Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka pieniędzy na pokój DiY na wystawie Audio Show.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Zwracam się z prośbą do wszystkich chętnych o wsparcie naszej inicjatywy. Zachęcam także, do zgłaszania swoich sprzętów w odpowiednim wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zbiórka pieniędzy:

1. palton - 100zł

2. Muzg - 100zł

3. Piotr_1 - 100zł

4. masza1968 - 100zł

5. benpe - 100zł

6. cir -100zł

7.

8.

9.

10.

Ukryta Zawartość

Zwracam się z prośbą do wszystkich chętnych o wsparcie naszej inicjatywy. Zachęcam także, do zgłaszania swoich sprzętów w odpowiednim wątku:

Ukryta Zawartość

Zbiórka pieniędzy:

1. palton - 100zł

2. Muzg - 100zł

3. Piotr_1 - 100zł

4. masza1968 - 100zł

5. benpe - 100zł

6. cir -100zł

7.

8.

9.

10.

A ile ogólnie potrzeba kasy ?

Jest jakaś wystarczająca kwota wystarczająca docelowo ?

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

A ile ogólnie potrzeba kasy ?

Jest jakaś wystarczająca kwota wystarczająca docelowo ?

W tym roku, pozostały tylko pokoje 16m2, które są tańsze, jeden pokój ~1100zł. Fajnie byłoby wynająć dwa pokoje, wtedy można by więcej pokazać i rozładować jednocześnie tłum, który zapewne nas odwiedzi. Tak więc, potrzeba nam 1100zł, lub 2200zł.

Proszę się nie sugerować dotychczasowymi wpłatami, kwota może być dowolna (np. 10-20zł), każdą przyjmiemy z podziękowaniem :) Jeśli ktoś chce być anonimowy, to proszę napisać do mnie na PW.

Prośba o zbiórkę wisi na kilku stronach jednocześnie, więc będę w miarę możliwości uaktualniał listę.

Zbiórka pieniędzy.

1. palton - 100zł

2. Muzg - 100zł

3. Piotr_1 - 100zł

4. masza1968 - 100zł

5. benpe - 100zł

6. cir -100zł

7. Marcin-Utopia i matthew 100 zł

8. JuG - 100zł

9. StasioP- 100zł

10.

Tez dam 100 pln , ostatnio zawsze byl pokoj DIY, teraz tez niech bedzie. Rzeczywiscie, tlok tam niemilosierny, dobry pomysl z 2 pokojami.

Konto w trakcie usuwania

ja też dam. Słuchajcie, jest akcja ale na przyszły rok - polskie DIY zbiera kasę żeby wykupić wszystkie pokoje :) Potem je odsprzedamy za cenę * 10. Na piwo zostanie ;)

• Użytkownicy+

Zbiórka pieniędzy.

1. palton - 100zł

2. Muzg - 100zł

3. Piotr_1 - 100zł

4. masza1968 - 100zł

5. benpe - 100zł

6. cir -100zł

7. Marcin-Utopia i matthew 100 zł

8. JuG - 100zł

9. StasioP- 100zł

10. marslo - 100zł

11. lian - 100zł

Tak więc, mamy na 1 pokój. Wyślę na PW nr. konta do wszystkich ofiarodawców.

A ja mam pytanie....działalność sektora DIY jest szeroka i trwa od lat.Co roku też jest coś tam na AS.

Sens tego jest wtedy gdy z czasem poszczególne produkty, już dopracowane trafiają na komercyjny rynek

gdzie normalny kowalski może je nabyć i cieszyć się lepszym brzmieniem za znacznie mniejsze pieniądze.

Które firmy czy też produkty ewoluowały od DIY i teraz oferują dobre, sprawdzone sprzęty na rynku komercyjnym?

Jeśli taki zachłanny organizator każe Wam płacić za uczestnictwo w takiej wystawie, to niech

uniesie się honorem i podzieli się % z zarobku z niej, gdyż, sądząc po frekwencji, jesteście dużą atrakcją ...

