USB ? Po co mi IFI USB jak ja jednym pstryknięciem przełącznika na karcie SOtM wyłączam zasilanie po USB i tak właśnie słucham a konwerter M2Tech zasilany jest z zasilacza Tomanka tak samo jak zegar a nie przez USB? Chyba wcale nie przeczytałeś tego co napisałem wcześniej. Myślę, że jednak pytanie zadałem nieodpowiedniej osobie albo masz gorszy dzień:-)

Proszę jeszcze o sprecyzowanie której karty SotM USB używasz. Miałem je na testach to w wolnym czasie opiszę w porównaniu do innych rozwiązań.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy Twój przetwornik działa bez linii zasilania w kablu USB?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam kartę z drugiego linka, tej z pierwszego jeszcze nie było jak ją kupowałem. Mam też do kompletu filtry na dyski.

Chciałbym posłuchać jakiegoś przetwornika który ma super USB, ale takiego jeszcze nie trafiłem. Dyba w teście Femto napisał,że ten przetwornik ma najlepsze USB jakie kiedykolwiek słyszał a i tak można znacząco lepiej przez konwerter. M2Tech firma która sprzedaje połowie hi-endowym markom swoje układy wejściowe USB do drogich przetworników też nie umiała w Voughanie zaprojektowac USB tak aby ich set zegar + konwerter EVO po COAX nie brzmiał lepiej.

Znasz przetwornik, który raz jest lepszy od Femto a dwa lepiej pracuje po USB niż przez zestaw M2Tech i kosztuje max 30 000zł ? Jestem naprawdę ciekaw takiego rozwiązania. Na dzień dzisiejszy wiem, że przykładowo Lumin i Linn Acurate DS są gorsze od Femto z kompletem M2Tech.

To i to gra więc czemu nie ? Ja nie widzę tutaj bezsensu. Oba urządzenia to przetworniki tylko jedno z trochę większa funkcjonalnością ale na końcu mają dawać taki sam sygnał.

Mam kartę z drugiego linka, tej z pierwszego jeszcze nie było jak ją kupowałem. Mam też do kompletu filtry na dyski.

Chciałbym posłuchać jakiegoś przetwornika który ma super USB, ale takiego jeszcze nie trafiłem. Dyba w teście Femto napisał,że ten przetwornik ma najlepsze USB jakie kiedykolwiek słyszał a i tak można znacząco lepiej przez konwerter. M2Tech firma która sprzedaje połowie hi-endowym markom swoje układy wejściowe USB do drogich przetworników też nie umiała w Voughanie zaprojektowac USB tak aby ich set zegar + konwerter EVO po COAX nie brzmiał lepiej.

Znasz przetwornik, który raz jest lepszy od Femto a dwa lepiej pracuje po USB niż przez zestaw M2Tech i kosztuje max 30 000zł ? Jestem naprawdę ciekaw takiego rozwiązania. Na dzień dzisiejszy wiem, że przykładowo Lumin i Linn Acurate DS są gorsze od Femto z kompletem M2Tech.

Oczywiście DCS Debussy, da sie kupić nówkę w okolicach 30kzł. Bije Cylaxa w każdej kategorii, miałem Femto na testach i to zwykły średniaczek jest. Obecnie używam Vivaldiego i to już różnica kilku klas jak mawia Adaś:)

Robiłem swego czasu testy transportów plikowych grajacych z kart USB, grajacych z wbudowanego USB z karty RME Dual AES i przez konwerter. Najlepsze od strony dźwiękowej było w kolejności od najlepszego:

1. połączenia po USB (karta USB na osobnym extenderze z własnym zasilaczem liniowym i solidnymi stabilizatorami oraz porządnym zegarem) podpięta do DCS Vivaldi, Scarlatti, Elgar Plus, Elgar. .

2. Karta RME dual aes (obsadzona na extenderze z własnym zasilaczem liniowym, podpięta pod master clocka DCSa z podpiętym zegarem wzorcującym SRS, podpięta do DCS Vivaldi, Scarlatti, Elgar Plus, Elgar.

