Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokoskuteczne kolumny HI-END!

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, piano napisał:

ps. w moim przypadku problemem nie są kolumny same w sobie, a wzmocnienie i lampy. 

Jak byś Maćku się z sprzedażą tych Alteców wstrzymał i mimo że to A klasowy tranzystor to bym posłuchał 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  lub może nawet A-150 by styknął?

Plinius ma to coś co lampa usiłuje zrobić a tranzystorowi nie wychodzi czyli taką organiczność dźwięku którą po włączeniu uzyskuje się dopiero po trzeciej dobie

Koniec problemów z lampami ich płynnością w czasie a rachunek za prąd da radę udźwignąć bo jest constans 😀

Ogólnie dziwna sprawa ale doszedłem do wniosku że dopiero za silne wzmacniacze z wysoko efektywnymi kolumnami to jest TO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

54 minuty temu, piano napisał:

Wiem co mi gra i co chce

Największe dwa prosiaczki od MBL-a , są smaki do których chciało by się wracać ale może Plinius by Ci styknął? W środku okablowano go kablami od Siltecha nie wiem ile to zaważyło na dźwięku, może tylko postawiło kropkę nad i ale może o takowe zakończenie w szukaniu króliczka chodzi?

2 godziny temu, piano napisał:

Oczywiście, że można, wystarczy zapoznać się z historią Altec w kontekście wzmocnienia. 

ale to znowu długi temat dryfujący wątek. Mogę się rozpisać na 3 strony, ale kto by to czytał.

Ja by z chęcią czytał 🙂 

Muszę przewietrzyć mój system…

2 godziny temu, ASURA napisał:

W środku okablowano go kablami od Siltecha

jakby tu powiedzieć, to jest obszar, który na mnie nie robi żadnego wrażenia, a nawet zapala lampkę w odcieniach czerwieni 😉

Może i jest dobry ten Plinius, może nawet lepszy, ale mnie lepszy nie interesuje, bo ten, który chce ma wszystko co moja dusza chce. Poza tym, Maciek w jakim sensie zatoczył koło. Przewalił gratów, rozumów nie pojadł, ale z grubsza już wie co gra, a co udaje. Dlatego już trochę zmęczony tym przewalaniem, stawiam na to co mi w duszy gra i sprawdzone. 

Przewalać można bez końca, a ja już chcę posłuchać, zwyczajnie. 

Godzinę temu, piano napisał:

jakby tu powiedzieć, to jest obszar, który na mnie nie robi żadnego wrażenia, a nawet zapala lampkę w odcieniach czerwieni 😉

O tym dowiedziałem się dopiero po odsłuchach tak że nie było sugestii żadnej...ani prania mózgu

Maćku wiesz co to jest efekt wkładania i wkładania kolejnej coraz większej ilości swoich ulubionych płyt do napędu 😄

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, piano napisał:

Mogę się rozpisać na 3 strony, ale kto by to czytał.

ja i to wielokrotnie analizując każde zdanie

a tak w ogóle miałeś może okazję słuchać u Witka Albeckiego Gryphona z dobrymi kolumnami?

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

a tak w ogóle miałeś może okazję słuchać u Witka Albeckiego Gryphona z dobrymi kolumnami

Jeszcze nie 😉 ale kolega o dobrym uchu, mówił że warto posłuchać.

Będę musiał podjechać i też rzucić uchem.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

a tak w ogóle miałeś może okazję słuchać u Witka Albeckiego Gryphona z dobrymi kolumnami?

tak, bardzo lubię słuchać Witka Albeckiego. 😉

Edytowane przez piano
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, piano napisał:

lubię słuchać Witka

to dobre jest 🙂

2 godziny temu, Kazik II napisał:

Będę musiał podjechać i też rzucić uchem.

Witek robi projekt na 38we , pytałem o stosunek jakości do ceny 🙂

12 godzin temu, S0nic napisał:

Tak, tylko twoje gra poprawnie.

