Skocz do zawartości
IGNORED

Ojciec Inkasent, kolos na moherowych nogach

thrak

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 26.10.2014 - 17:03 napisał

"Twój stosunek do myślących inaczej przestał mnie interesować, oprócz prostactwa i chamstwa niczego odkrywczego nie napisałeś i nie napiszesz."

W jednym i drugim nigdy Tobie nie dorównam

Może raz zamiast popisów erystycznych popiszesz się podając przykład tego co mi zarzucasz.

Może dla Ciebie samo nazwanie czegoś co piszesz chamskim czy prostackim jest obraźliwe?

Jeżeli nazywasz innych ludzi (wielokrotnie) określeniami tak przez normalnych ludzi widzianymi nie dziw się temu.

Cytat "Jak zwykle komentarz oderwany od rzeczywistości, już do tego przywykłem."

Co kogo obchodzi do czego przywykłeś a do czego nie?

Napisałem to tylko po to byś swoją "wiedzą" o tym co kogo tu obchodzi mógł się wykazać. :))))

Nie, nie dotarło. Bo się nie mylę. To Ty próbujesz swoim zwyczajem zakłamać rzeczywistość. Wrzeszcząc, że to inni kłamią.

W przeciwieństwie do Ciebie podam przykłady Twoich (zauważ co piszę) pomyłek (pomijam oczywiście te o których tylko Ty znasz prawdę ;) ):

Skoro się korzysta z ulg dla nadwawcy społecznego - trzeba spełnić stosowne wymogi. Albo niech płaci normalną opłatę za koncesję i wtedy będzie mógł nadawać reklamy do woli.

1. Z tych ulg korzysta RM nie TV Trwam, koncesja jest opłacana i reklamy nadają

Koncesje są jako nadawca regularny (płatna) i społeczny (zwolniona z opłat). Zapoznaj się z Ustawą o Radiofonii i Telewizji zanim znowu zaczniesz bronić tego hochsztaplera w sutannie.

2. Nadal brniesz w absurdy nie rozumiejąc że pomyliłeś TV TRWAM z RM.

Cytat "Pisałem o karze 50 tyś. za nawoływanie do przemocy'

Znowu rżniemy głupa? Kara 50 tys. zł. jest nie za nawoływanie do przemocy, ale za nadawanie reklam, czego radiu korzystającemu ze statusu nadawcy społecznego robić nie wolno.

3. Kolejne pomieszanie z poplątaniem.

RM płaciło kary za reklamy ale kara (tak wysoka) w wysokości 50 tyś. nigdy nie była nałożona....zresztą pisałem cały czas w kontekście (cieszę się że lubisz to słowo) TV TRWAM i stosownego linku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat "A wracając do głupot wypisywanych tu o TV Trwam jakoby kara (50 tyś.) była za nadawanie reklam których im rzekomo nie wolno"

Widzę braki w informacji. Poczytaj, było na ten temat obszernie. Nie zapieraj się w żywe oczy na bezczela.

4. Tu wmawiając mi bezczelność sugerujesz że to co piszę to nieprawda....a za chwilę...

A prawda jest taka, że sprawa emisji reklam również była.

Czy pochwałanie czynu przestępczego, jakim jest wandalizm (spalenie tęczy) nie jest pochwałaniem przemocy?

5.....i już "Twoje na wierzchu". :))))

A kto pisał wcześniej że kara była za reklamy, kto mi bezczelność zarzucał?

Pisaliśmy cały czas (przynajmniej ja) o TV Trwam karze 50 tyś i komentując link wklejony przez thraka więc nie wymiguj się stosując erystyczną umiejętność odwracając kota ogonem. ;)

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Trafiłeś na to zdanie przypadkiem czy spędziłeś trochę czasu by odnaleźć i "odkrywczym" zdaniem skomentować....a może to miało jako "dowcip" rozładować atmosferę? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

powaznie a to nie jest to SAMO ..natchniony.

Muls musisz założyć biuro, zatrudnić sztab ludzi, otworzyć archiwum. Personel będzie studiował całość forumowej "twórczości" Maju (exemplum: Józef Stalin - Dzieła wszystkie) i podsuwał Ci co masz napisać. Każdy wpis musisz opatrzyć obszernymi odsyłaczami, przypisami i bibliografią.

Bez tego będziesz stale spotykał się z zarzutem że "wyrwałeś z kontekstu".

Ktoś tu robi kabaret, a w nas jaja.

No właśnie....słuszna uwaga "Ktoś tu robi kabaret, a w nas jaja" - skoro nie odnosisz się do meritum - wiadomo kto. ;)

Ps. Powinno być chyba "z nas" ale nie będę się spierał bo Bobcat i tak wie najlepiej co chciał napisać i co powinno być.

Może raz zamiast popisów erystycznych popiszesz się podając przykład tego co mi zarzucasz.

