Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek uważam za zamknięty bowiem nie udało mi się znaleźć nic godnego zainteresowania w cenie do 20 tyś PLN co zaoferowałoby odpowiednią różnicę jakościową w porównaniu do Krella 280 ustawionego

Moreno, szkoda że nie wypróbowałeś combo spod znaku Accustic Arts np: AA drive 1 plus AA dac 1 lub 2 zależnie od

możliwości finansowych. Prosze pamiętaj że napędy AA będą na podobnym poziomie z Krellem 280 ale przetwornik

AA to już wyższa półka.Radzę wypróbować ale nie warto dokonywać prób z AA cd player.Dzielone żródła AA są na

dużo wyższym poziomie grania.

Prawie mieści się w budżecie i do Pragi niedaleko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

A na co sie Kulpa teraz zdecydował?

Niestety nie wiem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Krella 280 ustawionego na odpowiednich podstawkach antywibracyjnych i zasilanego poprzez kabel MIT ORACE ZIII. Oczywiście wszystko zalezy od danego systemu a akurat posiadany system najlepiej spełnia się w takiej konfiguracji w jakiej jest.

Proponuję aby kolega wypiął kabel AC MIT-a Oracle ZIII i w jego miejsce wpiął np. kabel AC Siltech Ruby Mountain II.

Myślę , że kolega odkryje swój odtwarzacz CD od nowa i nawet przez głowę koledze nie przejdzie jego ew. sprzedaż ;)

Jakby co służę pomocą w przedmiotowym kablu AC.

pozdrawiam

Proponuję aby kolega wypiął kabel AC MIT-a Oracle ZIII i w jego miejsce wpiął np. kabel AC Siltech Ruby Mountain II.

To samo mozna z robić z nowym, lepszym docelowym źródłem. Pomimo wpływu kabla sieciowego ja bym jednak poszedł drogą zmiany daca.

Prawie mieści się w budżecie i do Pragi niedaleko:

Ukryta Zawartość

To dobry pomysł, Meridian 808.3 w tej cenie to naprawdę gratka tym bardziej że kolejna i usprawniona wersja .3

Dodatkowo dobra synergia ze wzmacniaczem i kolumnami Sonus Faber.

Ukryta Zawartość

Dziękuję za porady ale już niczego nowego nie szukam. Wszelkie potrzeby zostały zaspokojone bowiem kolumny się porządnie wygrzały/rozegrały (nie ma to jak kupić niemal nie grane kolumny od audiofila posiadającego ich kilka par:-)) i sytem gra dokładnie tak jak lubię. Pozdrawiam i wszystkim zyczę samych miłych wrażeń muzycznych i pełnego spełnienia marzeń audiofilskich.

• 2 miesiące później...

Panowie!

Do wyboru:

AMR CD-777

Acoustic Arts Player ES

B.M.C. BD CD1

Ayre CX-7eMP

Ayon CD-2s

Czy ktoś z Was ma jakieś porównanie wyżej wskazanych? Musi być nowe do 15000. Waham się między AMR (ma DACa) a B.M.C. A może coś innego? Będzie to grać na razie z małym Lebenem. Pomożecie?!

Z tym modelem AMR dałbym sobie spokój. Miałem go w odsłuchach razem z wyższym modelem CD-77. Tak jak wpiąłem w system CD-777, tak szybko go wypiałem i ponownie podłączyłęm CD-77. Razem z tymi dwoma miałem jednocześnie T+A SACD 1260 i bardzo mi się spodobał, podobny w charakterze do AMR CD-77. Jest też wersja zwykła bez dekodera SACD, w cenie poniżej 15kzł.

AMR cd77 to bardzo specyficzne brzmienie, nasycone, gęste z mocnym basem.

Wydaje się odpowiedni do szybkich, przejrzystych systemów.

Zalecam stawiać tylko na twardych półkach np. granit...

Bardzo dobrze radzi sobie z muzyką klasyczną.

Musi być nowe do 15000.

Leema Antila II ok 17k, dobrze zrównoważone brzmienie, cichy dobry transport, długi czas wygrzania.

Do lampowego Lebena, może tranzystorowe źródło ?

