Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kabli Van Den Hul

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Tak mnie ruszyło bo kabel zaczął mi przerywać. Winę ponosi styk między kablem a wtyczka. Zmierzylem długość i mam 0.8m a np w q21 mają tylko opcje 1m ale w Google grafika istnieje opakowanie The name 0.8m więc już trochę zglupialem.

Kupiłem na allegro z drugiej ręki bez paragonu i pudełka. W sumie nic mi nie podpadalo do chwili aż kabel zaczął przerywać... W tej cenie to trochę dziwna przypadłość.

Standard: In six lead packed sets for AV applications with RCA (unbalanced) connectors in 0.8 m. length.

http://www.vandenhul.com/products/cables/the-name-halogen-free

Faktycznie, producent podaje również długość0.8m.

http://www.vandenhul.com/products/cables/the-name-halogen-free

W moim wtyk rozkręciłem, żeby porównać i wygląda tak samo jak Twój egzemplarz.

A styk może wystarczy dokręcić mocniej do końca, albo obrócić lekko kabel względem wtyczki przed zakręceniem tej zewnętrznej tulei. Nie znam się za bardzo na takich rzeczach ale skoro powodem jest styk kabla we wtyczce to może wystarczy.

Edytowane przez tartuffe

Ok dzięki za info. Czyli może najzwyczajniej mam pecha i styk jest słaby :( chciałem zrzucić to na podrobke.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Van Den Hul to chyba najczesciej podrabiane kable, bo jak i są oryginalne to wyglądają jak podróbki ;)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• 1 miesiąc później...

Miał ktoś okazję używać zasilającego Van den Hul The Mainsstream?

Jakieś opinie? Porównanie z innymi kablami w zbliżonej cenie?

Będę wdzięczny za opinie.

Edytowane przez BobW
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Czy ktoś pomoże w ocenie oryginalności kabla. Wysyłałem info do dystrybutora audiosystem.com.pl ale narazie cisza.

Niestety brak opakowania.

Jeśli idzie o ten wątek... http://www.audiostereo.pl/van-den-hul-integration-hybrid_85007.html/page__st__30

W poście 47, który kabel to oryginał? Zapewne ten grubszy, brązowy, na dole.

Za często na rynku wtórnym ten kabelek się nie pojawia. Ostatnio był na małym ebay za 90 ojro bodajże 1m.

Pozdrawiam.

post-56001-0-66842000-1470307570_thumb.jpg

post-56001-0-19299200-1470307572_thumb.jpg

post-56001-0-67484700-1470307573_thumb.jpg

post-56001-0-47958100-1470307575_thumb.jpg

post-56001-0-12199500-1470307577_thumb.jpg

post-56001-0-88319900-1470307578_thumb.jpg

post-56001-0-38034500-1470307580_thumb.jpg

Dziękuję bardzo.

Szkoda, że nie ma pudełka do tych kabli. To, że znajomego kabel wygląda identycznie nie świadczy jeszcze o oryginalności. Lub jak porównanie wtyków z Firstem innego kolegi i że wtyki są identyczne, a on kupował u dystrybutora. Czyli słowo za słowo tylko. Wolałbym jednak nie wtopić 350 zł.

• 2 tygodnie później...

Witam

Mam pytanie.

Zakupiłem kabel VDH The First Ultimate MK II

Okazuje się, że jednak "brumi" (Połączenie CXN + C375)

Moje pytanie. Czy takie zjawisko, ma jakiś większy lub mniejszy wpływ na słuchanie muzyki ?

Czy producent liczył się z tym, dopuszczając kabel do sprzedaży, czy to jednak wada kabla ?