Ty mi pierwszy coś zarzuciłeś. Więc proszę o przykład.

Może dla Ciebie samo nazwanie czegoś co piszesz chamskim czy prostackim jest obraźliwe?

Napisałem to tylko po to byś swoją "wiedzą" o tym co kogo tu obchodzi mógł się wykazać.

Miło mi, że mogłem zaspokoić Twoją ciekawość.

W przeciwieństwie do Ciebie podam przykłady Twoich (zauważ co piszę) pomyłek

Ponieważ jednak jesteś (we własnym mniemaniu) nieomylny - przeto nigdy nie będzie ku temu stosownej okazji, prawda?

Nadal brniesz w absurdy nie rozumiejąc że pomyliłeś TV TRWAM z RM.

Nadal brniesz w zapartego udając że nie wiesz iż to jest to samo. TV Trwam nadaje reklamy. Rada nałożyła karę za reklamy w RM.

RM płaciło kary za reklamy ale kara (tak wysoka) w wysokości 50 tyś. nigdy nie była nałożona

Za recydywę jest zwyżka kary. To oczywiste.

wiadomo kto.

Wiadomo. Ty.

Maju dnia 27.10.2014 - 09:29 napisał "Może raz zamiast popisów erystycznych popiszesz się podając przykład tego co mi zarzucasz.'

Ty mi pierwszy coś zarzuciłeś. Więc proszę o przykład.

Tylko po co?

Cały niemal wpis (#306) poświęciłem by ci udowodnić jak kluczyłeś w sprawie kary 50 tyś. dla TV

Trwam i co nawet się do tego nie odniosłeś udając że nic się nie stało....mam przypominać kogo nieraz nazywałeś między innymi bydłem?

Cytat "Nadal brniesz w absurdy nie rozumiejąc że pomyliłeś TV TRWAM z RM."

Nadal brniesz w zapartego udając że nie wiesz iż to jest to samo. TV Trwam nadaje reklamy. Rada nałożyła karę za reklamy w RM.

Zamknijmy ten temat. 50 tyś - takiej kary nie dostało RM, zresztą link wyraźnie świadczył że chodzi o TV Trwam....kolejne Twoje matactwa w sprawie reklam w TRWAM, wiem że nadają reklamy i nigdy nie twierdziłem tak jak ty że nie mają do tego prawa.

Cytat "RM płaciło kary za reklamy ale kara (tak wysoka) w wysokości 50 tyś. nigdy nie była nałożona....'

Za recydywę jest zwyżka kary. To oczywiste.

Kolejnych Twoich bredni już nie zamierzam komentować....sugerujesz może że 50 tyś to kara dla tv Trwam za to że RM nadaje jako społeczny nadawca reklamy? RM nigdy w tej wysokości przecież żadnej kary nie dostało!

Trochę ironizuję, ale co jeszcze wymyślisz by to co jest jasne bardziej zagmatwać? :)))

mam przypominać kogo nieraz nazywałeś między innymi bydłem?

Pamiętam. Mogę powtórzyć.

Kolejnych Twoich bredni już nie zamierzam komentować.

Nie bój się. Konkurencją w pisaniu bredni nigdy dla Ciebie nie będę. W tej dziedzinie jesteś niedościgłym mistrzem.

Jak to łatwo coś drugiemu zarzucić, zwłaszcza jak tego kłamstwa nie musi się uzasadnić....wiesz coś o tym, zgadnij kim w tym jesteś?

Ps. Może napiszesz coś nowego o karze, to zaczyna być bardzo ciekawe jak ewoluuje Twoja wersja wydarzeń. :))))

Jak to łatwo każde niewygodne zdanie, informację, opinię nazwać "kłamstwem" i żyć dalej w niczym niezmąconym przeświadczeniu, że ma się zawsze rację.

No właśnie....słuszna uwaga "Ktoś tu robi kabaret, a w nas jaja" - skoro nie odnosisz się do meritum - wiadomo kto. ;)

bobki kota?:)

Jak to łatwo każde niewygodne zdanie, informację, opinię nazwać "kłamstwem" i żyć dalej w niczym niezmąconym przeświadczeniu, że ma się zawsze rację.

Ja cię już prosiłem o potwierdzenie kłamstw, które tu wypisujesz...Prośba pozostała bez odzewu :)

Co wiecej mozna dodac?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

bobki kota?

Poszukaj w słowniku co to jest bobcat. Na razie się ośmieszasz.

Co wiecej mozna dodac?

Trochę bluzgów, z czego jesteś znany na Forum.