3. połączenie przez kilka konwerterów min. Diverter HR, Bada, M2tech pełen set z osobnym zasilaniem o wiele wyższej jakości niż Tomanek + zegar master clock DCSa z podpiętym zegarem wzorcującym SRS.

Czyli jak widać można lepiej. Jeżeli chcesz poznać prawdziwe granie z plików czeka Cię dużo roboty i spory wydatek. Dopóki nie odetniesz się od śmieci z płyt głównej przenosząc kartę USB na osobny extender w swojej obudowie z własnym zasilaczem liniowym nie wyciśniesz więcej z pliczków. Trzeba śmieci z płyty głównej oddzielić galwanicznie i nie pomoże tu wycinanie szyny zasilania z połączenia USB. Po złączu PCI i tak będzie masa śmieci. Do tego dochodzi osobny zasilacz liniowy do sekcji komputera czyli płyty głównej, procka itd. Kolejne 30kg wagi i duży wydatek ale nadal warto. O pasywnym chłodzeniu wszystkich elementów nawet nie wspominam. Kolejny temat to odcięcie się i ekranowanie układów przed śmieciami EMI/RMI, rozumiem że masz to zrobione bo to są podstawy pc audio. Do tego dochodzi wiele elementów, o których napisać nie mogę bo są to autorskie rozwiązania autora i twórców mojego serwera.

Praca domowa:

Pozostaje jeszcze konwersja sygnału z USB na spdif, czy zdajesz sobie sprawę na jaki sygnał w topowych daczkach jest konwertowany sygnał USB i w jakiej postaci trafia do przetworników? Jak się dowiesz to odkryjesz kolejną i najważniejszą zaletę połączenia asynchronicznego po USB.

To jest namiastka całej drogi, którą przeszedłem a miałem masę topowych zabawek w postaci transportów CD i proszę zanim zaczniesz pisać pierdoły o "najlepszości" konwerterów w stosunku do innych typów transmisji to się poważnie zastanów.

Dobry transport plikowy zbliża się do gramofonu i potrafi zagrać równie wciągająco. Zwykłe laptopy, standardowe streamery, składane bez pojęcia pecety zawsze będą grać beznamiętnie i jazgotliwie i nie pomogą tu żadne sztuczki. Olbrzymim wkładem końcowym jest oprogramowanie i obsługa od strony programowej. Bez tego też można zapomnieć o wysokiej próby graniu.

Kolega Sly zwrócił Ci uwagę na kolejny BARDZO istotny aspekt, urządzenia traktowane jako transport plików znacząco różnią się od konfiguracji jako transport wraz z daczkiem.

Szymon prawdę pisze. Akurate DS jako player jest ok ale bez cudów. Ale juź jako transport plików z dobrym kablem cyfrowym BNC i do tego dobry DAC to o klasę wyżej niź Klimax a o dwie klasy niź sam Akurate. Ale zapewne można jeszcze lepiej....i chętnie poznam opcje jak zrobić to jeszcze lepiej.

Czyli jak widać można lepiej. Jeżeli chcesz poznać prawdziwe granie z plików czeka Cię dużo roboty i spory wydatek.

teraz rozumiesz - że lepiej wydać to co masz - na kabelki? :) . One przynajmniej za 10 lat nie stracą 99% swojej wartości - jak komputerowy śmietnik :) Zawsze będą kogoś jakoś cieszyć. A wyobrażasz sobie squeezeboxa za 10 lat (jak dożyje) - w takim lampizatorze? :) To już wolałbym wrócić do gramofonu - antyki z branży analogowej mogą rosnąć w cenie z czasem :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

No dobra teraz napisałeś Szymon konkrety za co dziękuje ale musiałem Cię najpierw sprowokować bo coś kiepsko kojarzyłeś na początku o co mi chodzi. Co do komputera jest czysto pod audio i jest pasywny na zasilaczu SEASONIC-a póki co nic więcej nie planuje. Do tego oczywiście JPLAY i Win8. Techniczności brzmienia to ja już dawno nie mam. Ostatnio uświadczyłem tego zjawiska słuchając Lumina :-) Faktycznie straszne przeżycie. Cały mój set M2Tech oraz Femto jest modyfikowany różnica do fabrycznych jest spora. Zasilanie do M2Tech obecnie jest Tomanek ale będzie w przyszłości Teddy Pardo bo to jeszcze wiem, że jest do poprawy.

