Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze i najpiękniejsze wizualnie monitory

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz Megan, jak to gusta są różne.Ja akurat wybrałbym TAD.

Wybrałes Tad raczej z przekory bo nie mogłeś usłyszeć na AS w Warszawie Magnepanów 20.7 bo ich nie było.

Megan,

Już nie chce mi się pisać..,udowadniać, itp.

Maganów słuchałem parokrotnie od 1.6 po 3.7 w tym na mocnych końćówkach i owszem średnica i góra ciekawa, wciągająca, jednak dół, dynamika, a przede wszystkim scena , to lipa na dwóch kółkach- bałagan jakich mało.Zaznaczam, ze w większości odsłuchów mogłem sobie pojeździć Meganami i ustawić jak chciałem, ale mimo tego, scena była lipna(!)Te ost. aspekty zdecydowanie przesądziły na NIE.

Jakiś czas temu, przymierzając się do zakupu zestawów głośnikowych, brałem pod uwagę wyższe modele i byłem do nich b.pozytywnie nastawiony, ale odsłuchy zweryfikowały mój pogląd na temat Meganów.To jest oczywiście moja opinia pozbawiona przekory o którą mnie posądziłeś.TAD słuchałem raz i to mi na jakiś czas wystarczy- piknie panie, ano piknie , bez przekory oczywiście.:)Najwyraźniej każdego z nas cechuje odmienna percepcja i stąd posądzenie o przekorę.

Maganów słuchałem parokrotnie od 1.6 po 3.7 w tym na mocnych końćówkach i owszem średnica i góra ciekawa, wciągająca, jednak dół, dynamika, a przede wszystkim scena , to lipa na dwóch kółkach- bałagan jakich mało.Zaznaczam, ze w większości odsłuchów mogłem sobie pojeździć Meganami i ustawić jak chciałem, ale mimo tego, scena była lipna(!)Te ost. aspekty zdecydowanie przesądziły na NIE.

Piano, mnie nie chodzi o przepychanki....ale nie mogę się zgodzić że 3.7 maja kiepską lub mała scenę.

Jak dla mnie to właśnie wielkość sceny zadecydowała o tym [ale nie tylko] aby mieć te wspaniałe kolumny.Dżwięk masz do poziomu 2 metrów otaczający słuchacza dookoła , swobodę dżwieku nieograniczoną skrzynią kolumny i przepiękny niedudniący bas swobodnie wybrzmiewający bez potrzeby furkotania jak wydmuch powietrza z odkurzacza przy odkurzaniu [tak dosłownie i w przenosni]. Piękna lokalizacja muzyków z instrumentami,aksamitność brzmienia pełnego zakresu pasma itd.

Jeśli coś ze sceną było nie tak przy odsłuchach MG to należy winić wzmacniacz....

mogą być też inne powody.........;-)

Tak inne powody...na przykład takie, że akurat kolumn nie kupuję używanych. Z wielu powodów...

Poza tym Extremy są przeznaczone do bardzo dużych pomieszczeń, a wizualnie to też nie moja bajka...

to prawda, potrzebna im spora przestrzeń i latka swoje mają.

co do wyglądu - każdy ma prawo do własnych upodobań..

ale kolumny szacowne, sam się zastanawiałem, bo kupuję używane (ale najlepiej ze sprawdzonego źródła i staram się odebrać osobiście)

Tak inne powody...na przykład takie, że akurat kolumn nie kupuję używanych. Z wielu powodów....

Myślisz, ze człowiek który kupił moje 18 miesięczne Sophie 2 mógł sie czegoś obawiać ? Ostatecznie to tez już używane kolumny były ;)

Myśle ze nie ma co być takim dogmatycznym. Oczywiście wszystko trzeba robić z głową.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja mam 2,73 :)

Piano, powiem Ci coś: Jeśli Twoim zdaniem scena z Magnepanów 3.7 była/jest lipna jak to stwierdziłeś, to mniej więcej jest tak jakbyś

obalał Kopernikowską teorię o Obrotach ciał niebieskich i sugerował że Ziemia oparta jest na żółwiach - he,he,he.

Możemy zrobić inaczej.Gdy będę w Łodzi, to zaprezentujesz mi te piękną scenę.Chętnie posłucham.

Daj znać na priva jak będziesz się wybierał.

Dokładnie tak. Wszystko zależy co się kupuje a jeszcze bardziej ważne jest od kogo!

Ważne od kogo, ale sam wiesz, że to jak w biznesie, jak zaczniesz ufać za bardzo to wtedy dostajesz po tyłku;-)

W naszym kochanym kraju najlepiej sprawdza się zasada ograniczonego zaufania...znam historie o nówkach, które przeżyły wiele... kolumna może wyglądać idealnie ale kolumna to nie tylko wygląd ale i zwrotnica, przetworniki a tego nie da się tak łatwo sprawdzić...To tak jak samochód. Wolę trochę niższej klasy niż odpicowany z pewnej ręki...

I żeby była jasność, nowa kolumna to taka, której karton jest rozdziewiczany przy mnie...a nie stoi na półce w sklepie...

tak, zdarzają się w naszym pięknym kraju różne dziwaczne przypadki, ale są też uczciwi ludzie, jak juz zupełnie przestaniemy w to wierzyć, to będzie ciężko się odnaleźć....

Nie zgodzę się z moreno...wyjątkowo.

Oczywiście źe ludzie są różni.

Ale jeśli znam człowieka, wiem źe ma kolumny od nowego,

źe ma pojęcie o sprzęcie, muzyce itd i np po 4 latach ma wolną

kasę i chce kupić coś jeszcze lepszego to nie widzę problemu

że od niego kupić jego kolumny.

