Skocz do zawartości
IGNORED

Igrzyska w Soczi 2014 - kibicujemy, bojkotujemy?

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę by zeszła bez przyczyny zdrowotnej....nie była faworytką w tym biegu (przypominam to łyżwa) inne znane biegaczki kończyły bardzo daleko i nie był to dla niech powód by przerwać bieg!

wczoraj, 12:32

Maju dnia 22.02.2014 - 11:50 napisał

"inne znane biegaczki kończyły bardzo daleko i nie był to dla niech powód by przerwać bieg!"

Dla Justyny był :)

No dokładnie , po 10 kilometrach myślę że już wiedziala , jest ambitna , ale męczyć się 30 kilosów tylko po to by dobiec do mety?

"[W chwilę po starcie, gdy biegłyśmy w dużej grupie zahaczyłam nogą o czyjąś nogę. Niestety była to moja lewa noga czyli ta kontuzjowana, no i coś tam się naruszyło i nawet przy znieczuleniu ból był bardzo duży. Próbowałam jeszcze, starałam się biec, no i tam gdzie było miękko i pod górę to jeszcze jakoś szło, ale na tym fragmencie trasy, który biegł przez las, gdzie był lód czyli było bardzo twardo i szybko, to tam już nie dawałam rady. A męczyć się tak na tak długim dystansie nie było sensu – tłumaczyła Justyna Kowalczyk."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widziałem ten moment w TV a Justyna nie miała powodu kłamać.....ty oczywiście wiesz swoje i biegłbyś z bolącą nogą!

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

lubiem czytać sportowców którzy siedząc na kanapie i popijając piwko potrafią uprawiać każdy sport.

No co Ty Maju Rydzowi imputujesz. Wiadomo ze nie biegłby nawet z dwiema zdrowymi nogami ;)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"[W chwilę po starcie, gdy biegłyśmy w dużej grupie zahaczyłam nogą o czyjąś nogę. Niestety była to moja lewa noga czyli ta kontuzjowana, no i coś tam się naruszyło i nawet przy znieczuleniu ból był bardzo duży. Próbowałam jeszcze, starałam się biec, no i tam gdzie było miękko i pod górę to jeszcze jakoś szło, ale na tym fragmencie trasy, który biegł przez las, gdzie był lód czyli było bardzo twardo i szybko, to tam już nie dawałam rady. A męczyć się tak na tak długim dystansie nie było sensu – tłumaczyła Justyna Kowalczyk."

http://justyna-kowalczyk.pl/bezsensowne-meki/

Widziałem ten moment w TV a Justyna nie miała powodu kłamać.....ty oczywiście wiesz swoje i biegłbyś z bolącą nogą!

Podzielam Twoje zdanie. Na materiałach filmowych ze startu wyraźnie widać, jak lewa noga Kowalczyk, ma kontakt z nartą i noga innej zawodniczki. Zdrowej stopie pewnie by to nie zaszkodziło. Skoro ból był nie do zniesienia, postąpiła rozważnie.

0002U4HBN87BYYWM-C201.jpg

Na Kowalczyk od lat skupiają się oczekiwania działaczy i kibiców, którym może sprostać jedynie kadra norweskich biegaczek, w której jest kilka gwiazd. Kowalczyk przez lata jest osamotniona. Inne polskie biegaczki wyczyn uprawiają rekreacyjno (starty) - turystycznie (wyjazdy na zawody). Przez kilkanaście lat startów Kowalczyk żadna nie zbliżyła się nawet do jej poziomu. Mimo to są oceniane pozytywnie. Kiedy Kowalczyk kończy bieg na 6 miejscu jest to słaby występ i porażka. Inne polskie zawodniczki kończąc bieg w trzeciej dziesiątce są chwalone za duży postęp, a uplasowanie się w pierwszej 6 zawodów pod nieobecność czołowej 30 zawodniczek PŚ - to już życiowy sukces i narodziny gwiazdy. Silnie obsadzone zawody pokazują znowu, że jest jedynie Kowalczyk. Do biegania nie trzeba hal i torów. Wystarczy odrobina talentu i chęć do tytanicznej pracy. Tu, jak widać po zawodach, jest znowu tylko Kowalczyk. Lekarstwo jest tylko jedno - nie mam miejsc w 15 na silnie obsadzonych zawodach - siedzimy w domu i trenujemy. Zawodowstwo zobowiązuje do poważnego traktowania treningów i startów.

Kowalczyk to kawał baby jest. Norweskie sterydowe astmatyczki przewyższa kondycją, uporem i urodą. Więc dobrze że zrezygnowała z dalszego biegu niż miała wlec sie gdzieś w ogonie usmarkana do pasa i wyglądać na mecie jak Bioergen.