Sam potwierdziłeś zresztą swoim wpisem, że karta RME jest w stanie poprawić nawet Vivaldiego po AES/EBU czyli wejscie USB w Vivaldim też cudem nie jest. Dopiero jak niesamowicie wyczyścisz sygnał USB jakimiś extra zabawkami w komputerze może być lepiej. Podpinając jednak w miarę zwykły komputer przez USB jest gorzej czyli wejście USB w Vivaldim dalej jest słabe bo gra lepiej dopiero z jakimiś cudami a samo kiepsko filtruje śmieci chyba, że coś źle zrozumiałem?

Na dzień dzisiejszy z plików gra mi wyraźnie lepiej niż z odtwarzaczy CD w cenie 20-30 tysięcy jakie miałem okazję posłuchać (niestety droższych nie miałem w domu). Myślę, że to już wystarczająco dobry poziom aby zapomnieć o fizycznym nośniku.

Parę rzeczy wymaga usystematyzowania.

Nie chodzi o to, że w Femto czy Vaughanie jest słabe wejście USB, bo jest co najmniej jedno z najlepszych i w Vaughananie najbardziej zaawansowane technicznie. Nikt tam nie oszczędzał ani nie projektował tego żeby trzeba było coś dokupić żeby grało. I bezposrednio z USB grają świetnie, natomiast z zewnętrznymi konwerterami jest jeszcze lepiej i jeszcze nie spotkałem DACa, żeby ta zasada się nie sprawdziła. Znów przypomina się powiedzenie AA , że wszystko powinno być tak proste jak to możliwe, ale nie prostsze.

W teorii konwertowanie z USB na SPDIF kiedy przy USB w DACu możemy się od razu wygodnie przesiąść na I2S nie ma sensu, ale praktyka pozazuje coś innego. W praktyce na rezutat ma wpływ wiele czynników i przy tak newralgicznym miejscu ogromne znaczenie ma nizależne zasilanie, ekranowanie, odseparowanie od zakłóceń radiowych i elektromagnetycznych. Wszystkie przeeecież pracujące układy nie tylko przyjmują zakłócenia z seci, ale pracując siebie nawzajem zakłócają. Chodzi o to żeby to zminimalizować. Tutaj rozwiązania dzielone są z ojego doświadczenia lepsze.

Jeżeli dla Ciebie konwersja do spdif jest właściwym wyborem, lepszym niż asynchroniczna transmisja po USB to wybacz ale tego nie skomentuję. Kijowe to można najwyżej dostać po pleckach:) Widocznie się nie znam i musisz szukać odpowiedzi u kogoś innego. Dla mnie Twoje rozwiązania są obarczone podstawowym błędem podczas składania systemu i próbujesz brnąć dalej w ślepą uliczkę.

Szymon, piszesz, że wejście USB w DACu jest lepsze od konwertera USB-SPDIF, bo jest asynchroniczne. A niby jakie jest USB w konwerterze?? Tak samo asynchroniczne.

Nie tu jest pies pogrzebany

Nie chodzi o to, że w Femto czy Vaughanie jest słabe wejście USB, bo jest co najmniej jedno z najlepszych i w Vaughananie najbardziej zaawansowane technicznie. Nikt tam nie oszczędzał ani nie projektował tego żeby trzeba było coś dokupić żeby grało. I bezposrednio z USB grają świetnie, natomiast z zewnętrznymi konwerterami jest jeszcze lepiej i jeszcze nie spotkałem DACa, żeby ta zasada się nie sprawdziła. Znów przypomina się powiedzenie AA , że wszystko powinno być tak proste jak to możliwe, ale nie prostsze.