Już biegną .... :)

PS. A niech tylko zawiśnie tam jakiś baner AudioStereo .... !!! :)

• Użytkownicy+

Oczywiście, jeśli się komuś uda wypłynąć na szerokie wody, do będę temu mocno kibicował. Jednak chcemy po prostu popularyzować audio, oraz zachęcać nowych kolegów, do uczestnictwa w forum. Tak więc rozumiem głosy żeby baneru nie było, jednak jakąś informację gdzie się wirtualnie spotykamy, powinniśmy zamieścić. Tradycyjnie wybierzemy Radę Pokoju, niech decyduje jak to rozwiązać. Jeśli macie jakieś sugestie, to proszę je podać (szczególnie niech zabiorą głos ofiarodawcy).

Oczywiście, jeśli się komuś uda wypłynąć na szerokie wody, do będę temu mocno kibicował. Jednak chcemy po prostu popularyzować audio, oraz zachęcać nowych kolegów, do uczestnictwa w forum. Tak więc rozumiem głosy żeby baneru nie było, jednak jakąś informację gdzie się wirtualnie spotykamy, powinniśmy zamieścić. Tradycyjnie wybierzemy Radę Pokoju, niech decyduje jak to rozwiązać. Jeśli macie jakieś sugestie, to proszę je podać (szczególnie niech zabiorą głos ofiarodawcy).

Formula tamtego roczna mozna powiedziec w duzym % sprawdzila sie, widzialbym podobna formule w tym roku, no moze tylko podszlifowac pewne jej aspekty. Mysle ze moze np po sluchaniu kazdego z klocka robic 1-3 minutowa jawna narade 'Rady Pokoju' w temacie jakosci grania komponentu a na koniec wspolnie 'Rada' wybiera zestawienia sprzetow do pokazania zwiedzajacym. Publicznosc nie powinna miec wplywu na wybory 'Rady'. Wybor rady powinien byc ostateczny i niepodwazalny. No i kto bedzie wybieral sama 'Rade'?

propnuje do rady dopuscic kogos niezaleznego ale majacego duze doswiadczenie muzyczne, widzialbym w radzie jakiegos zawodowego muzyka ale i audiofila, najlepiej muzyka ktory gra na jakims instrumencie klasycznym najlepiej fortepian lub skrzypce.

Leszek Możdzer mysle że moze być jakby miał czas to zapraszamy :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Leszek Możdzer mysle że moze być jakby miał czas to zapraszamy :)

Nie wiedzialem Cir ze Mozdzer jest tez audiofilem? ;) Skad ta wiedza, mozesz sie podzielic wiedza? ;)

• Użytkownicy+

Na którejś płycie z koncertem tłumaczył publiczności, że musi być audiofilsko.

Raczej szydził z ... nas. Pisałem już o tym, trochę mnie tym wnerwił. Więcej jego płyt nie kupię...

Jako "kogoś niezależnego" proponuję maszę. Doświadczenie ma, a na grzebieniu pewnie potrafi zagrać :)

Żeby zaraz nie zaczął się początek końca...

Będziesz przecież nad tym czuwał...

A ja mam pytanie....działalność sektora DIY jest szeroka i trwa od lat.Co roku też jest coś tam na AS

sly, będziesz na AS?

Panowie nie róbcie jaj, wlasciciel portalu nie ma 2200zl na dwa pokoiki? Firma o wartości setek tysięcy i żebra rękoma Paltona. Moim zdaniem coś tu nie gra. Masza masz wieloletnie doświadczenie więc musisz być w radzie. Ile to już lat słuchasz hi endu? Jeżeli site tak słabo przedzie to mogę odkupić portal i wykupie porządne sale na AS a nie komoreczki po 16m2. Chcecie w tym prezentować sprzęt czy weki i kiszone ogórki.

Pokazanie DIY na takiej wystawie powinno mieć tylko jeden cel: skopać ty...ki tuzom audio.

W innym wypadku to nie ma sensu. Jak dotąd, to tuzy audio mają dobry humor.