No co Ty Maju Rydzowi imputujesz. Wiadomo ze nie biegłby nawet z dwiema zdrowymi nogami ;)

Ty wiesz i Rydz....można poznać źródło tej "wiedzy"....

Nie imputuję wiem co mówię, miałem podobne złamanie i żeby było śmiesznie też lewej nogi....nie wyobrażam sobie biegania po czymś takim jeszcze po dodatkowym uderzeniu w stopę....to że jest twarda i ambitna udowodniła nieraz....w pierwszym olimpijskim łączonym biegu też nie zeszła po upadku, choć nie miała szans na medal, a walczyła do końca!

JUSTYNA KOWALCZYK: "Zupełnie normalne. Jedna osoba cały czas pracuje, na zjazdach, podjazdach, zakrętach i tak dalej. W grupie można odpocząć. Tak naprawdę nie miała wielkich nadziei, że je dogonię. A gdyby się udało, straciłabym mnóstwo sił. Nawet gdyby nie ta sytuacja z upadkiem, nie sądzę, żebym zajęła miejsce w pierwszej trójce."

Podzielam Twoje zdanie. Na materiałach filmowych ze startu wyraźnie widać, jak lewa noga Kowalczyk, ma kontakt z nartą i noga innej zawodniczki. Zdrowej stopie pewnie by to nie zaszkodziło. Skoro ból był nie do zniesienia, postąpiła rozważnie.

Potem pokazano jak Justyna idzie w rozwiązanym bucie....wygląda na to że noga po uderzeniu spuchła w bucie stąd ból (wiem sam to po złamaniu stopy wielokrotnie miałem) a dywagowanie czy ból był do zniesienia czy tylko uniemożliwiający bieg na przyzwoitym poziomie nie ma sensu....zdrowie w tej sytuacji jest ważniejsze....miała przecież świadomość że ta stopa nie jest do końca wyleczona a ból nie wróżył niczego dobrego!

Ps. Arku ty piszesz na poważnie czy tylko prowokujesz? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No tak nieraz coś się nie doczyta, przeoczy....przepraszam, mój błąd. :)

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Kowalczyk biegła by zdobyć medal , kiedy zorientowała się że nie ma szans z norweżkami odpuściła , i bardzo dobrze! <br />

To moje krótkie podsumowanie powyżej.

Maju, co tam wywlekasz za posty moje .

Czy ja komentuje Twoje zdanie jakie masz co do zejścia Kowalczyk z trasy ?

Z faktami się podobno nie dyskutuje, choć są widać tacy którzy i tak wiedzą "lepiej i więcej".

Gość rydz

(Konto usunięte)

Maju , ale ja nie wiedziałem jaki był powód zejścia z trasy naszej Mistrzyni Justynki Kowalczyk pisząc mój post.

Oglądałem od momentu kiedy jeszcze trzymała się na 5-6 miejscu , wyszedłem na jakiś czas i gdy wróciłem zaczęła ją "wchłaniać"

duża grupa zawodniczek, po czym za niedługo okazało się że zeszła z trasy.

Takie były moje przemyślenia pisząc post.

Coś chcesz jeszcze skomentować ? śmialo , postaram się odpisać.

W TVP 1 po zakończeniu ceremonii pożegnalnej komentator powiedział , że organizacja i przebieg igrzysk odparła falę krytyki przed igrzyskami .

Rosjanie wykazali się świetnym poczuciem humoru i zadrwili z samych siebie,na zakończenie ponownie piąte koło olimpijskie nie chciało się rozwinąć.Cała ceremonia zakończenia spektakularna i szalenie widowiskowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Kiedyś na pewnym pogrzebie, gostek chwalący zasługi nieboszczyka - zamiast Marek Filipowicz, rzekł - Filip Markowicz. Z ostatnich ławek dało się słyszeć tubalne: I cały pogrzeb szlag trafił !!!:) PS - z mojej strony - wielkie gratulacje dla naszych medalistów!!!:))

Kowalczyk to kawał baby jest. Norweskie sterydowe astmatyczki przewyższa kondycją, uporem i urodą. Więc dobrze że zrezygnowała z dalszego biegu niż miała wlec sie gdzieś w ogonie usmarkana do pasa i wyglądać na mecie jak Bioergen.

To moze wyjaw nam kakie to sterydy biora? Bardzo chetnie poczytamy te rewelacje sportowego eksperta.