W teorii konwertowanie z USB na SPDIF kiedy przy USB w DACu możemy się od razu wygodnie przesiąść na I2S nie ma sensu, ale praktyka pozazuje coś innego. W praktyce na rezutat ma wpływ wiele czynników i przy tak newralgicznym miejscu ogromne znaczenie ma nizależne zasilanie, ekranowanie, odseparowanie od zakłóceń radiowych i elektromagnetycznych. Wszystkie przeeecież pracujące układy nie tylko przyjmują zakłócenia z seci, ale pracując siebie nawzajem zakłócają. Chodzi o to żeby to zminimalizować. Tutaj rozwiązania dzielone są z ojego doświadczenia lepsze.

Szymon, piszesz, że wejście USB w DACu jest lepsze od konwertera USB-SPDIF, bo jest asynchroniczne. A niby jakie jest USB w konwerterze?? Tak samo asynchroniczne.

Nie tu jest pies pogrzebany

Grado też nie odrobiłeś lekcji więc zacytuję ponownie:

Praca domowa:

Pozostaje jeszcze konwersja sygnału z USB na spdif, czy zdajesz sobie sprawę na jaki sygnał w topowych daczkach jest konwertowany sygnał USB i w jakiej postaci trafia do przetworników? Jak się dowiesz to odkryjesz kolejną i najważniejszą zaletę połączenia asynchronicznego po USB.

Jako dystrybutor M2Tech jasne, że zależy Ci na wpychaniu ludziom jak największej liczby konwerterów. Nie jesteś stroną do rozmowy bo czerpiesz zyski z jednego z ułomnych rozwiązań. Powtarzanie tysiąc razy, że konwerter spdif jest lepszy od czystej transmisji USB nie zmienia faktów. Rozgoryczenie powoduje pewnie fakt, że nowe kable USB JCAT są o wiele lepsze niż drożyzna Entreq, które również sprzedajesz.

Jak już będziesz miał doświadczenia z topowymi rozwiązaniami na rynku i przestaniesz patrzeć tylko przez pryzmat zarobku to zapraszam do dalszej merytorycznej dyskusji w temacie.

No dobra teraz napisałeś Szymon konkrety za co dziękuje ale musiałem Cię najpierw sprowokować bo coś kiepsko kojarzyłeś na początku o co mi chodzi. Co do komputera jest czysto pod audio i jest pasywny na zasilaczu SEASONIC-a póki co nic więcej nie planuje. Do tego oczywiście JPLAY i Win8. Techniczności brzmienia to ja już dawno nie mam. Ostatnio uświadczyłem tego zjawiska słuchając Lumina :-) Faktycznie straszne przeżycie. Cały mój set M2Tech oraz Femto jest modyfikowany różnica do fabrycznych jest spora. Zasilanie do M2Tech obecnie jest Tomanek ale będzie w przyszłości Teddy Pardo bo to jeszcze wiem, że jest do poprawy.

Sam potwierdziłeś zresztą swoim wpisem, że karta RME jest w stanie poprawić nawet Vivaldiego po AES/EBU czyli wejscie USB w Vivaldim też cudem nie jest. Dopiero jak niesamowicie wyczyścisz sygnał USB jakimiś extra zabawkami w komputerze może być lepiej. Podpinając jednak w miarę zwykły komputer przez USB jest gorzej czyli wejście USB w Vivaldim dalej jest słabe bo gra lepiej dopiero z jakimiś cudami a samo kiepsko filtruje śmieci chyba, że coś źle zrozumiałem?

Rzeczywiście nie do końca mnie zrozumiałeś. Ja piszę o porównaniu topowych rozwiązań. Jeżeli kartę RME wepniesz w zwykłego peceta a laptopa po usb podłączysz do Vivaldiego to i tak po usb będzie grało lepiej. Dotyczy to każdego równorzędnego porównania. Zwycięzce w kategorii najlepsze dźwiękowo połączenie już opisałem.

Mogę prosić o podanie dokładnej konfiguracji sprzętu jaki grał z Zingali na AS2013? Szczególnie mnie interesuje tor cyfrowy.

Pozdrawiam

Mogę prosić o podanie dokładnej konfiguracji sprzętu jaki grał z Zingali na AS2013? Szczególnie mnie interesuje tor cyfrowy.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Tak, jasne. Jest dośc rozbudowany, ale tak czy inaczej planowałem to opisać jak w zeszłym roku. Będzie na stronie i tu na forum.