Czy może tak zostać, czy lepiej sprzedać go i zamienić na inny np. The Orchid

Marcin (muda44)

Różnica pomiędzy The Name a The First Ultimate MK II jest taka, o jakiej opisujesz :)

Czy takie filtry ferrytowe coś pomogą ?

http://www.topqualitytools.co.uk/ferrite-core-split-7mm-40-ohm-zcat1730-0730a/?gclid=CLK-yrfnzc4CFaoy0wodi_0ILA

http://www.ebay.co.uk/itm/bfc02-2x-10mm-Ferrite-Core-Ring-EMI-Filter-Audio-Video-Coaxial-Power-Cable-DIY-/261636147041?hash=item3ceabac761:g:V00AAOSwr81URrGS

VDH opisuje na swojej stronie http://www.vandenhul.com/products/cables/interconnect/coaxial-unbalanced/the-first-r-ultimate-metal-free-and-halogen-free

zachowanie przydźwięku kabla The First Ultimate.

Sugeruje w niektórych przypadkach użyć i naprawiać problem tym urządzeniem

http://www.vandenhul.com/products/accessories/the-polarity-checker

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

W "odpowiedniej " konfiguracji nic nie brumi...u mnie również...

Znajomy posiada to połączenie z CXN ...ale inny wzmacniacz i tez jest ok...

ps.

Jeżeli chcesz coś " podobnego " to Second / jest w ekranie...

Orchid to zupełnie inna bajka...

Moje pytanie. Czy takie zjawisko, ma jakiś większy lub mniejszy wpływ na słuchanie muzyki ?

Czy producent liczył się z tym, dopuszczając kabel do sprzedaży, czy to jednak wada kabla ?

Czy może tak zostać, czy lepiej sprzedać go i zamienić na inny np. The Orchid

Edytowane przez BOBSAPP

Właśnie tak pisze producent.

"With our classic The FIRST ® connecting to some brands of tube amplifiers in very rare occasions a slight background hum is audible. This weak hum is caused by excessive ground currents flowing through the (unbalanced) cable’s resistive shield, adding up to the audio signal. The FIRST ® Ultimate’s heavier shield exhibits a much reduced electrical series resistance, thus minimizing the risk of experiencing hum problems."

"Przy niektórych markach wzmacniaczy."

Więc jednemu brumi drugiemu nie brumi.

Producent proponuje uaktualnić The FIRST® Ultimate do The FIRST® Metal Screen albo do The SECOND ®

Jeżeli The Orchid jest inną bajką, to nie wnikam. :)

Pozostaje mi zostać przy The First Ultimate, albo uaktualnić, ewentualnie zmienić wzmacniacz.

Jest jeszcze inna sprawa.

Kiedyś wierciłem w ścianie otwory na uchwyt do TV. Pamiętam że natrafiłem wiertłem na przewód w ścianie. Strzeliło, zaiskrzyło i wywaliło bezpieczniki. Być może uszkodziłem w ten sposób przewód uziemiający, chociaż po włożeniu do gniazdek testera, wszędzie pokazuje prawidłowo. Nie wiem już co myśleć.

BOBSAPP

W"odpowiedniej " konfiguracji nic nie brumi...u mnie również...

Znajomy posiada to połączenie z CXN ...ale inny wzmacniacz i tez jest ok...

Rozumiem dobrą intencję kolegi, ale czy mam sobie uświadomić, że słucham muzyki w NIE odpowiedniej konfiguracji ? :)

Czy jednak wziąć pod uwagę cudzysłów :)

• 1 miesiąc później...

Łądna data to z tej okazji zagościły u mnie na odsłuchy interkonekty - VDH SECOND oraz VDH ORCHID. Zacnie, zacnie się zaczęło. Pierwsze takty i czuć, że klasa kable oba, choć trochę inne. Pani D.Krall jakby bardziej zadowolona :)

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Łądna data to z tej okazji zagościły u mnie na odsłuchy interkonekty - VDH SECOND oraz VDH ORCHID. Zacnie, zacnie się zaczęło. Pierwsze takty i czuć, że klasa kable oba, choć trochę inne. Pani D.Krall jakby bardziej zadowolona :)

Robin sluchaj, sluchaj... a na koncu napisz jak to gra u Ciebie? i jak slyszysz te kable w porownaniu do lubianego przez Ciebie VDH First Ultimate?

Ja

Robin sluchaj, sluchaj... a na koncu napisz jak to gra u Ciebie?