Kowalczyk przez lata jest osamotniona. Inne polskie biegaczki wyczyn uprawiają rekreacyjno (starty) - turystycznie (wyjazdy na zawody). Przez kilkanaście lat startów Kowalczyk żadna nie zbliżyła się nawet do jej poziomu. Mimo to są oceniane pozytywnie.

Przecież działacze muszą coś ze sobą robić. Gdyby słabe zawodniczki niegdzie nie jeździły to oni też by nie jeździli i bycie działaczem straciłoby sens.

Jestem Europejczykiem.

Rosjanie wykazali się świetnym poczuciem humoru i zadrwili z samych siebie,na zakończenie ponownie piąte koło olimpijskie nie chciało się rozwinąć.Cała ceremonia zakończenia spektakularna i szalenie widowiskowa.

Nie oni pierwsi. My zrobilismy to 4 lata temu w Vancouver. Bardzo ladna ceremonia choc wg mnie za duzo 'klasyki' a za malo werwy i energii.

Maju , ale ja nie wiedziałem jaki był powód zejścia z trasy naszej Mistrzyni Justynki Kowalczyk pisząc mój post.

Oglądałem od momentu kiedy jeszcze trzymała się na 5-6 miejscu , wyszedłem na jakiś czas i gdy wróciłem zaczęła ją "wchłaniać"

duża grupa zawodniczek, po czym za niedługo okazało się że zeszła z trasy.

Takie były moje przemyślenia pisząc post.

Coś chcesz jeszcze skomentować ? śmialo , postaram się odpisać.

Nie musisz odpisywać dla mnie wszystko jest jasne...przecież potwierdzałeś cytując mój post w którym pisałem o kłopotach zdrowotnych Justyny już grubo po biegu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a nawet wczoraj jak podałem wyjaśnienie Justyny i mówiłem o innych faktach które potwierdziła TV.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,Jest pozytywny wynik testu antydopingowego u Marit Bjørgen – podaje norweski dziennik „Dagbladet". Informacja ta nie została na razie oficjalnie potwierdzona, jednak dziennikarze powołują się na komunikat, który podobno został wysłany przez Międzynarodowy Komitet Olimpijski. Media norweskie nie mogą się zdecydować. Publikują i usuwają tą informację na swoich serwisach.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Na „Dagbladet" powołują się także:

http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/biegi-narciarskie/potezne-zamieszanie-ws-marit-bjoergen-norweskie-media-pisza-o-dopingu-czy-dali-sie/0xq0y

http://polish.ruvr.ru/news/2014_02_23/Pozytywny-wynik-testu-dopingowego-trzykrotnej-mistrzyni-olimpijskiej-Soczi-2014-1209/

Przy czym ten pierwszy pisze tak: "Istotnym jest to, że nikt poza dziennikiem nie potwierdza tych informacji, więc mogą one okazać się zupełnie nieprawdziwe. W internecie pojawiły się już także doniesienia, że cała afera jest żartem jednego z norweskich portali, na które dały się nabrać znacznie więksi przedstawiciele mediów. Ta informacja jest potwierdzana przez kolejnych ekspertów, więc zapewne może okazać się prawdziwa. Nie zmienia to faktu, że w norweskich mediach rozpętało się potężne zamieszanie. Serwisy na zmianę publikują powyższą informację lub usuwają ją ze swoich stron, dowiadując się o żarcie."

Na Kowalczyk od lat skupiają się oczekiwania działaczy i kibiców, którym może sprostać jedynie kadra norweskich biegaczek, w której jest kilka gwiazd. Kowalczyk przez lata jest osamotniona. Inne polskie biegaczki wyczyn uprawiają rekreacyjno (starty) - turystycznie (wyjazdy na zawody). Przez kilkanaście lat startów Kowalczyk żadna nie zbliżyła się nawet do jej poziomu. Mimo to są oceniane pozytywnie. Kiedy Kowalczyk kończy bieg na 6 miejscu jest to słaby występ i porażka. Inne polskie zawodniczki kończąc bieg w trzeciej dziesiątce są chwalone za duży postęp...

Rzekłem; jeszcze zapłaczemy, po latach, jak sukcesem będzie gdy nasze zawodniczki wejdą do 30...

A swoją drogą, to ciekawe czy Justyna o kulach wygrałaby z tymi miernotami...

Igrzyska skończone. Stop. Putin skończony, Stop. Czas zamknąć temat. Stop.

Ale są popłuczyny, Pałce naprzykład ktoś porzestawiał przyrządy celownicze....podobno

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że w ostatnim czasie dwa razy miała taki numer...

Przyjrzałbym się naszej ekipie...

Ktoś komuś coś chyba próbuje udowodnić...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.