Potrzebuję przejściówkę z jacka DC na Molex 8981. Wie ktoś gdzie to mogę dostać lub kto to moze wykonać na zamówienie?

Chcę prztestować zasilacz do karty usb Bakoon Products BPS-02

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozgoryczenie powoduje pewnie fakt, że nowe kable USB JCAT są o wiele lepsze niż drożyzna Entreq, które również sprzedajesz.

post marslo z 15 października:

Przetestowalem:

Acoustic Revive 1.0 SP, Wireworld Ultraviolet, kilka kabli no name, Belkin od drukarki, Audiomica usb, Synergistic Research z modulem uziemiającym,

Audioquest Diamond , Entreq Konstantin z uziemieniem Eartha Sliver i Minimusem ,prototyp kabla usb by Stasiop, Jcat usb

Najlepszy u mnie Entreq Konstantin , Jcat nie podal sygnalu ani z kompa ani z W20 do La Fontaine DAC.

Miejsce 2- 4 AQ Diamond, usb by StasioP, Synergistic Research

Miejsce 5-6 Audiomica usb , Acoustic Revive

Miejsce 7 Wireworld Ultraviolet

No name i Belkin na podobnym poziomie.

Pozostaly u mnie : Entreq Konstantin z dodatkami i Acoustic Revive 1.0 SP.

Gdzie ta wyższość JCAT? Entreq Konstantin to dopiero średni model. Jak widać JCAT nie trzyma nawet standardu USB skoro nie działał !!! Podaj jakieś opinie ludzi którzy faktycznie słuchali JCAT i o tym napisali, że lepsze od Entreq bo Twoja żeby tylko dokopać Grado jest żałosna.

Mam ten kabel od miesiaca ,….jest super.Co za bzdura z tym okresleniem ,"nie trzyma standartu Usb".

Kabel ,ktory mial Marslo ulegl prawdopodobnie uszkodzeniu w czasie transportu,przemierza pol swiata zanim trafi do Marcina.

W poście nic nie ma o uszkodzeniu. Co może się uszkodzić w kawałku kabla w transporcie ? Bez jaj :-)

Jcat ma masywne wtyki ,jakis frezowany niemagnetyczny metal,przy ekstremalnym zgieciu mogl "puscic" jakis lut...

Obecnie używam Vivaldiego i to już różnica kilku klas jak mawia Adaś:)

Dopiero set caly gra, sam DAC to nie jest rewelacja.

Czyli jak widać można lepiej. Jeżeli chcesz poznać prawdziwe granie z plików czeka Cię dużo roboty i spory wydatek. Dopóki nie odetniesz się od śmieci z płyt głównej przenosząc kartę USB na osobny extender w swojej obudowie z własnym zasilaczem liniowym nie wyciśniesz więcej z pliczków.

Czyzby? ;)

Olbrzymim wkładem końcowym jest oprogramowanie i obsługa od strony programowej. Bez tego też można zapomnieć o wysokiej próby graniu.

Czyzby? ;)

Dopiero set caly gra, sam DAC to nie jest rewelacja.

Czyzby? ;)

Czyzby? ;)

Ano:) StasioP wklej foty swojego Daca i skrobnij coś o jego konstrukcji. Porownywaliscie go z innym sprzętem na AS?
<br />Żałosna to jest Twoja zerowa wiedza w tym temacie. Jak nie znasz przygód Mariusza z "trzaskajacymi" kablami Entreqa i innymi problemami z francuskimi przetwornikami to nie zabieraj głosu.<br />

Jako ,ze zostałem wywolany do tablicy , pragne doprecyzowac, ze na 99 % winnym trzasków w moim poprzednim zestawie tj z Aurenderem S10 było wyjście usb po jego stronie. Audiofilskie wyjście Aurendera W20 jest bardzo dobre i można uzywac roznych kabli usb bez zadnych problemów. Ergo, nie było to wina "francuskiego przetwornika " lecz koreańskiego serwera.

Na marginesie, można uniknąć tych problemów podajac sygnal z S10 do Dac po AES/EBU lub wstawiając dobry konwerter do toru jak np. AP+ lub Bada usb.