Wrzuć filmik z Twoimi kolumnami zrozumiemy na czym polega niepoprawność

35 minut temu, ASURA napisał:

Wrzuć filmik z Twoimi kolumnami zrozumiemy na czym polega niepoprawność

To żeś mnie rozbawił 🙂

juz lecę wrzucać 

obiektywnie o audio

4 godziny temu, S0nic napisał:

To żeś mnie rozbawił 🙂

juz lecę wrzucać 

Widzisz jakiś szacunek się innym należy a Ty krytykując nie masz nic w zamian tak że razem jesteśmy rozbawieni brakiem argumentów osoby krytykującej wykręcającej się sianem. Nie jesteś czasem jakimś wirtualnym bytem 🙀

To absolutnie NAJLEPSZY pokaz mody, jaki kiedykolwiek widzialem

Koniecznie odczekac final.

Genialna muzyka

Widzialem te kreacje w realu w sklepikach w bocznych ulicach Watykanu

Edytowane przez xajas
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, xajas napisał:

To absolutnie NAJLEPSZY pokaz mody, jaki kiedykolwiek widzialem

Koniecznie odczekac final.

Genialna muzyka

Widzialem te kreacje w realu w sklepikach w bocznych ulicach Watykanu

Ja pierdziu... A oni wszyscy są gejami czy tylko niektórzy, skoro nie chodzą nawet jak mężczyźni? Jak to się ma do audio? Katastrofa...

21 godzin temu, slawek.xm napisał:

to dobre jest 🙂

Witek robi projekt na 38we , pytałem o stosunek jakości do ceny 🙂

Sławku, masz może jakiś update odnośnie zaawansowania tego projektu oraz jego założeń? Myślę, że mogłoby to być w kręgu mojego zainteresowania.

Maćku, 

Zgodnie z: "chcesz rozśmieszyć Najwyższego powiedz mu jakie masz plany" udało mi się na kupić elektroniki i kabli, a cały czas nie mam kolumn. Jako że znasz mój wątek od początku to wiesz najlepiej jaka ironia losu mnie spotkała. A może bardziej kolejna lekcja dla mojej ignorancji. Na szczęście wnioski wyciągnięte i uczę się. Stąd też za rzuciłem pierwotne pomysły i poszukuję innych rozwiązań. 

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Profi napisał:

Sławku, masz może jakiś update odnośnie zaawansowania tego projektu oraz jego założeń? Myślę, że mogłoby to być w kręgu mojego zainteresowania.

Rozmawialem z nim po naszych "dyskusjach" jeśli temat jest otwarty najlepiej sam do niego zadzwoń 🙂

to będzie najlepsze rozwiązanie

6 godzin temu, piano napisał:

Profi, 

a miało być tak pięknie i temat kolumn zamknięty w tydzień czy dwa 😉 

ile lat szukasz ideału? 🙂

9 godzin temu, Profi napisał:

Maćku, 

Zgodnie z: "chcesz rozśmieszyć Najwyższego powiedz mu jakie masz plany"

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

ile lat szukasz ideału?

fakt, kulę ogon 😉 

stare powiadają, że trzeba trzy chaty zbudować, aby ta ostatnia spełniała kryteria, a przeca młode nigdy nie słuchają 😉

Edytowane przez piano
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, piano napisał:

stare powiadają, że trzeba trzy chaty zbudować, aby ta ostatnia spełniała kryteria, a przeca młode nigdy nie słuchają

to teoria , ja postawiłem dwie a na koniec mieszkam w tej stawianej przez ojca

na trzecią już chyba zdrowia nie wystarczy ale podobno "nigdy nie mów nigdy" 🙂

fakt, kulę ogon  
stare powiadają, że trzeba trzy chaty zbudować, aby ta ostatnia spełniała kryteria, a przeca młode nigdy nie słuchają
I dobrze gadają stare..
Buduj chaty i słuchaj muzy, gdyż przecież sam prawisz, żeś meloman a nie gadżeciarz. Do słuchania muzy nie trza rezygnować z pustaków i dachówki
Na trawniku w ogródku z basenem też fajnie się słucha na słusznych słuchawkach.
Zatem czas puknąć się w głowę :)

87dc2ad22e1c9441aacc206f7cff7ea9.jpgI jeszcze jedno..
Być może za te słowa będę miał kolejnych wrogów ale co tam - korci mnie....