Ja też jestem ciekaw wrażeń odsłuchowych. Od tygodnia stałem się posiadaczem Integration Hybrid :) W końcu ;)

Słucham, słucham tydzień jeszcze będę słuchał. Jestem pod wrażeniem jak cholera. No i nerw bierze, bo chyba trzeba będzie portfel szykować.

Witam, wpisuję się z 314 i 762, mam je tyle lat i przeszły tyle zmian gratów, źe nie pamiętam juź, co wynosiły dobrego do systemu. Pozbywać się nie zamierzam. Pozdrawiam.

Ps.Zapomniałbym, jeszcze gramiak mam spięty D 102 mk lll.

Karwasz twarz -- wnosiły. Tak się piszę z za...nego tabletu.

Smutna sprawa z tym Ochydem :) bo tak wygląda. Smutna dlatego, że kurcze pieczone praktycznie nie mam co napisać o tym interkonekcie, a chciało by się coś złego ;). Po prostu nie dosłuchałem się żadnych wad :( Muzyka gra na 102, czyli bez skrępowania, bez niczego czego bym sobie nie życzył. Wszystko perfecto ułożone od samego dołu do góry. Scena kapitalna. Moja kobieta powiedziała, że teraz gra jakby ktoś lampę wstawił w kolumnę :D poprawiłem ją, że chyba dwie lampki kochanie bo są dwie kolumny :) Kabel z wyglądu na wtykach starych Bullet Plug wygląda jak żarcik z komisu RTV za 17 zł :D , wiec efektu optycznego zauroczenia przenoszącego się na umysł i na słuch nie doznałem.

ps.

Panowie ile warto dać za taki interkonekt ?

Edytowane przez robin102

Panowie ile warto dać za taki interkonekt ?

Dystrybutorzy jakby się umówili na cenę 1720.00 PLN, to duża kwota. Ja kiedyś dałem więcej i długo się po tyłku drapałem z tego powodu, jednak nie żałuję. Jeśli masz szansę taniej np. używany w świetnym stanie, to się nie zastanawiaj. Napisałeś, że masz na Bullet Plugach, to chyba przerabiany (czytałem, że tak z nim czyniono). Dziwi mnie tylko jak beztrosko producent podszedł do oznakowania kierunkowości. Te naklejki z czasem się odwijają i mogą odpaść. Mam sporo przewodów IC, a i tak często wracam do Orchida.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Dystrybutorzy jakby się umówili na cenę 1720.00 PLN, to duża kwota. Ja kiedyś dałem więcej i długo się po tyłku drapałem z tego powodu, jednak nie żałuję. Jeśli masz szansę taniej np. używany w świetnym stanie, to się nie zastanawiaj. Napisałeś, że masz na Bullet Plugach, to chyba przerabiany (czytałem, że tak z nim czyniono). Dziwi mnie tylko jak beztrosko producent podszedł do oznakowania kierunkowości. Te naklejki z czasem się odwijają i mogą odpaść. Mam sporo przewodów IC, a i tak często wracam do Orchida.

Nic nie szkodzi / napisy na kablu mają " zawsze iść " [ prawidłowy odczyt ] - w kierunku wzmacniacza...

Pozdrawiam

Edytowane przez BOBSAPP

Witam,

Czy ktoś pomoże w ocenie oryginalności kabla. Wysyłałem info do dystrybutora audiosystem.com.pl ale narazie cisza.

Niestety brak opakowania.

Jeśli idzie o ten wątek... http://www.audiostereo.pl/van-den-hul-integration-hybrid_85007.html/page__st__30

W poście 47, który kabel to oryginał? Zapewne ten grubszy, brązowy, na dole.

Za często na rynku wtórnym ten kabelek się nie pojawia. Ostatnio był na małym ebay za 90 ojro bodajże 1m.

Pozdrawiam.

Nie chcę być złym prorokiem, ale ten kabelek nie wygląda mi na oryginał

Mam ten kabelek, w oryginale izolacja zewnętrzna jest gładka i nie ma takich przebić splotu jak na twoich obrazkach

Jeśli możesz to zmierz go suwmiarką

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.