S10 gra w ten sposob lepiej , niż po AES/EBU imo.

Co do Entreqa to taki " ekologiczny design " , wygląda lepiej od wielu rozwiazan DIY , których przecież Szymon nie unikasz , prawda?

A brzmi dobrze i nie jest naciaganiem audiofili w większym stopniu, niż rozwiązania konkurencji.

Konto w trakcie usuwania

Ten konwerter robi obecnie spore zamieszanie:

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy w PL miał ktoś okazję testować. Cena poniżej 2kzł też całkiem okazyjna.

Marslo czy doszliście dlaczego JCat nie grał u Ciebie. W sumie to jesteś jedyną mi znaną osobą, która miała tyle przygód z kablami i połączeniem usb. U mnie wszystkie kable zawsze śmigały jak należy. Dzisiaj doszedł kolejny referencyjny MIT i jestem wyjątkowo zadowolony, to już czwarty głośnikowiec tego producenta w mojej kolekcji.

Niebawem sprawdzę jeszcze ostatnie ogniwo czyli Transparenta USB z najwyższej serii, po tym teście już będę wiedział który aktualnie jest na czele stawki. Jak tylko skończy się modyfikacja transportu ruszam z kolejną serią testów.

Ukryta Zawartość

Nie wiem ,czy inni użytkownicy S10 mieli podobne problemy, nie chwalili się na forum. Może tez jest cos po stronie La Fontaine, bo wg Marcina GPS jestem jedyna osoba , u której Jcat nie zagral. Tutaj ewidentnie problem jest po stronie Audio Aero, bo DAC nie odbiera sygnalu ani z kompa , ani z W20.

Nie chce mi się już pisać do producenta Dac'a , po prostu jestem zadowolony z Entreq Konstantin i gra muzyka:).

Nie zrozumialem Cie - ten MIT , który doszedł to usb , czy glosnikowiec ? O Transparancie chetnie uslysze Twoja opinie.

Wiem, ze problemy ze zgraniem DAC'a i serwerow dotycza nie tylko moich sprzetow, wystarczy pogadać z dystrybutorami. ARC DAC w ogole nie gra z S10 po usb.

Widac z tego , ze konstruktorzy cos kombinują ze standardem transmisji , ale nie sprawdzają wszystkich możliwych problemow. Audio Aero jest swietny jako DAC sonicznie , pewno tez ma cos zaaplikowane , żeby lepiej brzmiało. Metronome DAC w ogole nie gra po usb ze sprzętu na Linuksie.

Ciesz się, ze u Ciebie wszystko działa bezproblemowo:)

Konto w trakcie usuwania

I pomyśleć że standard USB przez normalizację miał ułatwić komunikację ale zawsze znajdzie się ktoś kto wie lepiej i mamy powyższe efekty :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak ,mysle , ze problem bierze się z " poprawiania" standardu dla celów audio. A możliwych polaczen serwer- kabel usb- DAC sa tysiące i producenci nie tylko nie chcą , ale nawet nie sa w stanie sprawdzic wszystkich .

No i mamy trzy systemy operacyjne dla serwerow : iOs, Windows i Linux, to tez nie ulatwia sprawy.

Konto w trakcie usuwania

Tak ,mysle , ze problem bierze się z " poprawiania" standardu dla celów audio. A możliwych polaczen serwer- kabel usb- DAC sa tysiące i producenci nie tylko nie chcą , ale nawet nie sa w stanie sprawdzic wszystkich .

No i mamy trzy systemy operacyjne dla serwerow : iOs, Windows i Linux, to tez nie ulatwia sprawy.

O ile rozumiem ewentualne problemy z niezgodnością sterowników lub systemów operacyjnych to za diabła nie wiem dlaczego jeden kabel USB u Ciebie gra jak należy a drugi nie. Na myśl przychodzi mi tylko wycięcie linii zasilającej. Czy robiłeś testy kablami z odciętą linią zasilania i dołączoną. Ja to sprawdzałem i bez zasilania nie wszystkie przetworniki chcą działać. Bo co innego można ukryć w tych 4 drucikach, sprawdzałeś kabel od drukarki :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.