Czy wydając ogromne pieniądze na sprzęt robimy przyjemność innym członkom rodziny czy tylko sobie ? Czy ktoś zadał sobie to pytanie co można by było za te pieniądze zrobić aby wszyscy nasi ukochani mieli radość ?...
A teraz proszę o łagodny wymiar kary ....

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, piorasz napisał:

Czy wydając ogromne pieniądze na sprzęt robimy przyjemność innym członkom rodziny czy tylko sobie ? Czy ktoś zadał sobie to pytanie co można by było za te pieniądze zrobić aby wszyscy nasi ukochani mieli radość ?...

Jeśli wychowasz rodzinę w kulcie dobrego brzmienia a może nawet wykształcisz muzycznie dzieciaki będą wspierać Cię w tym hobby i razem z Tobą przeżywać wzloty i upadki

mnie się to udało w 3/4 nad żoną jeszcze pracuję , docenia lubi słuchać ale co do kosztów nie jest przekonana 🙂

Godzinę temu, piorasz napisał:

A teraz proszę o łagodny wymiar kary ....

Ukryta Zawartość

NIe wiem dlaczego czepiłeś sie sprzętu, do słuchania muzyki nie musisz mieć systemu jaki teraz masz, w MediaMarkt można w dobrych przecenach wyhaczyć, a ty jeździsz tanim autem ? Przecież do przemieszczania wystarczy DACIA

Ja tylko żałuje ze chciałem być uczciwy dla systemu i zapłaciłem tyle podatków, ze trafiłem na fałszywych ludzi, nie dopilnowałem kilku rzeczy
Miałbym już dom w Monachium wybudowany i spłacony

Ukryta Zawartość

Szanowni przedmówcy oszczędzili mi tuszu, a planecie papieru.

ps. luzik,

lubię rozważania teoretyczne, jednak twoje pytania, tylko pozornie wydają się proste, a odp. krótka.

W istocie są wielowątkowe, a to przepis na zdryfowanie tematu wysokoskutecznych, więc raczej odpuszczę kontynuację. 😉

Koleżanka (prof. emisji głosu) słuchając u mnie muzyki powiedziała kiedyś: mógłbyś głośniej i jeszcze tak trzy razy... nienasycona 🙂 A mamie sprawiłem przyjemność tym co niżej, warto było wydać kilka złociszy:

Jeśli wychowasz rodzinę w kulcie dobrego brzmienia a może nawet wykształcisz muzycznie dzieciaki będą wspierać Cię w tym hobby i razem z Tobą przeżywać wzloty i upadki

Oczywiście nie wziąłem pod uwagę pewnych ustępstw i tu się po części zgadzam.
Ale... Jeśli kupisz dzieciakowi Steinwaya aby się kształcił to ja zrozumiem.
Jeśli jednak kupisz sobie sprzęt audio za perdylion i w ten sposób próbujesz dzieciakowi zaszczepić wrażliwość do muzyki to efekt może być bardzo różny z mnóstwem nieodwracalnych, niepożądanych skutków ubocznych.
Ja miałem jako dzieciak jeden z najtańszych magnetofonów kasetowych ± radio monofoniczne i z tych dwóch klocków pozyskiwałem muzykę. Sąsiad obok u którego często bywałem mający bogatych rodziców miał płyty i sprzęt z Rajchu. Jak myślisz czy on do dziś słucha muzyki tak jak ja ? Nie. Audio a nawet muzyka dziś nie jest dla niego w ogóle ważna.
NIe wiem dlaczego czepiłeś sie sprzętu, do słuchania muzyki nie musisz mieć systemu jaki teraz masz, w MediaMarkt można w dobrych przecenach wyhaczyć, a ty jeździsz tanim autem ? Przecież do przemieszczania wystarczy DACIA
Ja tylko żałuje ze chciałem być uczciwy dla systemu i zapłaciłem tyle podatków, ze trafiłem na fałszywych ludzi, nie dopilnowałem kilku rzeczy
Miałbym już dom w Monachium wybudowany i spłacony
Wiesz... czasem ciężko Cię zrozumieć.. Może myślisz już po niemiecku?
  • Pokaż nowe odpowiedzi