Piękna budowla ojca inkasenta :-) pan buk na pewno zadowolony a ta korona to już uuuh przepiękna, babciulki na kolana i płacić bo żyrandole bedo iście królewskie pewnie a prunt tani nie jest :-)

01992cdf4348acc0f55c33dc6ce622f7.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

To taki ciut zmodyfikowany typowy namiot cyrkowy. Za to nazwa - po byku:)

No więc właśnie, who da fak is Mayja Gwiazda? To z tych Gwiazdów opozycjonistów? Nie sądzę, pewnie jakaś wariacja ziejącego dobrem katolickiego umysłu :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Widzę że panowie "tryskają dowcipem"....aż ciśnie się na usta znane powiedzenie... :)))

Bobcat przyznałbym ci rację w sytuacji gdyby w tym co napisałeś był choć cień prawdy.

Doskonale wiesz że nie wszystko neguję a w sprawie o którą toczymy tą jałową dyskusję nie ma kilku prawd, prawda jest jedna wbrew temu co pisałeś a ja wykazałem w poście 306;

1. Karę 50tyś dostała tv TRWAM nie RM.

2. Kara była za "nawoływanie do przemocy" nie za nadawanie reklam.

3. To że RM (być może i Trwam) dostawało kary za reklamy (niższe) ma się nijak do tego o czym toczyła się dyskusja (link thraka)

Jeżeli napisałem coś nieprawdziwego miej odwagę wskazać to i rzeczowo uzasadnić, pisanie ogólnikami i odnoszenie się w stylu "wszystko co piszesz to nieprawda" zachowaj dla siebie inaczej wykaże tylko jak bezsensowna jest rozmowa z Tobą. ;)

50 tys Rydzyk zapłacił... no i chłopaki mają niezdrową podnietę. :)

Spoko chłopaki, dla Ojca Wielebnego to są drobne a jak będzie trzeba to wierni pomogą.

Za przyjemność oglądania reportażu z płonącym symbolem sodomii wraz z odpowiednim komentarzem to i tak niewielka opłata. :)

Zresztą 11 Listopada będzie replay! :)))

Znowu spalą to g*** doszczętnie a Bufetowa zasepleni, zapluje się i odbuduje.

Kocham ten kraj! :)

z14939720Q,Plonaca-tecza-na-Placu-Zbawiciela-nie-mogla-nie-tr.jpg

0_0_0_152004118_middle.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ten jak zwykle z "kulturą" tu zagościł... ;(

@il Dottore

Jeszcze nie zapłacił, odwołał się do "rozsądku" KRRiT, naszego sądu również.

Skoro za słowa „Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie” inne TV nie dostają żadnych kar za słowa "Hańbą nie jest to, że płonie, ale hańbą jest, że została tu umieszczona. Wybór tego miejsca to policzek wymierzony w moralność, Warszawie, jej mieszkańcom i katolikom" nie można tego uczynić - to kompromitacja KRRiT która rzekomo w statusie ma zagwarantować prawo do wolności słowa i wartości chrześcijańskich bronić.

To nawet NIE ZAPŁACIŁ a chłopaki już mają podnietę?

Toż to KLINICZNY PRZYKŁAD eiaculatio praecox!!! :)))

Nie martwcie się chłopaki - można to leczyć! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Rozsądek ma polegać na potwierdzeniu jego stania ponad prawem i bezkarności. Swoją drogą zdrowo trzeba mieć nie po kolei pod sufitem aby tak myśleć.

Bobcat a które zdanie (#324) nawołuje wg. Ciebie bardziej do przemocy....wskaż będziemy mieli jasność o jakim prawie i czyjej bezkarności mówisz. ;)

Przytaczane przez Ciebie zdanie o Kaczyńskim jest zmanipulowane i wyrwane z kontekstu. Należy poznać całość, aby zrozumieć że nie to dosłownie autor miał na myśli.

Widzisz jak łatwo Cię pobić Twoją własną bronią?

Aha i jeszcze tamtą wypowiedź należy znać i podać tu na Forum w całości i w oryginale, z oryginalnym podpisem mówiącego oraz jego dopiskiem potwierdzającym zgodność.

Bez tego jest to wyłącznie Twoje kłamstwo i konfabulacja.

"Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie – ta wypowiedź posła Janusza Palikota wstrząsnęła nie tylko opozycją. „Przekroczył wszelkie granice”, „Brakuje słów” i „Nieprzemyślane i absolutnie zbędne” – to komentarze członków Platformy Obywatelskiej. PiS komentuje: – To oni wyhodowali tego potwora."

Ukryta Zawartość

Może być czy napiszesz że to kłamstwo napisane na obstalunek? ;)

Pytanie z postu 327 nadal aktualne....zauważ że niedługo po tym zajściu niejaki Ryszard Cyba dokonał przemocy (skutecznej) na członkach PiS bo główny cel J. Kaczyński był poza jego zasięgiem.

Co na to KRRiT? Nabrała wody w usta i żadnej kary dla mediów nie było....podobno ktoś za to przeprosił. Za co miałby przepraszać tv Trwam? ;)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.