Mając 100 tys do wydania na kolumny zamiast nowych z rabatem które detal mają 125 tys

to wolałbym 4 letnie w stanie idealnym ale takie które detal miały 300 tys.

Nie chce lapac za slowka, ale kto sprzedaje czteroletnie kolumny w stanie idealnym za 1/3 ceny?

Osobiscie prawie caly zestaw , oprocz cdka, kupilem z drugiej reki i wszystko jest w nalezytym pozadku. Trzeba po prostu byc czujny i cierpliwy w poszukiwaniach

ja kupiłem i oraz odsprzedałem parę rzeczy w gronie znajomych oraz od forumowiczów (tych normalnych, że tak się wyrażę)

jeśli chce się mieć w miarę dobry sprzęt, a nie chce, lub nie może się wydawać setek czy dziesiątek tysięcy to jedyna droga....

Nie chce lapac za slowka, ale kto sprzedaje czteroletnie kolumny w stanie idealnym za 1/3 ceny?

Osobiscie prawie caly zestaw , oprocz cdka, kupilem z drugiej reki i wszystko jest w nalezytym pozadku. Trzeba po prostu byc czujny i cierpliwy w poszukiwaniach

No może nie za 1/3 ceny ale za połowę.Wszystko zależy jaka firma, jaki model itd

Niektóre modele trzymają ceny a znów inne mocno tracą.

Takie są prawa rynku.

Jest też pewna sezonowość i cykliczność w ciągu roku. Są miesiące najlepsze na zakupy i miesiące dobre na sprzedaż. Też był fajny okres jak np. $ był po 2,5 PLN :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Megan,

Jeszcze raz wracam do tego [nie powiem absurdalnego] wpisu na temat Twoich wrażeń z odsłuchu Magnepanów 3.7 i brakiem sceny,bałaganem itp. w/w panelach.Gdyby tak było rzeczywiście to Jonathan Valin jeden z lepszych recenzentów sprzętów audio

i bardzo wiarygodny w swoich opisach, po jakiego grzyba miał by w swoim systemie aż 3 pary Magnepanów - 1.7,3.7,20.7 ??????

Sprawdz sam poniżej. Dla mnie na temat MG jesteś niewiarygodny i nie wiem czy w ogóle na temat

tego co słyszysz oraz systemów audio możesz być wiarygodny [ sorry mate ]

JV’s Reference System

Loudspeakers: Raidho C1.1, MartinLogan CLX , Magnepan 1.7, Magnepan 3.7, Magnepan 20.7

Linestage preamps: Constellation Virgo, Audio Research Reference 5SE, Technical Brain TBC -Zero EX

Phonostage preamps: Audio Research Corporation Reference Phono 2SE, Technical Brain TEQ -Zero EX/ TMC-Zero

Power amplifiers: Constellation Centaur, Audio Research Reference 250, Lamm ML2.2, Soulution 501, Carver Black Beauty 305, Technical Brain TBP-Zero EX

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Lutego 2013 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Lutego 2013 - brak kultury

Czy mi się wydaje, że umawialiśmy się wstępnie na prezentację po której mi gacie spadną?

Piano, podciągnij gacie [jestem hetero] przeczytaj dokładnie jeszcze raz mój post i daj znać kiedy będziesz w pobliżu.Pozdrawiam.

Ale Ty jesteś rzep.jak się uczepisz...

Ja też hetero i co z tego..kogo to obchodzi.

Dalej masz problemy z przenośnią.:((

Ale Ty jesteś rzep.jak się uczepisz...

Ja też hetero i co z tego..kogo to obchodzi.

Dalej masz problemy z przenośnią.:((

Ech piano....rozumiem jak by spadły papetki, buciki, szczęka to rozumiem a Ty od razu gacie.....no wybacz.

Ale mniejsza z tym. Zastanów się tak przez chwilę po co facetowi [Jonathanowi Valin] aż trzy pary

Magnepanów w swoim systemie ?????? patrzy sobie na nie ????? czy słucha.......

PS.A to że nie ma Maggies we wszystkich domach to wina M3 , finansów a może i słuchu.

Jeszcze raz wracam do tego [nie powiem absurdalnego] wpisu na temat Twoich wrażeń z odsłuchu Magnepanów 3.7 i brakiem sceny,bałaganem itp. w/w panelach.Gdyby tak było rzeczywiście to Jonathan Valin jeden z lepszych recenzentów sprzętów audio

i bardzo wiarygodny w swoich opisach, po jakiego grzyba miał by w swoim systemie aż 3 pary Magnepanów - 1.7,3.7,20.7 ??????

Sprawdz sam poniżej. Dla mnie na temat MG jesteś niewiarygodny i nie wiem czy w ogóle na temat

tego co słyszysz oraz systemów audio możesz być wiarygodny [ sorry mate ]

JV’s Reference System

Loudspeakers: Raidho C1.1, MartinLogan CLX , Magnepan 1.7, Magnepan 3.7, Magnepan 20.7

Linestage preamps: Constellation Virgo, Audio Research Reference 5SE, Technical Brain TBC -Zero EX

Phonostage preamps: Audio Research Corporation Reference Phono 2SE, Technical Brain TEQ -Zero EX/ TMC-Zero

Power amplifiers: Constellation Centaur, Audio Research Reference 250, Lamm ML2.2, Soulution 501, Carver Black Beauty 305, Technical Brain TBP-Zero EX

Mike nie psuj wątku i patrz jak wyżej.

O ile potrafie jeszcze czytac to watek jest o monitorach - a chyba Magnepan nie robi monitorów ?

....na pewno nie robi....bo sam jest monitorem...Chuck..

Monitor or Monitor... That Is The Question - czy rozmawiamy o podstawkowcach monitorach, czy o monitorach dwięku? Proszę o wyjaśnienie!

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.