No może i tranzystorowe, ale jednak Leben nie jest w brzmieniu aż tak lampowy, jak się o nim sądzi. Z kolei źródła z lampą potrafią brzmieć znakomicie, lepiej niż tranzystory w pewnym przedziale cenowym. Stąd ten AMR się wziął, no ale skoro nie słyszę chóru pochlebców, to jeszcze pomyślę...

Ja jestem pod wrazeniem mojego nowego nabytku accustic arts dac 1 mk4 i jesli ES player gra podobnie to mozna sie zapomniec na dlugie godziny. Moj szef mowil ze AMR ma problemy z niezawodnoscia servis w NL ma czesto sporo pracy. Sam szukalem Amr jakis czas temu ale po uslyszeniu wyzszego modelu nie bylem przekonany czy to moje granie.

Accustic Arts to świetny sprzęt ale dzielonka jest znacznie lepsza niż sam player. On też jest OK ale oddzielny DAC i transport CD to już inna klasa.

Niestety cena w wtedy też jest wyższa.

>SzuB,

jak ma być nowe to tylko masz NAD M51 i więcej nie ma co przepłacać, chyba że grasz na loteriach i się w to bawisz :-)

ale raczej polecam sort z drugiej ruki.

No więc otrzymałem parę ciekawych propozycji używek, ale musiałbym dopłacić do założonej kwoty. Jest to realne, bo chcę sobie zrobić prezent z dobrego źródła na lata, no ale pytanie, czy taka dopłata równa się "lepiej". AMR mnie pociąga, bo ma lampy i jest funkcjonalny, ale ktoś mi mówił, że 777 nie ma startu do 77, a szczególnie do 77.1... NAD? Hm...

Mam AMR CD777 od trzech lat i nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Gra pięknym analogowym dźwiękiem. Do klasyki i jazzu jest znakomity

A porównywałeś z 77 może?

• 2 tygodnie później...

Z wymienionych miałem Accu DP 78, bardzo mi się podobał sposób jego reprodukcji dźwięku.

Osobiście jestem jednak zwolennikiem większego vintage i podoba mi się dźwięk Sony 557ESD oraz X7ESD :)

• 2 tygodnie później...

Po co wam sprzęt z Japonii? Inne zasilanie, napięcie, wtyk. Ewentualny serwis w zasadzie niewykonalny z braku części.

Niby będzie trochę taniej a potem kłopoty, płacz i lament.

Lepiej zapłacić trochę wiecej za sprzęt europejski lub z USA ale taki który nie wymaga grzebania. Dużo sprzętów z USA pracuje od 100-240V.

Broń Boże - nigdy się nie przerabia zasilania, trzeba tylko dokupić jedną skrzyneczkę :-)

np. taką jak poniżej:

Ukryta Zawartość

z zapasem mocy odpowiednim dla danego urządzenia.

Pozdrawiam

Pygar

Ukryta Zawartość

Broń Boże - nigdy się nie przerabia zasilania, trzeba tylko dokupić jedną skrzyneczkę :-)

A co z częstotliwością? nie samym napięciem sprzęt żyje

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A co z częstotliwością? nie samym napięciem sprzęt żyje

W Japonii część kraju ma 50Hz, a część 60Hz dlatego urządzenia są robione jako "uniwersalne" i na tabliczkach znamionowych zawsze podają 50/60Hz.

Na pewno lepiej było w XIV wieku kiedy z powodu epidemii dżumy umarła połowa populacji Europy lub w czasie pandemii grypy " Hiszpanki " w latach 1918-19 która pochłonęła od 50 do 100 milionów ofiar, więcej niż I wojna światowa. To właśnie dzięki rozwojowi medycyny takie rzeczy nie zdarzają się już przynajmniej w Europie.

Ale co to za życie..... ;)

Jaki procent umiera "ze starosci", a jaki w wyniku chorob? Czy to prawda ze prawsopodobienstwo zalapania sie na raka wynosi w "cywilizowanych" krajach ok 25%

Dlatego teraz, przez tę "medycynę" tylu choruje, bo zniszczono najlepszy mechanizm jaki wymyśliło Życie na Ziemi - naturalną selekcję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.