Zapowiada się marnowanie czasu wszystkim za pieniądze nielicznych.

Czym sobie jedni i drudzy na to zasłużyli?

PS. Wiem, nikt nie zmusza do zaglądania do pokoju DIY. Uważam jednak, że hobby uprawiane z pasją do czegoś zobowiązuje, tym bardziej, gdy tak krytykowane i poprawiane wzorce są na wyciągnięcie ręki.

Ja traktuje pomysl Paltona jako sposób na pomoc amatorskim twórcom sprzetu audio.

W końcu jest to zakladka hiend i 100 pln to jest niewielka kwota , a można pomoc zakręconym pasjonatom.

Dzieki wspólnemu działaniu robimy wpolnie cos pozytecznego.

Nie oczekują od sprzetow DiY , ze pobija od razu uznane marki . Obecnosc na AS 2013 da im szanse sprawdzic i krytycznie ocenic efekty swojej pracy w bardzo efektywny i szybki sposób.

No i mogą albo swietowac sukces w gronie kolegow, albo zapic smutki jak bedzie porazka :)

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Będziesz przecież nad tym czuwał...

Nie zamierzam się w nic wtrącać.

Prorokuje tylko pierwsze zadymy już na etapie wyboru Rady Pokoju (nieszczęsna nazwa).

Obym się mylił...

W końcu jest to zakladka hiend i 100 pln to jest niewielka kwota

Tu chyba nie powinno chodzić o zasobność portfela, ale o jakość dźwięku.

Tyle razy podnosi się, że same części stanowią mały ułamek ceny urządzeń.

Nie wiem zatem w czym problem, aby zawstydzić wielkich w audio, w których to firmach głównie do powiedzenia mają teraz podbno księgowi. A jednak to utarcie nosa i zawstydzenie nie wychodzi.

Jeśli na starcie nie wiadomo co zagra i dlaczego powinno, to taka inicjatywa ma nieokreślony cel.

A jak nie ma celu, to wiadomo, że akcja doprowadzi wtedy donikąd.

W każdym razie wystawcom życzę powodzenia.

Ale ja nie jestem smutny!! Na pysku non stop banan.Właśnie odsłuchuje kolejnych 25 nowości na CD, głownie Jazz. Super tematy.Gra przepięknie.

Ale ja nie jestem smutny!! Na pysku non stop banan.

No ale to DIY-owcy w.g. Ciebie beda opijac smutki, to rzuc cos chociaz na ochlanie ;) Nawet 10zl bedzie dobre ;)

Jak zbierze się większa grupa czyli będzie odzew to się dołożę, mimo że moja wiara w sukces DIY jest prawie zerowa.

A propos DIY przypomina mi się pewien dowcip...gość chciał zarabiać na wyścigach psów. Na charta nie miał kasy więc ktoś szemrany polecił mu zwalistego bulldoga. Nie wierzył, że ten ma jakiekolwiek szanse ale sprzedawca zapewniał, że to wyjątkowy bulldog, mega bystry, nawet mówi po ludzku a sam Buldog też autoreklamę miał opanowaną do perfekcji. Zapewniał, że rozjedzie te chude charty, że ma patent na nie i ma strategie.

W końcu gość kupił psiaka i wystawił go na wyścig. Chaty pomknęły do przodu a Bulldog za nimi ale już na początku zaczął odstawać od czołówki. Po pierwszym okrążeniu był już mocno z tyłu ale krzyczy do właściciela, że spoko, spoko, to tak celowo, to taka taktyka, charty się zmęczą a on je wtedy łyknie w biegu. Po drugim okrążeniu właściciel coraz bardziej załamany ale Bulldog zapewnia, że jeszcze chwile i przejdzie do ataku ale ciągle czeka aż charty "wypsztykają" się z sił. Wyścig dobiega końca i Bull przybiega ostatni. Wszyscy w śmiech a załamany właściciel krzyczy do psa....I co ku...wa, co to było?Miałeś wygrać!! I co?...a pies.....noooo Ku..rwa NIE WIEM!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.